16 April 2011

 

NAGELE 3 VERSLIKT ZICH IN BANT

BANT 4-NAGELE 3  1-1   (rust 0-0)

VOORAF:
– Nagele, 1e plaats, 17-46 (84-24)
– Bant,4e plaats,14-30 (57-35)

 

Waar het afgelopen woensdag zo eenvoudig ging, ging het afgelopen zaterdag des te moeilijker tegen Bant 4. Omdat de gemeente hier ook weer een flater heeft geslagen met het aanleggen van een nieuw veld, was simpel combineren onmogelijk. Daarom brachten 2 vrije trappen de doelpunten in de wedstrijd. Beide ploegen scoorden daaruit, dus werd het 1 – 1.

Nagele begon weer stormachtig en wilde snel op voorsprong komen. Dat zag er ook wel naar uit, want de Markies en Bob hadden 2 grote kansen. Echter, beide kansen gingen echter verkeken. Na een half uur spelen kreeg Bob een verdiende penalty, nadat hij onderuit getrokken werd in de 16 van Bant. Normaal was zo’n buitenkansje een zekerheitje voor de Gier, maar deze keer voelde de Markies zich sterk. Zijn inzet was helaas zo slecht dat de keeper de bal klemvast had!

Aan de andere kant konden de verdedigers van Nagele tonen dat ze uit het goede hout gesneden zijn. De snelle counters van Bant werden vakkundig om zeep geholpen en zo niet, dan was daar altijd nog Kaïn. Het bleef dus tot de rust 0 – 0.

De 2e helft ging Nagele door op de aanval, zo goed en zo kwaad dat dus ging. De eerste goal viel echter wel aan de andere kant. De scheids had een overtreding gezien van Abel, terwijl zijn tegenstander zelf met zijn nek naar de bal sprong. Op 30 meter van de goal van Nagele verdween de bal als een streep in de verre hoek en was zelfs Kaïn geklopt: 1 – 0.

Dit liet Nagele niet op zich zitten en grote kansen werden er gecreëerd. Telkens brachten een been, een polletje of de keeper redding voor Bant. De ingevallen Knikker bracht Nagele gelukkig in de 75e minuut langs Bant. Een vrije trap op (volgens de verhalen zeker) 40 meter ramde de Knikker vol op de lat. De keeper had de bal niet onder controle en Bob toonde zijn neus voor de goal door er als 1e bij te zijn: 1 – 1. Hierna ging Nagele vol voor de 3 punten en waren De Cock en Bob nog zeer dicht bij een treffer, maar het mocht niet baten…

Na dit puntenverlies, ligt de titelstrijd weer helemaal open. Echter, Nagele heeft alles nog helemaal in eigen hand; sterker nog: het heeft nu 2 verliespunten minder dan SVM, waar het hele seizoen er maar 1 voor gestaan heeft. Komende zaterdag ontvangen we VHK thuis.

Opstelling Nagele: Dennis Molenaar, Peter Dijkstra, Daan Schouten, Rens Koene (45’: Jaap Jippes), Gideon Molenaar, Frank Westervoorde (60’: Allard van der Wiel), Erik Peterse, Marco de Jong, Marc Smit, Erwin van der Wiel en Zeger Koene.

=================================================================================

Flevo-boy’s B3 – Nagele B1.  1 – 3

Nagele B1 moest afgelopen zaterdag tegen het altijd lastige Flevo-boy’s B3 voetballen in Emmeloord.
Nagele begon ontzettend goed aan de wedstrijd en dat resulteerde gelijk in het begin van de wedstrijd al voor een 0-1 voorsprong. Nagele bleef goed voetballen maar de kansen werden niet afgemaakt. Daardoor gaven we Flevo-boy’s de kans om beter in de wedstrijd te komen. Flevo-boy’s werd steeds sterker en kwam steeds vaker voor het doel van Nagele. Door geweldig keeperswerk van Bas de doelman ging Nagele de rust in met een 0-1 voorsprong.
In de 2e helft ging het gelijk op maar Flevo-boy’s wist door de betere kansen toch de gelijkmaker te maken. Door de gelijkmaker werd Nagele wakker geschut en kregen ze meer grip op de wedstrijd. de 2 spitsen van Nagele begonnen mekaar steeds beter te vinden en daar kwam dan ook een kwartier voor het einde van de wedstrijd de welverdiende voorsprong. 1-2. Flevo-boy’s had de kracht niet meer om er weer een wedstijd van te maken en Nagele kon redelijk makkelijk voor de 3e keer het net van de tegenstander vinden. 1-3. Dit was tevens dus ook de eindstand.

