19 november 2011

V.V. Nagele verslaat koploper CVVO 

NAGELE – Nagele heeft zaterdagmiddag een fantastische prestatie geleverd, door de ongeslagen koploper, CVVO uit Lemmer te verslaan. De overwinning van maar liefst 4-0 was geheel terecht. Als de spelers van Nagele in de 2e helft het vizier scherper hadden gehad, dan had CVVO een groter verlies geleden. 

Gelijkwaardig
De eerste helft waren de teams gelijkwaardig. De ploeg uit Lemmer had het beste van het spel en zocht met verzorgd voetbal naar de openingstreffer. De aanvalslinie onder leiding van Ton Haarman wist het net achter doelman Thomas Keur niet te vinden. Nagele speelde van achteruit veelvuldig de diepe bal op de grote sterke Robin Staes en was met name in de omschakeling gevaarlijk. Daarbij kreeg Nagele met Huijsmans, Withaar, Hulsman en Staes ook goede mogelijkheden om de score te openen. De ruststand van 0-0 was gezien het spelbeeld de juiste verhouding van de 1e helft, al was 3-3 ook mogelijk geweest.

2e helft
Nadat CVVO de eerste twee mogelijkheden liet noteren was het Emiel Krops die twee superkansen liet liggen. In de 58e minuut kwam de ontketening van de ploeg van trainer Martin de Jong. Middenvelder Gertjan Hulsman stoomde dwars door de defensie van CVVO en wist doelman Danny Burgers door de benen te verschalken, 1-0.

Remmen los
Hierna gingen alle remmen los bij Nagele en dwong de ploeg de ene na de andere fantastische mogelijkheid af. Henry Huijsmans wist met sublieme acties zijn tegenstander te slim af te zijn en gaf, de van een zware blessure teruggekomen Jacco Vessies die na elf maanden revalideren zijn rentree maakte, een mogelijkheid om CVVO de nek om te draaien. Middenvelders Ad Withaar en Roy Hamstra gingen door met het verleggen van het spel. Een opgezette aanval, met een niet te volgen baltempo, werd in de 69e minuut bekroond met een prachtige goal van spits Robin Staes, 2-0.

Een paar minuten later speelde Ad Withaar zich vrij, en nadat hij eerst nog ten val kwam, vervolgde hij zijn actie snel en schoot onberispelijk binnen in de korte hoek, 3-0. CVVO kwam er niet meer aan te pas. De ploeg uit Lemmer kreeg ondanks de ervaring van Haarman en Tuinstra geen kansen. De verdediging van Nagele stond onder leiding van aanvoerder Hugo Jongejan als een huis. Doelman Burgers die, voor aanvang van de wedstrijd in tien wedstrijden, nog maar zes maal was gepasseerd kon in de 84e minuut de vierde goal incasseren. Robin Staes maakte zijn tweede en tekende voor 4-0. Dit was tevens de eindstand.

Nagele – CVVO 4-0 (0-0)
58e Hulsman 1-0, 69e  Staes 2-0, 76e  Ad Withaar 3-0,  84e Staes 4-0.

Opstelling Nagele:
Thomas Keur, Keije de Jong (15e Matthijs van Arendonk), Rick Bloo, Hugo Jongejan, Taco van der Sar, Gertjan Hulsman, Roy Hamstra (83e Jos Withaar), Ad Withaar, Henry Huijsmans, Robin Staes, Emiel Krops (63e Jacco Vessies).

foto’s: Bert Willems

======================================================================================

Nagele legt  koploper CVVO over de knie

Nagele speelde zaterdag thuis tegen koploper CVVO, deze hadden nog geen wedstrijd verloren en een geweldig doelsaldo. Dat resultaten uit het verleden geen garanties bieden voor de toekomst had trainer Martin de Jong al breed uitgemeten in de pers. Dat Nagele zou winnen stond volgens hem van te voren al vast. De wedstrijd moest alleen nog even gespeeld worden. Onder het motto geloven = winnen gingen zijn jongens het veld op. En als de Nageler voorwaartse iets scherper waren geweest was de uitslag nog groter uitgevallen. Desalniettemin won Nagele nog steeds ruim met 4-0. 

