12 Maart 2011

Gelukkige zege voor Nagele 2

Nagele 2 mocht vandaag aantreden tegen het in mijn ogen veel te laag staande Tonego 3. Nagele vertrok met 14 spelers richting Luttelgeest. Het is alweer 4 maand geleden dat wij ons laatste competitie wedstrijd speelden. Toen speelden we tegen laagvlieger Flevo Boys 6 met 2-2 gelijk.

De opstelling zag er als volgt uit:

Op doel: MatsoeMatsoe
Achterhoede: Mees, Gaizka, Reinder en  Johan
Middenveld: Splinter, Beavis, Todd en Tjoepiedollo
Voor: Kleine Splinter en Jos Marathon (loopt best veel in de wedstrijd)

Nagele begon best goed aan de eerste helft en nam het heft meteen in handen. Dit resulteerde in de eertse mogelijkheid voor de blauwe formatie. Mees zette de aanval op en via Beavis die Splinter met een steekpaas lanceerde onstond er groot paniek in het rood wit zwarte verdedigings bolwerk. Uit reflex kon de verdediger nog de bal via de paal over de achterlijn brengen. Nagele kreeg nog een aantal mooie kansen vooral als de bal het werk mocht doen en er genoeg snelheid tijdens de omschakeling. Kreeg tonego dan helemaal geen kans??? Een kregen ze en wat voor een kans laten we het maar cadeautje van scheids noemen, die trouwens wel een goede wedstrijd vloot.Johan opende op Matsoe Matsoe die een stuiter per ongeluk op zijn bovenkant van zijn hand zag aankomen. Scheids zei dat het ging om een bewuste terugspeelbal. Zo kregen te thuisheren een schotkans van 7 meter voor het doel. De speler durvde uiteindelijk niet te schieten op het blauwe bolwerk en legde de bal breed en dat was juist net niet wat je op zo’n veld moest doen met zo’n kans. Via een x aantal was die kans verkeken. In de 38min kwam dan toch de 0-1. Kleine splinter die via rechts doorbrak bracht Jos Withaar in stelling die nog twee a drie mensen voorbij moest waardoor hij daarna de bal simpel het netje liet bollen.

Tweede helft een iets ander Tonego. In hun thee zat duidelijk meer strijdlust en beleving dan bij de blauwen. Het werd een open wedstrijd daardoor waardoor de spannig toenam. Bij nagele kwam the legend, zevje en emiel het veld in. Tonego probeerde het vooral via klutsballen en lange ballen. Nagele met het centrale duo Beavis/legend konden via het middenveld het spel goed verdelen. In de 77min scoorde tonego de 1-1 maar omdat Gaizka hands maakte vloot de scheidsrechter voor een penalty. Matsoe keek de bal met een knipoog op de lat en de bal verdween over de ballenvanger. Dat zijn momenten die je vaak mee zitten als je bovenin mee speelt. Vlak voor tijd liep zevje in slowmotion richting doel van Tonego en helaas kwam hij net een schoenmaat te kort. In de blessure tijd werdt het dan toch nog raak het was kleine splinter die de bal voor gaf en johan die dan toch zijn goal mee pikte.Aankomende zaterdag spelen we thuis tegen Tollebeek 2. Een tegenstander waar je niet zomaar van wint er zal dan ook weer geprobeerd worden om het bekende spel te laten zien waarmee we vele wedstrijden al in de 1e helft op slot wisten te gooien. Tot ziens en kom gerust een kijkje nemen bij het 2e.

======================================================================================

Nagele 3 veegt in topper Tollebeek van de mat

VERSLAG:    NAGELE 3    –     TOLLEBEEK 3

UITSLAG:             6              –                0

Op de Nageler velden speelde zich afgelopen zaterdag een heuse topwedstrijd af. Tollebeek stond 2e met even veel punten, maar met 1 wedstrijd meer gespeeld. Na een half aftasten opende Nagele de score en bouwde deze zeer verdiend uit naar een 6-0 overwinning.

