12 november 2011

Bolswardia en Nagele blijven in balans

Bron: tweenul.nl

BOLSWARD – Gisteren stond voor Bolswardia de wedstrijd tegen Nagele op het programma. Tegen een voor Bolswardia onbekende tegenstander met eenzelfde aantal wedstrijdpunten was de opdracht de punten in Bolsward te houden. De laatste weken zijn er nogal wat punten gemorst en de bedoelingen vooraf waren duidelijk. Toch pakte het anders uit, want de ploegen bleven met 1-1 in balans.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan het afgelopen week overleden erelid Joop van der Meer. Dat Bolswardia moeilijk uit de startblokken komt zijn we de laatste tijd gewend, maar dat er meteen na het eerste fluitsignaal alweer moest worden afgetrapt bij een 0 – 1 achterstand is een nieuw record. Bij de eerste de beste vrije trap (binnen een minuut) werd Hugo Jongejan geen strobreed in de weg gelegd en bracht hij Nagele op voorsprong. Na deze tegenslag ging Bolswardia in de achtervolging en hoewel de teams aan elkaar waren gewaagd stichtte Bolswardia in deze fase van de wedstrijd het meeste gevaar. Nadat de keeper van Nagele met een goede redding (5e minuut) zijn doel nog schoon wist te houden had hij geen verweer tegen de kopbal van Tom Bleeker die uit een corner van rechts (10e minuut) wist te scoren 1 – 1. Hierna ontspon zich een gelijkopgaande wedstrijd waarbij beide teams goede met minder goede momenten afwisselden. Nagele kreeg in het vervolg van de eerste helft nog een tweetal scoringsmogelijkheden (13e en 27e minuut). De eerste ging naast en de tweede wist Rene Nieuwenhuis onschadelijk te maken. De beste kans was echter voor Bolswardia toen Tom Bleeker zijn meerdere moest erkennen in de keeper van Nagele die hem met een redding van formaat van scoren wist af te houden.

Na de thee een zelfde spelbeeld waarbij Bolswardia het initiatief meer naar zich toetrok. Dit resulteerde in het eerste kwartier na de rust in een aantal goed lopende combinaties en in een drietal kansrijke situaties (52e 54e 58e minuut). Daarbij liet met name Thomas van Zuiden zich gelden maar hij slaagde er niet in te scoren. In het verdere verloop van de wedstrijd drong Bolswardia nog wel aan maar de doelpogingen leidden niet tot het gewenste resultaat. In de blessuretijd werd Bolswardia nog een kans ontnomen toen de vrijgespeelde Thomas van Zuiden net buiten het beruchte gebied onreglementair werd afgestopt. Daarmee bleef de bij rust reeds behaalde stand op het scorebord. Een teleurstellend resultaat maar gelet op de verhouding in de wedstrijd wel een terechte uitslag.

====================================================================================

Nagele 2 bespaart VVI dubbele cijfers
Dat de supporters niet tevreden waren met de prestaties van VVI 3 dit seizoen, bleek uit een groot spandoek achter de goal waarin inzet, passie en strijd gepredikt werd. Nagele 2 daarentegen wordt bij VVI gezien als het Barcelona van de polder en tevens het grote voorbeeld. De ontvangst was dan ook in stijl. Een grote feesttent, een prima dj, een mooie kleedkamer, en het hoofdveld lag erbij als een biljartlaken. Enkel de vloerverwarming in het kleedlokaal ontbrak. VVI probeerde wel passie en strijd in de wedstrijd te gooien, maar door snel combinatiespel aan Nageler zijde werden de duels ontweken. De ene na de andere aanvalsgolf spoelde dan ook richting VVI doel. Uiteindelijk leverde dit slechts een 0-5 overwinning op. Hoogtepunt van de wedstrijd was de magistrale stift met buitenkant rechts van Erik Hup. Althans, dat was de bedoeling.

