24 September 2011

Nagele behaald ruime overwinning op zwak Makkum

VV Nagele heeft ook in zijn tweede thuiswedstrijd de punten weten binnen te halen. Op een zonnige zaterdagmiddag werd er overtuigend met 5-2 gewonnen. Of dit door de nieuwe tenues kwam of het zonnige weer is ombekend. Maar een mooie middag was het zeker. Henry Huijsmans opende al de score met zijn eerste competitiedoelpunt voor Nagele en daarna was het een knotsgekke eerste helft waarna Nagele met een 4-2 voorsprong de kleedkamer opzocht. Na rust viel er een stuk minder te beleven maar bleef Nagele de bovenliggende partij. Dit leverde een verdiende overwinning op voor Nagele 5-2.

Al snel was duidelijk dat de zwakke plek bij Makkum in hun verdediging lag en Nagele begon dan ook vol op de aanval. Al snel kwam daar de 1-0 uit voort. Emiel Krops liet zijn tegenstander de hielen zien en gaf goed breed op de vrijstaande Henry Huijsmans. Niet veel later was het een identieke situatie maar dan aan de andere kant. Keije de Jong werd goed diep gestuurd door de deze middag sterk acterende Ad Withaar waarna de Jong de bal hard en strak voorgaf. Een verdediger van Makkum zag deze voorzet via zijn eigen voeten in zijn eigen goal belanden. Nog binnen het half uur kwam Makkum terug in de wedstrijd. Deze keer was het onthutsend zwak verdedigen aan de kant van Nagele. De aanvaller van Makkum liep simpel door de verdediging en kon makkelijk binnenschieten,  keeper Keur was kansloos. Nagele liet daarna zien dat het over karakter beschikt en ging weer vol op de aanval spelen. Het spel werd zeer goed breed gehouden en daar hadden de gasten geen goed antwoord op. Nadat Huijsmans 1 op 1 met de keeper kwam te staan en onreglementair naar de grond gebracht. Een gele kaart voor de verdediger en een pengel voor Nagele. Withaar bleef koel en schoot beheerst de 3-1 binnen en er waren nog geen 30 minuten gespeeld. De wedstrijd leek gespeeld maar dan moet de Nageler verdediging toch beter blijven opletten. Want na wederom kinderlijk te hebben staan verdedigen werd de bal bij de eerste paal simpel binnengetikt na een goede voorzet, 3-2 en dus werd het weer spannend. Vlak voor rust werd de voorsprong toch weer naar 2 doelpunten verschil gebracht. Een razendsnelle aanval en voordat je met je ogen kon knipperen had Ad Withaar zijn tweede goal van de middag alweer te pakken. Zodoende kon Nagele met een verdiende 4-2 voorsprong gaan rusten.

Langs de lijn werd het al voorspeld. Een enerverende eerste helft met veel doelpunten dan zal de tweede helft wel niet veel gebeuren. Maar Nagele bleef vol op de aanval spelen  en Makkum had zich al bij de nederlaag neergelegd. Vrolijk creëerde de jonkies van Nagele kans op kans maar er werd niet gescoord. Waar dan de goal vaak aan de andere kant valt was dit nu niet het geval. Huijsmans stond op het punt om gewisseld te worden maar niet voordat hij met een geplaatst afstandschot de eindstand op het scorebord zou zetten; 5-2. Er veranderde niets aan het spelbeeld Nagele bleef goed georganiseerd voetballen en Roy Hamstra en Rick Bloo hadden de volledige regie in handen. Mooi moment was wel de terugkeer van de ervaren Michiel Eilander die zelfs nog een op het oog gemakkelijke kopkans kreeg. Maar zijn hoofd was meer bij de verhuizing en daardoor ging de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Opmerkelijk was het laatste moment van de wedstrijd. Bart Prins gaat op snelheid diep en loop alleen op de keeper af. Hij besluit de bal breed te leggen op Withaar die in betere positie loopt. Maar door een polletje gaat de bal huizenhoog over. Gelukkig kan men erom lachen want de drie punten zijn binnen.