De middag begon nog slecht voor Nagele. Linksback Joep vd Klundert moest met een schouderblessure in de warming up afhaken. En na 25 minuten spelen moest ook rechtsback Keije de Jong de wedstrijd geblesseerd verlaten. Matthijs van Arendonk had al 90 minuten gespeeld in het tweede moest daardoor eerder invallen dan gepland. In de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Er vielen aan beide kanten goede kansen te noteren maar gescoord werd er niet. Het in grote getale gekomen publiek zag een lekkere wedstrijd welke op details beslist zou gaan worden.

De tweede helft kreeg een heel ander gezicht dan werd verwacht. Bij CVVO konden ze de bal niet meer simpel van voet naar voet laten gaan. Het bekende tikkie takkie bij de lemsters kwam totaal niet meer uit de verf. Zij spraken van een off day wij spraken van goed defensief stoorwerk. Vooral Gertjan Hulsman en Roy Hamstra verzetten bergen vuil werk op het middenveld. Achterin had Hugo Jongejan zijn geïmproviseerde verdediging prima op orde. Maar voorin werd het verschil gemaakt. Het begon al meteen na rust met twee goede kansen voor Emiel Krops alleen was hij niet scherp genoeg voor de goal. Dat was Gertjan even later wel. Als verdedigende middenvelder stoomde hij door de verdediging van CVVO en schoot de bal door de benen van de keeper binnen, 1-0. En Nagele ging gewoon door. Er werden kansen gecreëerd over links, over rechts en door het midden. CVVO wist niet meer waar ze kijken moesten en konden hier dan ook erg weinig tegenoverstellen. De 2-0 was dan ook geen verassing. Robin Staes had dan wel de mazzel van een polletje mag dat mocht de pret niet drukken.  Henry Huijsmans kwam met zijn zoveelste goede actie alleen voor de keeper. Hij gunde deze kans aan Jacco Vessies die na 11 maanden revalideren zijn rentree maakte in Nagele 1. Jacco mistte duidelijk nog het ritme en daarnaast ook de  bal finaal. Gelukkig besliste Ad Withaar kort daarna de wedstrijd. En na deze 3-0 maakte Robin Staes zelfs nog de 4-0 en de meer dan verdiende overwinning was een feit. De trotse trainer zat met een glimlach van oor tot oor en genoot met volle teugen van de beste wedstrijd onder zijn leiding. In de kleedkamer en kantine werd  zeer terecht nog een flink feest gevierd. Nu is het belangrijk dat we deze manier van voetballen kunnen blijven volhouden en niet denken dat we er al zijn. Het gat op de ranglijst met de onderste ploegen is geslagen. Nu omhoog kijken en wanneer er zo gevoetbald blijft worden als tegen CVVO wordt het nog een heel mooi seizoen.

================================================================================================================

Frivool Nagele 2 boekt eclatante zege

Nagele 2 lijkt niet meer af te stoppen. Ook laagvlieger Delfstrahuizen was daar niet toe in staat. Sterker nog, ze werden 90 minuten lang met de rug tegen de muur gezet en mochten hun handjes dicht knijpen dat het bij 7-0 bleef. Gevierde man aan de kant van Nagele was Michel met drie goals.

Heel even dreigde er een luxeprobleem voor Mees en succescoach Paul. Maarliefst 17 spelers zouden acte de presence geven vandaag. Een unicum. Maar uitpuilen deed de kleedkamer allesbehalve. Er waren krap aan 12 spelers. Iets met communicatie. Zo dacht Splinter inmiddels de status te hebben verworven dat hij zich moet aanmelden in plaats van afmelden. En misschien heeft hij daar een punt. Wel verraste hij Mees in de kleedkamer nog met een woordje Wordfeud.

De plannen werden dus gewijzigd en de vertrouwde namen verschenen binnen de lijnen. Dat kwam het aanvalsspel ten goede waarin steeds meer vaste patronen zichtbaar worden. Met goed positiespel, een snelle balcirculatie en 85% balbezit was het wachten op de 1-0. Die kwam voor rekening van Michel na een passje van, naar mijn weten, Sandro. Het door Paul opgestelde briefje met wedstrijdstatistieken ben ik weer vergeten mee te nemen, en dus ben ik aangewezen op mijn hersencapaciteit. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat 7 goals teveel zijn om te onthouden qua volgorde en assists. Alvast excuses voor mogelijke onjuistheden.

