7 Mei 2011

VV Nagele ook voorbij Tonego

Oud wijsgeer Ritlesberger (1826) zei het ooit al: ‘Wanneer de competitie zijn einde nadert, gaan de onderste ploegen zich roeren’. Smilde ’94 en CSVC boekten knappe uitoverwinningen en Nagele zette haar eindsprint voort door voor de derde keer op rij te winnen. Dit keer was poldergenoot Tonego het slachtoffer. Nagele nam een snelle 2-0 voorsprong en dankzij een uitstekende organisatie kwam deze nauwelijks in gevaar. Hulsman maakte er in blessuretijd zelfs nog 3-0 van.

Het betekent dat Nagele nu op de veilige 11e plek staat met twee punten voor op datzelfde Tonego. De beslissing wie nacompetitie moet spelen zal volgende week vallen. Tonego moet thuis winnen van Klazienaveen en hopen dat Nagele niet hetzelfde doet uit bij De Griffioen.

De selectie die de laatste tijd met nogal wat blessures te maken had gehad, leek weer fit te zijn voor deze cruciale wedstrijd. Vrouwe Fortuna bleek het echter niet op Michel ‘Kruimel’ Eilander gemunt te hebben, hij blesseerde zijn schouder bij het binnenhalen van de Shetlanders van zijn vrouw. Ook de langdurig geblesseerde Jacco Vessies, herstellende van een scheenbeenbreuk, was uiteraard niet van de partij.

Tonego begon goed en Nagele moest even zoeken. Met name de gevaarlijke Joep Henselmans verdiende extra aandacht. De thuisploeg kwam echter in de 18e minuut op voorsprong. Een corner van Ad Withaar werd binnengekopt door Kees ‘Frituurpan’ Geschiere, bekendstaande om zijn arbeidsethos. ‘Mijn eerste goal in Nagele 1 en meteen zo’n belangrijke’, glunderde de 18-jarige middenvelder. Niet veel later was het weer raak. Een prima dieptepass werd door Emiel Krops op waarde geschat en hij passeerde de (onnodig) uitgekomen Tonego keeper: 2-0. Een weelde voor de thuisploeg. Tonego, met de gewaardeerde oud-Nagele trainer Steven van Mourik aan het roer, probeerde het wel maar kon nauwelijks een bres slaan in de hechte defensie van de Nagelezen, waar het centrale duo Taco ‘Seki’ van der Sar en Thom Jukema de gehele wedstrijd heersten. De ploeg uit Luttelgeest kreeg nog wel een goede mogelijkheid maar een briljante redding van Thomas Keur in de korte hoek bracht soelaas. Vlak voor rust was Nagele dicht bij de beslissing. De actieve twitteraar @Buzzycutty Staes kopte op de binnenkant van de paal. Enig voordeel was dat dit hem een loopje naar Vak H bespaarde.

Na rust had de thuisploeg de zaken nog steeds prima op orde. Tonego was bij vrije trappen en corners gevaarlijk, maar man van de wedstrijd Keur maakte veel voorzetten onschadelijk. De snelle Bart Prins, die een profcarrière als stepper ambieert, kwam nog een paar keer gevaarlijk door namens Nagele, maar echte kansen leverde dit niet op.

Coach Martin de Jong ververste het team door achtereenvolgens de youngsters Jos Withaar, Rick Bloo en MooiRoy Hamstra in te brengen.In de slotfase vloog Keur nog een keer ouderwets als een gier onder de lat, en maakte hij een kopbal magistraal onschadelijk. ‘Ik telde hem al’, aldus Ad Withaar die wederom een brok in zijn keel had van de gehele ambiance rondom de wedstrijd.

En dus pakte Nagele de broodnodige overwinning waardoor directe degradatie sowieso is afgewend. ‘Ik moet een compliment maken aan de verdediging en mijn overige ploeggenoten. We hebben er keihard voor gewerkt. Bovendien zijn we dit keer goed omgesprongen met de kansen’, aldus Geschiere. Dit werd onderstreept door Hulsman die er in blessuretijd op aangeven van Jos Withaar zelfs 3-0 van maakte. De uitstekende scheidsrechter vond het mooi geweest en floot meteen na de aftrap voor het eindsignaal waarop de terrassen volliepen en een ieder tot genoegen en een beetje nut de eastermarretjes liet smaken.

Nagele – Tonego 3-0 (2-0): 18. Kees Geschiere 1-0, 20. Emiel Krops 2-0, 90.+5. Gert-Jan Hulsman 3-0.

