29 Oktober 2011

Mulier-Nagele 3-0

Bron: Voetbalnoord.nl (geplaatst door Mulier) 

Bijna tien jaar geleden was het alweer dat Mulier polderploeg Nagele trof in een officiële wedstrijd. Er was dan ook weinig bekend over de gasten, behalve dat ze na zeven wedstrijden negen punten hadden bemachtigd. Dat waren er drie minder dan Mulier.

Bij Mulier was Folkert van der Wei nog niet hersteld van een blessure en hij nam plaats op de bank, samen met A-junioren Jesse van der Molen en Jelte Strikwerda. De basis was dan ook gelijk aan die van de bekerwedstrijd tegen Kollum.

Beide ploegen begonnen moeizaam aan de wedstrijd en er viel dan ook weinig te genieten in het eerste half uur. Strijd werd er wel geleverd, maar goede aanvallen waren schaars. Nagele had snelle mensen op de buitenkanten en werd daarmee een aantal keer gevaarlijk. Zo leidde aanvallen van Nagele vaak tot een corner. Mulier stond bij deze corners steeds prima opgesteld, maar bij één hiervan belandde de afvallende bal voor de voeten van een speler van Nagele die gelukkig hoog overschoot. Mulier speelde met te weinig overtuiging, maar was bij elke fatsoenlijke aanval toch levensgevaarlijk. De grootste kans kwam op naam van Bas Bergsma, maar geheel vrij voor de goal wist de keeper van Nagele de ingeschoten bal knap uit de korte hoek te pakken. De spitsen van Mulier werkten hard, maar erg gelukkig waren ze niet in hun acties. Daarom besloot centrumverdediger Jan-Geert Dijkstra maar om zelf aan een opmars te beginnen. Zijn schot met zijn chocoladebeen vloog helaas net langs de goal. Na bijna 40 minuten spelen kwam Mulier op curieuze wijze op voorsprong. Een bal leek over de achterlijn te rollen, maar Roland Burger zag er nog wel brood in en ontfutselde de verdediger van Nagele de bal. Deze maakte vervolgens een overtreding, waarna de scheidsrechter de bal zomaar op de stip legde, ondanks dat de grensrechter van Nagele al met de vlag omhoog stond omdat de bal over de achterlijn zou zijn geweest. De scheidsrechter wilde hier echter niks van weten. Geert Sprik wist vervolgens wel raad met dit buitenkansje en schoot de bal onberispelijk tegen de touwen. In het restant van de eerste helft vielen er weinig hoogtepunten meer te noteren.

Nagele startte prima aan de tweede helft en Mulier had het moeilijk. Verder dan een ruim naast de goal verdwijnend schot van afstand kwamen de gasten echter niet. Na dik tien minuten in de tweede helft verdubbelde Mulier de voorsprong. Ook dit keer had het wat hulp nodig om de bal in het net te krijgen. Een lange bal richting Roland Burger leek door de keeper van Nagele te kunnen worden weggetrapt, maar hij miste de bal volledig, waardoor Roland Burger de bal eenvoudig in het lege goal kon schieten. Mulier kwam nu onder de druk vandaan en binnen een paar minuten was de wedstrijd dan ook helemaal gespeeld. Een prima aanval leidde tot een voorzet vanaf de rechterkant, waarna Klaas de Vries de bal keihard binnen schoot. Er gebeurde nog van alles, waaronder een paar goede kansen en een paar onnodige gele kaarten voor Mulier, maar het deed er niet meer toe, want Nagele was niet bij machte om het Mulier moeilijk te maken. In de slotminuten kregen de gasten nog wel een grote kans, maar de paal voorkwam een tegentreffer voor Mulier.
Een prima zege voor Mulier, ondanks dat het niet sprankelend was en het de eerste twee goals zo goed als in de schoot geworpen kreeg.

