23 April 2011

Nagele 3 geeft een helft gas

Vooraf:
Nagele, 1e plaats, 18-47 (85-25)
VHK, 10e plaats, 17-13 (27-59)

 

In de tropische hitte van april spande Nagele 3 zich de 1e helft in. Daarna stond het 3-0 en sloeg de warmte toe. Omdat SVM gelijkspeelde tegen Tonego 4, is de marge weer 4 punten en is het nog lang onrustig gebleven op het terras.

 

Arbiter Jippes, voorzien van zonnebril en factor 30, startte exact om 14:30 uur de wedstrijd tegen het altijd lastige VHK. De Gier had via via vernomen dat VHK ernstig verjongd was en men verloor de laatste tijd maar nipt. Voor Nagele 3 dus zaak om geconcentreerd te beginnen en zo snel mogelijk te scoren. Na 5 minuten was dat dan ook gebeurd, want Bob had op rechts de achterlijn gehaald en vond met een boogbal Tappie bij de 2e paal. De bal leek net even te scherp, maar met de zijkant van zijn hoofd kopte onze Tap de bal tegendraads in de verre hoek: 1 – 0.

De Beer was los (= geen bijnaam van iemand, maar een uitdrukking) en Nagele combineerde er lustig op los. Vooral het middenveld roteerde uitgebreid in de zone met ook nog eens een inschuivende Gier en Jip. Na 20 minuten spelen was de Markies aan de beurt om zijn penal van vorige week goed te maken. Gretig speelde hij zich vrij op de 16 van VHK en met zijn tegendraadse schot ramde hij de bal in de goal, zoals alleen een Markies dat kan: 2 – 0.

De laatste goal van de eerste helft moest natuurlijk door Bob gemaakt worden. Houdini liet ook weer eens van zich spreken, want hij leverde een werkelijk schitterende voorzet precies af op het hoofd van Bob. Deze hoefde er alleen maar tegenaan te lopen en de 3 – 0 was een feit.

Het publiek ging er de 2e helft weer eens lekker voor zitten en zag ook leuk voetbal. Gescoord werd er echter niet meer, want daar was het toch echt te warm voor. VHK speelde toch ook de wedstrijdspanning een beetje van zich af, maar Kaïn kon daar nou niet echt warm worden. Om toch nog de aandacht op zichzelf te vestigen, bleef hij wel heel lang in het bos verscholen…

Enfin, gelukkig konden we El Salvador ook weer tussen de lijnen bewonderen, want die kan natuurlijk niet ontbreken de laatste 3 wedstrijden van het seizoen (en misschien wel van zijn imposante carrière).
Er moet nu nog 2x tegen Espel 4 gespeeld worden en de laatste wedstrijd van het seizoen is thuis tegen Espel 5. Henk de Witte Condor kwam zijn paarse teen ook nog even showen op het terras en hij was zelfs al even het parcours met de kar wezen verkennen zaterdag…

Opstelling Nagele: Dennis Molenaar, Peter Dijkstra, Jaap Jippes, Rens Koene, Gideon Molenaar, Frank Westervoorde (60’: Marcel van der Wiel), Erik Peterse, Marco de Jong, Marc Smit, Allard van der Wiel en Zeger Koene (75’: Erik Hup).

===================================================================================

Oldemarkt B1 – Nagele B1  2 – 0

Nagele B1 moest afgelopen zaterdag aantreden tegen de koploper Oldemarkt B1.

Het beloofde van te voren al een zware wedstrijd te worden dit omdat we het zonder 1 van onze spitsen Jos Withaar en 1 van de verdedigers Tim Roth moesten doen en de temperatuur was ook nog eens aardig hoog.

Ondanks de gemiste spelers en het weer begon Nagele goed aan de wedstrijd. De wedstrijd ging in de 1e helft gelijk op en dat resulteerde aan beide kanten tot wat kleine kansen. Door een mooie aanval van Oldemarkt kwamen we halvewege de eerste helft op een 1-0 achterstand. Dat was tevens ook de ruststand.

De 2e helft kwam Nagele veel beter uit de kleedkamer dan Oldemarkt. Nagele maakte het spel en Oldemarkt kwam niet meer aan spelen toe. Hoewel we redelijk veel kansen kregen om de gelijkmaker te maken (vrije trap op de lat,een schot vlak naast het doel en nog wat kleine kop en schotkansen) slaagden we er niet in om de gelijkmaker te maken. Jullie weten dan allemaal hoe het gaat, als hij er aan de ene kant niet in wilt dan vliegt hij er aan de andere kant in. en dat gebeurde dus ook in de laatste minuten van de wedstrijd. Eindstand dus 2-0.

Hopelijk kunnen we het tegen Genemuiden B2 goedmaken op 7 Mei.Ook van deze wedstrijd zullen we weer een verslag uitbrengen.

===================================================================================

 

Nagele D1 neemt 2e plek over

Vandaag stond de wedstrijd tussen de nummer 2 Kuinre D1 en nummer 3 Nagele D1 op het programma. Nadat Nagele binnen 1 week zowel de strijd om het kampioenschap verloor en ook in de beker werd uitgeschakeld waren de mannen vastbesloten dan het hoogst haalbare nog te halen, namelijk plaats 2 in de competitie.

