13 April 2011

NAGELE 3 – BANT 4

Uitslag: 6-2 (rust 6-1)
VOORAF:
Nagele,  1e plaats, 16 gespeeld 43 punten (78-22)
Bant,4e plaats, 14 gespeeld 30 punten (55-29)

Een helft was genoeg om over Bant 4 heen te walsen. De spitsen Bob en de Markies waren wederom op schot, want ze maakten samen 5 goals. Echter de mooiste goal van deze “midweekse inhaalwedstrijd” kwam op naam van Rembrandt. Bant kon daar maar 2 tegengoals tegenover zetten, zodat deze derby eindigde in 6 – 2.

Zoals vaak de laatste tijd, begon Nagele 3 voortvarend: Binnen 5 minuten hadden de mannen van Lambik het net al weer gevonden. Een schitterend geplaatste boogbal van Tappie bereikte Bob achter de linies van Bant. Bob-en-goals kun je tegenwoordig in 1 adem uitspreken, dus stond Nagele op 1 – 0. Niet lang daarna moest Nagele echter een tegenslag incasseren. Na een niet geconstateerde handsbal, sneed er een spits van Bant door de verdediging en liet Kaïn kansloos:1–1. Maar nu El Salvador in de lappenmand zit, staat gelukkig de Markies op. Zijn 1e goal werd prachtig bediend door Bob, die de Markies vanaf de middenlijn alleen op de keeper afstuurde: 2 – 1. Niet lang daarna was de Markies er weer doorgebroken. Het leek even dat alle verdedigers de kans kregen terug te vechten, maar het vlammende schot ging door 14 benen,tegendraads in de goal:   3–1. De laatste goal van de Markies werd voorbereid door Lambik. Deze had hem al een tijdje vrij zien staan bij de 2e paal. Met een leep boogballetje bereikte Lambik de Markies die raak kopte:4–1.

De mooiste goal van de avond werd gemaakt door Rembrandt. Een lage voorzet kwam vanaf rechts in de 16 van Bant. Daar kwam Rembrandt binnengevlogen en met zijn hak nam ie de bal mee met een boogje over hem heen. De volley daarna verdween snoeihard in de goal: 5 – 1.

Nog was Nageler trein niet gestopt. Deze keer bediende de Markies Bob vanaf de middellijn, zodat Bob alleen op de keeper af kon. Bob omspeelde de keeper alsof hij er niet stond en de 6 – 1 was een feit. De afwezige Gier kwam nog even over het terrein vliegen, maar “Hij zag dat alles goed was”!

De 2e helft had een heel ander gezicht. Nagele hoefde niet meer en ging relax achterover leunen. Bant daarentegen had er nog zin in, want Alex Slump was nu op het middenveld geposteerd. Lambik liet zijn man voorgeven en Houdini had Slump even uit het oog verloren: 6 – 2. Hierna was de wedstrijd gespeeld. Beide ploegen kregen nog kleine kansjes, maar iedereen was al met de kop bij zaterdag, waar beide ploegen elkaar wederom treffen.

Opstelling Nagele: Dennis Molenaar, Michel Goossens, Daan Schouten, Bjorn Kuipers (55’: Peter Dijkstra), Gideon Molenaar, Frank Westervoorde (60’: Marcel van der Wiel), Erik Peterse, Marco de Jong, Marc Smit (75’: Sjoerd Postma), Allard van der Wiel en Zeger Koene.

===============================================================================

B-junioren verliezen nipt

Tegen het iets hoger geklasseerde Steenwijk B1 maakte Nagele er samen met de tegenstander een doelpuntrijke wedstrijd van.  Nagele begon voortvarend want al binnen 10 minuten stond het op een 2-0 voorsprong. Twee keer mocht Jos Withaar alleen op de keeper afgaan, twee keer scoorde hij beheerst. In de beginfase speelde Nagele haar beste voetbal van deze avond. Naarmate de eerste helft vorderde kwam Steenwijk steeds meer in het spel voor en Bas Bouma moest een paar keer scherp ingrijpen. Nog voor rust scoorde Steenwijk twee keer, ruststand 2-2. Na rust een iets sterker Steenwijk, met name aanvallend waren ze erg sterk en Nagele had alle moeite om overeind te blijven. Verrassend kwam Nagele op een 2-3 voorsprong. Sjurry Blijden mocht op de rand van buitenspel doorgaan en scoorde beheerst: 2-3. Daarna was het de beurt aan Steenwijk. Niet al te sterk optreden van de Nageler defensie leverde Steenwijk 3 goals op waardoor de 2-3 achterstand werd omgebogen in een 5-3 voorsprong. Nagele gaf zich echter nog niet helemaal gewonnen en via Jos Withaar kwam de aansluitingstreffer op het bord, 5-4. Daarna was het weer de beurt aan Steenwijk om te scoren; 6-4. Het laatste doelpunt was echter voor Nagele. Sjurry Blijden gaf een hakje op de snel opkomende Jos Withaar die zich geen moment bedacht en van dichtbij hard en onhoudbaar inschoot: 6-5. De tijd die er daarna overbleef was te weinig om de stand nog gelijk te trekken.  Het werd uiteindelijk  een 6-5 nederlaag, een uitslag die overeenkwam met het vertoonde veldspel.