Tollebeek werd vanaf minuut 1 gelijk vastgezet en Nagele creeerde kans op kans. Toch was er een penal voor nodig om op 1-0 te komen. Bob  was over het been gegaan van vlezige vriend, waarna de zeer correct leidende Henk Feddes naar de stip wees. Voor dit soort klusjes heeft onze Gier een ‘neus’: onhoudbaar in de kruising.

Niet lang daarna begon Houdini aan zijn reeks van maar liefst 4 (!) assists  van deze middag. Uit zijn corner kwam de bal bij Tappie terecht, die uit een heuse kluts uiteindelijk afrondde met zijn knie: 2-0.
Uiteraard kon ook El Salvador niet achterblijven en toonde zijn uitzonderlijke klasse voor de goal. Op 20 meter van het doel van Tollebeek legde hij bal dood neer op de verschrikkelijke 2e knollentuin van Sportpark Nagele. Vanaf die afstand ramde El de bal snoeihard in de kruising: 3-0. Over de 1e 45 min was er alleen een kans te noteren voor ‘Naked Born’. Maar een topploeg staat pas bovenaan als zij  ook een goede keeper hebben. Nagele 3 heeft Kaïn!

Vanwege een lichte blessure mocht o.a. Rembrandt preventief zijn trainingspak aantrekken en kwamen Stoffel en Michel binnen de lijnen. Onze Joker hielden we nog even achter de hand. De 2e helft kabbelde eigenlijk daarna, net als de 1e helft, een half uur lafjes voort. Nagele bewaarde de vuurwerk dan ook weer voor het laatst.
Het was de nieuwe aanwinst voor de ploeg Daan Schouten (zijn alias gaat komende week door de ballotage commissie) die mee naar voren ging. Houdini was na een half uurtje rust nog geen minuut binnen de lijnen en penetreerde de 16 in van T’beek. Zijn lepe  breedte-pass bereikte Daan en deze tikte beheerst binnen: 4-0.
Houdini was nog lang niet klaar met zijn kunsten, want niet lang daarna bereikte zijn voorzet bij de 2e paal de ingevallen Jokertje. Wat er toen gebeurde had niemand ooit voor mogelijk gehouden, maar onze Joker ramde de bal zowaar in de goal: 5-0!
In de laatste minuut van de wedstrijd was het deze keer El Salvador die  mocht scoren van Houdiini. Weer een voorzet met feilloze precisie bereikte bij de 2e paal El Salvador. Deze bewees dat ie met alle lichaamsoppervlakten kan scoren, want de keer kwam ie met zijn nek veel hoger dan zijn tegenstander: 6-0.

Na deze 6 punten wedstrijd tegen Tolleebeek succesvol te hebben afgesloten, wacht volgende week het altijd lastige Ens.

Opstelling Nagele 3: Dennis Molenaar, Daan Schouten, Björn Kuipers (45′: Peter Dijkstra), Rens Koene, Jaap Jippes, Frank Westervoorde (45′: Michel Goossens), Marco de Jong, Erik Peterse, Harrie Bloo, Zeger Koene (75′: Sjoerd Postma) en Erik Hup.

======================================================================================

Nagele D1 behaalt moeizame overwinning.

Na de slechte wedstrijd van vorige week tegen Tollebeek hadden de mannen iets goed te maken. Kuinre D1 op papier koploper was de tegenstander.

Vanaf het begin werd er met veel inzet gevoetbald en nadat er wat kansen om zeep waren geholpen was het Anton die de 1-0 maakte. Kuinre liet het koppie niet hangen en omdat ze fysiek ook sterk waren kreeg Nagele het moeilijk. Jeroen verrichte een paar goede reddingen maar moest toch 2x de bal uit het net halen en de ruststand was dan ook 1-2.

In de rust werden de puntjes op de i gezet en Nagele begon vol passie aan de 2e helft. Er waren veel kansen maar Sander, Koen en Bas hadden het vizier niet op scherp. Kuinre kwam er niet meer aan te pas en het was Anton die eerst de 2-2 liet aantekenen en daarna op schitterende wijze de 3-2 maakte.Kuinre probeerde het nog wel maar de verdediging onder leiding van Youri gaf niets meer weg.