Na 20 minuten spelen een tegenvaller; Francesco Alvaro Dominguez kwam ten val en blesseerde hierbij zijn keybone. Zijn vervanger: Meurs. En deze Meurs liet vlak voor rust van zich spreken toen een voorzet van Todd door hem werd binnengenekt: 2-0. Grapjes als: ’als je nek dikker is dan je hoofd…’, waren natuurlijk inkoppertjes. Meurs ging het duel aan op zijn Mees’: met de rug. De normaliter druistige Todd, viel vandaag overigens op door zijn voorbeeldige gedrag. De technische staf had genoeg van zijn vocabulaire uitspattingen na ieder minst of geringst tikje en dreigden met sancties bij recidivisme. Todd was zo onder de indruk van dit statement, dat het ten koste ging van zijn overzicht gedurende de wedstrijd.

Reinder, wegens het grote spelersarsenaal uitgeleend aan Nagele 3, werd in allerijl opgetrommeld en viel in de rust in. De thuisploeg ging rustig door met het creëren van kansen. Als kado voor de jarige Michel was besloten hem het meeste aantal doelpunten te gunnen. Daar hielden zijn teamgenoten zich keurig aan door zelf vele kansen te verkwanselen en bij het mee sluipen van Michel de bal op een presenteerblaadje af te geven. Zo viel ook de 3-0 na een pass van….. Mooie goals zijn makkelijker te onthouden: dat was de 4-0 van Sjeppe. Hij controleerde een kopballetje van Michel en schoot uit de draai met links fraai raak. De 5-0 kan van Fart zijn geweest. Na een flitsende aanval hoefde hij een  passje van Sandro slechts in te tikken. Even later was het Michel die de bal niet wilde, maar toch kreeg in buitenspelpositie. Hij wist wel raad met dit kado’tje en pakte gretig uit: 6-0. De assist was van….. Excuses. Fart tekende voor het slotakkoord door heerlijk in de lange hoek te schieten: 7-0.

De eenzijdige wedstrijd leende zich perfect om wat nieuwe varianten te proberen. Eén daarvan is de halfhoge corner bij de eerste paal. Sjeppe startte ermee, maar vooral Meurs bleek hier in bedreven. Delfstrahuizen anticipeerde slecht waardoor het bij de eerste paal steeds levensgevaarlijk werd. Keeper Matsoe beleefde net als vorige week een prinsheerlijke middag, want hij hoefde zijn handschoenen niet vuil te maken. Hij had kriebels in zijn buik van het heerlijke positiespel van zijn teamgenoten dat hem duidelijk boven de pet ging. Zijn inspeelpasses waren namelijk aan de slappe kant. Als we dan toch bijna alle namen hebben genoemd: de verdedigers Mattie, Kees (en later Reinder), Gaizka en Emiel waren de meesters van de opbouw.

Nagele 2 stijgt elke week een plekje, en staat nu op de tweede plaats met evenveel punten als koploper Urk. Dat het kampioenschap, hand in hand met attractief voetbal, het doel is wordt niet meer onder stoelen of banken gestoken. Na afloop een vloeibare traktatie van Michel, die ook held van de dag Mattie zich prima liet smaken. Dat je met een biertje op prima kan voetballen bewees hij: 160 minuten, 6 punten en een 11-0 score.

==============================================================================================================

 

 

NAGELE 3 WALST OVER BANT HEEN  
Nagele 3-Bant 3
Uitslag  6-1  (rust 4-0)
Vooraf:
Nagele, 2e plaats, 6-16 (22-11)
Bant 9e plaats, 7-6(10-16      

Na een herfststop van maar liefst 3 weken, mocht Nagele 3 weer eens de wei in. Als een stel jonge veulens werd afgelopen zaterdag Bant dartel opzij gezet met 6 – 1. Omdat koper Espel 2 niet speelde en Espel 3 gelijkspeelde, staat Nagele weer op de vertrouwde 1e plaats met ook nog eens 2 wedstrijden minder gespeeld. De prestigieuze titel van “Herbstmeister” lonkt …

 Na 1 minuut spelen, moest Nagele eerst nog wel even een enorme tegenslag incasseren. El Salvador zette bij zijn allereerste bal zijn tors in beweging, maar zijn spieren waren nog te stram van vorige week en zetten de boel op ‘blokkeren’. Zodoende zou De Knikker nog meer speelminuten gaan krijgen dan hij van te voren had durven dromen.

