19 Maart 2011

Wederom verlies Nagele 1

In een belangrijk duel bij concurrent Hollandscheveld ging Nagele onderuit. Het betekende inmiddels de 11e wedstrijd op rij waarin Nagele geen overwinning wist te pakken. Deze reeks werkt inmiddels ook door in de stand waar de één na laatste plaats prijkt. En dus zullen de komende weken in het teken staan van degradatievoetbal. Een eindsprint als vorig seizoen lijkt ook nu gewenst. In Hollandscheveld legde Nagele een goede eerste helft op de mat, maar dit bleek niet genoeg: 3-1.

De thuisploeg kwam sterk uit de startblokken en dook binnen de minuut al gevaarlijk op voor doelman Thomas Keur. Na tien minuten kwam Nagele goed in de wedstrijd en werd er prima voetbal vertoond. Een aantal goede aanvallen leverden de nodige kansen op maar de schoten van Gert-Jan Hulsman troffen geen doel. Kees Geschiere was het dichtst bij een treffer maar oog in oog met de keeper kwam zijn diagonale schot op de binnenkant van de paal. Dat in deze fase van de competitie ieder greintje geluk ontbreekt bleek even later. Een perfecte vrije trap van Rick Bloo werd ingekopt door Michiel Eilander maar de arbiter annuleerde de treffer om een onduidelijke reden. De thuisploeg probeerde het met schoten uit de tweede lijn maar de scherpte ontbrak.

Na rust ging Hollandscheveld eerder druk zetten en kwam Nagele minder aan voetballen toe. Een afgeslagen bal werd ineens op de slof genomen en de schitterende volley verdween in de winkelhaak. Een goal die je zelfs op trainingen niet scoort. Vlak hierna viel ook nog een tweede treffer na slordig balverlies in de Nageler defensie. Deze dreun leek Nagele niet meer te boven te komen. Sterker nog, een kwartier voor tijd viel ook nog een derde treffer. Bij een mooi afstandschot werd nu de rechter winkelhaak getest, keeper Keur kansloos latend. Vijf minuten voor tijd deed Bart Prins nog wat terug maar deze treffer viel te laat.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Klazienaveen. Statistisch gezien en gezien het spel (van met name de eerste helft) kan een overwinning niet te lang uitblijven. Nu het beetje geluk nog.

Hollanscheveld – Nagele 3-1 (0-0): 56. 1-0, 59. 2-0, 75. 3-0, 85. Bart Prins 3-1.

Opstelling Nagele: Thomas Keur, Keije de Jong, Michiel Eilander (75. Jochem Plat), Thom Jukema, Taco vd Sar, Rick Bloo (70. Robin Staes), Kees Geschiere, Emiel Krops, Ad Withaar, Bart Prins, Gert-Jan Hulsman.

=====================================================================================

Nagele B1 – Urk B3   0-3

Nagele B1 moest afgelopen zaterdag thuis spelen tegen het altijd lastige Urk B3.Nagele had wat goed te maken na de nederlaag van 7-3 welke ze op Urk opgelopen hadden.Alhoewel Nagele er voor aanvang van de wedstrijd nog vol wou gaan voor de overwinning was daar gelijk van het begin van de wedstrijd niets meer van te zien.We begonnen erg slecht en waren niet scherp. We werden volledig overlopen door de snelle aanvallers van Urk. Dit resulteerde in een 0-3 achterstand met de rust.Na rust kwam Nagele wel sterker uit de kleedkamer. Er kwamen meer kansen om weer terug in de wedstrijd te komen maar die werden niet verzilverd.Eindstand dus ook 0-3 voor Urk B3.Kortom deze wedstrijd dient snel vergeten te worden en nu maar weer vooruit kijken naar de volgende wedstrijd tegen de koploper DESZ B1.Hopelijk kunnen we daar voor een mooie stunt zorgen.

=====================================================================================

Nagele D1 in dip

Na de zwaarbevochten thuiszege vorige week tegen Kuinre D1 was de hoop dat we deze opgaande lijn konden voortzetten tegen Kraggenburg D1.

Nagele begon goed aan de wedstrijd en had de meeste kansen. Na goed doorzetten was het Dave die de 1-0 maakte. Daarna was het net alsof Nagele het wel goed vond en dat kwam ze duur te staan, want wederom werden alle duels verloren en van combinatievoetbal was geen sprake. Kraggenburg rook zijn kans en scoorde 2x. Ruststand 2-1.

In de rust werd erop gehamerd dat er alleen met heel veel inzet en strijd nog gewonnen kon worden. Nagele begon vol vuur aan de 2e helft en na 15 minuten resulteerde dat in de gelijkmaker via Anton. Ook daarna kreeg Nagele nog volop kansen maar het vizier stond niet op scherp en zoals zo vaak als je als ploeg de kansen niet benut valt die aan de andere kant. Na een ongelukkig misverstand kon Kraggenburg de bal zomaar in een leeg doel schieten.

