1 Oktober 2011

Oudehaske – Nagele 1-2 ( 1-0)

Nadat de eerste twee uitwedstrijden voor Nagele verloren gingen werd er in en tegen Oudehaske voor het eerst punten gehaald buiten het eigen dorp. Met een verdiende overwinning namen de jongens van Martin de Jong drie dikke vette punten mee terug naar Nagele. Doelpunten van Emiel Krops en Ad Withaar deden in de tweede helft een achterstand ongedaan maken. Dat de overwinning niet met grotere cijfers uitviel kwam doordat de aanvallers van Nagele die niet scherp genoeg waren voor de goal van Oudehaske.

Nagele begon aan de wedstrijd met een zeer sterke bank. Robin Staes en Gertjan Hulsman kwamen terug van een blessure terwijl Bart Prins zeer dicht tegen een basisplaats aan zit. Als vierde wisselspeler was jongeling Jos Withaar ook nog meegenomen. En een oud wijsgeer zei ooit “De sterkte van de bank geeft aan hoe sterk de basiself is” (Rittelsberger 1925)
En daar had die knakker toch maar mooi gelijk in want Nagele begon zeer sterk aan de wedstrijd wat meteen al in een paar goede kansen resulteerde. Maar zoals al bij eerdere wedstrijden dit seizoen hebben de aanvallers veel kansen nodig om tot scoren te komen. Waar het soms smullen is wat de jonge jongens laten zien als het aankomt op combinatievoetbal hebben ze soms weinig oog voor elkaar wanneer ze samen voor de goal komen te staan. Toch kwam Oudehaske steeds beter in de wedstrijd en dat resulteerde ook in een voorsprong voor de oranjehemden. Na een goede actie over hun linkerkant kwam de voorzet hard en strak voor de goal waarna hij simpel werd binnengeschoten door Hans Heida. Nagele liet zich hier niet door in de wijs brengen. En bleef zijn eigen spelletje spelen. De grootste kans was vlak voor rust voor Ad Withaar maar zijn schot ging hoog over.

In de tweede helft was het spelbeeld niet veel anders. Qua voetbal was er weinig verschil tussen Oudehaske en Nagele alleen het aantal kansen was ruim in het voordeel van Nagele. Dit resulteerde in een verdiende gelijkmaker. Emiel Krops werd op rechts diep gestuurd en liet zijn directe tegenstander de hielen zien. Krops wou de bal breed geven op Huijsmans maar kreeg de bal in de kluts weer terug en schoot onberispelijk binnen. Joep vd Klundert kwam daarna nog goed weg. Met al geel op zak maakte hij een overtreding in de eigen 16-meter maar de goed fluitende scheidsrechter van der Bij schatte de situatie op waarde in en liet gelukkig voor vd Klundert en daarmee Nagele doorspelen. De tweede Nagelergoal was een kopie van de eerste alleen nu over links. Bart Prins liet zien in vorm te zijn en is steeds vaker betrokken bij doelpunten. Zo ook tegen Oudehaske waar hij met een prima actie en dito pass Ad Withaar een niet te missen kans bood. Heel beheerst schiet Withaar Nagele op voorsprong en deze wordt vervolgens niet meer weggegeven. Sterker nog Nagele had de score nog veel verder moeten opvoeren maar het geluk ontbrak de aanvallers van de blauw witten.
Al met al een terechte overwinning en staat Nagele gedeeld op een 2e plaats in de 3e klasse A. Volgende week komt Nijland op bezoek in Nagele. Ook dan moeten de jongens weer vol aan de bak om deze positie te behouden.

Opstelling Nagele: Thomas Keur, Matthijs van Aarendonk, Hugo Jongejan, Taco vd Sar, Joep vd Klundert(‘ Gertjan Hulsman) Rick Bloo, Roy Hamstra (’65 Robin Staes) Emiel Krops (’65 Bart Prins) Ad Withaar, Henry Huijsmans

=======================================================================================

Nagele duas vitórias em Creil

Ola! We are Sandro, Francesco and Davido en we are writing the matchreport:

Havia bastante alguns turnos em Nagele 2, mas foi um bom resultado fora do caminho. Fora em Creil foi uma vitória 2-3 por objetivos de negócio por Sandro, Francisco e Miguel.

Assim, novos nomes, mas também a equipe técnica teve uma mudança. Butthead treinador não conseguiu resistir ao dinheiro e fez uma promoção para Nagele para atuar como bandeirinha. Resultados nunca passam despercebidas. Foi rápido atuou como gerente interino diretores Paul Bovee. Junto com Mees é segundo para o levar título. E os planos para fortalecê-lo foi logo antes do prazo de transferência, uma lata de atacantes Português abriu. Com o dinheiro pela venda Butthead foram Francesco, Sandro e Davido ser contratado. Influência alemã não é mais, mas a fúria Português.