Het manco van Nagele is de laatste weken duidelijk. Het maakt het zich onnodig moeilijk door te weinig te scoren. Mees belde daarom Allard voor drie aanvallers uit het derde. En die kreeg hij in de persoon van Erik, Marc en Allard zelf. De eerste 10 minuten gaf Nagele zoals gebruikelijk de tegenstander het idee dat er wat te halen viel om vervolgens 80 minuten lang VVI compleet van de mat te vegen. De 1-0 viel na een kwartiertje. Jacco haalde de achterlijn, niet de laatste keer vandaag, en had een perfecte voorzet in huis voor Hup die besloot de bal op 5 cm hoogte van de grond vallend in te koppen. Niet veel later een vloeiende aanval waarbij Michel liet zien hoe gevoetbald dient te worden. Hij sneed naar binnen, behield het overzicht en legde terug op Marc Smit: 2-0. De derde goal kan ik niet meer voor de geest halen, waarschijnlijk gescoord door Marc of Erik. Wat wel nog op het netvlies staat, waren een aantal kolderiek gemiste kansen. Dat Mattie de bal voor een leeg doel over kopte, kan misschien nog gebeuren. Maar de wijze waarop captain Gaizka een penalty nam, was schrijnend. De VVI keeper besloot uit pure gemakzucht voor de aanloop al in de hoek te gaan liggen. De oogkleppen van Gaizka waren echter dermate groot, dat hij de bal alsnog tergend langzaam in de handen van de keeper schoof. Achteraan de rij van specialisten weer aansluiten dus. Deze penalty kon echter niet tippen aan de stift die Erik Hup in gedachte had. Wat er gebeurde weet ik niet, maar Hup ging tegen de vlakte. Qua gênantheid is het te vergelijken met de actie van Emiel Schelvis na 16 seconden: http://www.youtube.com/watch?v=fWXDld8Ge30

Na rust tientallen kansen. Maar 5 stiftjes, een buitenkant voetje, 4 lobjes, een achter het standbeen balletje, 6 kopballen en wat dan al niet meer vonden allemaal geen doel. Erik scoorde nog wel waarbij Jacco op de doellijn een laatste tikje gaf. De 5-0 was ook voor Erik na goed doorjagen op de keeper. VVI vond het niet leuk om zo te worden weggetikt. Om het spandoek toch maar wat kracht bij te zetten, moesten de gebroeders Vegterlo het ontgelden. Stervende zwaan Gaizka werd voor rust vakkundig uit de wedstrijd geschopt. En ook Todd kon de 90 minuten niet volmaken. Al was dit niet wegens een blessure maar n.a.v. een aantal krachttermen dat hem een terechte plaatsverwijzing opleverde. Dan mist u wellicht nog de naam van Matsoe in dit verslag. Dat klopt, hij heeft geen enkele bal gehad.

Door de overwinning sluipt Nagele langzaam naar de koppositie. Goed nieuws was dat Muis SVM op een gelijkspel hield. Het betekent dat het dringen is in de top van deze bloedstollende competitie.
======================================================================================

Nagele D1 op ramkoers naar de titel.

Vandaag kwamen de meiden van Genemuiden op visite bij het ongeslagen Nagele D1.Leider Peter was afwezig omdat hij de hele nacht met een emmer achter een zieke Koen aan was geweest. Dennis E was er ook door ziekte niet bij maar de rest had gelukkig het sintemaarten lopen wel overleefd.

