26 Maart 2011

NAGELE 3 WINT VAN TONEGO 2 (!)

VERSLAG:       NAGELE 3  – TONEGO 5

UITSLAG:        2 – 1  (rust 0-1)
VOORAF:
– Nagele 1e, 13 gespeeld 34 punten (67-21)
– Tonego 8e, 14 gespeeld 13 punten (27-44)

 

Bob werd voor Nagele de match-winnaar door in de laatste minuut de volle 3 punten voor Nagele veilig te stellen. In de 90 minuten daarvoor had Nagele 3 het behoorlijk lastig gehad met Tonego 5, dat zo vriendelijk was geweest het volledige 2e af te sturen. De ruststand was zelfs voor Tonego met 0-1.

 

Door een hele waslijst aan afwezigen, moest Nagele 3 zelfs een beroep doen op de, nog altijd zeer fit ogende, Sander de Jonge (alias Jerommeke). Nagele had het de eerste helft echter zeer moeilijk tegen de jonge en beweeglijke tegenstander. Veel kansen waren er niet te noteren aan beide kanten. Wel was er veel strijd en werden de duels niet geschuwd. Het alom geroemde combinatievoetbal was echter onmogelijk op het nog steeds belachelijk slechte 2e veld van V.V. Nagele. 3 punten worden er echter wel op gepakt; iets was de ploeg op veld 1 niet al te vaak meer kan claimen. Enfin, snel maar weer terug naar de 1e helft: daar konden de verdedigers van Nagele in deze wedstrijd hun waarde tonen, want ze verdedigden zeer bekwaam tegen de snelle spitsen van Tonego 2. In de 35e minuut, was het echter dan toch raak. Op de rand 16 werd een mannetje van 17 volledig in 2-en knipt door de klauwen van “Henk de witte Condor”. Als daarna Jaws ook nog zijn tanden zet in het been van deze knaap, is er weinig doorkomen aan. De vrije trap werd echter zeer kundig over de muur gekruld door de aanvoerder: 0 – 1.

Een ongekende russtand voor de Nagelezen. Tactisch moest er ingegrepen worden en Jerommeke ging rechtshalf spelen en Jokertje moest voor onrust zorgen bij de achterhoede van Tonego. Het spel werd beter van Nageler kant, alhoewel Bob even nog een ouderwetse voetveeg manifesteerde. De correct leidende Dhr. Jippes, toonde echter de wedstrijd zeer goed aan te voelen, want hij hield het voor beide belhamels op een berisping.

Niet lang daarna sloop de Gier toch maar eens mee naar voren. Tappie vond hem en het harde schot langs een mêlee van benen verdween in de verre hoek: 1 – 1. Nagele rook bloed en ging vol voor de 3 punten. Het toegestroomde publiek kreeg hogeschool voetbal gepresenteerd in een geitentuin en Jokertje zette de kers op de taart. Een voorzet van El Salvador bereikte Jokertje op de doellijn. Dit was blijkbaar toch niet genoeg voor zijn 2e goal van de jaar, want de bal verdween links naast de ballenvanger. Toen vond de Gier het welletjes en hij vloog voor de 2e maal die middag de 16 in van Tonego. Een één-tweetje met Bob zette deze laatste vrij voor de goal en in de allerlaatste minuut van de wedstrijd ramde hij de bal in de verre hoek: 2 – 1.

Euforisch en nog vol adrenaline toog iedereen naar de kantine, waar de plannen voor het kampioensfeest nu echt concreet aan het worden zijn. Zwembaden en Dames 1, vooral zonder badkleding, zijn zaken geworden die inmiddels warm gemaakt zijn.

Opstelling Nagele: Dennis Molenaar, Daan Schouten, Paul Andela (45’: Sander de Jonge), Rens Koene, Gideon Molenaar, Erik Peterse, Marco de Jong, Allard van der Wiel (45’: Sjoerd Postma), Frank Westervoorde (75’: Marcel van der Wiel), Erik Hup en Zeger Koene.

=====================================================================================

Urk 7 – Nagele 2 Keepers beslissen wedstrijd

Opstelling:
Doel: Jos van de Vlekkert
Verdediging: Wilco Vessies, Zev Clerx (Jos Withaar) Chiel Vegterlo (Sjoerie) Mees
Middenveld: Kees Hoekstra, Beavis, Reinder Zelhorst, Mark Rademaker
Aanval: Todd, Bram Glastra

Op het zonnige Urk stond voor Nagele een zware wedstrijd op het programma. Urk 7 heeft vorige week 0-8 gewonnen van nummer 3 Genemuiden.
Nagele dat in een neerwaartse spiraal verkeert door het verlies van vorige week moest dus uit een ander vaatje tappen.