Sob temperaturas Português pôde ser iniciado em um bom jogo de futebol. Sandro Francesco mandado embora eo goleiro conseguiu passar: 0-1. Melchers Emiel jogou um jogo perfeito e estava apertado com alguns juncos e passa as pessoas livres para o objetivo a ser definido. Ele foi, portanto, logo chamou Fabio Coentrão. Depois de descansar um momento de descuido: a perda da posse em seu próprio meio foi cruelmente castigado, 1-1. Comunicação nem sempre foi fácil, mas Michel e comprovada Gaizka não me importo de ter: Sandro era mais o ponto em agir. Nagele pegou uma pá e voltou a criar oportunidades: Coentrão Yorie foi dirigido para o cargo. Um minuto depois, ele bateu: O Assistente foi a cabeça do goleiro Michel olhou liderado toque :1-2. O melhor golo veio em nome de Francesco. Ele viu o goleiro para seu fim pouco e são geridas a partir de uma distância a bola sobre o goleiro no cruzamento de instalar: 1-3. Português grito de guerra que se seguiu foi ouvida a quilômetros de distância. O 1-4 era muito. Um passe divisão de Mees foi marcado por Sandro, mas por alguma razão desconhecida rejeitada. Que ainda caiu 2-3 nos acréscimos MatsoeMatsoe foi apenas para as estatísticas.

Depois na cantina foi rapidamente arranjou um campo de treinamento: A segunda será encontrado no inverno …. Portugal.

Gelukkig hebben we google translate, voor diegene die de Portugeze taal niet machtig zijn:

Er waren nogal wat verschuivingen bij Nagele 2, maar dat stond een goed resultaat niet in de weg. Uit bij Creil werd een zakelijke 2-3 overwinning behaald door goals van Sandro, Francesco en Miguel.

Nieuwe namen dus, maar ook de technische staf kende een wijziging. Coach Butthead kon het grote geld niet weerstaan en maakte promotie naar Nagele 1 om als grensrechter te gaan acteren. Resultaten blijven immers nooit onopgemerkt. Razendsnel werd er gehandeld door Paul Bovee als interim manager aan te stellen. Samen met Mees dient hij het 2e naar de titel te leiden. En om die plannen kracht bij te zetten werd vlak voor de transferdeadline een Portugees blik met aanvallers opengetrokken. Met het vrij gekomen geld door de verkoop van Butthead konden Francesco, Sandro en Davido worden gecontracteerd. Geen Duitse invloeden dus meer, maar Portugese furie.

Onder Portugese temperaturen kon er begonnen worden aan een lekker potje futebol. Fransesco stuurde Sandro weg en die wist de keeper te passeren: 0-1. Emiel Melchers speelde een perfecte wedstrijd en wist met enkele rushes en strakke passes mensen vrij voor de goal te zetten. Hij kreeg dan ook al gauw de naam Fábio Coentrão. Na rust even een moment van slordigheid: balverlies op eigen helft werd genadeloos afgestraft, 1-1. De communicatie verliep nog niet altijd even soepel, maar Michel en Gaizka bewezen daar geen probleem mee te hebben: Sandro moest meer in the point acteren. Nagele deed er een schepje bij en ging weer kansen creëren: Coentrão vond Yorie die op de paal kopte. Even later was het wel raak: The Wizard vond het hoofd van Michel die bekeken over de keeper raak kopte:1-2. De mooiste goal kwam op naam van Fransesco. Hij zag de keeper iets voor zijn doel staan en wist van grote afstand de bal over de keeper in de kruising te plaatsen: 1-3. De Portugese strijdkreet die volgde was in de wijde omtrek te horen. De 1-4 viel ook nog. Een splijtende pass van Mees werd gescoord door Sandro maar om onduidelijke reden afgekeurd. Dat de 2-3 in blessuretijd nog achter MatsoeMatsoe viel was slechts voor de statistieken.

Na afloop in de kantine werd er al snel een trainingskamp gearrangeerd: Het 2e zal in de winterstop te vinden zijn in….Portugal.

