10 december 2011

Nagele 2: HERBSTMEISTER!

Nagele 2 reisde afgelopen weekend af naar Emmeloord om aan te treden tegen de Flevo Boys 7. Na 2 keer drie kwartier stond het scorebord op 0-6, wat een juiste afspiegeling van de verhoudingen op het  veld was.

Zonder inmiddels vaste waarden Jeppe, Meursie, Kees Frituurpan, Gaizka en Jakoeboe reisde Nagele af naar Emmeloord. Seki van der Sar zou daarvoor in de plaats komen, maar die moest de bloemen bij Nagele 1 in ontvangst nemen. Gelukkig hadden onze Portugese vrienden de voetbalschoenen weer gevonden, waardoor er toch met 13 man afgereisd kon worden. Dan over de wedstrijd:

Met Zev op doel en Matsoe op de plaats van Gaizka en de aanvoerdersband om de arm, begon Nagele geconcentreerd aan de wedstrijd. Er werd goed opgebouwd en de voorwaarten Sandro, Francesco en Bartesco werden regelmatig in stelling gebracht. Dat laatstgenoemde nog last had van 3 avonden studentleven was te zien, maar desalniettemin scoorde hij 2 x. Ruststand 0-2.

Na rust stond er een andere Nagele op het veld. Met Dylan“zetpil”Schieving en Mark“sletje”Rademaker op de flanken zette Nagele direct de tegenstander onder druk. Dit leidde binnen 5 minuten tot 0-3 van Michiel. Vervolgens stopte de geoliede aanvalsmachine die Nagele 2 heet. Flevo Boys ging 1 op 1 spelen en de drie jeugdige aanvallersvan Nagele(Zetpil, Sletje en Bart)  kwamen erachter dat op het naastgelegen veld dames-voetbal gespeeld werd.  Dat leidde ertoe dat de aandacht even afgeleid was. De verdediging hield echter keurig stand en gelegenheidskeeper Zev hoefde slechts 1 x handelend op te treden en deed dat ook.

Na een tactische wissel van leider Paul, die net even niet aan het sms-en was, werd Nagele weer wakker. Bart tekende voor de 4e en 5e goal van Nagele en het slotakkoord was voor Zetpil: 0-6. Een keurige uitslag voor Nagele 2 dat zich Herbstmeister van de 5e klasse mag noemen.