10 September 2011

V.V. Nagele wint derby van Ens

NAGELE – Nagele heeft zich zaterdagmiddag uitstekend hersteld van de nederlaag van vorige week tegen NOK. Aangetreden moest worden tegen buurtgenoot Ens. Vooraf een zware opgave gezien de beschikbare kwaliteiten van het team van Enstrainer Henk Posthuma.

Verdediger De Jong in aanval
Trainer Martin de Jong koos tegen het twee spitsensysteem van Ens om rechtsback Keije de Jong door te schuiven naar de aanval om aanvallend meer te brengen. Henry Huijsmans die twee weken geleden nog geopereerd werd aan een acute blindedarmontsteking kreeg groen licht van zijn arts en startte door de vervelende blessures van Robin Staes en Gertjan Hulsman direct in de basis.

De eerste helft waren beide partijen goed aan elkaar gewaagd. Nagele zakte veelvuldig in op eigen helft en legde met de jonkies Bloo, Hamstra en Huijsmans het middenveld van Ens volledig lam. De doorgeschoven Arjan Veld en de van Flevoboys overgekomen Hofstra kwamen er op de helft van Nagele niet aan te pas. Nadat Ens toch de eerste mogelijkheid kreeg om de score te openen was het Nagele dat in de 39e minuut een 1-0 voorsprong nam. Het was Keije de Jong die vanaf de linkerkant goed naar binnen trok, zijn man uitspeelde en op fantastische wijze de keeper van Ens kansloos liet: 1-0. Tevens ruststand.

Counterspektakel Nagele
De verwachting was dat Ens na rust het initiatief zou nemen en Nagele onder druk zou zetten. Na rust leek dat er even op maar naarmate de 2e helft vorderde bleef er van de aanvalskracht van Ens niet al te veel over. Sterker nog, Nagele werd de bovenliggende partij door veelvuldig en snel om te schakelen. Dit leverde een aantal prachtige mogelijkheden op voor de Nagelezen. In de 60e minuut was het Ad Withaar die een perfecte pass gaf op Keije de Jong die vervolgens niet meer af te stoppen was en doelman Assenberg van Eijsden omspeelde en de 2-0 op het scorebord zette. Henry Huijsmans verliet vervolgens moegestreden het veld en werd vervangen door Bart Prins. Het werd uiteindelijk een volkomen verdiende collectieve 3-0 overwinning voor Nagele. Nadat de ingevallen Jos Withaar de paal had geraakt, Emiel Krops moegestreden de keeper op zijn pad vond en aanvoerder Hugo Jongejan een kopbal op de lat zag uitspatten was het Bart Prins die in de 90e minuut zijn aandeel toe voeg en het vonnis voltrok.

Iedereen een voldoende
“Een prima overwinning aldus trainer Martin de Jong. Vorige week haalden te veel spelers geen voldoende. Vandaag haalde iedereen minimaal een zes in zijn teamtaak en daardoor hebben we drie punten gepakt. Ik heb genoten van mijn jongens, ze hebben zich verdedigend allemaal opgeofferd”.

===================================================================================

Nagele 2 begint met winst

Het is zover! De competitie 2011-2012 is van start gegaan. En onze doelstelling is om het weer beter te doen als vorig jaar!

Met een paar oefenduels in de benen (lees bekerwedstrijden) waarbij we Kappie, Muis en de genemuuders weer zijn tegengekomen kunnen we zeggen dat we er zin in hebben en klaar voor zijn.Vandaag de eerste wedstrijd tegen Flevoboys 7.

Allereerst maar eens de opstelling doornemen:
Op de goal natuurlijk Matsoe Matsoe. Achterin  van links naar rechts: De Krul, Todd, Kuip en Mees. Op het middenveld centraal Kruimel en Reindert en van links naar rechts Gaizka, Jepe en Marinho en in de punt Matje 1. Op de bank zitten Johan de Duitser en Gideon en de 2e helft Tom zn broer.

Wegens een hoop blessures en wat werkende afmeldingen hebben we enkele voetbalvrienden van het 3e en de A’s bereid gevonden om ons te helpen.

Het veld was ondanks de vele regen van afgelopen week goed bespeelbaar en ook de scheidsrechter van vanmiddag, Arie Vink, had de fluit gepoetst om er een mooi potje van te maken. Flevoboys 7, met het dubbel aantal voetbaljaren ervaring in het team staat bekend om zijn tactisch goede looplijnen en goede passes. Oftewel, niet te veel lopen,beetje counteren en af en toe slim de tegenstander van de bal zetten. Wij van Nagele 2, met een paar jonge honden, wat harde verdedigers en aardige baltovenaars op het middenveld zijn conditioneel redelijk ver door de goeie voorbereiding in de combinatie met Nagele 1.