=======================================================================================

UK 7-5

Datum:  1 oktober 2011
Verslag: Nagele 3-Urk 11
Uitslag:  7-5
Vooraf:   Nagele 3e plaats, 2 gespeeld 6 punten(8-2)
Vooraf:   Urk, 1e plaats, 3 gepseeld 9 punten (12-5)           

Afgelopen zaterdag stond er heuse topper op het programma: Nagele 3  tegen Urk 11. Het werd een open aanvallende wedstrijd met maar liefst 12 goals. De “oudjes” van ons 3e stonden een lange tijd met 3 – 5 achter, maar op conditie werden de “jonkies” uit Urk verslagen met 7 – 5. 

Nagele 3 begon de wedstrijd met wederom een nieuwe speler. Vanuit Ajax Cape Town was Melusi getransfereerd (alias Nelson). Helaas voor Nagele leidde dit niet gelijk tot goed voetbal; sterker nog, er werd de eerste helft door een ieder zeer slordig gevoetbald met onnodig veel balverlies. Maar dan is er altijd nog El Salvador. Of het nu 30 °C is of vriest, El scoort overal. Deze keer werd hij bediend door Lambik die een lange bal van De Shadow in 1x verlengde op El. Met een schitterende volley van El verdwijnt de bal in de verre hoek: 1 – 0. Urk maakt daarna gelijk, maar de eerstvolgende counter eindigt bij De Shadow. Hij kapt zijn tegenstander uit en haalt dan verwoestend uit zoals alleen een Shadow dat kan: 2 – 1. Urk maakt daarna weer gelijk, maar Nagele  krijgt daarna gelijk weer een corner. De bal valt voor de voeten van El Salvador en al vallend ramt El de bal hard door het midden van de goal: 3 – 2. Daarna stokt de teller even voor Nagele en gaan beide ploegen de rust in met een 3 – 4 stand.

Urk denkt na rust helemaal binnen te zijn, want ze lopen dapper uit naar 3 – 5. Niets is minder waar, want Nagele 3 geeft nog eens gas en klopt Urk zelfs op conditie. De (vanmiddag opvallend vleugellamme) Gier lanceert van achteruit Lambik, die een penalty weet te versieren. De Gier is daar als de kippen bij en maakt de aansluittreffer: 4 – 5. De sterk ingevallen Knikker bewijst vervolgens bij 2 goals zijn klasse. Eerst vindt hij met een lange bal El Salvador, die met zijn hoofd veel eerder bij de bal is dan de uitlopende keeper: 5 – 5. Daarna lanceert De Knikker De Shadow (die naar eigen zeggen al lang niet meer kan) en met een leep stiftje passeert hij de uitkomende keeper: 6 – 5. Daarna heeft De Mars zijn hoogtepunt van de middag. Een lange bal controleert hij geweldig achter de rug van zijn tegenstander en is in 1 beweging zijn man voorbij. Met een lichte aanraking en een verontwaardigde schreeuw versiert De Mars een penal. El Salvador is nu aan de beurt en ook dit kan ie: 7 – 5.

Al met al een schitterende middag met mooi weer, mooi voetbal en mooie goals. Tevens heeft Nagele 3 met deze overwinning de koppositie alweer in handen met een wedstrijd minder gespeeld. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen Genemuiden 11, dat 4e staat.
Opstelling: Dennis Molenaar, Rens Koene, Peter Dijkstra (15’: Gideon Molenaar), Daan Schouten, Melusi, Erik Peterse, Marco de Jong, Harrie Bloo, Frank Westervoorde (45’: Allard van der Wiel), Marc Smit (75’: Marcel van der Wiel), Erik Hup.
=======================================================================================

DESZ MB 1 – Tollebeek/Nagele MB 2-4 

Met 16 meiden op naar Zwartsluis, tegen een nog onbekende tegenstander, vooraf werd daar al over gerept in de zin van we zijn best wel zenuwachtig!. Dat was de eerst 5 minuten goed te merken ,want al vrij vlotjes kwam Desz op 1-0 en leken onze meiden te worden overspeeld. Echter de vooraf gemaakte afspraken, werden extra fanatiek opgepakt en langzamerhand kwamen de meiden beter in het spel en werd DESZ steeds vaker afgetroefd, een schot op de lat , werd opgevolgd door een goed opgezette aanval met een mooie voorzet en dito afmaken op de goal ( Maartje) 1-1. Verdedigend staat het als een huis, middenveld raakt op elkaar ingespeeld en de voorhoede dartelt door de verdediging heen . Kansen zat maar nog geen doelpunt, tot dat er de zoveelste hoekschop werd genomen door Marieke , die in 1e instantie werd terug getrapt, waarop Marieke de bal met dezelfde vaart en hoge boog bal bij de 2e paal in het netje deed ploffen 1-2 . Met de laatste tips voor de 2e helft in de rust meegegeven, leek het er heel even op dat DESZ terug kon komen , maar dat was maar schijn de ene na de ander aanval rolde over de Zwartsluiser mat , dik verdiend werd er een 2-4 overwinning behaald. Zowel Maartje als Marieke wisten er nog eentje in te prikken, met wat meer fortuin waren er dat veel meer geweest maar dat bewaarde de meiden voor de volgende wedstrijd “ thuis in Nagele ” tegen Ens , volgende week weten we meer!