Na 10 minuten aftasten, was het dan toch raak voor Nagele. De Shadow vond met een slim balletje Bob en deze toonde zich een ware spits. Met zijn zwakke linker ramde hij de bal over de vallende keeper in de goal: 1 – 0.

Niet lang daarna leek een corner van Nagele afgeslagen, maar De Gier (2e alias De Voorzitter) haalde de achterlijn en vond bij de 2e paal Tappie, die onbeheerst de 2 – 0 aantekende.

Met deze comfortabele voorsprong kon Nagele het publiek pas echt gaan verwennen. De ene goal was nog mooier dan de ander. Lambik nam een strakke corner over de grond vanaf links op 15 meter van de goal. Daar liep de Shadow zich vrij en zonder te aarzelen ramde De Shadow de bal in het dak van de goal: 3 – 0.

Daarna was het wederom De Shadow die zijn aandeel in een goal had. Met een steekpass zette hij De Gier vrij voor de goal op 25 meter. De Gier toonde dat hij meer in zijn macht heeft dan alleen koppen, want met buitenkant links krulde hij de bal schitterend over de uitkomende keeper: 4 – 0.

Na de pauze kwam Nagele met een 2-tal wijzigingen binnen de lijnen. Lambik had andere verplichtingen, hij moest als oudste zoon optreden als ceremoniemeester op het verjaardagsfeestje van zijn moeder. Hiervoor in de plaats kwam Reinder Zelhorst.  Ook Houdini verliet het veld. Hiervoor in de plaats kwam Melusi. Na rust ging  Nagele op dezelfde weg verder. Het eerste doelpunt na rust was niet van Nagele maar van Bant. Linkerverdediger Abel gebruikte net buiten de 16 meter zijn Sabel. Scheidsrechter Gerard Spigt die er zoals we van hem gewend zijn er de hele dag kort op zat, ontging dit natuurlijk niet. De bal kwam net buiten de 16 te liggen. Keeper Kaïn, de broer van Abel, zette zoals wij gewend zijn op vakkundige manier de muur neer en verstopte zich daarna achter deze muur. Voor de spits van Bant was het toen nog maar een koud kunstje om de lege hoek te vinden. Keeper Kaïn zag de bal te laat aankomen: 4-1. Daarna nam Nagele weer snel het initiatief in handen. Nagele kon nog 2 keer juichen. Abel ging zich steeds meer met het aanvallende spel bemoeien en uit van zijn voorzetten schoot Bob de bal in de bovenhoek. Dezelfde Bob maakt ook de  laatste goal van Nagele.  Nu zit de schrijver van dit verslag zich af te vragen  hoe dit doelpunt tot stand kwam. De schrijver weet het echt niet meer maar een ding is wel zeker “hij ging er in”. Eindstand 6-1.

Zoals gezegd staat Nagele 3 met deze overwinning weer op de 1e plaats en wacht volgende week de topper tegen Espel 3. Als deze wedstrijd gewonnen zou worden lijkt  de titel “Herbstmeister” binnen te zijn.

Opstelling: Dennis Molenaar, Rens Koene, Björn Kuipers, Gideon Molenaar, Frank Westervoorde (45’: Melusi), Marco de Jong, Harrie Bloo(65’Marcel van der Wiel),  Erik Peterse (45’: Reinder Zelhorst), Zeger Koene, Marc Smit en Erik Hup (1’: Allard van der Wiel).
=====================================================================================
Het kampioenschap voor Nagele D1 is in zicht!