Opstelling Nagele; Thomas Keur, Mathijs van Aarendonk(75, Jos Withaar) Hugo Jongejan, Taco vd Sar, Joep van de Klundert, Roy Hamstra (77, Michiel Eilander) Rick Bloo, Emiel Krops, Henry Huijsmans (65, Bart Prins) Keije de Jong, Ad Withaar
===================================================================================

Makkum weggecounterd in Nagele (verslag van Makkum)

Een dag na het door de vereniging uitbrengen van de prachtige full color seizoengids speelde Makkum zaterdag een uitwedstrijd in en tegen Nagele. Op ‘Sportpark v.v. Nagele’ bleek het spel van Makkum deze middag wat minder kleurrijk dan voornoemde seizoengids. In een wedstrijd waarin de aanvallers van Nagele het verschil maakten verloor Makkum met 5-2 na een 4-2 ruststand. Voor het eerst sinds het seizoen 2007-2008 stonden beide ploegen in competitieverband weer tegenover elkaar.  Destijds won Makkum in Nagele met 1-2 waarna het, na het winnen van de eerste periodetitel, via de nacompetitie zou promoveren naar de derde klas. Nagele deed dat een jaar later door kampioen te worden in de vierde klas waarna het twee jaar uitkwam in de derde klasse D. Het veld van Nagele was redelijk bespeelbaar al bleken de witte kalklijnen van het hoofdveld van de polderploeg te zijn vervangen door een soort van greppels. Gelukkig leidden die zaterdag niet tot struikelpartijen. Met aanvoerder Piter Genee, Jelle Hiemstra en Michel Nauta weer in de selectie na vervelende blessures en Jelle van der Velde terug na een schorsing kon trainer Hylke Schrale w eer beschikken over een redelijk complete selectie. Behalve de langdurig afwezige Jan Hiemstra ontbraken zaterdag alleen nog de basisspelers en neven Jesse en Lennart Adema. Van het kwartet teruggekeerde spelers begon alleen Jelle van der Velde in de basis.

Onder vrijwel perfecte omstandigheden, een heerlijk temperatuurtje gecombineerd met een licht briesje, begon Makkum aardig aan de wedstrijd. Dat resulteerde na een minuut of 10 spelen in een kansje voor Feike Melchers wiens schot door keeper Keur ternauwernood tot corner kon worden verwerkt. Al snel in de wedstrijd bleek dat de kracht van Nagele voornamelijk in de voorste linie ligt. Met name in de omschakeling zou de ploeg gedurende de volle 90 minuten continu dreigend zijn waarbij de snelle voorwaartsen van de thuisclub hun directe tegenstander veelvuldig hun hielen lieten zien. Vooral de snelle en technisch vaardige Henry Huijsmans was een plaag voor de statische verdediging van Makkum. De tactiek van de thuisclub w as erop gericht Makkum te laten komen om via snelle counters toe te slaan. Na een kwartier spelen resulteerde die aanpak in de 1-0. Na een snelle aanval over de rechtervleugel was het Ad Withaar die zijn eerste van de middag aantekende. Daarbij werd het vlagsignaal van grensrechter Verbiest door scheidsrechter Van de Leur genegeerd. Makkum was nog maar amper van de schrik bekomen of het stond al 2-0. Nu was de snelle aanval over de linkerkant en de intikker van wederom Withaar. Makkum ging na de nieuwe tegenslag in de achtervolging en na een halfuur spelen was Feike Melchers nu wel doeltreffend na goed voorbereidend werk van Daniël Kleiterp. Waar Makkum even dacht door te kunnen drukken ging laatste man Johan Boonstra vijf minuten na de aansluitingstreffer in de fout door eerst niet goed te timen om vervolgens in het strafschopgebied een lichte overtreding te maken. Penalty oordeelde Van de Leur. Het presentje werd door Keije de Jong van Nagele in dankbaarheid aanvaard en simpel achter keeper Bosma geschoten.