=======================================================================================

Gemakkelijke overwinning D1

Op papier een moeilijke tegenstander maar de praktijk was geheel anders.
Omdat Ruinen D3 met 10-0 had gewonnen van onze tegenstander van vorige week begonnen onze mannen en vrouwen geconcentreerd aan de wedstrijd. De stand was in het begin erg makkelijk bij te houden want in de 1e{1-0} de 2e{2-0} de 3e{3-0} minuut was het al 3-0. Nagele stond als een huis met aan de linkerkant 3 meiden waarvan 2 ook nog met JPN [JeugdPlanNederland} meedoen, die werkelijk in verdedigend opzicht niets weggaven en aanvallend bij alle doelpunten betrokken waren. Na 30 minuten vond de voortreffelijk leidende scheids Paul Bovee {hoewel buurjongen Koen daar anders over denkt} het welletjes en daar stond 12-0 op het scorebord bijgehouden door Bas.

Wat moet je dan verder nog in de rust zeggen, dus werd er over allerlei dingen gepraat behalve over voetbal. Normaal is dit funest voor een team maar Nagele heeft het geluk dat Nagele D1 altijd wil voetballen.De 2e helft was niet sprankelend maar evengoed werd er 7x gescoord dus einduitslag 19-0. Het was leuk om te zien dat Leon na lange tijd eindelijk weer scoorde en Ricky die als laatste man de bal er vanaf 30 meter inpoeierde. Ook Maud na een blessure was gelijk scherp als een mes en maakte er 2. Wederom hadden we naar het zich laat aanzien een vervelende blessure want Niek heeft een breuk in zijn pols en het is afwachten hoe lang dit gaat duren maar onze Niek kennende zal dit niet lang zijn.
Alweer een overwinning voor onze mannen en vrouwen en ondanks dat we misschien te laag ingedeeld zijn wordt er ontzettend leuk gevoetbald.

Doelpunten:
Dennis K 5x
Koen 5x
Leon 1x
Maud 2x
Ricky 1x
Sebastian 5x

Nu zal het stukje van het 3e elftal van Nagele wel gaan over spelers als De Gier, The Godfather,El Salvador en vooral niet te vergeten Houdini die na een achterstand van 3-5 terugkomen en alsnog met 7-5 winnen en daar ook nog de platte kar erin gaan betrekken etc,etc,etc maar voordat deze “mannen” met de D1 op de kar mogen zullen ze toch echt beter moeten gaan voetballen.

Volgende wedstrijd: zaterdag 8 oktober Tollebeek D3M -Nagele D1 Aanvang 11.00.
=======================================================================================

Nagele E2 – SVM E2

Op deze uitzonderlijke mooi zaterdag ochtend mogen we thuis spelen tegen SVM E2. De hele groep (11 man sterk) is weer compleet om er een mooie wedstrijd van te maken. De aftrap was voor SVM en een lange tijd werd de bal heen en weer gespeeld en waren er voor beide ploegen kansen om te scoren. Maar het probleem was dat beide ploegen elk een goede keeper tussen de palen hadden staan. Maar toch wist SVM onze de defensie te passeren en wist de 0 – 1 te maken. Het lukte ons maar niet om te scoren en SVM kwam op gang en liep uit naar 0 – 7, ook hier was te zien dat het niveau verschil groot was ten opzichte van ons team. Maar we hebben alles gegeven vandaag en meer kunnen we niet doen. Maar net voor het einde wisten we dan toch nog te scoren en wel 2 keer zelfs, door Rick en Thomas. Dus zo werd de eind uitslag 2 – 7 voor SVM E2.

=======================================================================================

Nagele F1 – SC Genemuiden F7 2-3                                          

Zaterdag 1 oktober 2011
Uitslag 2-3 (rust 2-0) 

Na de 1e competitiewedstrijd van Nagele F1 stond deze week de kraker tegen SC Genemuiden op papier. Daar waar Nagele F1 de afgelopen tijd voornamelijk had gespeeld tegen tegenstanders die echt een maatje te groot waren, leek op papier dit een tegenstander van gelijkwaardig kaliber. Tot nu toe was dan ook elke wedstrijd verloren, maar was Nagele F1 wel steeds beter in vorm gekomen. Het beloofde dan ook een warme zaterdag te worden (en niet alleen vanwege het weer!)