Nagele drong aan en kreeg nog een paar kansen maar helaas werd er niet meer gescoord. Eindstand 3-2.

Nagele zal vanaf nu alle wedstrijden moeten winnen om nog zo hoog mogelijk te kunnen eindigen,maar dan zullen de mannen er wel van de 1e tot de laatste minuut in moeten vliegen.

Tot slot weer een groet aan onze roodharige krullebol die het niet gemakkelijk heeft maar die over een tijdje zeker met zijn vrienden lekker kan voetballen want daar gaan we naartoe werken.

=====================================================================================

Nagele E1 – Flevo Boys E3: 7-3

Zaterdag stond de topper tegen Flevo Boys E3 op het programma. Zij stonden namelijk bovenaan en wij 3e. Met recht een topper dus in deze competitie. Wij hadden de 1e competitiewedstrijd tegen E4 gespeeld en verloren. We waren dus gewaarschuwd. De “mannen” uit Emmeloord waren vol zelfvertrouwen naar Nagele gekomen. Gekleed in mooie trainingsjassen zouden ze dit varkentje ook wel even wassen. Maar dat liep toch even anders. De “mannen” en “vrouw” van de E1 uit Nagele zouden hun huid duur gaan verkopen. Wij begonnen zeer scherp aan de wedstrijd. Flevo Boys liet de bal mooi rond gaan maar wij loerden op onze kansen. Na 5 minuten was het raak. Ferry onderschepte de bal en pingelde zich naar het doel van Flevo Boys. Met een mooi schot scoorde hij de 1-0. Vlak daarna werd het zelfs 2-0 door opnieuw Ferry met een haast identiek doelpunt. Achterin stond het bij ons goed. Rick zet als laatste man de verdediging neer en schuift in als het kan. De backs, Merlijn en Stan staan hun mannetje. Olaf, onze keeper, gaat iedere week nog beter keepen en ook nu haalde hij een paar moeilijke ballen uit zijn doel. Op het middenveld loopt onze Manus van alles Dennis Eissens de longen uit zijn lijf. De andere middenvelders Ferry en Marije maken ook heel veel meters en pikken ook hun doelpuntje mee. Voor staan onze echte spitsen, Sebastian en Dennis Koene. Zij zijn voortdurend gevaarlijk en vormen voor iedere verdediging een constante dreiging. Na de 2-0 leek Flevo Boys het wel mooi te vinden. Zij combineerden ons even weg en dat zorgde dat we met de rust weer op 2-2 stonden. Na een peptalk in de rust van de leiders moest het de 2e helft gebeuren. En dat gebeurde dan ook. Flevo Boys werd compleet van de mat gespeeld. Eerst was het Merlijn die met een prachtige kopbal uit een corner voor de 3-2 zorgde. Daarna was het Sebastian die ook uit een corner met een schitterende volley de 4-2 aantekende.. Flevo Boys was murw gebeukt en Nagele E1 breidde de score verder uit. Opnieuw Sebastian scoorde de 5-2. Daarna was het de beurt aan Marije, die getergd was doordat de “mannen” uit Emmeloord haar niet voor vol aanzagen. Zij knalde de 6-2 en de 7-2 tegen de touwen. Vlak voor tijd werd het nog 7-3 door een tegendoelpunt maar de topper was in ons voordeel beslist. Op naar de volgende topper!

=====================================================================================

Tollebeek E3 – VV Nagele E-2  Uitslag 3-10

Om 8.15 vertrokken we vandaag in de mist naar Tollebeek! Met de 16-1 nog in het hoofd van vorige week begon E2 aan de wedstrijd tegen Tollebeek. De eerst paar minuten waren voor Tollebeek, een paar mooie aanvallen die Timo goed uit het doel wist te houden. Toen begon de tegenaanval en al snel was het Thijs die twee keer achter elkaar het doel van Tollebeek wist te vinden. Ook Bernd had daar vandaag geen moeite mee hij wist ook een paar keer te scoren! Aan het eind van de eerste helft trok de mist op en was de stand inmiddels 7-0 voor Nagele. In de rust even een goede peptalk van Sander. Meer samenspel en beter gaan overspelen! In de tweede helft wisten ook Stijn en Jens het doel te vinden inmiddels was de score 9-0 voor Nagele. Toen dacht Tollbeek we gaan eens even flink in de aanval en 9-1 volgde, 9-2 ook vrij snel! De uiteindelijke stand is 10-3 geworden!  Niet slecht gespeeld team van E2!! Op naar volgende week tegen Flevoboys E8 de verwachting is dat dat wel een wat fellere wedstrijd zal zijn! Fijn weekend