3 September 2011

NOK – Nagele 2-0 (1-0)

Voor de eerste competitiewedstrijd trad Nagele aan tegen NOK met een bijna volledig fitte selectie, alleen Henry Huijsmans ontbrak. Het zonnige weertje en goed bespeelbare veld beloofde een mooie middag maar de mannen van Martin de Jong kregen de deksel op de neus. Kansen werden wel gecreëerd maar niet afgemaakt en dan valt de goal aan de andere kant. Een vrije trap in blessuretijd werd door Gertjan Hulsman verkeerd met het hoofd geraakt en vloog bij de tweede paal binnen. De tweede helft ging Nagele meer druk zetten en risico nemen. Ook nu werden de kansen niet benut en wederom in de laatste minuut werd keeper Keur kansloos gelaten. Een tegenvallend resultaat en volgende week tegen SV Ens zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden wil Nagele er 3 punten aan overhouden.

===================================================================================

Nagele 2 gelijk tegen Kappie

De twee spelers waar Nagele 2 het vorig seizoen erg lastig mee had, waren afgelopen week al weer in Nagele te bewonderen voor de beker. Het lot koppelde Nagele namelijk aan Muis (Tollebeek 2) en Kappie (Urk 8). Als dit duo in één team zou spelen zou bij voorbaat elke tegenstander kansloos zijn. Gelukkig is dit niet het geval. Dinsdag werd Muis vakkundig opzij gezet: 3-1. Afgelopen zaterdag leek ook Kappie op een nederlaag te worden getrakteerd, maar vijf minuten voor tijd deed Urk 8 nog wat terug: 1-1.

De eerste helft wist Nagele een aantal goede kansen te creëren, maar Marijn van der Wal miste nog de scherpte. Ook ontbrak het vaak aan een goede eindpass. Dat de ploeg van Mees en Butthead niet op voorsprong stond in de rust had het aan zich zelf te danken. Het enige gevaar van Urk 8 was een afstandschot dat onderkant lat het veld weer insprong. Vele handjes gingen naar de bal en niet alleen die van MatsoeMatsoe. De tweede helft liet Nagele Urk het spel maken. De thuisploeg kreeg een vrije trap na een terugspeel bal en met dit buitenkansje wist Jorie wel raad: 1-0. Urk werd sterker, maar kon niet echt gevaarlijk worden. En werd het dat wel dan was daar de ijzersterk spelende MatsoeMatsoe die katachtig een schot uit de kruising ranselde. Vlak voor tijd viel de 1-1 toch. Niet wegwerken werd gevolgd door een rollertje door het midden van de goal die MatsoeMatsoe te machtig was: 1-1.

Al met al geen slecht resultaat, daar Nagele moeite had om een compleet en fit team binnen te lijnen te krijgen. Door de op papier ingeleverde wedstrijd tegen Genemuiden waren de 4 punten uit 2 wedstrijden niet genoeg om door te gaan in de beker. Om het op zijn Duits te zeggen: Schade.

Nagele D1 door in beker

Na 3 wedstrijden is het echt waar 9 punten en een doelsaldo van 26 voor en 1 tegen.

We schrijven 2 September en voor diegenen die zowel in binnen als buitenland vakantie vierden, de warmste dag in Nederland deze zomer.

De eerste wedstrijd dat we alleen met D spelers speelden want Dennis K, Shanty en Niek waren weer terug. Vooraf was iedereen toch wel gespannen want we moesten tegen een meidenelftal die de mannen van Rouveen net als ons ingemaakt hadden.

Wederom werden de leiders verrast met een elftal die vanaf minuut 1 liet zien dat zij zeer leuk met elkaar kunnen voetballen. Het was net als vorige week dat onze Sebastian met 1 A de score opende en als we dit nu vast houden verliezen we nooit meer, want daarna was het Dennis K [ bijna zonder te eten ] die gebrand als hij was 2x het doel vond. VHK deed iets terug maar het was Shanty die haar eerste doelpunt maakte en daarna Koen zodat we met 1-5 de rust in gingen.

In het begin van de 2e helft kwam Nagele onder druk maar omdat de verdediging met Stan,Ilse,Marije en Ferry stond als een huis werd er niets weggeven. Het was wederom Shanty die scoorde en daarna liepen we vrij gemakkelijk uit via Koen 1-7 Bas 1-8 en tot slot Koen 1-9.

Na een zeer ongelukkige beenbreuk was het een genot om Leon Rienks weer een helft te zien voetballen want hoewel hij er nog lang niet is deed hij dingen die in de toekomst weer automatismen worden. Dennis E keepte alsof hij nooit anders doet zodat Stan en Ferry af en toe ook in konden schuiven.

Het competitieprogramma is nog steeds niet bekend maar wanneer wij naar de indeling kijken denken wij dat we een leuke competitie tegemoet gaan.

Genemuiden F6 – Nagele F2:  7-2

Zaterdag 3 september was de dag dat er weer gevoetbald mocht worden!!
We gingen uit voor de beker naar Genemuiden om daar te spelen tegen Genemuiden F6.
Ondersteunt door vele ouders en supporters begonnen we daar vol goede moed aan de wedstrijd op kunstgras.

Het team bestond uit: Arjan Hooyer, Branco van Mourik, Jaron Kalter, Corne v/d Reest,  Max Koene, Tijn Riks en debutanten Athoon Meijer en Tijs Krops.

De eerste helft verliep best goed, echter na een 6-tal minuten kwam Genemuiden op voorsprong door een welgemikt schot op het doel van keeper Jaron. Helaas scoorde Genemuiden kort daarna opnieuw. Nagele was echter best kansrijk en kwam na een doelpunt van Branco, kort voor rust, op een ruststand van 4-1.

Na de rust begon de wedstrijd direct met kansen voor Nagele van onder andere Tijn,  maar deze kansen konden niet direct worden benut. In de  10e minuut na rust scoorde Tijn echter wel het 2e doelpunt voor Nagele. Al met al eindigde de wedstrijd in een 7-2 voor Genemuiden waarbij gemeld moet worden dat Nagele zeker niet onverdienstelijk gespeeld heeft. Ook de debutanten Anthoon en Tijs hebben goed gespeeld.

Dit beloofd veel goeds voor de competitie.