========================================================================================

Verslag Nagele 2 – Urk 9

Nagele 2 ontving Urk 9, dat koploper in de 5e klasse was. Bij Nagele stond de wedstrijd in het teken van de rentree van 2 spelers die lang geblesseerd waren: Marien Meurs en Jacco Vessies. Beide vielen 2e helft goed in en lieten zien het voetballen nog niet verleerd te zijn.

In de eerste helft had Nagele een sterk elftal op de been. Naast de vertrouwde gezichten in Nagele 2 waren ook Bart Prins en Kees Geschiere van de eerste selectie toegevoegd aan het toch al getalenteerde team. Nagele nam het initiatief en speelde verzorgd combinatievoetbal, maar was vaak net onzorgvuldig in de eindpass of afwerking. Verdedigend had Nagele het goed op orde en saillant detail was dat het enige gevaar voor de goal van Nagele van de schoen van Kees Geschiere kwam: hij speelde bijna de bal langs de uitgekomen JvdV, net naast de goal. Toen een ieder zich al bijna had neergelegd bij een 0-0 ruststand, deelde Nagele een gevoelige tik uit aan het ervaren Urk: Bart P werd aangespeeld op de rand 16, die op zijn beurt zijn tegenstander voorbij snelde en in de lange hoek scoorde. De bal had afgegeven kunnen worden op de wederom goed meegelopen Michiel Eilander, maar Bart had meer vertrouwen in eigen kunnen en dat bleek terecht.

In de tweede helft mocht het publiek genieten van de rentree van Marien Meurs. Nagele combineerde rustig verder en het was wachten op de 2-0. De goal viel echter aan de andere kant; door balverlies op het middenveld en niet ingrijpen van de verdediging werd Jos kansloos gelaten: 1-1. Nagele ging direct op zoek naar de 2-1 en die kwam al snel. De bal werd op het middenveld veroverd, Francesco de Sousa Maria werd over rechts diep gestuurd en die gaf goed voor op wederom Bart Prins. Die scoorde met links beheerst onder de keeper door.

Twintig minuten voor tijd was het dan eindelijk zover: Jacco Vessies was weer op het heilige gras van VV Nagele te bewonderen. En direct liet Jacco zich zien: hij was keer op keer zijn directe tegenstander de baas en voetbalde er lustig op los. En dat hij nog steeds oog heeft voor de goal liet hij zien: na een combinatie met Bart Prins had Jacco de keeper te ver voor zijn doel zien staan en wipte hem er keurig overheen: 3-1.

Al met al een geweldige middag voor Nagele 2, dat zich weer volop meldt op de strijd om de bovenste plaatsen.

======================================================================================

DE GIER EN EL SALVADOR WEER BEPALEND

GENEMUIDEN 9- NAGELE 3
Uitslag: 3 – 5(rust 2-3)
Vooraf:
Nagele, 2e plaats, 5 gespeeld 13 punten (17-8)
Genemuiden, 5e plaats, 4 gespeeld 9 punten (8-4)

In een open wedstrijd zegevierde Nagele 3 afgelopen zaterdag over Genemuiden 9. Eindelijk hadden we weer eens een tegenstander van een gelijkwaardig niveau en leeftijd. De Gier, El Salvador (beiden 2) en Bob waren de doelpuntenmakers. Genemuiden was een mix van snelle voorhoedespelers met een al wat oudere achterhoede. Eer De Houthakker dat doorhad,was zijn tegenstander al 2 keer langs hem gesneld. Een 3e keer was het raak en werd de voorzet bij de 2e paal ingetikt:1-0 . Echter, Nagele kreeg aan de andere kant ook ruimte en De Shadow vond Houdini bij de 2e paal en deze had weer een geniaal doelpunt in petto. Het werd echter een voorzet en Bob stond uiteraard op de goede plek voor de intikker: 1 – 1.

