9 Oktober 2010

Nagele – Borger 2-1 (1-1)

Voorafgaand aan deze belangrijke wedstrijd sprak freelance journalist Landman met de geblesseerde Ad Withaar. Deze had het idee dat Nagele een zware middag tegemoet kon zien. En dat alle zeilen bijgezet moesten worden wilde men de punten in Nagele houden. Dat hij dit goed had gezien zag men in de wedstrijd terug. Naast Withaar waren er nog twee bepalende spelers die afwezig waren; keeper Thomas Keur door werkzaamheden en Michiel Eilander had een louche zakenreis richting de voormalige USSR. Door deze afwezigen startte Nagele met een zeer jong team. Desalniettemin stonden de jongens op en toonden zich echte mannen tegen de grote kerels van Borger. Met een zwaarbevochten 2-1 overwinning was de opluchting uiteindelijk groot in het mooiste dorp van de Noord Oost Polder.

Trainer Martin de Jong heeft flink wat wijzigingen door moeten voeren in zijn basiself van deze week. Roy Hamstra speelde op de plek van Robin Staes die terugkeerde in de spits, Kees Geschiere verving Eilander en op doel stond Jos ‘Matsoe Matsoe’ vd Vlekkert.

De laatste man van Borger bepaalde wat er gebeurde in het begin van de wedstrijd. Met een aantal schitterende diepteballen stuurde hij zijn team. Nadat Staes hem neutraliseerde kon Nagele zich meer met het spel gaan bemoeien.  Wat al snel resulteerde in een goede kans voor buitenspeler Emiel Krops. De kans was moeilijk en werd hard over het doel geschoten. Gelukkig voor Nagele was na dik 20 minuten wel raak. Na een goede steekbal vanuit het middenveld stoomde Jacco Vessies op de doelman van Borger af. Vessies liet zien dat hij in een uitstekende vorm verkeerd en ronde beheerst af, 1-0.  In plaats van door te drukken ging Nagele meer een meer achteruit voetballen. Ook omdat de druk van Borger toenam. Verdedigingsleider Thom Jukema leek alles onder controle te hebben totdat er in de 35ste minuut een op het oog houdbaar schot op doel werd gelost door Ronald Bulthuis. Vd Vlekkert had hier geen passend antwoord op en zo gingen de mannen met een 1-1 stand de rust in.

De slag op het middenveld zou bepalend worden wie deze wedstrijd ging winnen. Tot groot plezier van de Nageler fans (beter bekend als vak H) deed trainer de Jong twee belangrijke wissels. Bikkelaar Gertjan Hulsman en publiekslieveling Jochem Plat betraden het veld voor Emiel Krops en Roy Hamstra. Twee moegestreden jonkies die voortreffelijk hadden gespeeld. Hulsman had nog niet eens door dat hij in het veld stond of hij had al gescoord. Bart Prins had het deze middag op zijn bevallige heupjes. Keer op keer stuurde hij de verdedigers van Borger het bos in. Alleen de voortzetting liet nog wel eens te wensen over. Deze keer leverde hij een schitterende voorzet af en Hulsman gleed hem bij de tweede paal binnen, 2-1. Het Nageler publiek ging uit zijn dak en de spanning was om te snijden. Vooral bij teammanager en leider Hans van der Klundert liep de temperatuur op tot het kookpunt. Na een grove overtreding op Jukema waar de scheidsrechter niet goed handelde ging van der Klundert over de schreef. De woorden die hij richting de scheids wierp gingen veel te ver en een ieder die ze hoorde keek afwijzend naar de leider. De arbiter kon niet anders dat de meer dan terechte  rode kaart tonen waarop vd Klundert achter de omheining moest gaan staan.

Het slotakkoord was ongewild voor Wilco Vessies. Omdat het nog niet spannend genoeg was kopte hij op onverklaarbare wijze terug op de keeper. De bal was op schitterende wijze in eigen doel gegaan waar het niet dat vd Vlekkert goed stond op te letten en de bal met veel gevoel voor entertainment uit het doel hield. Niet veel later floot de leidsman af en de punten bleven in Nagele waardoor men nu op een gedeelde tweede plaats staat.

Man of the Match: Robin Staes

Opstelling:
Jos vd Vlekkert, Keije de Jong,Kees Geschiere , Thom Jukema, Joep vd Klundert, Rick Bloo, Roy Hamstra (’60 Jochem Plat), Emiel Krops (’60 Gertjan Hulsman), Jacco Vessies, Bart Prins (’85 Wilco Vessies) Robin Staes.

=================================================================================

“De matjes” schieten Nagele 2 naar klinkende overwinning.