De beginfase ging gelijk op. hier en daar een kans voor beide elftallen. Na een zeer onterechte vrije trap op randje 16  voor Urk werd deze zwak ingeschoten, maar de Nageler doelman kreeg geen grip op de bal en deze verdween in de korte hoek.0-1 na een kwartier spelen. Nagele probeerde te voetballen maar Urk was sterk, fris en verdedigend zeer fel.Het bekende tikki takki voetbal van Nagele kon daarom ook niet gespeeld worden. Voor de toeschouwers was het ondanks het lekkere zonnetje een matige eerste helft van beide partijen.

Na rust was alleen het zicht anders in vergelijking met voor rust. De zon was achter de wolken verdwenen maar het spel bleeft hetzelfde. Verdedigend stonden beide ploegen als een huis. Het was hopen voor Nagele op een beetje geluk. Dat geluk kregen ze in de 83 ste minuut. Een zwak schot uit de tweede lijn van todd die overigens uitblinker was bij Nagele liet de keeper door zijn handen glijden 1-1. Op dat moment snakte Nagele naar meer, er werd met passie en strijd gevoetbald. Mees heeft er voor gezorgt dat de punten gedeeld werden. door een proffesionele noodingreep te maken na een uitbraak van Urk. De eindstand bleef daardoor 1-1. Om zicht te houden op het kampioenschap moet Nagele simpelweg alles winnen. Volgende week krijgen we de kans tegen Creil 2.
===============================================================================

Verlies Nagele B1

Nagele B1 moest afgelopen zaterdag spelen in Zwartsluis tegen koploper DESZ B1. Nagele dat met 11 fitte spelers aantrad moest het vandaag doen zonder haar vaste keeper Bas Bouma. Hoewel gelegenheidskeeper Christian Westendorp het absoluut niet slecht deed werd Bas node gemist. Nagele begon behoudend in de wetenschap dat Desz makkelijk scoort. In de beginfase had Desz weliswaar veel meer balbezit dan Nagele maar echt uitgespeelde kansen kreeg Desz in deze beginfase niet. Toch kon Desz met een ruime 3-0 voorsprong de rust in gaan. Er werd twee keer gescoord uit een corner en een keer beoordeelde een van de verdedigers van Nagele een hoge bal verkeerd. Ruststand 3-0. Na rust ging Nagele meer risico nemen en dit resulteerde in de eerste de beste aanval in een goede kans maar een doelpunt leverde dit niet op. Het meer aanvallend ingestelde voetbal van Nagele leverde  Desz in aanvallend opzicht meer ruimte op. In de 5e minuut na rust leverde dit het 4e doelpunt van Desz op. De spits stiftte een bal van de rand van het strafschopgebied fraai  over keeper Christian Westendorp hen. Daarna was de wedstrijd gespeeld. Nagele probeerde het in aanvallend opzicht nog wel maar al teveel kansen leverde dat niet meer op. Belangrijk rol was er vandaag weggelegd voor de scheidsrechter. Hij nam een aantal discutabele beslissingen welke uiteindelijk nagenoeg allemaal in het nadeel van Nagele uit bleken te vallen. Zo mocht na een overtreding op Jos Withaar Jos van de berg alleen op het doel afgaan maar de scheidsrechter wenste de voordeelregel niet toe te passen omdat dit al de 2e overtreding van dezelfde speler in korte tijd was. Even later werd aan de andere kant vrij makkelijk de bal op de stip gelegd. Laatste discutabele moment was vlak voor tijd. Een van de aanvallers van Desz werd bij een botsing met een van de spelers van Nagele hard op zijn hoofd geraakt en lag binnen de 5 meter op de grond te kermen van de pijn. Iedereen riep dat de bal eruit moest maar de scheidsrechter gaf “voordeel”. Waar Nagele bleef staan scoorde Desz. Nagele wist uiteindelijk nog wel de eer te redden. Sjurry Blijden scoorde op aangeven van Jos Withaar. Eindstand een terecht maar wel geflatteerde 9-9-1 nederlaag.