Nog voor rust zouden beide ploegen nog een keer scoren. Eerst was het Menno Bijlsma die zijn gemiddelde van 1 doelpunt per wedstrijd in stand hield en van dichtbij de 2-3 aantekende; enkele minuten later was het verschil al snel weer 2 toen Henry Huijsmans na weer eens een snelle uitbraak de 4-2 binnenschoot. In de tweede helft probeerde Makkum het nog wel maar geloof en overtuiging ontbraken en de ploeg mocht blij zijn dat de thuisclub het net uiteindelijk slechts 5 maal liet bollen. Met name de laatste 10 minuten van de wedstrijd kreeg Nagele nog een aantal dotten van kansen die allen, soms op kolderieke wijze, om zeep werden gebracht. Makkum droop na wederom een wedstrijd zonder spelvreugde af en is na het verlies inmiddels als elfde geklasseerd. Aanstaande zaterdag ontvangt Makkum, de ploeg met de meeste tegentreffers, aartsrivaal Mulier dat in vier wedstrijden al twaalfmaal doel trof . Of Makkum het plezier w eer w eet terug te vinden is van 15.00 te zien op  sportpark ‘De Braak’

Bron: voetbalnoord.nl

===================================================================================

Nagele speelt met jeugdig Espel 2

Datum:         24 september 2011
Verslag:       Espel 2-Nagele 3
Uitslag:        2-4
Vooraf:         Nagele 3e plaats, 1 gespeeld 3 punten(3-0)
Vooraf:         Espel 7e plaats, 2 gespeeld 3 punten(8-4-)

Nagele 3 moest zaterdag aantreden tegen het jonge Espel 2. De geschatte gemiddelde leeftijd van die jongens zou ergens rond de 18 moeten liggen, terwijl die van Nagele 3 op 38,5 ligt. Dat dit helemaal niets zegt, toonde het score verloop: Nagele 3 gaf 1 helftje eventjes gas en liep uit naar 0 – 4. Daarna mocht Espel even spelen en zorgde De Gier voor de einduitslag van 2–5.

De wedstrijd was nog maar 1 minuut oud, Espel 2 had nog maar net het 1x met de gen geknipperd en de bal lag al weer in het netje. De Gier was mee naar voren geslopen op links en vond met een boogbal El Salvador bij de 2e paal. Met zijn hoofd kwam El hoog boven zijn tegenstander uit en de 0 – 1 was een zekerheid. Nagele 3 ging vrolijk verder met aanvallen en de ene aanval was nog mooier dan de andere. 5 minuten later vind Lambik de Shadow (voorheen Markies) op links. Na zijn tegenstander omspeelt te hebben, schiet De Shadow diagonaal op goal: 0 – 2. De 0 – 3 was bijna een kopie van de 0 – 2, alleen nu kwam de assist van Bob. De keeper van Espel was de goal van net blijkbaar vergeten, want wederom haalde De Shadow hard uit, diagonaal in de verre hoek.

Na 35 minuten spelen liep Nagele nog verder uit. Lambik nam een vrije trap snel op de vrij lopende Gier. Een Gier in de 16 meter is een zekerheitje, want zijn stiftje ging over het been van de keeper: 0 – 4. Tot ieders verbazing kwam Espel weer terug in de wedstrijd, want de scheidsrechter had Jos iets stouts zien doen met een penalty tot gevolg: 1 – 4.

De 2e helft kon Nagele het rustig aan doen, want het was inmiddels ook bijna 30 graden geworden. Men leunde comfortabel achterover op de verdediging en Espel 3 mocht na 60 minuten zelfs nog een goal maken: 2 – 4. De eindstand werd echter bepaald doordat De Gier toch nog even naar voren wilde zweven. De Knikker was net ingevallen en zijn allereerst bal was een corner. Deze vond bij de 2e paal De Gier die wel raad wist met deze kans: 2 – 5.

Vermeldenswaard was nog de invalbeurt van aanwinst Marcel van Kallen. Vanaf heden is zijn alias Doe-maar-nie en wie geïnteresseerd is naar de achtergrond van dit “lange” verhaal, is van harte uitgenodigd aan de stamtafel. Volgende week zowaar de eerste topper in de 6e klasse: Nagele 3 ontvangt thuis koploper Urk 11.

