9 April 2011

Wedstrijdverslag Genemuiden 7 Nagele 2

Opstelling:
Doel: Jos v d Vlekkert
Verdediging: Wilco Vessies, Reinder Zelhorst, Chiel Vegterlo, Mees.
Middenveld: Kees Hoekstra, Roy Hamstra, Jori Groothedde, Ronald Gadella (Zev Clerx)
Aanval: Marijn v.d. Wal, Bram Glastra (Todd)

Nagele 2 leek wat recht te zetten vandaag. Het elftal verkeert in een neerwaartse spiraal waar het niet uit lijkt te komen want ook vandaag werd er verloren, nu van Genemuiden met 3-2. Op het altijd drukke sportpark werd er in Genemuiden op een bijveldje de wedstrijd tegen Nagele 2 gespeeld. Nagele dat al 3 wedstrijden niet kan winnen wist wat er te doen stond. Genemuiden speelt in de middenmoot en had ook tegen Nagele niets te verliezen. Eerder als verwacht werd de wedstrijd afgetrapt. Nagele dat in de beginfase weinig in balbezit was , liet Genemuiden rustig komen. Het was een ploeg die de bal traag rond speelt , Nagele kon op het juiste moment pieken en de bal afpakken, dit resulteerde in aardige kansen. Marijn van de Wal was het scherpst. Voor rust maakte hij optimaal gebruik van het trage spel van Genemuiden en tikte hem 2 keer tegen het net. Ruststand 0-2. Na rust was de eerste aanval voor de thuisploeg, verdediger Chiel Vegterlo had in de ogen van de scheidsrechter een overtreding begaan in de 16. Onterecht kreeg Nagele een strafschop tegen, 1-2. Genemuiden kreeg hoop en begon te voetballen. Nagele dat volledig uit de wedstrijd was na die benutte penalty kon deze druk niet aan en Genemuiden kreeg veel kansen. Hieruit scoorde hun de gelijkmaker. 2-2. Via een slecht uitgevoerde buitenspelval ging de winst uiteindelijk naar Genemuiden. 3-2.Nagele heeft het nog steeds in eigen hand. Het krijgt a.s. Urk op bezoek. Bij winst doen we weer mee in de titelrace.

================================================================================

DE MARKIES IS TERUG, EN HOE!

VERSLAG:       NAGELE 3 –  VENO 3  
U
ITSLAG:        6 – 0  (rust 3-0)
VOORAF:
Nagele 1e, 15 gespeeld 40 punten (72-22)
Veno 8e, 11 gespeeld 13 punten (22-36)

De Markies kon bijna een jaar niet voetballen vanwege zijn rug, maar zaterdag stond ie weer tussen de lijnen. Met 2 rake kopballen tekende hij voor de laatste 2 goals van de wedstrijd. Nagele won de wedstrijd eenvoudig met 6 – 0 van het geplaagde VENO.

Binnen enkele minuten na het fluitsignaal van scheidsrechter Feddes, trok Nagele vol ten aanval. De ene aanval was nog mooier dan de andere. Na 5 minuten vond de Gier met een schitterende diagonale pass broeder Bob. 1-op-1 met de keeper is dit inmiddels een zekerheitje: 1 – 0. De 2e goal was gewoonweg hogeschool voetbal. De Markies stuurde de Knikker diep op links. Deze gaf van de achterlijn de bal in de 16 op Bob, die de bal uit de lucht in 1 tijd de kruising in jaste: 2 – 0.
De 3e goal van de 1e helft werd zelfs door Veno gemaakt. Bob was ook hier bij betrokken, want zijn voorzet kwam verkeerd op de voet bij aanvoerder Martin en verdween in de korte hoek: 3 – 0. Helaas konden we in de 1e helft maar kort genieten van El Salvador, want bij het stretchen naar een bal, verrekte hij wederom zijn hamstrings (als ie straks maar het zwembad uit kan komen…).

