15 Oktober 2011

Nagele onmachtig tegen sterk WPB

Onder een heerlijk herfstzonnetje moest Nagele aantreden tegen de nummer twee Waterpoort Boys. De ploeg uit Sneek had zich van de zomer weer flink versterkt op de transfermarkt. Doel van WPB is om zo snel mogelijk terug te keren in de tweede klasse. Met een aantal ex-hoofdklassers in de gelederen en een zeer brede selectie moet dat toch tot de mogelijkheden behoren. Nagele was duidelijk de mindere en stapte uiteindelijk met een 0-3 nederlaag van het veld.

Vaste keeper Thomas Keur was afwezig maar hij werd uitstekend vervangen door Jos ‘MatsoeMatsoe’ van der Vlekkert. Het werd een drukke middag voor de keeper die normaliter zijn wedstrijdjes speelt op de rustige bijveldjes van Urk, Genemuiden en Tollebeek, maar nu type Hollandscheveld-supporters achter zijn doel had staan. De eerste helft wist hij zijn goal knap schoon te houden maar vlak na rust was hij kansloos op een kiezelhard schot van Almar Rienstra: 0-1.

Het spelbeeld was duidelijk: WPB maakte het spel en Nagele liet zich inzakken, loerend op de tegenstoot. Maar van die tegenstoten kwam vandaag te weinig terecht. Eenmaal in balbezit werd er met name door de voorwaartsen onzorgvuldig met de bal omgesprongen waardoor de thuisploeg gedurende de wedstrijd nauwelijks gevaarlijk werd. Een volley van Huismans was het enige wapenfeit in de eerste helft. In de tweede helft was er heel even een opleving. Rick Bloo vond de keeper op zijn weg en ook de invallers Hulsman en Staes konden in de rebound de 1-1 niet scoren. Een aantal vrije trappen en corners brachten vervolgens geen resultaat. De opleving bleek ijdele hoop. De bezoekers, die gedurende de wedstrijd genoeg wisten te creëren, pakten in de slotfase de draad weer op waardoor de verhoudingen ook op het scorebord tot uiting kwam: 0-3.
Opstelling Nagele: Jos vd Vlekkert, Matthijs van Arendonk, Taco vd Sar, Hugo Jongejan, Joep vd Klundert, Rick Bloo, Roy Hamstra (60. Robin Staes), Emiel Krops, Ad Withaar, Bart Prins (60. Gert-Jan Hulsman), Henry Huismans (80. Jos Withaar).
======================================================================================

Heerenveense Boys – Tollebeek/Nagele  2-0     

Onder prachtige omstandigheden een lekker potje voetballen in Heerenveen, niet met de boys maar met de meiden. Klokslag 13.10 floot een scheidsrechter in spe (had de beide kaarten en een spelregelboekje bij zich) voor een wedstrijd tussen 2 ploegen die behoorlijk aan elkaar gewaagd waren. Uit een te hoge voorzet en daarop niet goed anticiperen door de keeper werd het 1-0 voor de meiden van Heerenveense Boys , onze meiden kregen een paar dotten van kansen , maar deze werden helaas niet omgezet in verdiende doelpunten.  Het uitvallen van spits Lisette kon nog worden opgevangen met het inzetten van gewoon nog een Lisette, maar het niet benutte van de vele kansen werd vlak voor tijd bestraft met een hele mooie 2e  voor de meiden van Heerenveense Boys. Een gelijkspel minimaal was verdiend geweest , alleen in de voetballerij gaat het meestal zo als jezelf niet scoort, dan scoort de ander wel.

Meiden goede inzet , was niet altijd even zuiver maar de wilskracht bracht jullie ver , helaas vandaag geen punten, dat doen we dan maar over 2 weken thuis tegen Havelte.
======================================================================================
Genemuiden E4 – Nagele E2

Vandaag moeten tegen de nummer 2 van onze competitie en dat is Genemuiden E4. Met 11 spelers en een prachtig zaterdag ochtend zonnetje lekker een potje voetballen. Ditmaal hadden de spelers een opdracht mee gekregen, en dat was om ééns met zijn allen te gaan voetballen. We hadden een zéér zware wedstrijd verwacht want ja je speelt wel tegen de nummer 2. Het resultaat was dan ook dat we met de rust met 2 – 1 achter stonden met een doelpunt van Thomas. Iedereen deed actief mee en dat was mooi om te zien.

Maar dan moesten we de tweede helft nog spelen, en de man met de hamer kwam langs. Bij bijna iedereen was de benzine op denk ik, want er werd niet meer gevoetbald en gestreden door ons, waardoor Genemuiden uit liep naar 9 – 3 wat echt niet had gehoeven in onze ogen. Cas wist er nog 2 te scoren voor ons maar dat was helaas niet genoeg. Het is voor onze ploeg nog moeilijk om een hele wedstrijd te spelen met 100% vermogen.

======================================================================================

Nagele F1 – SC Emmeloord F2 6-10 (rust 3-2)

Nagele F1 net een maatje te klein voor SC E’loord

Vandaag mocht Nagele F1 aantreden tegen SC Emmeloord F2. SC Emmeloord staat bovenaan in de ranglijst, dus dat het spannend zou worden was wel zeker.

En dat werd het, Nagele begon vol goede moed aan de wedstrijd een scoorde de openingstreffer in de 5e minuut. De ploegen waren zeker aan elkaar gewaagd en dat resulteerde in een gelijk oplopend doelsaldo in het voordeel van Nagele want met rust was de stand 3-2. In de eerste helft scoorde Tijn 3x voor Nagele en werd het doel goed verdedigd door Branco die meerdere malen in actie moest komen.

In het begin van de 2e helft liep het in de aanvang wederom gelijk op maar later in de 2e helft kreeg doelman Corne het behoorlijk druk en bleek Emmeloord de betere ploeg. dit alles resulteerde in een eindstand van 6-10, waarbij in de 2e helft 2x gescoord werd door Branco en 1x door Jaron. We kunnen in ieder geval zeggen dat we het Emmeloord knap moeilijk hebben gemaakt want de wedstrijd bleef spannend tot het eind.
Al met al is er heel goed gespeeld tegen de koploper waarvoor de complimenten!!

Groeten van F1!!

======================================================================================

Nagele F2 tegen Blokzijl F3

Eindelijk was het zover. Na steeds te hebben verloren hebben we afgelopen zaterdag gewonnen met maar liefst 14-0. We zijn hier erg blij mee want we vonden het niet leuk om steeds te verliezen. De wedstrijd ging heel goed. We moesten wel hard blijven rennen want het was nog een beetje koud.
We hebben ook een nieuw iemand in ons team. Hij heet Tiemen. We kunnen Tiemen goed gebruiken want hij is lang.
In de eerste helft stond Sem op het doel. Hij had niet veel te doen omdat we steeds bij het doel van Blokzij waren. We hebben goed overgespeeld en daar kwamen mooie doelpunten uit. We stonden na de eerste helft met 7-0 voor. In de tweede helft stond Isa op doel. Ook zij heeft het niet druk gehad maar moest toch nog een redding doen. Ook de tweede helft was leuk. We hebben weer 7 doelpunten gemaakt.

De doelpunten zijn gemaakt door:
Vayneth 1x
Cas 3x
Bonne 1x
Jord 9x

We hopen de komende wedstrijden weer net zo te spelen en weer te gaan winnen. Aanstaande zaterdag hebben we helaas geen wedstrijd.

Opstelling: Vayneth, Cas, Bonne, Isa, Joppe, Sander, Sem, Tiemen, Bonne, Lars, Jord

Groeten van F2