17 September 2011

Nagele 3 zet stijgende lijn door

Datum:   17 september 2011
Verslag: Nagele 3-SVM 4
Uitslag:   3-0
Vooraf:   Nagele 1e plaats, 0 gespeeld 0 punten(0-0)
Vooraf:   SVM 12e plaats,0 gespeeld, 0 punten (0-0)

Met maar liefst 11 afwezigen, maar dankzij Johann, Zev, Emiel, Jos en Julian speelde Nagele 3 tegenstander SVM 4 afgelopen zaterdag van de mat. El Salvador toonde wederom zijn (rode) neus voor de goal, want met 2 goals was hij weer goud waard voor zijn ploeg. A-junior Jos Withaar maakte de 3e.

Het had even wat voeten in de aarde gehad, maar eindelijk konden de kicksen uit het vet. Na een administratieve dwaling van de KNVB (het komt blijkbaar van boven tot onder in de organisatie voor) zou Nagele in een competitie moeten starten met alleen maar 2e elftallen, lekker ver weg van Nagele. Dankzij uitstekend diplomatiek meesterwerk van Gé, spelen we gelukkig dit jaar toch in de 6e klasse in de regio.

Vooraf noemde SVM zich een ‘bierelftal’, maar dat was toch wel een magere zelfreflectie. Nagele 3 had het namelijk de eerste helft niet eenvoudig. Vooral op het middenveld werd er goed gevoetbald. Nadat De Kock en De Gier om de beurt in gingen schuiven, kwam Nagele bovenop te liggen en toonde men weer het tikkie-takkie voetbal uit het kampioensjaar. Af en toe ontbrak er nog wat scherpte bij dees of geen: zo omspeelde De Markies keurig de keeper, alleen was de hoek te klein geworden of zijn heup te stijf. In ieder geval verdween de bal in het zijnet. Ook De Gier kwam al zwevend weer vertrouwd de 16 binnen gevlogen, alleen zijn aanvalsvlucht miste nog enige precisie. Maar dan hebben we nog altijd El Salvador. Bij zijn eerste acties leek het er even op dat hij alles ging afscheuren in zijn onderlichaam, maar hij is uit het juiste graniet gevormd. In ieder geval snelde De Markies op links zijn tegenstander voorbij en legde de bal bij de 2e paal perfect op het hoofd van El. Een simpele hoofdknik zorgde voor de 1 – 0 ruststand.

Met 2 verse krachten uit de A’s, bouwde Nagele 3 in de 2e helft de voorsprong gedisciplineerd uit. Na 20 minuten legde De Gier de bal op het hoofd van Lambik. Deze zette met zijn kopbal De Markies alleen voor de keeper. De Markies mistte nog, maar El Salvador niet: 2 – 0. Daarna toonde Jos zijn klasse. Na eerste nog een paar keer de bal in zijn enthousiasme voorbij gesneld te zijn, werd hij in de 80e minuut door De Gier met een steekpasje weggestuurd naar de keeper. Een Withaar 1-op-1 met een keeper mist nooit: 3 – 0.

Al met al een prima seizoenstart waar we volgende week op voort kunnen bouwen.

Opstelling: Zev Clerx, Rens Koene, Erwin van der Wiel, Emiel Melchers, Frank Westervoorde (45’: Jos Withaar), Erik Peterse, Marco de Jong, Johan Zelhorst, Harrie Bloo (45’: Julian Jukema), Marc Smit (75’: Allard van der Wiel) en Erik Hup.

================================================================================== 
Nagele C1 onnodig verloren tegen DESZ

Na een weekje rust was Nagele C1 weer compleet, wel hadden Cees en Sander nog steeds last van de rug. We begonnen goed en na 5 minuten scoorde Sander dan ook de 0-1. Na 20 minuten zakte het wat in en maakte DESZ de gelijk maker waarna ze vervolgens in de 25ste minuut op voorsprong kwamen. Ook de tweede helft begonnen we weer goed en kwamen al snel door een doelpunt van Huub op 2-2, waarna we snel uitliepen: Jasper 2-3 en vervolgens Huub 2-4. Daarna gaven we de wedstrijd onnodig uit handen. Alhoewel wij het betere spel vertoonden kon DESZ veel te gemakkelijk counteren en kwam zomaar terug tot 6-4. Ongelofelijk. Wel wisten we op het laatst nog terug te komen op 6-5 door een doelpunt van Huub en kregen we nog veel kansen om de gelijkmaker te maken maar hij wilde er niet in…. Ook DESZ vond dat Nagele voetballend beter was en dat we zeker een gelijkspel verdiend hadden. Voor Nagele is er dus werk aan de winkel: dat je een 4-2 voorsprong en met beter voetbal (er werd al meer de combinatie gezocht) de 3 punten bij DESZ laat liggen is natuurlijk onbegrijpelijk.

================================================================================== 

Nagele D1 boekt wederom overwinning

Na de megauitslagen van vorig weekend stond vandaag de op papier moeilijke wedstrijd tegen Ens D2 op het programma.Vanwege blessures waren vandaag Leon  en onze jarige Maud ( van harte namens D1 ) er niet bij.De mannen en vrouwen begonnen scherp als een mes en in de gehele 1e helft kwam Ens er niet aan te pas.Het was Bas die na goed doorzetten van Dennis E de score opende en daarna was er geen houden aan want Nagele kreeg via een uitstekend spelend middenveld     (Koen Marije en Dennis E ) kans op kans en het waren Dennis K 2x en Bas die hier wel raad mee wisten. Ruststand 4-0.