Nog 1 winstpartij en de boys en girls van Nagele zijn najaarskampioen.
De zaterdagmorgen begon wel heel vroeg, vanaf een donker sportpark werd om 7.30 uur de mistige reis naar Dwingeloo aangevangen. Koen was vandaag verhuurd aan de C2 om bij dat team de topper om de titel veilig te stellen. Na een uurtje rijden kwamen we aan in het mooie Dwingeloo op een prachtig sportpark tussen de oude boerderijen. Precies om 9.00 uur werd er begonnen met de wedstrijd. Na een minuut of 5 spelen kwamen we op voorsprong door een mooie aanval over links die door Marije met een verwoestende knal in de bovenhoek werd afgerond. Niet veel later maakte Marije de 0-2 door van dicht bij in te tikken. De dames van Nagele hadden er zin in want wederom een aanval over links bracht de 0-3 op het bord, Maud schoot de bal hoog over de keeper heen in het doel. Dennis maakte er vlak voor rust na een mooie actie 0-4 van en Ferry in de laatste seconde zelfs 0-5. Na rust ging het allemaal wat minder maar werd er nog 3 x gescoord door Sebastian en 1 x door Dennis. De eindstand werd bereikt met een 0-9 overwinning. Volgende week kunnen we in de thuiswedstrijd tegen Creil kampioen worden.

=====================================================================================

Nagele E1 – Flevo Boys E4

8.15 verzamelen bij een mistig VV Nagele! Na een goede warming up ging de ploeg van start. Gelijk werd het vuur op het doel van Flevo Boys geopend maar helaas de eerste en de tweede poging mislukken. 3 Keer is scheepsrecht en het eerste doelpunt was een feit! Ook Flevo Boys wist het net van Nagele te vinden. 1-1 Vanaf de middenlijn werd er gelijk weer druk uitgeoefend en zo onstond het tweede doelpunt voor Nagele. Tijdens de rust was de stand 3-1!
Even een peptalk en volop er weer tegen aan! Van beide kanten werd er druk uitgeoefend en zo ontstond een mooie wedstrijd. Met kansen voor beide ploegen. Maar vandaag was Nagele toch wederom de betere ploeg en is de eindstand 5-3 geworden.Goed gedaan mannen en Ellen. Op naar de laatste twee competitiewedstrijden! Ga zo door…..

=====================================================================================

Creil F2 – Nagele F1

Onder winterse omstandigheden moest Nagele F1 spelen in en tegen Creil F2. De temperatuur voelde koud aan en de opdracht was om zoveel mogelijk te bewegen, de wedstrijd ging gelijk op en er waren voor beide teams al kansen te noteren, waar Nagele F1 nog een schot gered zag door de goallie van Creil, was de tegenaanval wel direct een treffer 1-0. Nagele komt terug en na een paar x proberen is met een mooie aanval via Max naar jaron en de eindpass van Tijn op Branco schiet hij de 1-1 binnen.
Het spel gaat lekker over en weer en de teams zijn aan elkaar gewaagd, Max wordt met een overtreding gestuit en moet met een blessure van t veld af. In dat moment als organisatie even weg is kan Creil de 2-1 scoren. Dit is ook de ruststand.
Nagele zoekt in de 2e helft de gelijkmaker maar uit een snelle counter scoort Creil de 3-1.
Nagele geeft niet op en na een combinatie en een solo is het Tijn die dan toch weer de aansluiting binnenschiet 3-2. Nagele blijft proberen en de keeper van Creil weet de treffer tegen te houden.
Als keeper Ently de bal weer in het veld brengt word die onderschept door Creil en wel direct binnen geschoten 4-2. Vanaf de aftrap volgen de aanvallen richting het Creiler doel en Jaron en Tijn zijn dichtbij een treffer, Nagele vind de aansluiting als Branco de 4-3 binnen schiet uit een pass van Tijn. Spannend want vanaf dat moment volgen er aanvallen richting de goal en met 3 prachtige kansen waarbij zelfs 1 van de lijn gehaald wordt, weet de Creiler goallie de gelijkmaker tegen te houden. Uit weer een heerlijke counter is het Creil wat het slot akkoord heeft en de 5-3 stand is een feit.
Ondanks de kou goed gespeeld. De penaltys worden goed gedaan, en Nagele kan toch tevreden douchen.