5 November 2011

Nagele pakt verdiend 3 punten

Nagele speelde afgelopen zaterdag tegen Joure SC en voor beide ploegen stond vast dat alleen een overwinning goed genoeg was. Trainer Martin de Jong kon over een bijna fitte selectie beschikken. Alleen Robin  `Buzzy` Staes had wat last van de rug. En om de ervaring een positieve boost te geven werd ‘good old’ Michiel Eilander gevraagd om zich bij de selectie te voegen. Aan de hand van jonkies Ad Withaar en Henry Huijsmans  pakte Nagele verdient de overwinning, 4-2.

Nagele begon erg sterk aan de wedstrijd en werd via de flanken een aantal keren gevaarlijk. Dat dateerde ook in een snelle voorsprong. Henry Huijsmans vloog vanaf de linkerkant 3 man voorbij en schoot de bal hard tegen de touwen. Dit doelpunt betekende na ruim 270 minuten niet te hebben gescoord weer eens een  goal voor Nagele. Deze werd dan ook uitbundig gevierd. Heel erg lang bleef deze voorsprong niet staan. Na slordig balverlies kon een aanvaller van Joure gemakkelijk richting het doel van Nagele lopen. Nadat zijn eerste poging nog puik gekeerd werd door keeper Keur ging de bal er in tweede instantie wel in, 1-1 al binnen 15 minuten voetbal.  Nagele had wel het beste van het spel maar benutte de ruimtes die op de flanken lagen te weinig. Maar er werden weer kansen gecreëerd maar op doelpunten moest toch echt gewacht worden tot in de tweede helft. Ad Withaar schoot een vrije trap goed richting de lange hoek maar de onzekere keeper van Joure wist deze bal tot corner te tikken.

In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. De thuisploeg had het betere van het spel en Joure wachtte op de counter. Maar het centrale duo achterin bij Nagele Jongejan/ vd Sar kwam niet vaak in de problemen. Halverwege de tweede helft was het wederom Henry Huijsmans die op rand 16 werd aangespeeld en na een lastige aanname de bal toch heel knap langs de keeper schoot, 2-1. Niet veel later vergrootte Nagele de voorsprong door wederom een goede actie van Huijsmans die zijn maatje in de spits Ad Withaar vrij voor de goal zette. Withaar kon simpel binnen tikken(3-1) en zo leek Nagele simpel naar het eindsignaal te kunnen. Maar niets was minder waar. In een van de spaarzame uitbraken van Joure werd het toch nog spannend op sportpark Nagele. Met nog een kleine 10 minuten op de klok werd het plotseling 3-2. En langs de zijlijn maakte het rustig zitten plaats voor ijsberen. Gelukkig was het slotstuk voor de MOTM Henry Huijsmans. Met een strakke vrije trap van 25 meter verschalkte hij de keeper van Joure en zette daarmee de eindstand op het scorebord, 4-2. Kort daarna kreeg hij zijn verdiende publiekswissel en mocht de bloemen in ontvangst nemen. Nu is het zorgen om dit niveau vast te houden in de komende wedstrijden want die worden zwaar zat. Komende twee weken staan de wedstrijden tegen Bolwardia (uit) en CVVO (thuis) op het programma.

Opstelling Nagele; Thomas Keur, Kije de Jong, Hugo Jongejan, Taco vd Sar, Joep vd Klunder, Rick Bloo, Gertjan Hulsman, Roy Hamstra (`80 Mathijs van Arendonk) Henry Huijsmans ( `88 Robin Staes) Emiel Krops(`75 Jos Withaar)  Ad Withaar.
======================================================================================

Wedstrijdverslag Nagele 2 – Tollebeek 2 05-11-2011

De eerste ontmoeting van het seizoen tussen de rivalen Nagele en Tollebeek pakte positief uit voor de Nagelezen. Met een tactisch en psychisch steekspel van de thuisploeg resulteerde dit uiteindelijk in een eenvoudige overwinning.

Een heerlijke temperatuur, een fel zonnetje, groen gras, ongespoten lijnen, Muis, Een ervaren scheidsrechter en 2 naastgelegen dorpen die tegen elkaar strijden, waren de ingrediënten voor een boeiende strijd om aansluiting te behouden voor de kop in de competitie.