Nagele ging in de 2e helft door waar het gebleven was met aanvallen. Onze Houthakker toonde dat hij uit het goede hout gesneden was, want hij ging over zijn teGenstander heen en dook op in de 16 van VENO. Met een droog schot van zijn linker, ramde hij de bal onhoudbaar strak langs de paal: 4 – 0.
Toen vond de Markies het welletjes en ging hij ook deelnemen in de score (hij had inmiddels al heel wat kansen om zeep geholpen, maar dat nam niemand hem natuurlijk kwalijk). Een voorzet vanaf links van Lambik viel op het hoofd van de Markies en met een koude klets verdween de bal achter de keeper: 5 – 0. De laatste goal was ook een schoonheid. Zo’n beetje bij cornervlag werd de Knikker vrijgespeeld en wat volgde was een schitterende voorzet richting de 2e paal. Daar stond de Markies weer vrij en deze keer moest hij er ook een meter voor springen, maar de goal was een bevrijding voor hem: 6 – 0.

Na afloop op het terras kreeg Nagele ook nog een toetje: via broeder Hans werd er vernomen dat SVM verloren had van Tonego en hierdoor verstevigt Nagele 3 haar koppositie met 4 verliespunten minder dan de concurrentie. Komende week zal de beslissing waarschijnlijk vallen. Wanneer er binnen 3 dagen 2x gewonnen kan worden van Bant, kan de kar hoogstwaarschijnlijk uit het vet!

Opstelling Nagele: Dennis Molenaar, Michel Goossens (75’: Sjoerd Postma), Daan Schouten, Rens Koene, Peter Dijkstra, Frank Westervoorde (45’: Gideon Molenaar), Erik Peterse, Marco de Jong (45’:Jaap Jippes), Erik Hup (5’: Marc Smit), Allard van der Wiel en Zeger Koene.

===================================================================================

Nagele B1 wint eenvoudig

Tegen nummer laatst Steenwijkerwold kende Nagele afgelopen zaterdag niet al teveel problemen.  Met name in de beginfase speelde Nagele uitstekend. Halverwege de eerste helft was  de wedstrijd al gespeeld, Nagele had op dat moment een 3-0 voorsprong genomen door doelpunten van Jos Withaar, Sjurry Blijden en Julien Jukema (kopbal). Steenwijkerwold probeerde het aanvallend wel maar kon met name in de eerste helft  de verdediging van Nagele nauwelijks in de problemen brengen. Nagele kreeg voor rust nog een paar uitstekende mogelijkheden maar de scherpte ontbrak waardoor de rust gehaald werd met een 3-0 voorsprong. Na rust speelde Nagele ongeïnspireerd en Steenwijkerwold was zelfs gedurende delen van de 2e helft de gevaarlijkere ploeg. Nagele had geluk dat keeper Bas Bouma in een uitstekende vorm verkeerde want tot 3 keer kwam hij in een 1-1 duel als winnaar uit de bus. Nagele zette na rust toch nog een paar keer aan en hoewel niet geheel verdiend werd de 3-0 voorsprong zelfs nog verdubbeld. Doelpuntenmakers voor Nagele in de 2e helft waren Ronald Geluk, Jos Withaar en Rik de Munnik. Eindstand 6-0. Aanstaande woensdagavond speelt Nagele B1 in Steenwijk tegen het op de ranglijst hoger staande Steenwijk B1.

===================================================================================

Nagele D1 wederom korfbaluitslag

Na de 7-3 overwinning van vorige week stond vandaag de return op het programma tegen Flevo Boys D5.

Gewaarschuwd door het wedstrijdverslag van vorige week en de voorbeschouwing van The Godfather begonnen de mannen + 1 vrouw scherp aan de wedstrijd. Flevo Boys kwam er niet aan te pas en nadat Nagele al een paar goede kansen had gemist werd was de paniek zo groot dat ze 2x in eigen doel scoorden. Na een prachtige aanval was het Dave die het overzicht behield zodat Maud haar eerste dit seizoen beheerst liet aantekenen. Uit een corner die goed ingekopt werd was de ruststand 1-3 voor Nagele.