Nagele 2 heeft weer goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap. Er werden dit seizoen al 15 punten binnengehaald en ook vandaag wist Nagele de 3 punten weer te pakken. Bovendien werd er, vooral in de eerste helft, goed gevoetbald. De opstelling was als volgt:

Doel: Jos
Verdediging: Mees, Taco, Chiel, Emiel M
Middenveld: Gekke Ronald, Matthijs, Paul, Wilco
Aanval: ‘’De matjes’’

Nagele begon scherp aan de wedstrijd, misschien had dit iets te maken met de inspirerende toespraken van Marijn en Lars voor de wedstrijd. De bal lag hoe dan ook al snel in het netje; Paul wist met een goede bal Marijn te vinden, die de bal vervolgens met Mach 3 tegen de touwen joeg. De Urker defensie zag er bij deze goal trouwens niet erg stabiel uit.
De defensie was gedurende de gehele eerste helft erg zwak. Zo kon Marijn even later alweer kinderlijk eenvoudig de 2-0 binnentikken na een goede kopbal van Bram. Nagele speelde in deze fase erg goed, het vertoonde spel zullen ze in Zuid-Afrika omschrijven als Tiki-Taki, Lars noemt het in goed Duits liever ‘’The Passing Game”. Zo langzamerhand begint het een beetje het handelsmerk te worden van Nagele 2. Maar waar normaal gesproken een goede eindpass ontbrak, was dit vandaag niet het geval. Nagele kreeg kans na kans, en na enige tijd was het Bram die een afgeslagen bal uit een corner controleerde, RB indrukte, en met een precisieschot het net vond, 3-0. Niet heel lang hierna legde Gekke Ronald een verdediger in de luren, deze haalde hem echter neer. Scheidsrechter Nitschkowsky legde hierna terecht de bal op de stip. Er was enkele onenigheid over wie de strafschop mocht nemen. Maar uiteindelijk ging Bram achter de bal staan. Dit bleek een goede keuze want hij schoot hem beheerst binnen. Ruststand 4-0

Nagele begon de 2e helft met een aangepaste opstelling, Jorie kwam erin voor Wilco Vessies. Paul schoof door naar de linkshalf-positie waardoor Jorie centraal kwam te staan met Matthijs. Nagele presteerde in de 2e helft helaas een stuk minder, maar toch werd er wederom weinig weggegeven. Nagele kende in deze helft weinig hoogtepunten, één van deze weinig hoogtepunten was echter een prachtige goal van Paul Bovee, die de bal na voorbereidend werk van Marijn à la Maicon in het zijnetje schoot. Matthijs had ook nog een opgelegde kans om de 6-0 te scoren maar hij had iets te veel tijd nodig omdat hij ging hooghouden. Verder wist Jos met een katachtige reflex zijn 4e (?) clean sheet van dit seizoen veilig te stellen, hulde. Door deze afgetekende overwinning gaat Nagele 2 nog steeds aan kop met een volledige score. 18 punten uit 6 wedstrijden.

=================================================================================

Goed resultaat B-junioren

De B-junioren presteerden zaterdag naar behoren. Thuis moest aangetreden worden tegen DESZ B1 uit Zwartsluis. Vooraf stond een ding vast, Nagele zou geen gemakkelijk dag krijgen. Nagele begon dramatisch want al binnen 30 seconden stond de spits van DESZ vrij voor keeper Bas Bouma die de inzet echter knap keerde. Een  minuut later was het wel raak, in een vrijwel  identieke situatie was Bas Bouma nu kansloos: 0-1. De eerste keer dat Nagele aan aanvallen toekwam was het meteen raak. Jos Withaar mocht alleen op de keeper afgaan en schoot onberispelijk in. Stand na 7 minuten spelen: 1-1.  In een wedstrijd waarin DESZ vooral voor rust veruit de beter voetballende ploeg was kwam Nagele na 26 minuten spelen weer op achterstand: 1-2. Nog voor rust trok Nagele de stand weer gelijk. Jos Withaar die vandaag een sterke wedstrijd speelde maakte zijn 2e goal op aangeven van Sjurry Blijden: 2-2. Dit was tevens de ruststand, een ruststand waar Nagele op dat moment zeer tevreden mee mocht zijn. Na rust speelde Nagele beter dan voor rust. Er werd goed gebruik gemaakt van het fysieke overwicht waardoor DESZ iets minder in haar spel kon komen. Maar toch kwam Nagele weer op achterstand. Door een slechte communicatie in de Nageler-verdediging mocht de toch al gevaarlijke spits van DESZ alleen op Bas Bouma afgaan die kansloos was: 2-3. Nagele dus voor de 3e keer op achterstand. Maar karakter heeft Nagele gelukkig wel,  halverwege de 2e helft schoot Sjurry Blijden aan afvallende bal onhoudbaar in: 3-3. In de 67e minuut kwam Nagele zelfs op voorsprong. Jos Withaar tekende zijn 3e doelpunt van deze dag aan en zette Nagele zowaar op een  4-3 voorsprong. Even leek het er op dat Nagele de 3 punten thuis zou houden maar vlak voor tijd maakte Rick de Munnik hands binnen de 16. De sterk fluitende Lars Nitschkowsky kon niet anders doen dan een penalty geven. Deze werd onhoudbaar ingeschoten. Hiermee werd de eindstand van deze uiterst sportieve wedstrijd op 4-4 bepaald. Een uitslag waar Nagele goed mee kan leven.

=================================================================================

Nagele C1 behaalt belangrijke punten.

