2 April 2011

NAGELE 3 WINT OOK SLECHTE WEDSTRIJDEN

VERSLAG: NAGELE 3 – CREIL 3
UITSLAG:  3 – 0 (rust 1-0)

VOORAF:
Nagele: 1e , 14 gespeeld 37 punten (69-22)
Creil:     7e, 11 gespeeld 15 punten (21-29)

Of het nu lag aan de warmte, het veld, de bal, de snelle voorsprong van “De Gier” of aan de tegenstander; maar in ieder geval legde Nagele 3 afgelopen zaterdag geen beste wedstrijd op de mat. Maar als je na slechte wedstrijden alsnog 3 punten in de tas kan stoppen, ben je natuurlijk goed bezig.

Het zag er na 5 minuten echter heel voorspoedig uit. Creil werd gelijk vast gezet op eigen helft en “El Salvador” vond “Bob” bij de 2e paal. “Bob” had de instormen “de Gier” al opgemerkt en deze kopte eerst op een tegenstander, maar de rebound was wel in het dak van de goal: 1 – 0. Prima uitgangspositie dus voor veel goals en het publiek ging er eens lekker voor zitten. Creil liet echter niet met zich sollen en voetbalde prima mee en kreeg ook goede kansen.

Gelukkig heeft Nagele een uitstekende doelman in “Kaïn”. Hoeveel doelpogingen hij van Creil niet heeft tegengehouden, was niet meer te tellen. Voor de 4e keer van het seizoen hield hij dan ook de “0” dit seizoen.

Na de rust maakte “de Houthakker” plaats voor Marcel van der Wiel (vanaf heden alias “Mars”). Deze bewees gelijk een aanwinst te zijn voor het 3e, want hij kreeg 2 goede mogelijkheden. Helaas werd het net geen goal. De wedstrijd kabbelde voort en de stand was ook in de 80e minuut nog steeds 1-0 voor Nagele. Wel toonde de grensrechter een nieuwe filosofie rondom het vlaggen. Zijn motto is: “Ik vlag altijd en dan is het aan de scheidsrechter te bepalen wat hij er mee doet…”. Dit leek zijn vruchten af te werpen, want Nagele kon er maar niet doorheen breken. Tot in de 81e minuut. “El Salvador” stond deze keer juist wel buitenspel, maar “Stoffel” liet deze keer doorspelen. “El” vond “Bob” en deze toonde wederom zijn alom geroemde neus voor de goal: 2 – 0.

“Bob” was nog niet klaar voor de goal, want in de 3e en laatste goal had hij ook weer een groot aandeel. ” Jaws” onderschepte de bal richting Peter Boone en vond daarna “Bob”. Deze kon alleen door naar de 16 van Creil. Bij de 2e paal stond “Lambik” helemaal vrij en deze ramde de bal onhoudbaar in het net: 3 – 0. Al met al wel een terechte, maar enigszins geflatteerde uitslag voor Nagele 3 dat nog steeds op titelkoers ligt.

Overigens werd de wedstrijd geleid door “Stoffel”, die dit zeer verdienstelijk deed. Vanaf deze plaats willen we ook nog even Janneke sterkte wensen en dat je maar weer snel hersteld! Het laatste woord moet nog even aan het zwembad gewijd worden. Na het warme terras van zaterdagmiddag kan Dames 1 al bijna niet meer wachten op 21 mei…

Opstelling Nagele: Dennis Molenaar, Michel Goossens (45’: Marcel van der Wiel), Daan Schouten, Rens Koene, Gideon Molenaar, Erik Peterse, Marco de Jong, Jaap Jippes, Frank Westervoorde (75’: Sjoerd Postma), Erik Hup en Zeger Koene.

=======================================================================================