===================================================================================

Verlies Nagele B1

Afgelopen zaterdag trad Nagele B1 aan in Genemuiden tegen Genemuiden B2. Onder bijna tropische omstandigheden en op een hard veld was Nagele met name de eerste helft kansloos. Enigszins verklaarbaar was dit wel want Nagele B1 trad de eerste helft aan zonder haar gevaarlijkste aanvaller Jos Withaar die slechts een halve wedstrijd binnen de lijnen zou komen om daarna bij het eerste elftal op de bank te kunnen zitten. En wat zeker niet vergeten mag worden dat Nagele haar vaste keeper Bas Bouma moest missen (blinde darm). Genemuiden legde in de eerste helft een prima wedstrijd op de mat en kwam al snel op een 2-0 voorsprong. Nagele wist daar aanvallend niet al teveel tegenover te stellen. Als Nagele al een keer gevaarlijk kon worden was de laatste pass niet goed of kwam deze te laat waardoor de aanvallers uiteindelijk buitenspel kwamen te staan. Voor rust wist Genemuiden de voorsprong te vergroten naar 4-0, een volkomen verdiende voorsprong. De 2e helft werd het een andere wedstrijd. Genemuiden wist dat de winst binnen was en Nagele bracht Jos Withaar in het veld en probeerde ook echt nog te gaan voor een beter resultaat. Al na 7 minuten in de 2e helft scoorde Nagele haar eerste treffer. Jos Withaar ging op rechts sterk door en zijn voorzet kon door Sjurry Blijden van dichtbij ingetikt worden: 4-1. Daarna werd het een redelijk gelijk opgaande wedstrijd met kansen over en weer. De beste kansen waren misschien nog wel voor Nagele want tot 3 keer toe kwam er een speler van Nagele alleen voor de keeper, doelpunten leverden deze kansen niet op.5 Minuten voor tijd scoorde Genemuiden haar 5e treffer. Het laatste wapenfeit van deze wedstrijd kwam op naam van Nagele. Jos Withaar scoorde van dichtbij de 2e treffer voor Nagele. Eindstand 5-2.

===================================================================================

Olympia E3 – Nagele E1: 2-7

In de meivakantie stond de wedstrijd tegen de E3 van Olympia uit Hasselt op het programma.
Ons elftal was niet compleet door afzeggingen van Olaf en Merlijn (vakantie), Dennis E. (ziek), Ferry (enkel verstuikt) en Marije was nog niet helemaal hersteld van haar voetblessure. Dus moesten we een beroep doen op 3 spelers van de E2. Stijn, Jens en Okke waren bereid om ons te helpen. De thuiswedstrijd hadden we met 1-2 verloren dus de verwachting was dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. Vanaf het begin zetten we de tegenstander direkt onder druk en dat leidde in de 4e minuut tot de openingstreffer van Sebastian, 0-1. Maar Olympia scoorde een paar minuten alweer de gelijkmaker door een prachtig, onhoudbaar afstandschot. Keeper Ricky was kansloos. Maar daarna begon de nageler machine te draaien. Met flitsende aanvallen en mooie combinaties werd Olympia compleet van het schitterende (kunst)veld gespeeld. Eerst was het door goed storen een speler van Olympia die in eigen doel schoot. Daarna was het opnieuw Sebastian die de 1-3 inschoot. Toen brak het kwartiertje van Jens aan. Met maar liefst 4 doelpunten besliste hij de wedstrijd. Ruststand maar liefst 1-7! Na rust bleek de strijd gestreden en wilde Olympia een verdere vernedering voorkomen. Zij scoorde zelfs nog in de allerlaatste minuut een goal. En omdat wij in de 2e helft het net niet meer wisten te vinden, ondanks schitterende acties en combinaties, werd de eindstand 2-7. Volgende week de laatste wedstrijd tegen Flevo Boys E3, waarbij we met winst misschien nog 2e kunnen worden. Op 28 mei staat het 10-dorpentoernooi nog op het programma.

===================================================================================

Nagele  F1  –   SVM F2 

Vandaag spelen we de wedstrijd alvast van 28 mei, dit omdat we dan het 10 dorpentoernooi hebben thuis. Aan het weer zal het niet liggen vandaag maar misschien wel aan onze tegenstander en dat is SVM F2 voor deze dag. Gevaarlijk zijn ze zeker, want dat bleek wel bij de uitwedstrijd want daar konden we met veel geluk nog maar net  een gelijkspel wegslepen. Dus bij winst blijven we op plek 1 staan, maar of dat haalbaar is lees je hier onder wel.

Na de aftrap ging het spel los en al niet gauw stonden we met 2 – 0 voor. Maar SVM was daar niet echt van onder de indruk en antwoordde netjes terug door er 2 – 1 er van te maken. Beide ploegen zijn zéér gewaagd aan elkaar en daardoor werd de spanning langs de kant ook hoger, maar dat is leuk om te zien dat iedereen er alles aan doet om maar te winnen.

Na een paar mooie aktie’s van de spitsen werd de stand omgebogen in ons voordeel namelijk naar 5 – 2 , en dan denk je natuurlijk dat de buit al binnen is , maar dat was dus even niet zo want SVM knok zich terug naar 5 – 4.

Iedereen kreeg het zwaar want het werd ook warmer maar door een paar mooie aanvallen werd er toch gescoord 6 – 4 en 7 – 4. Onze keeper heeft zijn doel uitstekend verdedigd maar kon helaas niet verhelpen dat SVM toch nog kon scoren waardoor de uitslag is blijven staan op 7 – 5 voor Nagele F1.

Volgende week 14 mei spelen we onze laatste wedstrijd voor dit seizoen, en bij winst zijn wij kampioen, maar of dat zal lukken lezen jullie volgende week wel.