Daarna ontsnapte deze keer op links een Genemuiden speler en hij kon ongehinderd terugleggen op de 16: 2 – 1. Nagele toonde echter flexibiliteit, want binnen 10 minuten stond het al weer gelijk. Bob vond met een hoge voorzet de mee naar voren geslopen Gier en met een schitterende kopbal over de keeper heen, verdween de bal in de verre hoek: 2 – 2.
Nagele ging zelfs met een voorsprong de rust in, want Lambik mocht een vrije trap nemen op rechts. Met zijn gouden linker krulde de bal scherp naar de eerste paal richting De Shadow, maar de 16 is het territorium van De Gier, want met zelfs een man op zijn rug wist hij nog zijn hoofd tegen de bal te krijgen: 3 – 2.

Na wat tactische omzettingen dacht Nagele de voorsprong verder uit te gaan bouwen. De ingevallen Stoffel zag zijn tegenstander echter pas voor het eerst, toen de bal al in het netje lag na 1 minuut spelen: 3 – 3.

U zult zich waarschijnlijk afvragen waarom u nog niet gelezen heeft over onze El Salvador. Wel, hij doseert tegenwoordig nog efficiënter zijn wedstrijden, want hij kwam pas na de rust binnen de lijnen. Vervolgens was hij een kwartier volledig onzichtbaar, totdat De Shadow hem vond met een geniale voorzet vanaf de achterlijn. Onze El stond op zijn vertrouwde plek bij de 2e paal en de goal was een zekerheitje: 4 – 3.

De wedstrijd werd definitief beslist na een vrije trap van Lambik. Wederom vanaf rechts krulde hij de bal de 16 in van Genemuiden, waar De Shadow met zijn hoofde de bal over de keeper heen verlengde. De bal smoorde echter precies op de lijn en daar was onze El Salvador als eerste bij om het noodzakelijke tikje te geven: 5 – 3. 

Al met al een leuk potje voor spelers en toeschouwers tussen 2 gelijkwaardige tegenstanders. Volgende week wacht voor Nagele de topper tegen Espel 3, dat evenveel punten heeft maar 4 doelpunten minder heeft tegen gekregen: Aanvang 12:30 uur te Nagele.

Opstelling: Dennis Molenaar, Rens Koene, Michel Goossens (45’: Erik Hup), Melusi (45’: Peter Dijkstra), Daan Schouten, Frank Westervoorde (45’: Erwin van der Wiel), Jaap Jippes, Harrie Bloo,  Erik Peterse, Zeger Koene en Marc Smit (75’: Marcel van der Wiel).
======================================================================================

Tollebeek/Nagele MB1 – Havelte MB1

uitslag 4-5 (rust 2-3)

Zaterdag 29 oktober even na 13.00 uur vond de aftrap plaats voor onze meiden in de 6e competitie wedstrijd tegen Havelte dat en een wedstrijd meer had gespeeld en 1 punt je meer had, een tegen stander van gelijke kaliber. De start was veelbelovend want al rap wist Maartje de 1- 0 te scoren nadat er ook al wat kansjes waren geweest, onze meiden hadden de opdracht gekregen om lekker vooruit te voetballen , de bal het werk te laten doen en het liefst met combinatie voetbal, na echter 20 minuten spelen had Havelte wel 2 x gescoord  en onze meiden keken er naar en stonden erbij! Enige omzettingen op het veld, kansjes werden kansen en een vrije trap op de onzekere ogende keepster van Havelte bracht de bal voor de voeten van Annika en de 2-2 lag in het doel. En daar waar iedereen rekende dat dit de ruststand zou zijn , was er verdorie toch eentje van Havelte die er anders overdacht en de 2-3 in de touwen legde. In de rust de wel bekende preek/peptalk van Bas,  meiden ga combineren en doe eerder het stapje , de pass naar je medespeelster , toon de wil om te willen winnen, alleen je best doen is niet voldoende! Wat er bij Havelte echter in de ranja zat dat weet ik niet maar zij kwamen na mate de 2e helft vorderde toch beter voor de dag en het leek een middag te worden van “net niet” , de hoop op beter resultaat werd door 2 goals van Havelte en uitvallen van 2 steunpilaren in het  team Tollebeek/Nagele, dan ook met lede ogen door het publiek aanschouwt. Edoch zat er voor deze middag een venijn in de staart, de wedstrijden voor MB meiden zijn 2x 40 minuten en bij Havelte ging het kaarsje uit, terwijl onze meiden opveerde met 2 goals vlak voor tijd, zou er dan nog een 5-5 in kunnen zitten? Het zat er helaas niet in deze middag, ze verdienen het wel, maar zo gaat dat niet altijd op in de voetballerij!