Een zeer nuttige overwinning en hopen dat we stijgende lijn vast kunnen houden.

======================================================================================

Olympia ’28 E2 – Nagele E1 2-3

De E1 van Nagele reisde afgelopen zaterdag af naar Hasselt om aan te treden tegen de E2 van Olympia ’28. Er werd op een schitterend kunstgrasveld gespeeld. Ze moesten vol aan de bak, want een week eerder tegen Flevo Boys E4 verliep het niet helemaal zoals gepland. Deze week waren de mannen en de meid van de E1 dus extra gemotiveerd om de punten mee naar Nagele te nemen.  Ondanks dat ze streden als leeuwen kwamen ze in de 18e minuut met 1-0 achter. Olaf stond de gehele wedstrijd prima te keepen. Hij redde veel maar aan deze 1-0 kon hij weinig doen. Nagele was echter niet van streek door deze tegengoal en dit zorgde al in 24e minuut voor de gelijkmaker. Sebastian nam de 1-1 voor zijn rekening. Vlak voor het eind van de eerste helft kreeg Merlijn op een ongelukkige manier de bal hard tegen zijn kaak. Hierdoor moest hij geblesseerd uitvallen en dus moest Nagele de gehele tweede helft het zonder wisselspeler doen. Maar zoals al eerder gezegd waren de E’s goed bij de les. De verdediging stond prima. Ricky zorgde er voor dat de backs Stan, Merlijn en Dennis Eissens steeds goed hun mannetje in de gaten hielden. Op het middenveld waren het Marije en Ferry die goed druk zette op de tegenstander en in de voorhoede waren het Sebastian en Dennis Koene die de achterhoede van Olympia ‘28 goed bezig hielden. Dit resulteerde in de 27e minuut in de 2-1 voorsprong. Ook deze nam Sebastian voor zijn rekening. Nagele kreeg steeds meer kansen. Eigenlijk hadden ze in de fase van de wedstrijd uit moeten lopen want ze kregen nog wel een paar kansjes. Uiteindelijk viel de 3-1 in de 43e minuut. Dennis Koene was de doelpuntenmaker. Olympia’28 probeerde van alles maar door goed verdedigings- en keepwerk hielden we de tegenstander goed van de goal. Wel wist Olympia ‘28 in de 46e minuut nog een goal te maken waardoor de eindstand op 2-3 bleef staan. Prima resultaat mannen!

======================================================================================

Espel F1 – Nagele F1

Vandaag gaan we op weg naar Espel, het weer was perfect dus dat was  al een pluspunt vonden we. Het was bekend dat dit een topper zou worden, nou en dat was het zeker.

Nagele mocht de aftrap doen, en de bal werd lekker rond gespeeld door de mannen, wat al snel resultaat had want ja hoor daar was de 0-1 voor Nagele. Espel leek een beetje beduusd en van slag want niet veel later was het al 0-2 voor ons. Maar Espel vocht zich terug naar 1-2 waarop wij binnen 10 seconden de stand weer op 1-3 brachten.

Maar onze koppie’s gingen hangen helaas, niet iedereen speelde meer mee met het spel en daar profiteerde Espel van en die brachten de stand weer terug naar 3-3 in de éérste helft. Oh oh wat spannend kunnen we wel zeggen. In de begin fase van de tweede helft liet Espel ons zweten en ploeteren want hun spitsen prikten er maar liefst  nog 3  in, waardoor de stand 6-3 voor Espel was geworden.

Is dit het einde, nee natuurlijk niet want de diesel kwam toch nog opgang en de stand werd door Nagele opgeschroefd waardoor we in een korte tijd er 6-6 van hadden gemaakt. Wat een spanning, Nagele probeerde nog de 7 te halen maar dat lukte niet meer waardoor de eindstand is blijven staan op 6-6. Mannen en dame goed gedaan, dat mogen we wel even vermelden bij deze.