Vanaf het begin was Nagele scherp als een mes en na een aantal kansen was het Koen die na een prachtige combinatie met Sander de bal met het koppie afronde. De 2-0 was wederom van Koen na een blunder van de keeper van Kuinre. Het word een eentonig verhaal maar zoals altijd vonden onze mannen het waarschijnlijk dit keer te warm om door te gaan en lieten Kuinre terugkomen tot 2-2. Op slag van rust was er nog een vrije trap voor Kuinre op de rand zestien nadat Rutger genadeloos had ingegrepen bij een speler omdat deze alleen op doel afging (van wie zou hij dat hebben). De bal leek in de kruising te gaan maar gelukkig hebben wij Vincent die op weergaloze wijze redding bracht. Ruststand 2-2.

Na rust pakte Nagele de draad weer goed op maar jammer genoeg had onze watervlugge vriend Dave het vizier niet op scherp. Het kon alle kanten op ,maar het was Steven die de bal na een afgeslagen corner in een keer op zijn pantoffel nam en schitterend scoorde. Nagele ging daarna veel makkelijker voetballen en dat resulteerde in 3 prachtige doelpunten van Sander 2x en Koen 1x. Kuinre deed nog iets terug zodat de eindstand 6-3 in het voordeel van Nagele werd. De mannen hebben vandaag laten zien dat ze mentaal goed over teleurstellingen heen kunnen stappen en dan zeer goed kunnen voetballen zodat we alles in eigen hand hebben om als 2e te eindigen.

Tot slot weer een groet aan onze mooie krullenbol die wij vandaag alweer een beetje tegen een bal aan zagen schoppen en daarom wordt de kans steeds groter dat hij er aan het begin van de najaarscompetitie staat.

===================================================================================

Nagele E1-Olympia E2: 6-1

De uitwedstrijd was een spannende pot geweest, die we uiteindelijk wel met 2-3 wisten te winnen. We waren dus gewaarschuwd hoewel Olympia onderaan
stond.

We begonnen wat nerveus aan de wedstrijd, die we opnieuw zonder de geblesseerde Marije begonnen. Na 10 minuten vond Ricky het wel genoeg. Met een lange sprint langs de zijkant van het veld stoomde hij iedereen en alles voorbij. Met een mooi puntertje in de verre hoek zette hij ons op voorsprong, 1-0. Maar dat duurde niet lang. Olympia zette aan en scoorde 2 minuten later de verdiende 1-1. We konden weer van voren af aan beginnen. Maar de voorsprong werd weer snel gepakt. Het was Sebastians die de 2-1 maakte. Dit bleef de stand tot de rust, hoewel Olympia eigenlijk zeker niet minder was. Maar keeper Olaf stond ijzersterk te keepen en hield zijn doel verder schoon.

Na rust een herboren Nagele. Ferry ging weer op het middenveld spelen en Dennis E. vulde alle gaatjes die de middenvelders en de aanvallers lieten vallen. Merlijn en Stan zaten bovenop hun tegenstanders en Dennis K. strooide vanaf het middenveld met de mooiste passies. Vanaf het fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter, Sander Claassen, zetten we Olympia onder druk. En al na 3 minuten spelen was het Ferry die de bal onderschepte en de stand naar 3-1 tilde. De tegenstand van Olympia was gebroken en Sebastians scoorde snel hierna 4-1. Het was opnieuw Sebastians die 5-1 scoorde en Ferry scoorde de laatste treffer waardoor de einduitslag op 6-1 uit kwam. We staan nu 3e en dat moeten we nu zien vast te houden tot het eind van de competitie.

===================================================================================

E2 wint in Ens met 15-1

het was een prachtige dag, fantastisch voetbalweer. Dat beloofde dus meteen veel goeds. met 8 man richting Ens, de sfeer zat er goed in. We hebben 8 tegen 8 gespeeld en het was een leuke wedstrijd. De doelpunten waren van jens, Okke, Thijs Bernd en Timo. maar die konden natuurlijk alleen scoren door het goede samenspel in het team.

===================================================================================

Nagele F1 – Espel F1

Vandaag de topper denken wij zelf want Espel is onze grootste concurrent van deze competitie. Espel mocht aftrappen en al gauw werd duidelijk dat we zeer gelijkwaardig zijn, want beide ploegen hadden in de éérste helft een paar kleine kansjes maar deze werden niet benut. In de tweede helft werd de spanning wat opgevoerd door Espel en wat ons niet lukte lukte hun wel, namelijk scoren en dat deden ze twee keer kort na elkaar.

Nu denken jullie het is bekeken, maar dat gaat dus niet echt lukken want door een eigen doelpunt van Espel werd het 1 – 2 en de mannen kregen weer hoop. Niet veel later werd de 2 -2 gemaakt, wat een spanning, de meeste kijkers zullen daar ook wel last van hebben gehad denk ik. Maar Espel antwoordde terug met 2-3. Nagele kwam op gang wat wel vaker gebeurd zo vlak voor het einde van de wedstrijd, want dan geven de mannen nog wat gas bij en de score werd verhoogd door ons 3-3 en niet veel later de 4-3. Nu stonden we voor, en vlak voor tijd wisten we de  eindstand te zetten op 5 – 3 voor Nagele F1. Geweldig gedaan jongens complimenten namens ons de leiders en trainer.

Met nog twee wedstrijden te gaan staan we op plaats nummer 1 maar of dat zo zal blijven lezen jullie 7 mei wel.