Hopelijk kan Nagele B1 a.s. zaterdag tegen Oldemarkt B1 wat langer de consentratie vasthouden en voor een mooie uitslag zorgen in het voordeel van Nagele.
Ook van deze wedstrijd zullen wij weer een verslag uitbrengen.

=================================================================================

Nagele D1 mist laatste strohalm op kampioenschap!

Vandaag speelde Nagele op een zonovergoten sport park tegen Tollebeek D1 voor de laatste kans op het kampioenschap.Nagele moest vandaag winnen van Tollebeek om weer helemaal terug in de kampioensrace te komen. Tollebeek had vorige week een wanprestatie geleverd bij Olde Veste en wilde zich zeer waarschijnlijk revancheren.

Het begin van de wedstrijd ging gelijk op met kansen over en weer. Jeroen pakte er een bal goed uit toen de spits van de tegenstander alleen voor hem op dook. De teams waren aan elkaar gewaagd maar je kon toch ook zien dat Tollebeek de wedstrijd perse wilde winnen. Na een kwartier vloog een voorzet van links hoog in het doel 0-1. Bij Nagele gingen er meteen wat koppies hangen en Nick moest er helaas af met een verzwikte enkel. Vlak na de 0-1 kon Dave Nagele weer op gelijke hoogte brengen maar de keeper pakte de bal uiteindelijk net voor de lijn. Vlak voor rust kreeg Jamy de bal verkeerd op zijn hoofd en scoorde bij zijn eigen keeper 0-2. Met de pest in het lijf werd de kleedkamer opgezocht en na een stevige babbel met de leiders werd met frisse moed aan de tweede helft begonnen. Sander kwam alleen voor de keeper maar de bal kwam op een polletje en ging naast. Tollebeek kreeg halverwege de tweede helft een vrije trap en die werd knap ingeschoten 0-3. Na een overtreding in de 16 op Sander mocht Wessel de penalty nemen, hij schoot de bal onhoudbaar voor de keeper in de hoek 1-3.  Tollebeek scoorde niet lang daarna de 1-4 uit een afgeslagen aanval, vlak voor tijd maakte Dave 2-4 .

Komende woensdag is er een bekerwedstrijd en het is te hopen dat er net zo gespeeld gaat worden als voor de beker tegen Urk.

=================================================================================

Flevo Boys E4 – Nagele E1: 1-1

Op een prachtig veld in Emmeloord, op het terrein van Flevo Boys mochten wij aantreden op het kunstgrasveld  tegen Flevo Boys E4. Stan was afwezig en Marije nog steeds geblesseerd, begonnen we met 7 fitte spelers. Het werd een mooie wedstrijd met over en weer volop kansen. Wij waren de gelukkigste door al in de 5e minuut te scoren. Het was Sebastian die fraai 1-0 binnen tikte. Daarna golfde de wedstrijd op en neer waarbij wij eigenlijk wel het betere van het spel hadden maar geen geluk met scoren hadden. Tot de rust bleef het dan ook 1-0 in ons voordeel. Na rust werd Flevo Boys beter en voerde de druk op ons doel op. Na 20 minuten in de 2e helft viel de verdiende gelijkmaker door dat we niet helemaal stonden op te letten. Daarna viel er over en weer nog wel kansen, maar doelpunten leverde het niet op. Al met al een verdiend gelijkspel, 1-1.

=================================================================================

Tollebeek F2 – Nagele F1

Na de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen SVM F2 hadden we nu wat recht te zetten, namelijk dat je dit spelletje met 7 man moet spelen en niet met een paar man. Nou het gesprekje met de selectie tijdens de training heeft zijn vruchten in ieder geval zaterdag af geworpen. Van af de aftrap tot het einde hebben ze gespeeld met zijn allen en dat was super om te zien en dat resulteerde dan ook dat we met 15- 0 hebben gewonnen van Tollebeek F2. Zaterdag 23 april spelen we thuis tegen de nummer 1 ( Espel) van onze poule. Dat word een spannende topper want bij winst komen wij op nummer één te staan.