Opstelling: Jos vd Vlekkert, Rens Koene, Peter Dijkstra, Daan Schouten (40’: Gideon Molenaar), Chiel Vegterlo, Erik Peterse, Marco de Jong (80‘: Allard van der Wiel), Harrie Bloo, Marc Smit (70’: Marcel van Kallen), Erik Hup (45’: Jaap Jippes) en Zeger Koene (70’: Marcel van der Wiel).

==================================================================================

Tollebeek/Nagele MB – Urk MB 1 6-3 

De 2e competitie wedstrijd werd “thuis”gespeeld op het voetbal terrein van VV Nagele, de meiden hadden er ondanks de naderende warmte/hitte van de dag er direct zin in en de ene na de andere aanval rolde op het Urker doel af . Na 20 minuten voetbal was het al 3-0,voor onze meiden en een grote uitslag leek in het verschiet. Echter naar mate de wedstrijd vorderde voor de rust , ging het spel nivo naar een wat bedenkelijk peil. Of dit een tactische zet was van Urk is zelfs op dit moment van schrijven nog niet bekend , maar meteen na de rust kwam Urk beter uit de start blokken en spoedig op 3-1, zelfs de 3-2 werd gescoord maar dat kwam voort uit een buitenspel situatie en dus ging de treffer niet door. Het was wel meteen het signaal voor de opleving in het spel van de meiden en via een aantal knappe doelpunten, werd een dik verdiende 6-3 overwinning behaald. 3x Lisette Loman, 2x Maartje Schreuder en 1x Christine Hoefnagel waren de doelpunten makers.

==================================================================================
Nagele C1 wint overtuigend van WIJC

Ook vandaag begonnen we vanaf het begin sterk er werd goed gecombineerd waardoor er al in de 3de minuut werd gescoord door Jasper 1-0. In de 6de minuut werd de corner van Matthijs in eigen doel gewerkt 2-0. Toch wist WIJC in de 10de minuut terug te komen op 2-1. Nagele bleef echter de bal goed rond spelen en al voor rust stonden we door doelpunten van Jasper, Huub, Matthijs en Bas op 6-1. De rust had WIJC kennelijk goed gedaan ze begonnen beter te voetballen en wisten daardoor de 6-2 te maken. Hierdoor leek de tweede helft misschien iets minder. We konden de wedstrijd afsluiten met een 9-2 overwinning door doelpunten van Huub, Jasper en een eigen doelpunt na een afstand schot van Jasper.

================================================================================== 

Nagele D1 blijft koploper 

Na een heerlijke rustige toeristische route werd na 1 uur rijden onze tegenstander Diever/Wapse D2 bereikt.Omdat boer Riekelt na 3 maanden niks doen eindelijk weer kon werken was Rob Persoon zo vriendelijk om vandaag te assisteren en deed dit uitstekend.Verder was het damesgehalte erg laag omdat zowel Maud als Marije geblesseerd waren en Shanty haar reservebeurt had. Gelukkig was Ilse er nog die een prima wedstrijd speelde. De hele vereniging straalt rust uit en dit was ook te merken want de aanvangstijd werd gewoon 11.15 i.pv. 11.00. Ook de scheidsrechter ging hierin mee want na 25 minuten floot hij voor rust nadat Nagele de 5-0 liet aantekenen. Het was echt een potje voetbal waar iedereen het wel best vond want de 2e helft verliep in een slakkengangetje en wederom na 25 minuten spelen vond de scheidsrechter het welletjes en floot af. Toch nog een paar dingen die opvielen :
– Sebstian die een paar keer onzelfzuchtig de bal prima breed speelde waaruit gelijk gescoord werd.
– Olaf die al grabbelend de 0 wist te behouden.
– Tot slot pechvogel van de dag Merlijn die 2x geblesseerd uitviel met een hoofd en ribblessure maar bikkel als hij is gewoon
weer verder ging.
Tot nu toe gaat het geweldig met de mannen en vrouwen van Nagele D1 maar er komen nog een paar goede tegenstanders en dan zal blijken of wij ook deze wedstrijden kunnen winnen.