Vanaf het beginsignaal vlogen de dames van Genemuiden er als een stel wilden bovenop. De jongens en meiden van Nagele zijn het niet gewend dat een tegenstander de bal afpakt en zelfs nog probeert te scoren. Genemuiden kwam een paar keer over rechts gevaarlijk op het doel af stormen waar onze Olaf gelukkig wakker was en een paar keer gestrekt de bal uit de hoek moest tikken. Na een minuut of 5 was het een vrije bal van Bas die de keepster los liet, Leon lette goed op en tikt binnen 1-0. De dames van de tegenpartij gaven zich niet snel gewonnen en bleven druk zetten zodat Nagele constant moest blijven opletten. Na een kwartier in de eerste helft werd er twee keer vlot achter elkaar gescoord door Dennis. Vlak voor rust werd de 4-0 binnen geschoten door Sebastian dit was nummer 100 van de competitie. In de tweede helft scoorde Ilse 5-0 op goed aangeven van Sebastian. Meteen na de aftrap deden de meiden van Genemuiden wat terug, van de zijkant van de 16 meter werd de bal hoog over Olaf in de verre hoek geschoten 5-1. De tegenstander gaf nog even flink gas en Ricky werd er een paar keer uitgelopen door zo´n snelle dame die gelukkig niet op Ferry had gerekend zodat Olaf niet in actie hoefde te komen. De rest van de wedstrijd werd keurig door Nagele uitgespeeld en werden de kansen goed afgemaakt, de eindstand werd bereikt met een 8-1 overwinning.
Doelpuntenmakers….
Ilse
Leon
Dennis
Sebastian
Ferry
Bas
====================================================================================
Had het koude weer effect op E2 ?

Oh wat was het fris deze ochtend zullen de meeste wel hebben gedacht, maar doordat de zon scheen viel het toch nog wel mee zolang je maar niet te lang stil stond. We kregen Genemuiden E5 op bezoek en daar konden we wel eens van gaan winnen werd voorspeld. Nagele opende 3 minuten na de aftrap de score door knap werk van Sem die vandaag zijn éérste doelpunt scoorde in zijn loopbaan als voetballer ( goed gedaan jongen). Genemuiden kreeg geen greep op de wedstrijd waardoor Nagele uitliep naar 8 – 1, mogelijk gemaakt omdat iedereen lekker actief meedeed met de wedstrijd. Misschien speelde het weer vandaag wel in ons voordeel of zal het Sint Maarten zijn geweest dat ze door de vele snoepjes zo gedreven waren. Na de rust nam Nagele een stapje terug waardoor Genemuiden weer grip kreeg op de wedstrijd en de stand omboog naar 8 – 4. Maar de winst leek inzicht, en met nog een paar minuten op de klok schoot Nagele de 9 – 4 binnen. En de stand is zo gebleven gelukkig, waardoor de 3 punten nu ééns voor ons waren.

======================================================================================

Nagele F1 – SVM F4  19-1 (rust 10-0)

Nagele maatje te groot voor SVM

Na de eerste nachtvorst van deze herfst, trad Nagele F1 vandaag aan tegen SVM F4 op de witbevroren velden van Nagele. En hoe, het was een waar doelpuntenfestijn.
Na de openingstreffer in de eerste minuut door Tijn was er geen houden meer aan en scoorde Nagele continue. Keeper Max kreeg het er koud van. Dit alles resulteerde in een welverdiende ruststand van 10-0.
In de eerste helft werd ondermeer gescoord door Tijn, Arjan, Tijs, Branco, Jaron. Arjan scoorde zelfs 2x en Tijs knalde er ook eentje in!!  Super gevoetbald mannen!!
In de 2e helft werd er gekeept door Anthoon. Deze kreeg echter na 10 minuten bevriezingsverschijnselen en moest dus even wat dikker ingepakt worden. Door alle commotie vanwege een blessure van Tijn scoorde SVM in de 2e helft terwijl Nagele onverstoorbaar doorging met scoren. Nagele was dus een maatje te groot, dit omdat Nagele in tegenstelling tot de tegenstander het overspelen een stuk beter beheerste en daar win je wel wedstrijden mee.
Alle doelpuntenmakers op een rij:

Tijn 7
Jaron 6
Branco 3
Arjan 2
Tijs 1

Volgende week spelen we uit tegen Creil F2. Zij staan op de 3e plek, dus dit gaat nog even een uitdaging worden. Ik ben benieuwd.
Groeten van F1!