Nagele F1 begon de wedstrijd voortvarend. In een wedstrijd waarin we elk met zeven spelers op het veld begonnen en Bonne op keep gingen we volop voor de bal. Door een enthousiast publiek werden we aangemoedigd en de coaches stuurden ons naar voren.

Genemuiden wist niet goed hoe ze met dit aanvallende Nagele team aanmoesten. Het duurde dan ook niet lang voordat de bal via Jord bij  Joppe  belande waarna de bal werd doorgespeeld op Cas en die wist Vayneth te bereiken waardoor Nagele plotseling oog in oog stond met de keeper van Genemuiden. Met een welgemikt schot in de hoek werd de keeper gepasseerd en was de eerste goal van deze competitie een feit, Vayneth had gescoord. Zowel de spelers als het publiek werd wildenthousiast . Lag de eerste overwinning voor het grijpen? De eerste prijs was inmiddels wel binnen: een ijsje van de coaches voor het doelpunt.

Vol goede moed ging Nagele verder. Iedereen bleef goed meevoetballen, waardoor we na veel gevecht om de bal door Sander, Sem en Isa op het middenveld uiteindelijk via Lars. weer onze verse topscorer wisten te bereiken en die ook dit keer koelbloedig inschoot en de 2-0 aantekende. Door Bonne werd het doel goed bewaakt en de verdedigers hielden de ballen zoveel mogelijk op afstand. Met de rust was het dan ook een 2-0 stand.

Wat er in de rust precies gebeurde is niet duidelijk, maar de 2e helft lukte niets wat in de 1e helft goed ging. Inmiddels had Bonne de plek van de keeper verruild met Sander. Ondanks dat Nagele het bleef proberen kwam Genemuiden steeds beter in het spel. Het duurde dan ook niet lang dat het 1e doelpunt door Genemuiden werd gescoord.

Nagele gooide er nog een schepje bovenop maar het wilde niet meer lukken. Het was Genemuiden die nogmals wist te scoren.

Een gelijkspel leek op dit moment het meest haalbare. Genemuiden dacht daar echter anders over en wist vlak voor tijd het 3e doelpunt te maken. Helaas werd de wedstrijd verloren, maar iedere week worden we beter, dus opgepast tegenstanders, we komen er aan!

Opstelling:
Vayneth Eleonora, Sander Bouwman, Sem Elburg, Lars Dopmeijer, Jord Alkema, Bonne Jonge, Isa Wiel, Cas Schutte, Joppe Postma

=======================================================================================

Nagele F2 te sterk voor startend Bant

Vandaag stond de uitwedstrijd bij Bant gepland. Voor Bant F3 was het de eerste keer dat ze in actie kwamen. Door diverse omstandigheden waren ze helaas nog niet aan spelen toegekomen. Voor Nagele was het de 4e wedstrijd alweer in deze bezetting. Leider Steven van Mourik was door omstandigheden verhinderd.

Nagele ging flitsend van start. De eerste helft werd er gekeept door Arjan die niet echt veel te doen had. Al na een paar minuten begon Nagele met scoren. De openingstreffer was van Tijn en werd kort daarna gevolgd door diverse treffers. Ik zet ze voor het gemak maar even op een rij:

1) Tijn
2) Branco
3) Tijn
4) Jaron
5) Jaron
6) Branco
7) Branco
8) Tijn
9) Tijn
10) Tijn
11) Tijn
12) Branco
13) Tijn
14) Tijn
15) Tijn
16) Branco
17) Max (na een prachtige voorzet van Jaron)
18) Tijn
19) Tijn
20) Branco

Tijn scoorde dus 11x
Branco 6x
Jaron 2x
Max 1x

Of het de volgende keer wat minder mag, ik moet zo wel heel erg veel schrijven.

Bant maakte nog wel een mooi doelpunt in de 15e minuut. Door sterk verdedigend werk waarbij Tijs, Corne(keeper 2e helft), Arjan en Anthoon zich lieten gelden, kwam Bant niet meer aan scoren toe. Al met al een welverdiende overwinning op Bant, waar we vorig jaar november in een oefenwedstrijd nog behoorlijk van verloren hadden. Nagele F2 staat dus strak bovenaan. Kijken of we de onze voorsprong kunnen handhaven als we volgende week thuis aantreden tegen VHK.