Volgende week naar Heerenveen, om daar de plaatselijk voetbal trots onze kunnen te laten zien.

======================================================================================

Nagele C1-RKO C1       22-1    

Nagele C1  wint met monsterscore van Rko C1 mede door record quattrick van Jasper Boekee.

Nagele moest het zaterdag opnemen tegen de op de laatste plaats bivakkerende RKO. Na een goede warming up gegeven door Lars was Nagele er helemaal klaar voor.

Vandaag hadden de coaches bedacht om van ons vaste 4-4-2 systeem af te stappen en daar voor in de plaats  een 4-3-3 systeem te spelen. Hierdoor kwam Huub in de spits te spelen.Nagele begon met sterk positie spel, en dit resulteerde al in de 3e minuut de 1-0 (Remon). Na deze snelle openingsgoal haperde het wat en leek RKO iets sterker te worden. Maar in de 11e minuut begon de trein echt te lopen met een goal van Huub. 2 minuten later was het wederom Huub die weer scoorde, en weer 3 minuten later Remon. Matthijs wist in de 18e minuut de keeper te passeren door een prachtige stift. In de 22e en 23minuut wisten respectievelijk Huub en Cees te scoren. En let nu even op want vanaf nu gebeurd er iets unieks In de geschiedenis van voetbalvereniging Nagele.

Het is de 28e minuut van de wedstrijd als Huub met een strakke bal word aangespeeld, hij stopt deze bal met zijn rechtervoet en speelt hem gelijk door met zijn linkervoet achter zijn standbeen langs. Met deze actie zette hij zijn tegenstander volkomen op het verkeerde been en Jasper vrij voor doel. Jasper scoort en dat weet hij ook in de 29e, 31e en 32e minuut ook te doen. Een unieke prestatie die zeer waarschijnlijk nog nooit is voor gekomen in de club historie. Vier keer scoren binnen 5 minuten. Matthijs weet nog net voor het rustsignaal de 12-0 te maken.

In de rust geven de coaches de doelstelling voor de 2e helft aan.Proberen de 20-0 te halen.Direct na rust waren het Huub, Thies en Cees die wisten te scoren(38,40 en 43eminuut). Daarna waren in de 47,48 en 49e minuut Huub en Jasper(2x) die scoorden.In de 50e minuut liepen we tegen en tegendoelpunt aan. Een mooi strak hard schot van de linkerspits van RKO was onhoudbaar voor Gerben. Huub en Julian scoorden in de 53e en 66e minuut.De eindstand werd bereikt door in de laatste minuut nog twee keer te scoren(Sander,Huub).

======================================================================================

Nagele D1 ook na SuperSaterday bovenaan

Dit weekend moesten de nummers 1 t/m4 in onderlinge duels uitmaken wie de koploper werd. Vooraf was er toch wat spanning bij de heren/dames van D1 maar al snel bleek dat dit niet nodig was.

Na een paar vloeiende aanvallen was het Leon die de score opende en na 30 minuten stond de 10-0 op het scorebord. In de rust was iedereen dan ook zeer relaxed en voerde reserve Stan het hoogste woord. De 2e helft was niet super maar de eindstand 16-0 zegt genoeg waarbij het publiek nog getrakteerd werd op mooie goals van Dennis K en Koen. Wederom een gemakkelijke overwinning en het moet wel heel gek lopen wanneer de D1 geen kampioen wordt. Het zal na de winterstop anders worden want dan zal blijken of de heren/dames ook met tegenstand om kunnen gaan maar tot die tijd proberen we gewoon leuk te voetballen.