Vandaag hoefden we eens niet zo ver weg, Tonego was onze tegenstander. Om niet te ver achterop te raken moesten we vandaag de punten meenemen naar Nagele. Wij stonden met 4 punten uit 4 wedstrijden 1 punt voor op Tonegeo dus was het vandaag een belangrijke wedstrijd. In de eerste helft ging het redelijk gelijk op en kreeg Huub nog een kans om de 0-1 te maken. Na de rust met de stand 0-0 had Tonego het betere van het spel, wat resulteerde in een 1-0 voorsprong. Toch gaf Nagele zich niet gewonnen en na een mooie aanval met nog 10 minuten te gaan maakten Cees de gelijkmaker: 1-1. Na weer een actie van Cees ongeveer 5 minuten voor tijd waarin hij dit keer in het strafschopgebied werd neer gelegd mocht Matthijs uit een strafschop de winnende maken. Matthijs bleef koel en de 2-1 was een feit. De drie punten gingen mee naar Nagele.

=================================================================================

Nagele D1 haalt uit tegen RKO 12-4

Terwijl leider1 eindelijk het land op kon en daar al om 5.00uur mee begon was het ook voor leider2 vroeg dag. Om 8.15 was het vertrek naar RKO, een op papier niet al te moeilijke tegenstander ,maar in de praktijk de laatste jaren bijna niet te verslaan. Dat het voor sommigen erg vroeg was bleek uit het feit dat we er eentje misten. Gelukkig hadden we er toch 13 dus de wedstrijd kon beginnen. Het leek alsof de mannen gisteravond niet naar het Nederlands Elftal hadden gekeken want vanaf de eerste minuut vlogen ze er vol overtuiging in. De ene na de andere aanval volgden elkaar op en belangrijker de doelpunten vielen ook als rijpe appels. Sander,Leon en Koen scoorden allemaal met afstandsschoten en daarnaast was het Corne die na een prachtige aanval de keeper kansloos liet.Vincent die een paar fantastische reddingen maakte kon niet voorkomen dat RKO 1x scoorde. Ruststand 1-7. Tijdens de rust kwam ook Nick nog uitgeslapen en wel het elftal versterken. Zoals zo vaak begon Nagele de 2´helft met de instelling van we zijn er al en wederom werd dit afgestraft. RKO kwam vlot op 3-7, maar toen werd Nagele weer wakker en onder leiding van Sander en Wessel deed Nagele er een tandje bij en werd het uiteindelijk een vrij gemakkelijke overwinning. Eindstand 4-12. Bijzonder tijdens de wedstrijd was dat op een gegeven moment de een na de ander geblesseerd uitviel maar gelukkig stonden Belinda en Harmien klaar om de mannen snel weer op te lappen waarvoor onze dank. Nagele doet gewoon weer mee om de eerste 3 plaatsen dus wie weet.
Doelpunten:
Sander    4x
Koen       4x
Leon       1x
Dave       1x
Corne     1x
ED          1x

=================================================================================

5e competitiewedstrijd Creil E1 – Nagele E1 : 7-2

Na 1 week vrij te zijn geweest moesten we zaterdag 9 oktober aantreden tegen 1 van de betere ploegen in onze competitie, Creil E1. Zij stonden voor de wedstrijd op een 2e plaats en wij 4e. Een echte topper dus. Wij begonnen sterk en al na 30 seconden scoorde Marije de 1-0 met een mooi boogballetje over de keeper. Dat was misschien achteraf te vroeg want vanaf dat moment was Creil ook wakker geschrokken en bij ons leek het wel of wij opnieuw indutten. Binnen 10 minuten stonden we dan ook met 4-1 achter en speelden we een verloren wedstrijd. Deze stand bleef lang onveranderd omdat wij na de 4 tegentreffers toch weer aardig in ons spel kwamen en we Creil beter tegenspel konden bieden. Pas in de 10e minuut van de 2e helft vergrootte Creil de score naar 5-1 en ook de 6 en 7-1 vielen daarna snel. Dat is een beetje ons manco; wij laten dan te snel de koppies hangen en vergeten tegenstand te bieden. Voor de statistieken scoorde Dennis Eissens met een mooi schot nog het laatste doelpunt van de wedstrijd en bepaalde de eindstand op 7-2. Al met al een verdiende nederlaag en weer een leermoment voor de volgende wedstrijd.

=================================================================================

Nagele F1 – Kuinre F1

Na twee weken rust gaat het vandaag weer beginnen voor ons. Lekker thuis voetballen tegen Kuinre F1. Binnen vijf minuten stonden we al voor met 1-0 door een doelpunt van Cas. Het werd al snel duidelijk dat wij toch een maatje sterker waren dan onze tegenstanders waardoor het veelal één richtings verkeer was richting hun doel. Door middel van onze goede combinatie’s liep de score uit naar 11-0 met doelpunten van Cas 4 x , Thomas 4 x Rick 2 x en keeper Olec 1 x. Natuurlijk vergeten we de rest van onze mannen niet, want die hebben ook laten zien wat ze waard waren.