Nagele dat begon in de tegenwoordig o zo populaire formatie 4-2-3-1 wist dat het geen eenvoudige opgave was om 3 punten te behouden tegen rivaal Tollebeek dat 1 punt hoger staat. Zeker nadat Muis het sportpark op kwam gelopen. Deze voetballer van het jaar in de reserve klasse 5 verkeert momenteel in bloedvorm. In dode spelsituaties is deze spits dodelijk voor een tegenstander. Aangezien dit het zwakke punt is van de thuisploeg diende Nagele dan ook geen domme overtredingen te maken of onnodige corners weg te geven.

Het publiek schreeuwde voor aanvang van de wedstrijd om de pas terugkerende Marien Meurs te schitteren. Door tactisch te wisselen van speelhelft bij de aftrap kreeg het publiek waar voor hun geld. De eerste toon was hierdoor gezet. En schitteren dat deed hij. Met magistrale steekpasses op o.a. Kees Geschiere en Bart Prins zorgde hij voor veel gevaar op de speelhelft van Tollebeek. Na een kwartier spelen was het uiteindelijk Todd die met een verre droge knal de keeper van Tollebeek passeerde. De keeper ging overigens niet geheel vrijuit. Maar toch de voorsprong voor de thuisploeg.

Ook na de vroege voorsprong bleef Nagele zoeken naar een doelpunt. Niet veel later scoorde Nagele dan ook de 2e treffer van de eerste helft via Bart Prins. Na een goede eerste helft van Nagele was 2-0 de ruststand.

De tweede helft moest Nagele even uit een ander vaatje tappen want door het gemis van Michiel Eilander en door inbreng van 2 Portugese aanvallers was de organisatie ver te zoeken. Hierdoor kon Tollebeek vrijuit voetballen. Deze vrijheid resulteerde in een vroege aansluitingstreffer in de tweede helft.

Na slecht wegwerken van de verdediging van Nagele werd ook niet veel later de 2-2 binnen getikt.  De stand was weer gelijk en Nagele moest even uit een ander vaatje tappen. Dit deed Nagele dan ook want na een paar grote kansen van Hugo Ricardo Cristiano Dede Rodriquez maakte hij de verlossende treffer in de slotfase van de wedstrijd. Tollebeek kwam er niet meer aan in deze slotfase en daardoor kon de thuisploeg de stand uitbreiden. Dit werd dan ook gedaan door invaller Jacco Vessies. Michel Eilander die nog in de ploeg was gekomen schoot Nagele naar een  5-2  zege.

Een dikverdiende overwinning voor Nagele die volgende week aantreedt tegen VVI. Dit is de nummer laatst van de ranglijst. Onderschatting mag dus niet gebeuren maar als Nagele de huidige vorm vast kan houden, kunnen ze voor een stunt zorgen in de competitie.
=====================================================================================

Winst voor A-junioren

De A-junioren speelden in eigen huis tegen Bant A1. Na de magere resultaten in de beginfase van competitie moest er vandaag weer eens gewonnen worden. Toen de goed leidende scheidsrechter Matthijs van Arendonk voor  het eindsignaal floot, stond er een 7-2 eindstand op het scorebord. Nagele begon goed en kreeg enkele goede kansen. Het was echter Bant dat na een minuut of 10 spelen op een 0-1 voorsprong kwam. Lang kon Bant niet van deze voorsprong genieten want Sjurry Blijden kon na goed storend werk de gelijkmaker aantekenen. Laurens Bloo liet weer zien een neusje voor doelpunten te hebben want in een ogenschijnlijk kansloze scoringspositie scoorde hij knap de 2-1. De 3-1 was het mooiste doelpunt van de dag. Sjurry Blijden legde een bal op maat neer voor Jos Withaar die  de bal na een stuit meteen op zijn pantoffel nam: 3-1.  Nagele ging met een goed gevoel de kleedkamer in, wel had de voorsprong veel groter moeten zijn maar o.a. Ronald Geluk en Julien Jukema gingen beiden in kansrijke positie uitermate slecht met de hun geboden kansen om.
Na rust was Nagele in de beginfase heer en meester maar duidelijk was dat Nagele het te mooi wilde doen. Met name op het middenveld liet Nagele het afweten. Het gevolg was dat Bant op het middenveld  tijdelijk overwicht kreeg. Dit leverde een paar kansen op en uit een van deze kansen scoorde Bant de aansluitingstreffer. Even leek het erop dat de wedstrijd zou kantelen maar toen Mark Rademaker die 4e treffer voor Nagele liet aantekenen was de wedstrijd gespeeld.  In de slotfase liep Nagele nog vrij eenvoudig uit naar een 7-2 eindstand door doelpunten van Jos Withaar (2 keer) en Sjurry Blijden. De 2e overwinning werd daarmee een feit.
====================================================================================

