19 Februari 2011

Nagele 2 verslaat Tonego 2 in leerzaam oefenduel

Nagele 2 vertrok met +- 13 man naar Luttelgeest tegen een tegenstander die een klasse hoger speelt dan de nagelezen en daar tevens bovenaan staan. Nagele deed vooraf geen uitspraak over het duel, na de Twee verloren oefenduels van de afgelopen weken.

Bijzonderheden binnen de lijnen aan de kant van Nagele waren toch wel dat Zev Clerx na jaren zijn plaats onder de lat als keeper nu zijn handschoenen links liet liggen en plaats nam in een rol als centrale verdediger. Wegens tekort aan mankracht deed Nagele een beroep op enkele ervaren krachten uit het 3e equipe. In de warming up kwam Stefan Rademaker tot de conclusie dat hij niet instaat was zijn fysieke rol in te kunnen vullen door een slepende blessure aan de hamstring. Jorie nam zijn plaats in, waardoor Kees Hoekstra na een paar weken afwezigheid plaats nam op de bank naast de langdurig geblesseerde Bram Glastra.

Door deze mutaties verscheen de volgende Opstelling : v.l.n.r. op keep Jos van de Vlekkert, in de viermans verdediging Wilco van de Sar, Zev Clerx, Chiel Vegterlo, Taco van de Sar. Op een viermans middenveld Erwin van der Wiel, Peter Aerts en Jorie Groothede , Bjorn Kuipers, en in de aanval Paul Bovee en Marijn van der Wal.

In de eerste helft werd de warming up nog even verlengd door beide teams. Nagele was wel de bal bezittende ploeg en nam na wat kansjes de voorsprong door Erwin nadat de keeper en een speler van Tonego niet communiceerden binnen de zestien waarbij beide mannen met hun voeten vertelden dat de bal kon vetrekken, De bal begreep hier niks van; gaf geen gehoor en bleef liggen. Erwin had wel een boodschap voor de bal en vertelde de bal met een bekeken schot zijn plaats achter de keeper van Tonego.

In de tweede helft werd Nagele niet alleen fysiek gedreven het geestelijke gedeelte nam nu ook zijn plaats in de sfeer van de wedstrijd, waarbij het Nagele een duidelijk karakter gaf. Nagele speelde goed voetbal en leed weinig bal verlies, waarbij het leek of de bal net zo gemakkelijk voorin werd rond gespeeld als op het gedeelte wat het achter zich liet. Paul Boeve toonde zijn prestatievermogen vandaag in de spits en leverde zijn bijdrage Met een bal door de As van het veld een assist op Kees die na een goede loop actie over de lijn van de verdediging de bal goed aannam en de bal vervolgens in het doel schoot waardoor een goede goal tot stand kwam. Jorie maakte de volgende Goal waarbij hij een vrije trap bijna uit stilstand, stilletjes in de goal plaatste. Tonego redde de eer door uiteindelijk toch de bal in de goal te prikken.

Eindstand 3-1 Voor Nagele.

Nagele 2 speelt volgende week een wedstrijd uit tegen Staphorst…….