Doelpunten:
Dennis K    2x
Ferry           1x
Bas             1x
Stan            1x
Koen           2x
Ed               1x ( Ed staat voor eigen doelpunt )

======================================================================================

Flevo Flevo Boy’s E10 – Nagele E2

Voetballen op een vrijdagavond komt niet vaak voor, maar wegens verbouwingen in Emmeloord komt Flevo Boy’s in de knijp te zitten met de ruimtes dus vandaar spelen op de vrijdagavond. Al gauw bleek dat E10 een maat te groot was voor ons want het niveau verschil was zienlijk hoger dan die van ons. Maar dat mag de pret niet drukken en de hele spelers groep heeft zich van zijn beste kant laten zien deze avond. In zeer korte tijd stonden we al met 0 -3 achter, maar door de inzet van ons werd er gescoord door Thomas dus nu is het 1 – 3. Maar Flevo Boy’s liet het niet bij zitten en liepen uit naar 1 – 6. Maar wij van Nagele vonden toch echt wel dat de mooiste doelpunt die deze avond gemaakt is op naam komt te staan van Thomas.Want door een hoge bal van Cas kopte Thomas de bal strak in het doel.Inmiddels is de stand nu 2 – 6en E10 liep weer uit naar 2-8.Nagele probeerde wel om naar voren te komen maar deze momenten waren zeldzaam omdat Flevo Boy’s de boel goed dicht hield achterin. Maar als het lukte was het ook raak dus zo ook nu.3-8 is de stand en de vermoeidheid gaat toeslaan waardoor we uiteindelijk toch verloren met 3-11 van de E10 van FlevoBoy’s.

==================================================================================

Nagele F1-Flevo Boys F9

Hallo voetbalvrienden,

Vandaag moest de F1 thuis tegen Flevo Boys F9. De eerste helft stond Jord op doel en de tweede helft Joppe. Het was een spannende wedstrijd waarin Nagele in het begin  de beste kansen kreeg. Maar door goed keeperswerk van Flevo Boys ging de bal er jammer genoeg niet in. We waren blij dat Vayneth  er vandaag ook bij was. Het ging  lang gelijk op maar Flevo Boys had iets meer geluk en kon daardoor een paar keer scoren. Uiteindelijk werd het 0-4, wat eigenlijk onverdiend was maar ja dat kan altijd gebeuren met voetbal. Het was een leuke wedstrijd en hopen dat we de volgende keer iets meer geluk hebben.

Groetjes van  Bonne
================================================================================== 

Nagele F2 koploper

Onder genot van de opkomende zon en een lekker nat grasveld, trad Nagele F2 vandaag aan tegen het altijd gevreesde Olympia’28 (vorig seizoen zwaar van verloren). Echter de kaarten bleken vandaag anders geschud….

Met de overwinning van vorige week in het achterhoofd ging Nagele flitsend van start met een doelpunt van Tijn in de 1e minuut en daar bleef het niet bij, dit eerste doelpunt werd in rap tempo opgevolgd door doelpunten van Branco, Max, Tijn, Branco, Tijn, Arjan, Branco 2x, Arjan en Tijn (volgt u het nog?), waarbij het doel van Nagele vrij verlaten aandeed. Tenminste op een klein incident na, waarbij keeper Jaron met zijn handschoen vastzat in het doelnet.

De ruststand was dus 11-0. Na de rust stond Tijn op goal en stond Jaron in het veld. Hij liet zich gelijk gelden door 3x op rij te scoren. Olympia had nog een 2-tal kansen maar deze werden door Tijn afgevangen. Hierna scoorde Branco nog 1x en tikte Max er nog even 2 in. al met al zeer goed gevoetbald door iedereen en een welverdiende koppositie in de poule.
Volgende week wordt er uit gespeeld tegen Bant F3.