5 Maart 2011

NAGELE 3 DARTEL UIT WINTERSTOP

UITSLAG:  2- 8   (rust 1-4)            
Vooraf:
Nagele 1e plaats:10 gespeeld 25 punten (50-19)
Tonego 11e plaats:10 gespeeld 5 punten (12-33)

Na meer dan 3 maanden winterstop, moest Nagele 3 afgelopen zaterdag weer eens het veld in. Niet alleen het weer, maar ook het spel was als vanouds weer schitterend. Als zelfs de tegenstander je complimenten gaat geven over het combinatiespel dat op een akker getoond wordt, dan weet je goed bezig bent. Nagele versloeg Tonego 4 dan ook met 2 – 8.

Aan de eerder genoemde akker, moesten de spelers van Nagele even wennen. Kansen van Lambik, De Knikker en El Salvador werden dan ook om zeep geholpen. Maar gelukkig was na 1 training De Gier al weer messcherp. Na 2 perfecte corners van De Knikker, zweefde De Gier als nooit te voor, weer door de 16 van Tonego en tekende voor 2 goals. Tonego mocht even tonen dat zij ook mooie goals kunnen maken, alvorens het tijdperk van Bob aanbrak. De laatste 2 goals van de eerste helft waren een zekerheitje en zo ging Nagele met een comfortabele 1 – 4 stand de rust in.

Na rust, toonde Bob wat hij het beste kan: goals maken. Waar hij voor de rust er 2 maakte, deed hij dat na de rust gewoon nog 2x en zette daarmee zijn moyenne op 18 goals uit 11 wedstrijden.

Uiteraard kon El Salvador dan ook niet achterblijven. Na een voorzet van Tappie zweefde El Salvador op 1,5 meter hoogte door de 16 van Tonego en rondde keihard af met zijn hoofd. Sommige toeschouwers beweerden dat ie pas landde in het achterliggende bos. Hierna mocht de spits van Tonego weer even wat terug doen en was het slot weer voor De Gier. Hij had zijn coach beloofd ook in de 88e minuut in te schuiven en dus sneed hij dan ook dwars door het hele veld en rondde beheerst af: eindstand 2 – 8.

Omdat nr. 2 van de competitie Bant verloor van SVM, wacht a.s. zaterdag de topper Nagele – Tollebeek. De toeschouwers die eens willen zien hoe voetbal ook gespeeld kan worden, zijn om 14:30 uur van harte uitgenodigd.

Opstelling Nagele: Dennis Molenaar, Daan Schouten, Björn Kuipers (55’: Gideon Molenaar), Rens Koene, Gideon Molenaar (45’: Paul Andela), Erik Peterse, Kees Hoekstra (45’: Marco de Jong), Allard van der Wiel, Frank Westervoorde (45’: Johan Zelhorst), Erik Hup en Zeger Koene.

======================================================================================

B-junioren uitstekend uit winterstop
De B-junioren zijn  uitstekend uit de winsterstop gekomen. De eerste wedstrijd na de winterstop moest meteen gespeeld worden tegen de ploeg met de minste verliespunten, Genemuiden B2. Nagele heeft deze wedstrijd met name gewonnen door een betere wedstrijdinstelling. Onderschatting door de tegenstander zal daarbij uiteraard een rol gespeeld hebben. Met name de eerste helft legde Nagele een puike partij op de mat neer. De wedstrijd ging gelijk op. Genemuiden had het iets betere veldspel  maar wist dit niet om te zetten in echt uitgespeelde kansen. Nagele daarentegen was veel effectiever.

Nog voor rust kwam Nagele op een 3-0 voorsprong door doelpunten van Sjurry Blijden, Julien Jukema en Jos Withaar. Jos Withaar kon scoren na uitstekend voorbereidend werk van Jos van de Berg.  Nagele had voor rust zelfs nog meer mogelijkheden met goede kansen voor o.a. Jos Withaar en Laurens Bloo. Laurens Bloo speelde centraal op het middenveld een puike partij maar wist evenals Jos niet te scoren. Een ruimere voorsprong voor rust  zou ook teveel van het goede zijn geweest.

Het was zaak voor Nagele om bij rust niet te denken dat de wedstrijd gespeeld was want verdedigend laat Nagele nog wel eens een steekje vallen, niet voor niets heeft Nagele gemiddeld per wedstrijd 3 doelpunten tegen. Nagele begon overtuigend aan de 2e helft. Toch was het Genemuiden dat het eerst wist te scoren. Bij een corner van Genemuiden deed een van de kleinere spelers van Genemuiden slim een stapje achteruit op het moment dat  Arnoud de Zeeuw hoog in de lucht sprong in een poging om de bal te koppen. Arnoud kwam daardoor geheel over deze speler heen te hangen juist op het moment dat de uitstekend leidende scheidsrechter Lars Nitschkowsky keek: strafschop.
Keeper Bas Bouma was kansloos: 3-1. Even later leek het zelfs 3-2 te worden maar op het moment dat een van de spelers van Genemuiden in wilde schieten werd door de scheidsrechter gefloten wegens ongeoorloofd roepen. Nog geen minuut later kwam Nagele op een 4-1 voorsprong. Van net buiten de 16 schoot Sjurry Blijden in, de bal verdween in de verste hoek langs de niet geheel vrij uit gaan de keeper van Genemuiden.  De wedstrijd ging daarna op en neer met kansen voor beide ploegen. Genemuiden kwam  een kwartier voor tijd tot 4-2 terug. Na een aanval over de linkervleugel kon de spits van Genemuiden vrij eenvoudig intikken: 4-2. Een minuut of 7 voor afloop werd het zelfs 4-3. Een corner van Genemuiden verdween, zonder dan een van de spelers van Nagele de bal beroerd had ineens in het doel:  4-3 en dus een spannende slotfase.  Na het verstrijken van de zuivere speeltijd leek Nagele de wedstrijd gewonnen te hebben maar in de laatste minuut van de blessuretijd kreeg Genemuiden haar 2e penalty van de dag. Zou Nagele dan toch nog punten weggeven ?. Dat was gelukkig niet het geval. Keeper Bas Bouma werd voor even de held van Nagele door de strafschop te keren. Hierna werd de wedstrijd meteen afgefloten. Een verdiende, zwaar bevochten overwinning.  