Heerenveen MB1 – Tollebeek/Nagele MB1  2-5 (rust 1-4)

Schreven we vorige week nog dat het vaak nog net niet was, hadden onze meiden vandaag het juist allemaal net wel. Na eerst als team uit de kleedkamers met de trainingsjack aan en vervolgens een verzorgde en goed uitgevoerde warming up met de focus op “twee uur voetbal” ! kon je al zien dat de gretigheid , concentratie en vooral motivatie er was om vandaag , eens niet met de symbolische kaas van het brood laten eten gevoel de wei in te gaan. Fel op de bal , de wil om zuiver te passen en de bereidheid voor een stapje eerder en meer resulteerde al vlot in de 0-1 door Maartje. Het spelbeeld golfde keurig over het hele veld waarbij onze meiden wel duidelijk de betere waren , maar ze wel moesten opletten op verraderlijke uitvallen. Een hoekschop van Heerenveen belande bij de 1e paal waar Nadienne samen met keepster Inge druk in overleg waren met de doelpaal over wie de bal zou pakken met gevolg dat de bal er precies tussendoor rolde 1-1. Onze meiden lieten zich niet kennen stroopte de toch al korte mouwtjes verder omhoog en gingen met nog meer overtuiging de duels aan , zodat Maartje 2x en Lisette Loman 1x het net deden bollen voor een 1-4 ruststand! Wat een weelde, maar het was dik verdiend, het team met achterin op links back Britanny/Suzanne en op rechts back Jessica , centrale duo met vandaag (uitblinker) Leanne en Nadienne, middenveld met Marieke (van Bommel) als aanspeelpunt de zijkantjes gevuld door Iris/Willianne op rechts en Christine op links, met de week beter de wedstrijden gaan beheersen om de voorwaartse Maartje, Lisette L als buitenspeelsters aan te spelen . Daarbij valt op dat de spitsen Lisette van B./Annika steeds beter de ballen aannemen en terug kaatsen, sowieso bergen werk verzetten om het centrale verdedigingsduo van de tegenpartij het niet makkelijk te maken en daarmee ruimte creëren voor de andere snelle vleugelspeelsters. Marielle kijkt haar ogen dan ook uit en doet haar best zodra ze in het veld staat, om mee te doen. Dat deden Floor (dagje vrij) en Annouk (beide fanatieke en gedegen spelende back speelsters) vandaag niet, de laatste helaas ivm haar vervelende knieblessure, maar ze is er wel elke keer bij! Keepster Inge de schone taak heeft om niet alleen het doel schoon te houden , maar vooral ook te proberen alles zo “voetballend” mogelijk op te lossen , door ver uit de goal mee te voetballen en te coachen. De 2e helft controleerde onze meiden de wedstrijd, een veel te hoge bal voor Inge zeilde nog wel in het doel , maar Lisette L scoorde haar 2e  en dus kwam er een 2-5 uitslag op het formulier te staan. Met dezelfde instelling komende zaterdag thuis tegen Flevo Boys , hoeft er niet eens een verassing in te zitten, maar kunnen de punten gewoon thuis worden gehouden.
=====================================================================================

Nagele C1 – Ruinerwold C1 18-1

Weer ruime overwinning  C1 mede door’’ six pack” Jasper Boekee.