Dan de echte voetbalminuten. Aftrap strak om 14.30 uur. De temperatuur is aardig dus al gauw een hoop zwetende koppen die achter de bal aan rennen. Met lekkere korte maar strakke ballen houden we met onze 4-2-3-1 formatie relatief veel balbezit. Tot aan de 16m gaat het aardig maar verder stokt dan vaak de aanval. Een echte afmaker ontbreekt nog. Hoe de aanvallen allemaal gingen weet ik niet meer maar via een afgeslagen bal vanuit de 16 van Flevo Boys komt de bal op linksbuiten in de voeten van Marijn. Met een goeie kappe draaien speelt hij zichzelf vrij waarna hij een perfecte voorzet geeft op de Wizzard die zichzelf goed vrijgelopen had en de bal lekker kon intikken: 1-0, tevens russtand. In de 2e helft komen wij rustig uit de kleedkamer en ziet FB7 kansen op de gelijkmaker. Helaas valt deze ook: uit een kluts wordt hij buiten het bereik van Matsoe ingeschoten, 1-1. Deze gelijkmaker prikkelde ons en we gingen vol gas op zoek naar de winnende goal. De conditionele voorsprong in combinatie met de warmte bleek in ons voordeel en via een aanval over rechts krijgt de Wizzard de bal om een goede voorzet te produceren. Hij ziet een klein gaatje en probeert toch zelf de bal in het doel te goochelen. Helaas kaatst de bal via de lat het veld weer in. Gelukkig is Todd,attent als hij is meegelopen want hij verwachtte de bal eigenlijk rechtstreeks van de Wizzard. Toen deze via de lat toch nog voor zijn voeten belandde bedacht hij zich niet en met een halve volley knalt de bal binnen, 2-1, 80e minuut. Met nog één hachelijk moment door Gaizie weten we deze laatste 10 minuten toch lekker uit te spelen en is de eerste competitiewinst een feit!  ===================================================================================

Nagele C1 wint eerste competitiewedstrijd

In de bekerwedstrijden hebben we punten laten liggen, na een onnodig verlies tegen Ens en ook tegen Tollebeek waar we uiteindelijk met 1-1 genoegen moesten nemen hadden we tegen Creil eindelijk het doel gevonden en wonnen daar met 15-0.  Nu mochten we tegen Kraggenburg laten zien dat we de kansen die we krijgen ook benutten.
Nagele C1 begon goed en al in de 5de minuut scoorde Jasper de 1-0. Kraggenburg kwam al snel terug op 1-1 maar daarna liepen we al snel uit  naar 4-1 door Cees, Huub en nogmaals Cees. Nagele kampt met nogal wat blessures, we begonnen met 12 man maar al snel bleek dat Matthijs teveel last had van zijn enkel en ook Cees viel al voor rust uit zodat we nog maar met 10 man speelde. In de rust bleken ook Huub en Sjoerd niet verder te kunnen. Gelukkig konden we een beroep doen op de C2 en kwamen Rutger, Anton en Youri. Anton wist al snel in begin tweede helft de 5-1 te maken, waarna Remon 5 minuten later de 6-1 maakte. Kraggenburg kwam nog terug tot 6-2 maar Remon bepaalde uiteindelijk de eindstand op 7-2. De eerste 3 punten zijn binnen en hopelijk kunnen we volgende week, na een weekje rust weer op bijna alle spelers rekenen.
We moeten dan uit naar DEZS.
=====================================================================================

Uitstekende start D1 

Na een goede bekerronde waarin alles gewonnen werd stond vandaag de eerste competitiewedstrijd tegen DESZ D1 op het programma. Omdat we met 16 spe(e)l(st)ers zijn hoeven er elke week 2 niet mee te doen.Vandaag was het de beurt van Ilse( die vandaag jarig was dus namens de D1 van harte gefeliciteerd ) en Niek.
In de kleedkamer konden we merken dat iedereen toch een beetje gespannen was en Stan presteerde het zelfs om zijn voetbalschoenen te vergeten ondanks dat zijn vader en moeder hem wel 10x gevraagd hadden of hij alles wel gepakt had. Relaxed als onze Stan is voetbalde hij een geweldige wedstrijd op gympen.
Olaf die na een zomerse vakantie ( niet in Nederland ) op zijn vertrouwde plek als keeper begon en ook Merlijn speelden hun eerste wedstrijd. Na een voorzichtig begin kreeg Nagele al snel de overhand en het was Dennis K die na een prachtige aanval de 0-1 scoorde. Hierna was het alleen nog maar Nagele wat de klok sloeg dus de ruststand via Koen 0-2 en 0-3 Dennis K 0-4 Koen 0-5 Dennis E 0-6 Koen 0-7 en Ferry 0-8 via een schitterend schot was volkomen terecht.

In de rust had iedereen praatjes maar we spraken af dat we weer met 0-0 begonnen. In het begin werd dit goed opgepakt want Dennis K scoorde de 0-9 maar daarna verslapte de concentratie en omdat DESZ ook kan voetballen werd het 1-9. DESZ probeerde nog meer maar dankzij Shanty Stan en Dennis E kwam Nagele weer in hun ritme. Via een schitterende pass van Bas was het Sebastian die op snelheid alleen op de keeper afging en beheerst de 1-10 inschoot. Daarna was het wederom Nagele die de wedstrijd in handen kreeg en na prachtige passjes van Marije ( niet voor niets weer bij JeugdPlanNederland } en Leon ( die na een zware week weer een stapje verder was ) konden Koen 1-11 Dennis K 1-12 Koen 1-13 en 1-14 aantekenen. Het slotakkoord was voor Sebastian die de 1-15 maakte dus als we nu afspreken dat wanneer Sebastian de 1e of laatste maakt verliezen we niet.

Ondanks de goede overwinning was er toch een behoorlijke smet op deze wedstrijd want Maud heeft na een op het oog onschuldige botsing een scheurtje in haar sleutelbeen opgelopen zodat wij haar niet alleen de eerste maand moeten missen maar ook JeugdPlanNederland zal haar missen. Maud namens het hele team hopen we dat je snel hersteld.

Al met al een ongekende start en hoewel we ook nog moeilijke tegenstanders zullen krijgen zijn wij ervan overtuigd dat we in ieder geval bovenin zullen meedraaien. Het competitieprogramma is nog steeds niet bekend maar wij raden iedereen aan om de site van vvnagele.nl in de gaten te houden en de eerstvolgende wedstrijd van Nagele D1 te bezoeken.