Hoe anders kan het lopen want terwijl iedereen er nog eens goed voor ging zitten was de 2e helft niet om aan te zien.Het eerder geroemde middenveld bakte er helemaal niets meer van en zowel de voor als achterhoede vonden het ook wel prima door geen stap teveel te doen. Ens rook zijn kansen en kwam al rap op 4-1.Dankzij een paar uitstekende reddingen van Olaf kon Ens niet dichterbij komen en via individuele akties van Ferry en Marije kon Nagele uitlopen naar 6-1.Ens kon nog 1x iets terugdoen omdat zelfs Olaf kansloos was op een prachtig schot maar Nagele liet het niet verder komen zodat de 6-2 overwinning een feit was.

Na 2 wedstrijden denken we dat de D1 te laag is ingedeeld maar omdat de bal rond blijft is niets zeker. De technische staf van onze D1 gaat ervan uit dat wij zeker om het kampioenschap meedoen maar alleen als wij elke wedstrijd geconcentreerd blijven voetballen. Volgende week weten we meer want dan staat de topper tegen Diever-Wapse D2 op het programma die net als ons de eerste 2 wedstrijden gewonnen hebben maar nog geen tegendoelpunt geïncasseerd hebben. Mochten wij deze wedstrijd ook winnen kan de platte kar alvast schoongemaakt worden.

==================================================================================

Nagele E1 start  competitie met overwinning

Deze zaterdag vertrokken we al vroeg naar Genemuiden voor de eerste competitiewedstrijd! Na een goede peptalk begon de wedstrijd en al in de eerste minuut werd er gescoord door Jens! Direct volgde een tegenaanval van Genemuiden maar dit schot wist Olek goed tegen te houden. In de tiende minuut werd er door goed samenspel tussen Okke en Thijs het tweede doelpunt gemaakt. Na een kwartier kreeg ook Genemuiden een goede kans en zo werd het 1-2.Het hele team van Nagele speelde ontzettend goed samen waardoor de stand bij rust 1-4 was.Een paar minuten nadat de tweede helft begonnen was wist ook Bernd het doel prima te vinden 1-5. Maar ook Genemuiden had er geen moeite mee en zo werd het 2-5.Na een ongelukkige val van een speler van Genemuiden in combinatie met een speler van Nagele kregen ze een penalty (werd niet helemaal begrepen) maar goed zo werd de stand 3-5.
En wat er daarna gebeurde: Nagele kreeg de smaak te pakken en de een na de ander ging erin. De keeper van Genemuiden vond het dan ook niet grappig meer maar door supergoed samenspel van het hele team van Nagele werd de eindstand 3-12!! Tijdens de training was het koppen geoefend en dat was ook terug te zien in deze wedstrijd waardoor er een paar doelpunten zijn gevallen. Jongens supergoed gedaan en vooral ga zo door!!  Tot volgende week……
==================================================================================

Nagele E2 – Ens E3

Vandaag weer onze éérste competitie wedstrijd. Na een goed seizoen in het voorjaar hopen we dat we dat nu ook weer kunnen laten zien met ons allen. Ens E3 komt vandaag bij ons op visite dus we zijn zéér benieuwd wat het gaat worden. Thomas onze spits is vandaag jarig dus misschien word het wel zijn lucky day vandaag. Met 11 man van ons tegen de 7 van Ens werd er afgetrapt. Gelukkig waren de mannen niet onder de indruk dat de mannen van Ens een kop groter waren dan die van ons. Al vrij snel werd er gescoord door onze jarige spits Thomas en zelfs twee maal achter elkaar. Iedereen wist zijn plekje op het veld en er werd gestreden om de bal. Ens probeerde terug te komen en dat lukte,dus de stand is nu 2-1 voor ons. Cas en Thomas kregen er zin in want ze werden goed bediend door Rick,Rens Lotte en door onze nieuwe aanwinsten Marien en Sem die om beurten het midden veld bestreken. Dus er werd weer gescoord door Cas en Thomas, resultaat 4-1 voor ons. Achterin stonden de mannen Stijn, Martijn en Joël die goed werk hebben verricht vandaag, maar helaas konden ze niet voorkomen dat Ens kon scoren en de stand werd 4-2. Ens had geen wissel vandaag dus deze mannen moesten de hele wedstrijd aan de bak en de vermoeidheid zal denk ik ook wel toegeslagen hebben want die van ons waren op dreef want wij hadden 4 wissels die wel om beurten een rust moment hadden. Cas maakte de 5-2, maar helaas wist Ens daar meteen weer op te reageren en voor onze keeper Silvain was deze bal niet te keren, stand 5-3. Met nog een paar minuten te gaan schoot onze jarige job er nog 2 in en zo is de stand geëindigd in 7-3 voor Nagele E2.

===================================================================================

Genemuiden F10 – Nagele F2

Nagele F2 flitsend van start

Zaterdag 17 september was F2 weer uitgenodigd bij Genemuiden om daar de 1e competitiewedstrijd van dit seizoen te spelen tegen Genemuiden F10.

Zonder de afgemelde Max en Ently maar met versterking van F1 in de vorm van Jord Alkema traden we aan.In de eerste deel van de 1e helft domineerde Nagele en had keeper Tijs een makkie.Na de openingstreffer van Tijn in de 12e minuut kreeg Nagele de smaak de pakken zodat kort voor rust de stand 0-3 werd.Echter hierna kwam Genemuiden sterk terug, met als resultaat een tegendoelpunt.In de 2e helft ging het gelijk op met doelpunten en scoorden beide ploegen. Nagele verdedigde echter goed. De eindstand werd 4-7 waarbij Tijn maar liefst 7 van de 7 doelpunten voor zijn rekening nam.
Al met al een mooie wedstrijd waarbij beide ploegen aan elkaar gewaagd waren.