B-junioren halen uit

Na de forse nederlaag van vorige week  tegen DESZ, er werd met maar liefst 9-1 verloren, hadden de B-junioren vandaag wat recht te zetten. In Creil moest aangetreden worden tegen, jawel Creil B1. Op een zonovergoten sportpark  speelde Nagele een uitstekende eerste helft. Kansen werden er niet of nauwelijks weggegeven en aanvallend  werd er de spelers van Nagele niets of nauwelijks iets in de weg gelegd. Kansen kreeg Nagele dan ook voldoende. Voor rust wist Nagele 3 keer het net te vinden. Verantwoordelijk voor de drie doelpunten was het aanvalsduo Jos Withaar en Sjurry Blijden. Twee keer mocht Sjurry Blijden scoren op aangeven van Jos Withaar en een keer mocht Jos scoren op aangeven van Sjurry. Creil was daar in de eerste helft aanvallend slechts 1 doelpunt tegen over te zetten. Laatste man Kevin Pier omarmde de spits van Creil binnen de 16 toch wel erg innig. De scheidsrechter kende hiervoor terecht een penalty toe. Ruststand 3-1.
In de rust was de wedstrijd in de kleedkamer al gespeeld, de vraag was alleen nog hoe hoog de score zou uitvallen. En daarin zit natuurlijk altijd het gevaar. Nagele pakte het na rust wat te makkelijk op en Creil deed er juist een schepje bovenop. Nagele werd dan ook wat teruggedrongen. De 3-2 hing eerder in de lucht dan de 4-1. Maar het pakte voor Nagele gunstig uit. Juist in de periode waarin Creil geloof in eigen kunnen kreeg scoorde Nagele haar 4e treffer. Dit leverde op dat moment een 4-1 voorsprong op. Na dit doelpunt was de wedstrijd gespeelde. Creil geloofde er absoluut niet meer in en Nagele kon zich in aanvallend opzicht naar hartenlust uitleven. In het resterend deel van de wedstrijd leverde dat nog eens 4 doelpunten op welke op naam kwamen van Sjurry Blijden, Jos Withaar, Jos van de Berg en Julien Jukema. Dat Julien Jukema zou scoren lag geheel in lijn der verwachting. Hij had zijn in Creil woonachtig oom een treffer beloofd. Ja en als je wat beloofd moet je je aan je belofte houden. Hoewel wij niet aan een man van de wedstrijd doen was er vandaag aan Nageler-zijde toch wel een man die er boven uitstak en dat was Jos Withaar. Nagele scoorde 8 keer. Hiervan scoorde Jos er drie zelf en bij alle vijf andere goals was hij de aangever. Nagele kan terugkijken op een uitstekende wedstrijd, volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen nummer laatst Steenwijkerwold. Vast staat dat Nagele door de ruime overwinning van vandaag met een heel goed gevoel aan deze wedstrijd gaat beginnen en dat is nu al de eerste winst.

================================================================================

Nagele D1 komt met de schrik vrij na midweekse bekerstunt!

De mannen + 1 dame van Nagele moesten vandaag voor de competitie tegen Flevoboys D5 aantreden. Afgelopen woensdag werd Urk D4 nog op sensationele wijze uitgeschakeld voor de beker. Na een 1-0 achterstand boog Nagele na rust met goed voetbal en een beetje geluk de achterstand om naar een 1-2 eindstand. Zoals gebruikelijk op Urk kwam er een zee van extra tijd bij maar tegen de tijd dat het donker werd vond de scheidsrechter het gelukkig welletjes. De eerste vijf minuten tegen Flevoboys stonden de heren die afgelopen woensdag nog voortreffelijk speelden prinsheerlijk te maffen, resultaat 0-3 stand na een minuut of tien. Nadat iedereen van de schrik bekomen was wilde het de rest van de eerste helft niet echt vlotten. Gelukkig kreeg Koen vlak voor rust een afgeslagen hoekschop lekker op zijn pantoffel 1-3. Na een ouderwetse donderpreek in de rust gingen de mannen + 1 dame schoorvoetend naar buiten. Vanaf de eerste minuut van de tweede helft was het een compleet andere wedstrijd. Flevoboys kwam er niet meer aan te pas en Anton maakte vroeg in de tweede helft de 2-3. Nagele geloofde er weer in en bij Flevoboys begonnen ze op elkaar te mopperen. Door een goed opgezette aanval van Wessel kon Dave de 3-3 op het bord zetten. Nagele was nu helemaal los en walste over de tegenstander heen. Mooie aanvallen met doelpunten van Sander en Dave zetten de eindstand op 7-3. Het was al met al een prima week voor de D – pupillen we hebben echter vandaag gezien dat als er niet scherp gespeeld wordt dat er van elk team verloren kan worden.

=================================================================================

Nagele E1 – Emmeloord E1: 3-3

Hoge pieken, diepe dalen. Daar begon ik vorige week ook het verslag van de wedstrijd mee. De wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen koploper Emmeloord was weer een bevestiging hier van. Het is echt typisch E1 dit seizoen. De ene wedstrijd lukt alles, de andere zit het een beetje tegen. We waren zeer gebrand om na de onnodige nederlaag van vorige week iets recht te zetten. En dat was te zien. We vochten als leeuwen en kwamen na 5 minuten verdiend op voorsprong door een doelpunt van Sebastian. 1-0. Daarna bleef het een spannende wedstrijd met kansen over en weer. Emmeloord kwam na 12 minuten op gelijke hoogte. 1-1. Dat was ook de ruststand. Na rust pakten we de draad gelijk weer op. We zetten Emmeloord onder druk en dat resulteerde na 3minuten spelen in de voorsprong door een verkeerde terugspeelbal van de laatste man van Emmeloord. Ferry was er als de kippen bij om dit cadeautje te verzilveren. 2-1. 4 minuten later werd het zelfs 3-1 door Dennis K. Maar in dezelfde minuut scoorde Emmeloord al weer de aansluitingstreffer. 3-2. Het werd een spannende wedstrijd met kansen over en weer. Uiteindelijk was het Emmeloord dat nog 1 keer scoorde en een verdiend gelijkspel behaalde. Volgende week mogen we weer tegen dezelfde tegenstander. We kennen ze nu en zijn gewaarschuwd, maar dat zijn zij ook.