Nagele C1 startte zonder Huub Withaar, hij was namelijk even ingevallen bij de C2 en liep daarbij een rugblessure op. Ook Sjoerd de With kon vandaag niet spelen , maar we konden gelukkig Wessel Claassen van de C2 op de reserve bank verwelkomen.Nagele ging goed van start en creëerde gelijk een paar goede kansen. In de 5e minuut was het dan voor het eerst raak met een doelpunt van Jasper. In de 15e en 18e minuut  scoorde Jasper de 2 en 3-0. Een paar minuten later was het Cees die scoorde. Julian maakte na een prachtige solo het 5e doelpunt en Cees 1 minuut later in de 32e minuut de 6-0.Onze rechtsachter Thies kwam vandaag ook goed aan zijn trekken. Hij ging zeer regelmatig mee de aanval in en wist vandaag 2x te scoren. Eerst maakte hij in de 34e minuut de 7-0 en in de 2e helft maakte hij de 17-0.Na dit doelpunt kon Bas, die prima was meegelopen het 8e doelpunt scoren. Gerben wilde deze dag ook een keer voetballen en trakteerde zichzelf op een prachtig doelpunt. Hierna waren het achtereenvolgens Matthijs, Alwin en weer Matthijs die voor de 11,12 en 13-0 zorgden. Nu braken weer de 5 minuten van Jasper aan, hij scoorde 3x achter elkaar en bracht hiermee de score op 13.Dit was zijn 2e hattrick vandaag en de beste benaming voor dit fenomeen is volgens Martin de Jong een sixpack. Bas maakte het laatste doelpunt voor Nagele en hierna wist Ruinerwold nog 1x te scoren.  =====================================================================================

Nagele D1 scoort voor 3e keer op rij 16X 

Na overwinningen tegen Tollebeek en Ruinerwold met 16-1,16-0 was het vandaag tegenstander Vitesse 63 D3G die ook de 16-0 moest incasseren.Voor de wedstrijd hadden onze dames en heren heel veel praatjes want volgens hun berekeningen zou vandaag wel het 100ste doelpunt vallen aangezien de tegenstander de nummer laatst in onze competitie was.
Iedereen ging voor de 100ste Dennis K voorop want zijn vader had dit ook al gedaan. De eerste 10 minuten gingen goed want er werden 5 prachtige doelpunten gemaakt.Daarna dacht iedereen dat je met hakjes,omhalen,salto”s enz enz ook kunt scoren maar na 30 minuten bleek dit niet te werken want ruststand 5-0 zegt genoeg. Soms moet je als leiders laten merken dat je niet tevreden bent en dit gebeurde dan ook in de rust waarbij het opvallend stil bleef bij onze dames en heren. Of het effect heeft gehad zal niemand weten maar Nagele kwam furieus uit de startblokken en binnen 30 minuten werd er nu 11X gescoord en was het een genot om toeschouwer te zijn. Een doelpunt moeten we toch even beschrijven want Leon en Dennis K speelden 1 meter voor het doel 10X naar elkaar over voordat Leon het welletjes vond en toch maar in het doel schoot.
Volgende week de thuiswedstrijd tegen Genemuiden D5M om 9.00 dus komt allen kijken
====================================================================================

Blokzijl F2 – Nagele F1   3-4  (rust 1-2)

Superspannende wedstrijd in Blokzijl!

Vandaag mocht Nagele F1 uit voetballen in Blokzijl, gezien het mooie herfstweer was dit absoluut geen straf. Vol goede moed begonnen we aan deze wedstrijd tegen de nummer 3 uit de poule die tegenwoordig overigens over een prachtig complex beschikken. De wedstrijd begon vrij rustig maar na 4 minuten was de openingstreffer van Nagele (gescoord door Tijn) daar. Dit alles werd gevolgd door vele duels waar Nagele duidelijk de overhand had. Nagele kon de voorsprong nog verder uitbouwen door een doelpunt van Max. Blokzijl scoorde 1x in de eerste helft na een aantal goede reddingen van keeper Branco. Ruststand 1-2.
In de 2e helft liet Branco zich gelden door maar liefst 2x te scoren. De druk van Blokzijl werd echter groter waardoor aan het eind van de 2e helft de kaarten anders geschud waren en Blokzijl nog 2x scoorde. Keeper Jaron had er zijn handen vol aan, maar liet met een aantal goede reddingen zien dat hij niet zomaar te passeren was. De wedstrijd bleef hierdoor tot aan de laatste minuut spannend.

Met goed voetbal, waarbij Nagele veelvuldig overspeelde en sterk verdedigend en opbouwend werk van Tijs, Anthoon, Corne en Arjan (ook mooie aanvallen) liep het als een trein. De 3 punten gingen dus mee naar Nagele en we kunnen ze goed gebruiken om zo hoog mogelijk te gaan eindigen in deze poule.

Iedereen klasse gevoetbald!! Volgende week spelen we thuis tegen SVM F4, aanvang 9:00u. Bij deze is iedereen van harte uitgenodigd om eens te komen kijken, mooi voetbal gegarandeerd!!

Groeten van F1