14 Mei 2011

Nagele ontloopt nacompetitie na winst bij De Griffioen

Michiel Eilander (16), overige spelers en publiek worden opgeschrikt door degradatiespook, die hierna gelukkig snel naar Luttelgeest vertrok (Foto: Jaap Oldenkamp / De Griffioen).

 

‘Aan het einde van de competitie sta je waar je hoort te staan…..’. Het is een bekende uitspraak. Velen zullen niet weten dat deze uitspraak afkomstig is van Ritlesberger (1826).

De eindsprint die Nagele de laatste weken had ingezet, kreeg een passend slot. Op bezoek bij nummer drie De Griffioen, die nog kans maakte op het kampioenschap, bogen de Nagelezen een 1-0 achterstand om in een 1-2 overwinning door twee goals van Ad Withaar. Door deze noodzakelijke overwinning, de vierde op rij, werd de nacompetitie ontlopen.

‘Een schitterende prestatie, een maand geleden stonden we nog op rechtstreeks degraderen. Een groot compliment aan het hele team’, aldus Michiel Eilander. De verdediger die besloten heeft na dit seizoen een treetje lager te gaan spelen kreeg hiermee een passend afscheid. ‘Met degradatie afscheid nemen zag ik niet zo zitten, we eindigen nu op een keurige 10e plaats. Aan het einde van het seizoen sta je waar je hoort te staan. Natuurlijk zijn hier uitzonderingen op, ik noem onze Amsterdamse vrienden. Maar uitzonderingen bevestigen de regel’, grijnsde Eilander die meteen het feestgedruis weer indook.

Zo werd dus keurig de doelstelling handhaving bewerkstelligd. Al werd Nagele wat laat wakker en vond het een maand geleden alleen Zweeloo nog onder zich. Maar de selectie van Martin de Jong herbergt vele calculerende wo en hbo studenten, en raakte nimmer in paniek.

Nagele, zonder Hulsman (geschorst) en Eilander (nog niet geheel fit, wel op de bank en de laatste 20 minuten ingevallen), startte sterk. Wie vandaag het schakelprogramma tussen Luttelgeest en Oosterwolde volgde op 3D live tv, had een zeer enerverende middag. De wedstrijd in Oosterwolde kende een 0-0 ruststand waar het ook 3-3 had kunnen staan. De ploegen speelden voor de overwinning, en dit leidde tot kansen over en weer. Ad Withaar en Buzcut Staes waren een paar keer dichtbij de 0-1 en keeper Keur moest in de loop van de eerste helft een paar keer handelend optreden. Hij deed dit met verve.

Na rust was de eerste kans voor De Griffioen raak: 1-0. Geen paniek. De spelers leken met oortjes in te spelen. Op het moment dat Tonego de wedstrijd omboog (uiteindelijk 4-3 winst), werden er wat calculaties gemaakt in de hoofden van de spelers: 1 + 2 = 1-2. En 1+2 is tevens 3 punten. Bart Prins werd gevloerd en een penalty was het gevolg. Tevens geel  voor de rechtsback. Zijn tweede. Nu wil twee keer geel niet altijd rood betekenen. Zeker niet als het een rechtsback van De Griffioen betreft. Maar uiteindelijk krijgt iedereen waar hij recht op heeft: 4 keer geel is één keer rood. Ad Withaar nam de strafschop feilloos: 1-1. De Griffioen bleef nog steeds voor de winst spelen, waardoor Nagele erg veel ruimte voorin kreeg. Withaar (paal), Krops (rebound) en Buzzy (prima kopbal, dito redding) kregen de bal niet in het net. De goal viel toch. Prins werd de ruimte ingestuurd en met een vaag passje verraste hij iedereen behalve Withaar: 1-2. Het had wel een bebloede knie tot gevolg, een wond waarmee menig oorlogsheld de strijd zou hebben gestaakt. Zo niet Withaar. Nagele kreeg daarna de ruimte en de mogelijkheden om aan alle onzekerheid een einde te maken. Dit lukte niet waardoor de spanning steeg en de thuisploeg het met tien man bleef proberen, zonder noemenswaardig gevaar.

De prima scheidsrechter vond het na vier minuten blessuretijd mooi geweest, waarna het kampioenschap een feit was. Oh nee. DZOH werd kampioen. Een club, vorig seizoen nog vechtend tegen degradatie, die wij het zeker gunnen. Naar verluid en goed gebruik deed Martin Drent het licht uit in de kantine. Namens de VV Nagele gefeliciteerd en succes in de tweede klasse.

De Griffioen – Nagele: 1-2 (0-0): 55. Van Riezen 1-0, 65. Ad Withaar 1-1 (pen), 75. 1-2 Withaar.

===================================================================================

WE’VE GOT HIM!

Vooraf:
Nagele, 1e plaats, 20-53 (91-25)
Espel, 12e plaats, 20-9 (22-70)

 

Met een klinkende 2-12 overwinning stelde Nagele 3 afgelopen zaterdag het kampioenschap veilig. Complimenten moeten ook gemaakt worden aan Espel 4, dat toch aantrad ondanks dat men eigenlijk maar 10 present had. De wedstrijd werd dan ook gespeeld met 10 tegen 10. Dankzij de 12 goals, steeg het seizoensaantal zelfs boven de 100 uit en kwam uit op 103 met nog 1 wedstrijd te gaan volgende week. Nummer 100 had El Salvador graag gemaakt want hij had zijn tors al helemaal vol gekliederd. Zoals zo vaak dit seizoen, had Bob het neusje voor deze bijzondere goal en maakte hem dan ook op aangeven van de Knikker.

