21 Mei 2011

NAGELE 3 SLUIT SEIZOEN IN STIJL AF

Vooraf:
Nagele, 1e plaats, 20-53 (91-25)
Espel, 7e plaats, 20-27 (73-62)

Nagele 3 had nog een laatste verplicht nummertje af te werken. Met maar liefst 9 afwezigen werd er aangetreden tegen Espel 5. Dankzij 3 invallers van het 2e kon er echter toch gespeeld worden: Zev, Johan en Lars bedankt. De uitslag is bijna geen verrassing meer, want er werd uiteraard weer gewonnen; dit keer met 4 – 2.

Nagele begon zeer gretig aan deze laatste wedstrijd. Voor het eerst dit seizoen was het veld namelijk zoals het hoort te zijn: vlak, kort gemaaid en vol met gras. De tegenstander werd dan ook gelijk vast gezet op eigen helft en vooral de Markies strooide met slimme passies. Regelmatig brak er wel een speler van Nagele door de linies, maar elke keer strandde men op een keeper of een grensrechter. Het doelpunt viel dan ook aan de andere kant uit een corner nadat de tegenstander voor het eerst de middellijn was overgestoken: 0 – 1.

Het duurde daarna nog zeker 10 minuten, maar toen had ook Nagele het netje gevonden. De Markies vond wederom de Knikker en deze bracht Johan Zelhorst in stelling bij de 2e paal: 1 – 1. Binnen een minuut stond het vervolgens ook nog 2 – 1, want Bob sloop door de verdediging heen en speelde af op de Knikker. Deze was niet egoïstisch en speelde de bal terug op Bob langs de keeper. De goal was een formaliteit.

Na rust ging Nagele door met waar het gebleven was: scoren. Abel had de ingevallen Bomber in het vizier, maar met zijn pass zette hij de Markies vrij voor de goal….een simpel stiffie over de keeper zorgde voor de 3 – 1. Daarna nam Nagele wat gas terug en werd er doorgewisseld met afgekoelde spelers. De Markies toonde nog 1 maal zijn klasse, want met een mooie voorzet vond hij het hoofd van Bob. Deze kopte tegendraads in en liet de keeper kansloos: 4 – 1.

De laatste goal van het seizoen was voor de tegenstander. Vooraf moet gezegd worden dat Zev een prima pot speelde tegen zijn tegenstander, maar deze wist toch nog een penalty te versieren. Hij benutte hem zelf en bracht daarmee de eindstand op 4 – 2.

Rest mij een ieder vanaf deze plaats te bedanken voor het onvergetelijke seizoen en wens ik jullie een hele fijne zomervakantie toe. 
PS: de zomerstop-loopschema’s zijn aan te vragen bij de redactie!

Opstelling: Dennis Molenaar, Michel Goossens, Peter Dijkstra, Zev Clerx, Gideon Molenaar, Frank Westervoorde (60’: Sjoerd Postma), Erik Peterse (45’: Marco de Jong), Johan Zelhorst, Zeger Koene (45’: Lars Nitschkowsky), Marc Smit en Allard van der Wiel.

===================================================================================

Verlies B-junioren
De B-junioren speelden afgelopen zaterdag de een na laatste competitiewedstrijd uit tegen RKO, een ploeg die op de ranglijst op dezelfde hoogte stond als Nagele. Nagele speelde een van haar mindere wedstrijden. De 100% overtuiging bij Nagele ontbrak terwijl RKO daarentegen juist wel de 100% overtuiging aan de dag legde. Nagele kwam nog wel vrij snel op een 1-0 voorsprong. Sjurry Blijden maakte goed gebruik van zijn fysiek waarna Jos Withaar uiteindelijk alleen op de keeper af kon gaan: 0-1. Daarna werd RKO de sterkere ploeg. Nagele moest terug en RKO kwam verdiend langszij: 1-1.
Toch had Nagele nog met een 1-2 voorsprong de rust in kunnen gaan. Jos Withaar werd goed aangespeeld door Laurens Bloo en ging alleen op de keeper af en omspeelde deze. Hij dacht rustig het 2e doelpunt van Nagele te kunnen aantekenen maar hij had niet gerekend op een van de verdedigers van RKO die de bal net voordat Jos hem inschoot blokkeerde en tot corner wist te werken. Het resterend gedeelte van de eerste helft waren de meeste spelers van Nagele drukker met hun tegenstander en de met de in ogen van de Nagele spelers matig leidende scheidsrechter. De rust werd gehaald met een 1-1 stand. Na rust liet Nagele het er in de eerste 20 minuten helemaal bij zitten. Met name over de linkerkant werd RKO keer op keer gevaarlijk. Nagele had daar geen of nauwelijks antwoord op en RKO liep snel uit naar een 4-1 voorsprong.  Nagele probeerde daarna nog wel de bakens te verzetten maar echt overtuigend was het net. Laurens Bloo was het dichtste bij een aansluitingstreffer maar vrij voor de keeper schoot hij te slap in. Toch kwam Nagele nog terug tot 4-2. RKO had geen antwoord op een rush van Jos Withaar door het centrum. Vrij voor de keeper maakte hij geen fout. Hoewel RKO aanvallend regelmatig gevaarlijk doorkwam was Nagele het laatste deel van de wedstrijd wel de meest aanvallend ploeg. RKO beet zich echter in haar tegenstanders vast. Met name Jos Withaar kreeg het zwaar te verduren en begon zich hieraan te irriteren mede omdat de scheidsrechter in zijn ogen hiertegen niet voldoende optrad. In de score kwam echter geen verandering meer zodat de nederlaag definitief werd: 4-2.

===================================================================================

Nagele D laat in laatste competitiewedstrijd overwinning liggen

Vandaag speelden we op een zonovergoten sportpark van Olde Veste op kunstgras de laatste competitiewedstrijd. Nagele ging goed uit de startblokken en met fraai combinatievoetbal werd de tegenstander achteruit gedrukt. Het was echter Olde Veste die op voorsprong kwam na een ongelukkig misverstand tussen Nick en Youri. We lieten de kop niet hangen en bleven goed samenspelen. Tot ieders verrassing scoorde Olde Veste vlak voor rust de 2-0 nadat Koen en Sander een paar keer dicht bij een treffer waren. Vlak voor rust kreeg Maud nog de kans om met 2-1 de rust in te gaan maar de keeper van de tegenpartij was goed in vorm.

De tweede helft was nog maar een paar minuten oud of Sander maakte eerst de 2-1 en een paar minuten later met de kop de 2-2. Na een vloeiende aanval kwam de 2-3 ook van de voet van Sander. Dave schoot de 2-4 binnen en het leek gespeeld. Vincent kon niet voorkomen dat Olde Veste 3-4 maakte. Dave zorgde met de kop zowaar voor de veilige stand 3-5. Op het middenveld dachten  de mannen dat het gespeeld was en na een paar waarschuwingen die Vincent nog tegen wist te houden vloog de 4-5 erin. Vlak voor tijd vergat de scheidsrechter die overigens prima floot voor een overtreding te fluiten zodat de eindstand met 5-5 werd bereikt.

Nagele D is op de tweede plaats geëindigd, gezien het spelbeeld van de laatste weken had er misschien wel meer ingezeten. De laatste wedstrijden werd er meer als een team gevoetbald terwijl de eerste serie wedstrijden er maar een paar waren die er volgas voor gingen. Volgende week 10 dorpen toernooi, als de spirit erbij iedereen in zit vallen we in de prijzen.