24 Mei 2011

Laatste competitiewedstrijd eindigt in gelijkspel

De B-junioren hebben in een vermakelijke wedstrijd met 4-4 gelijkgespeeld tegen Flevo Boys B3. Nagele week vandaag wat af van het gangbare 4-4-2 systeem. Blijkbaar is het niet voor iedereen makkelijk om van systeem te wijzigen want de eerste paar minuten was Nagele het spoor volledig bijster. Binnen de minuut had Flevo Boys zomaar met 2-0 kunnen voorstaan. Flevo Boys maakte echter van de ruimschoots geboden kansen geen gebruik. Na een 10-tal minuten kreeg Nagele wat vat op de wedstrijd en kreeg zowaar kansen. Voor rust kreeg Nagele twee 100% kansen. Eerst schoot Sjurry Blijden alleen voor de keeper naast, daarna was het de beurt aan Jos Withaar die zijn inzet op, voor of achter de lijn zag gekeerd, we zullen het nooit weten. De 21e minuut van deze wedstrijd was de minuut van invalkeeper Arnoud de Zeeuw. Eerst verdween een hoge bal door zijn vingers heen in het doel en bij de volgende verkeek hij zich op een slap schot wat tussen zijn armen en zijn lichaam in het doel eindigde: 0-2. Nagele dus op achterstand. Nog voor rust scoorde Jos Withaar voor Nagele de aansluitingstreffer, ruststand 1-2. Na rust was het een wedstrijd waarin Nagele misschien iets sterker was maar beide ploegen kregen kansen. Na een goede combinatie zorgde Laurens Bloo 10 minuten voor tijd voor de gelijkmaker:
2-2. Na bijna 40 minuten spelen in de 2e helft leek de wedstrijd dan ook in een 2-2- gelijkspel  te eindigen maar dat pakte anders uit. Een gelijkspel werd het wel  maar geen 2-2.
Scheidsrechter Mark Smit was tot op dat moment onzichtbaar. Ja dan spreken we over een goed scheids want de beste scheidsrechters zijn onzichtbaar. Zoals een ieder weet is Mark goed bij de tijd maar vandaag had hij niet de goede tijd bij zich. Rond de 40e minuut in de2e helft maakte Nagele de 3-2 nadat Flevo Boys een 100% kans op 2-3 had laten liggen. De scheids liet even doorspelen en Flevo Boys maakte alsnog de 3-3, een schitterende goal. Een 3-3 gelijkspel dus. Nee, een gelijkspel werd het wel maar geen 3-3. Keeper Arnoud de Zeeuw had de bal en speelde deze diep. De scheids wilde eigenlijk affluiten maar liet de aanval toch doorgaan. Nagele maakte daar gretig gebruik van en kwam weer op een voorsprong door Jos Withaar: 4-3. De 3 punten werden dan toch thuis gehouden. Nee dus. De scheids vond dat hij niet meteen bij de aftrap kon affluiten en Flevo Boys zocht de aanval en forceerde nog een corner. Ja en een corner laatje je nemen, wij zaten inmiddels in de 49e minuut. De corner leek afgeslagen te worden maar de bal bleef in de 16 hangen. Ja en als de bal in de 16 blijft hangen kun je natuurlijk  niet affluiten. Bij een duel tussen 2 spelers maakte een speler van Nagele een overtreding: penalty. Ja en dan is de 4-4 een feit. We kunnen vaststellen dat dit een wedstrijd was met een hoge amusementswaarde waarbij met name de laatste 10 speelminuten een amusementswaarde had van minimaal een 10. Want wat we nog vergeten zijn te vermelden is dat in de extra tijd Flevo Boys nog een keer op de lat schoot en Nagele nog een keer op de paal. Met de eindstand van 4-4 konden beide teams uiteindelijk leven.