Voor deze verslaggever is het ondoenlijk om 14 goals te gaan beschrijven, dus wil ik het kort houden door de doelpuntenmakers alleen te vermelden: El Salvador 5, Bob 2, De Markies 2, De Knikker 1, De Gier 1 en De Mars 1.  De mooiste goal van de middag is nog wel het vermelden waard: Lambik vond met een pass over 50 meter El Salvador op 30 meter van de goal. El liet de bal 1x stuiteren en ramde de bal vervolgens snoeihard over de keeper heen in de verre hoek…het belichaamde het hoge school voetbal dat Nagele 3 aflopen jaar toonde aan haar trouwe supporters. Ook Espel 4 klaagde weer dat het compleet zoek gespeeld werd. Na het fluitsignaal van de scheids, brak het feest los en stroomde het bier welig. Uiteraard mocht de platte wagen niet ontbreken en laveerde Anton zijn combinatie keurig langs het leeggelopen dorp. Na de Hut en het zwembad van de Gier was het nog lang onrustig in Nagele…

Langs deze weg wil ik alle voetballers bedanken die bijgedragen hebben aan het succes van het 3e dit seizoen. Je wordt niet kampioen met 11 man; daarvoor heb je wel 18 man nodig en wil dan ook de jongens van het 2e, Mees, Janneke Jippes en de beide scheidsrechters de heren Jippes en Feddes welgemeend bedanken voor hun inbreng! Als laatste wil ik Daan Jippes en Ricardo Schaeffer veel sterkte wensen en betreur het dat zij hun voetbalcarrière hebben moeten beëindigen vanwege blessures.

Dan hieronder de vermelding van de gouden generatie van seizoen 2010 – 2011:

Nagele 3:

Doel: Dennis Molenaar
Achterhoede: Michel Goossens, Daan Schouten, Bjorn Kuipers, Peter Dijkstra, Paul Andela, Gideon Molenaar en Rens Koene.

Middenveld: Harrie Bloo, Frank Westervoorde, Erik Peterse, Jaap Jippes, Marco de Jong en Erwin van der Wiel.

Voorhoede: Erik Hup, Zeger Koene, Marcel van der Wiel, Sjoerd Postma, Marc Smit, Allard van der Wiel

===================================================================================

Nagele D1 boekt monsterzege

Het blijft een raar verhaal bij de mannen van D1. Waar de uitwedstrijd nog met 3-2 werd verloren won Nagele vandaag in eigen huis met maar liefst 12-3 van Kraggenburg D1.

Misschien moeten de mannen altijd eerst 2 weken vakantie voor de wedstrijd, want wanneer er het hele seizoen zo gevoetbald wordt als vandaag waren we met 2 vingers in de neus kampioen geworden. Ondanks het gemis van 3 steunpilaren (Sander,Rutger en Leon) is er nog meer dan voldoende kwaliteit om een tegenstander van de mat te spelen. Vanaf minuut 1 vlogen de mannen + vrouw erin en de ruststand was dan ook volkomen terecht 4-1.

De 2e helft ging 10 minuten gelijk op en de stand was toen 6-3. Daarna schakelde Nagele een tandje hoger en voordat iedereen er erg in had stond de eindstand 12-3 op het score bord.  Meestal zijn het dezelfde doelpuntenmakers die genoemd worden maar vandaag was er 1 van de meest complete voetballers in ons team die eindelijk weer eens scoorde namelijk Wessel. De andere doelpuntenmakers waren Anton 3x,Dave 5x en Koen 3x.

Volgende week is onze laatste wedstrijd tegen Olde Veste D3 en daarna op 28 Mei het 10 Dorpentoernooi dus we hopen het seizoen op positieve wijze af te sluiten.

===================================================================================

Flevo Boys E3 – Nagele E1: 13-1

Afgelopen zaterdag stond de topper tegen Flevo Boys E3 op het programma. Dit was namelijk een wedstrijd om de 2e plek. Bij winst van ons zouden we bijna zeker 2e worden in de competitie. Maar dat zou er vandaag absoluut niet in zitten. Nu kunnen we zelfs nog een aantal plaatsen zakken in de eindstand. Flevo Boys was veel feller en gemotiveerd om van ons te winnen dan wij van hen. De thuiswedstrijd hadden we nog met een klinkende 7-3 overwinning afgesloten. Maar deze keer werden we compleet weg gespeeld. Ricky was er vanwege vakantie niet bij en Marije keerde na een aantal weken blessureleed weer terug. Met de rust stond het al 5-0 voor Flevo Boys en het zou uiteindelijk 13-1 (!) worden. Sebastian wist bij een 8-0 achterstand de eer te redden. Al met al een dikverdiende grote nederlaag aan het einde van de competitie. Jammer dat we deze laatste wedstrijd niet goed konden afsluiten want dan zouden we misschien met een beetje meer zelfvertrouwen beginnen aan het 10-dorpentoernooi. Dit toernooi staat nog als enige voor dit seizoen op het programma en wordt op 28 mei in Bant gehouden. De coaches en trainers willen jullie, de spelers en speelster, in ieder geval nu al vast bedanken voor het leuke seizoen. We hebben er met zijn allen hard voor gevochten, mooi voetbal laten zien, maar vooral ook erg genoten. Veel succes in de D’s!

===================================================================================

Nagele F1 – Scheerwolde F1

Vandaag gaat het gebeuren worden we kampioen ja of nee. De spanning was te snijden bij de groep maar al snel bleek dat dat echt niet nodig was want we hebben gewonnen met 8 – 2 van Scheerwolde. Ze hebben met zijn allen geknokt om deze titel te halen, fantastisch gedaan mannen en niet te vergeten ook onze jonge dame.

Gefeliciteerd namens de leiders en trainer.

Dus wij van F1 zijn Kampioen