De 2e helft was nauwelijks begonnen of de 1-4 via Anton lag er al in. Een werkelijk schitterende goal van Bas bezorgde Nagele de 5-1 en iedereen dacht inclusief coaches:´dit word een monsterzege`. Zoals het hele seizoen dus ook vandaag ging Nagele achteroverleunen met de instelling van we redden het wel. Flevo Boys fanatiek als ze zijn begon druk te zetten en omdat Flevo Boys 2x in eigen doel had gescoord vond Nagele dit wel een goede reden om hetzelfde te doen. Anton die weer goed op dreef was vond het welletjes en maakte de 3-6. Toch was het Flevo Boys die na slap uitverdedigen terugkwam tot 4-6. Aanvoerder Sander die de laatste weken de ploeg op sleeptouw neemt door zeer hard te werken en ook nog te scoren maakte ook nu de belangrijke 4-7. Net als Sander bleef Anton niet achter en maakte zijn 3e doelpunt deze morgen. Flevo Boys kwam via een gelukje tot 5-8 maar daarna vond onze 14-jarige scheids die voortreffelijk floot het genoeg.Al met al een mooie overwinning, waardoor Nagele minimaal 3e zal worden. Volgende week de topper tegen Tollebeek en daarna op 20 april de 3e bekerronde tegen VVAK D1 om 18,45 thuis. Vanmorgen en vanmiddag hebben we gezien dat onze linksbenige krullenbol goed vooruit gaat waardoor wij de hoop hebben dat deze tijger er bij het begin van de competitie weer staat

====================================================================================

Emmeloord E1 – Nagele E1: 9-4

De tegenstander van vorige week, Emmeloord E1, en tevens koploper was afgelopen zaterdag opnieuw onze tegenstander. Vorige week behaalden we een knap gelijkspel en ook nu waren de verwachtingen hoog gespannen, want bij winst zouden we weer volop meedoen om het kampioenschap. Maar zoals eigenlijk al het hele seizoen speelden we zaterdag te wisselvallig. Vorige week top, deze week een stuk minder. En waar het aan ligt? De coaches staan ook voor een raadsel. We gaan er maar vanuit dat het aankomende week weer top zal zijn! Emmeloord kwam na 5 minuten spelen op een 1-0 voorsprong. De 1e kansen waren echter voor ons maar het lukte niet om het net te vinden. Toch kwamen we via Ferry weer op gelijke hoogte, 1-1. Daarna liep Emmeloord uit naar 3-1 doordat we in de verdediging de oogjes nog niet helemaal open hadden. Sebastian maakte met een fraaie boogbal over de keeper de aansluitingstreffer, 3-2. Maar nog voor rust liep Emmeloord weer uit naar een comfortabele 5-2 voorsprong. In de rust de gebruikelijke peptalk van de coaches waardoor iedereen weer scherp aan de 2e helft begon. Dennis K. scoorde dan ook gelijk de 5-3 en er was weer hoop. Maar niet voor lang want opnieuw liep Emmeloord uit naar maar liefst 7-3. Ferry scoorde nog de 7-4 waarna Emmeloord door 2 treffers de einduitslag op 9-4 bepaalde. Zaterdag staat de wedstrijd tegen Flevo Boys E4 op het programma en tegen dit team hebben we wat recht te zetten na de onnodige nederlaag eerder deze competitie.

===================================================================================

SVM F2 – Nagele F1

Vandaag vroeg in de ochtend met een  lekker zonnetje  op weg naar  Marknesse. Een betere ochtend kun je je niet wensen. Nadat de aftrap was genomen, bleek al snel dat SVM een gevaarlijke ploeg was, want er werd goed gespeeld door deze F2 en dat zou je niet  zeggen gezien de stand van de competitie waar hun nu staan. Wij hadden het echt moeilijk tegen hun, we kregen de bal maar niet weg. Niet iedereen was er met zijn koppie bij, we waren te bang. Maar toch kwamen we op voorsprong met 0 – 1 en dat was goed, maar SVM kwam terug naar 2 – 1 en na veel heen en weer  maakten wij er  weer 2 – 2 van.

Maar in de tweede helft deed Marknesse er een schepje boven op  en stond  het 4 – 2  voor hun, na een paar grote kansen gemist te hebben wisten we gelukkig de stand weer terug te brengen naar 4 – 4. Wat een spanning zat er in deze wedstrijd zeg, maar de stand is blijven hangen  op 4 – 4 en daar mogen we héél  blij mee zijn.