=====================================================================================

Nagele C1 wint

Na vorige week een 1-1 gelijkspel tegen de nummer 3 Kraggenburg C1, waar we gezien de kansen eigenlijk wel de 3 punten hadden verdiend, mochten we vandaag onze opgaande lijn tegen Tonego proberen voort te zetten. Nagele op dit moment op plaats 10, wil dit jaar toch nog wel wat punten pakken.  Het elftal staat beter en ook is het plezier weer terug. De laatste weken is er echt een opgaande lijn te zien na een goede wedstrijd in de kou tegen Ens en een gelijkspel tegen Marknesse die beiden een klasse hoger spelen. En vorige week dus het gelijkspel tegen de nummer drie, moeten we dit voorjaar nog wel de nodige punten kunnen verzamelen. Uit tegen Tonego de huidige nummer 7 konden we na een achterstand door hard te werken toch nog met de 3 punten huiswaarts keren. Vandaag begonnen we de eerste helft niet echt goed en voetbalde we met het middenveld te ver naar voren. We kwamen door een knullig doelpunt op 0-1 achter, maar waren zelf ook niet echt gevaarlijk. Na een peptalk in de rust, middenveld niet te ver naar voren en meer rust aan de bal achterin e.d. begonnen we de tweede helft sterker. Nu kregen we ook meer kansen en speelde een goede helft we konden dan ook na 70 minuten met de verdiende 3 punten naar de kleedkamer. Een goede prestatie!, op naar volgende week.

=====================================================================================

Nagele D1 wint eenvoudig 6-1

Na 2 nederlagen en slechts 1 overwinning moesten de mannen vandaag tegen het al even wisselvallige Olde Veste D3 aantreden. Vooraf waren er deze keer geen praatjes en iedereen begon geconsentreerd aan de wedstrijd.

Na een paar goede kansen was het Sander die de 1-0 liet aantekenen. Even leek het erop dat Nagele alles wel weer best vond want Olde este kwam op 1-1 maar daarna nam Nagele de touwtjes in handen en liep via een mooie goal van Sander op aangeven van Corne naar een 2-1 ruststand.

In de rust waren er wederom geen praatjes en iedereen besefte dat we deze wedstrijd gewoon moesten winnen. De 2e helft was zeer eenzijdig want Vincent kreeg bijna geen ballen en Nagele bleef aandringen. Dave die nog niet gescoord had maakte er 2 en Anton en Sander allebei1. Eindstand 6-1.

Na deze overwinning hopen we het aanstaande woensdag Urk D4 moeilijk te maken in de beker en daarna weer bovenin meedraaien in de competitie.

=====================================================================================

4e Competitiewedstrijd voorjaarscompetitie Nagele E1 – Olympia ‘28 E3: 1-2

Hoge pieken, diepe dalen. Dat is wel een beetje typisch voor de E1 dit seizoen. Speelden we vorige week onze tegenstander Flevo Boys E3 van de mat, afgelopen zaterdag was het team dat laatste stond op de ranglijst, ons de baas. We geven het Nederlands elftal maar schuld; die speelden op vrijdagavond en daardoor lagen we waarschijnlijk allemaal veel te laat op bed. We begonnen nog wel aardig aan de wedstrijd, alleen konden we vandaag niet scoren. Er waren opgelegde kansen maar de bal wilde niet in het net. En dan zie je juist dat er aan de andere kant wel gescoord word. Zo ook bij ons. Olympia was eigenlijk nog helemaal niet gevaarlijk geweest en ook niet echt op onze helft maar ze scoorden wel in de 1e helft. Een misverstand tussen laatste man Rick en keeper Olaf zorgde dat de bal voor de voeten van de spits van Olympia rolde en hij hoefde de bal eigenlijk alleen maar aan te raken, 0-1. Dat was de ruststand en ook een donderspeech van de coaches leverde niet het gewenste resultaat op. Ook de 2e helft waren we continu in de aanval maar scoorden we niet. En opnieuw was het dus de tegenstander die dat wel deed. Een hard afstandsschot van net over de middenlijn werd door Olaf niet goed verwerkt en we stonden met 0-2 achter. We gingen driftig op zoek naar de zogenaamde aansluittreffer maar het wilde maar niet lukken. Toch kwamen we 10 minuten oor tijd op 1-2 door een doelpunt van Merlijn. Wat we daarna ook nog probeerde het haalde niet veel uit want het bleef 1-2. Een nederlaag die niet had gehoeven. A.s. zaterdag staat de koploper Emmeloord op ons te wachten dus we zullen deze week goed  moeten trainen en uitgerust aan de aftrap verschijnen.