5 Februari 2011

Nagele komt niet tot winst tegen Smilde ‘94

Een sterke openingsfase van Nagele leverde uiteindelijk slechts één doelpunt op. Dat bleek te weinig om de drie punten mee naar huis te nemen. Smilde kwam nog voor rust op gelijke hoogte. Na rust moest het team van Martin de Jong tegen de wind opboksen en konden ze het verschil niet meer maken. Zo eindigde de uitwedstrijd bij Smilde ’94 in 1-1.

Na wat administratieve problemen bij de thuisclub begon de wedstrijd 20 minuten later. Dit belette Nagele niet om sterk uit de startblokken te komen. Er werd veel druk gezet op de verdediging en middenvelders van Smilde en dit leverde de nodige mogelijkheden op. Alleen Emiel Krops wist te scoren. Na een aanval via Hulsman en Withaar rondde de flankspeler prima af. Ook Ad Withaar en Rick Bloo waren nog dicht bij een treffer. Na een klein half uurtje ebde het offensief weg en kwam Smilde er af toe gevaarlijk uit. Een ‘Keurtje’ betekende uiteindelijk de 1-1 voor de thuisclub. De keeper gooide een uitworp zo in de voeten van een aanvaller van Smilde en die wist wel raad met dit buitenkansje.

In de rust werd Emiel Krops (liesklachten) vervangen door Kees Geschiere. Nagele schakelde over naar een 4-4 2 systeem en moest tegen de mistral inspelen. Veel mogelijkheden werden niet meer gecreëerd. En als er een keer een schietkans was, werd deze niet tussen de palen geschoten. Ook de thuisploeg was daar niet toe in staat. Wel schopte Smilde er de gehele wedstrijd lustig op los en dit leverde de nodige gele kaarten, opstootjes en frustraties op. Zelfs een supporter van Smilde sprintte nog een keer het veld in. Gescoord werd er echter niet meer.

Na de gelijke spelen tegen Vitesse (0-0) en Tonego (1-1) betekende dit het derde gelijkspel op rij. Een overwinning zou daarom welkom zijn. Er zal Nagele dan ook alles aan gelegen zijn om volgende week tegen hekkensluiter Zweeloo de drie punten thuis te houden.

Smilde ’94 – Nagele 1-1 (1-1): 7. Emiel Krops 0-1, 33. 1-1.

Opstelling Nagele:
Thomas Keur, Keije de Jong, Michiel Eilander, Thom Jukema, Joep vd Klundert, Gert-Jan Hulsman (65. Roy Hamstra), Jochem Plat (80. Taco vd Sar), Emiel Krops (45. Kees Geschiere), Rick Bloo, Bart Prins, Ad Withaar.