======================================================================================

Slechte start Nagele D1

Vandaag stond de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie op het programma en wel tegen Tollebeek D1.

Vantevoren waren er positieve geluiden bij de mannen want Tollebeek moesten ze toch wel kunnen hebben. Hoe anders kan het lopen want vanaf minuut 1 leek het nergens op. Waar Nagele het normaal gesproken moet hebben van goed combinatievoetbal kwamen nu passes van 5 meter nog niet aan. Tollebeek was bereid het gras op te vreten en Nagele verloor dan ook bijna alle duels. Vanaf de keeper tot aan de spits was er geen bezieling en de ruststand was dan ook 2-0 voor Tollebeek.

Na een donderspeech in de rust kwam Nagele iets feller uit de kleedkamer maar de echte overtuiging ontbrak. Tollebeek stond met man en macht te verdedigen en als Nagele doorkwam lag er ook nog een goede keeper in de weg, en daarom werd de eindstand ook 2-0.

Al met al een collectieve off-day en we gaan ervan uit dat dit eenmalig was.

Tot slot een groet aan onze pechvogel Leon die op wintersport zijn been heeft gebroken. We hopen dat hij zo snel mogelijk zal herstellen, want we hadden hem vandaag ook zeker kunnen gebruiken.

======================================================================================

1e Competitiewedstrijd voorjaarscompetitie Nagele E1 – Flevo Boys E4: 2-3

Zaterdag was de 1e wedstrijd in de voorjaarscompetitie. Nieuwe ronde, nieuwe kansen en nieuwe tegenstanders. We hadden in de najaarscompetitie tegen Flevo Boys E6 gespeeld en gewonnen, dus deze tegenstander kon wel eens beter zijn. Daar bleek in het begin nog niet zo veel van. Flevo Boys tikte wel mooi naar elkaar over maar werden niet echt gevaarlijk. Wij moesten weer een beetje aan elkaar en aan het gras wennen na de lange winterstop. Maar toch kwamen we verdiend op voorsprong. Na een minuut of 12 spelen was het Sebastian die de bal hard en laag binnen schoot na een mooie aanval. Wij gingen beter spelen en dat resulteerde na 18 minuten in een 2e goal. Opnieuw was het Sebastian die de treffer maakte. Vlak voor rust kwam Flevo Boys echter een beetje terug in de wedstrijd. Rick maakte ongelukkig hands en de penalty werd keihard in de kruising geschoten. 2-1 bij de rust dus. Na rust was Flevo Boys kennelijk wakker geschrokken en speelden ze met meer vuur. De tegentreffer had hen blijkbaar meer vertrouwen gegeven en wij hadden hierdoor juist een “tikkie” opgelopen. Vlak na rust werd het dan ook verdiend gelijk. Wij konden hier even niets tegenover stellen en het werd ook nog snel 2-3. Er werd de rest van de 2e helft niet meer gescoord en zo liepen we tegen onze eerste nederlaag in de voorjaarscompetitie aan. Al met een verdiende nederlaag want we waren niet echt scherp in de duels en lieten de tegenstander teveel komen. Maar we hebben hopelijk ons lesje weer geleerd en gaan de volgende wedstrijd er hopelijk weer vol tegen aan.

======================================================================================

Desz E2 – Nagele E2

Vandaag ging E2 van Nagele naar Zwartsluis om daar te spelen tegen de Desz E2. Altijd mooi om daar te spelen mooie accommodatie en we mochten op een prachtig veldspelen van kunstgras. Desz begon gelijk goed en scoorde binnen 10 minuten met twee doelpunten. Nagele moest nog even wennen maar toonde wilskracht en kwam terug en het werd 2-2. Ondanks de goede individuele voetballers van Desz werd Nagele strijdlustiger en wist uiteindelijk de eindstand op 8-5 te brengen voor Nagele. De tweede helft werd er uitstekend gekiept door Timo. Thijs, Jens en Bernd wisten te scoren. E2 heeft een mooie pot voetbal laten zien en heeft verdiend gewonnen.

======================================================================================

Nagele F1  –  Tollebeek F2

Eindelijk mogen we weer buiten voetballen, en meteen krijgen we een derby tegen Tollebeek. Onze selectie is inmiddels al uitgebreid naar 11 spelers wat echt een luxe is. Maar dat houdt ook in dat we veel wissels hebben tijdens de wedstrijden. Tollebeek mocht aftrappen en die beten goed van zich af tijdens de éérste helft, onze spitsen waren wat nerveus bij hun éérste veldwedstrijd dit seizoen want 3 grote kansen werden helaas niet benut. Maar de vierde keer was het raak en we stonden met 1-0 voor en de diesel kwam op gang en zo stond het 5-0 voor F1met de rust. De tweede helft kwam Tollebeek terug naar 5-2 wat natuurlijk niet de bedoeling was.  En zo vlak voor het einde  werden er toch nog 2 gescoord en werd de uitslag 7-2 voor Nagele F1.

Een mooie start voor dit seizoen.