Dennis K 7X
Koen 4X
Sebastian 2X
Bas 2X
Leon 1X

======================================================================================

Nagele E2 – Ens E2

Na een zaterdag rust en het einde van de herfst vakantie word er vandaag weer lekker gevoetbald thuis tegen Ens E2. Met een volledige bezetting van 11 man en een speciale opdracht voor alle 11 spelers gaan we kijken of het verlies van de afgelopen weken geremd kunnen worden. Ens mocht aftrappen en het spel was redelijk in evenwicht voor beide groepen, de opdracht had dus toch wel een beetje effect. Ens scoorde de éérste twee doelpunten maar Nagele antwoordde terug via Thomas waardoor het 1 – 2 stond. Eindelijk vlogen de goals ons niet om de oren dit maal en werd er door iedereen goed gespeeld. Ens wist er toch weer 1 -3 van te maken en Nagele antwoordde weer door er 2 – 3 van te maken. En zo ging het spel op en neer waardoor het 2 -4 werd en natuurlijk weer 3 – 4, we hadden gehoopt op een gelijk spel maar Ens was toch de sterkere en besliste de wedstrijd met een 5 – 3 winst voor Ens.

===================================================================================

Nagele F1 speelt strakke wedstrijd

Ens F2 – Nagele F1 1-12 (rust 1-4)

Vandaag mocht Nagele F1 in de nieuwe configuratie (F1 en F2 zijn van poule gewisseld) aantreden tegen Ens F2.
Nagele F1 bestaat nu uit: Arjan/Branco/Jaron/Corne/Anthoon/Ently/Max/Tijn/Tijs/Yelte. De laatste is sinds kort begonnen met trainen maar we hopen dat hij binnenkort ook de wedstrijden mee gaat voetballen. Vandaag moesten we het stellen zonder Ently (langdurig in het buitenland) en Tijs. Tijs speelde vandaag niet mee vanwege een ongeluk dat hij afgelopen woensdag had waarbij hij behoorlijk hard is komen te vallen. Hij moest daardoor zelfs een nachtje in het ziekenhuis blijven. Het gaat gelukkig weer goed met Tijs en woensdag zal hij ook weer mee gaan trainen.

Een rekensom leert dat we dus maar 6 spelers hadden, gelukkig was Cas Schutte bereid om ons vandaag te versterken.

Na de aftrap brak Nagele direct uit gevolgd door een doelpunt van Branco. Ens liet het hier niet bij zitten en scoorde als tegen antwoord direct de gelijkmaker in de 2e minuut. Het leek aanvankelijk gelijk op te lopen maar dat was maar van korte duur. Nagele speelde bijzonder goed over en keeper Cas zorgde met mooie reddingen dat Nagele verder kon uitlopen. Dit alles resulteerde in een ruststand van 1-4 in het voordeel van Nagele.

In de 2e helft bouwde Nagele de voorsprong alleen maar verder uit en Ens kwam er niet meer aan te pas. Keeper Arjan had het dan ook rustig in de 2e helft. Dit alles resulteerde in een eindstand van 1-12. Nagele heeft vandaag laten zien dat zij zeer goed kunnen spelen en liet dat zien door veelvuldig en op maat over te tikken. Door goed te verdedigen en door mooie voorzetten werd het ene naar het andere doelpunt gescoord. De doelpuntenmakers waren:

Tijn: 6x
Branco: 3x
Cas: 2x
Max: 1x

Iedereen heeft zeer goed gevoetbald vandaag en als we dit zo doorzetten gaan we nog hoge ogen gooien in deze poule!!