7 September 2010

Nagele 2 – Urk 8

Dinsdag mocht VV Nagele 2 aantreden tegen Urk 8. Deze ontmoeting stond op papier in het kader van de ‘beker’. Zaterdag 18 september ontmoeten beide teams elkaar weer maar dan ‘op’ Urk voor de competitie. Nagele begon sterk en domineerde de eerste helft. Echter werden een aantal grote kansen niet benut. Ronald G., ingevallen voor Bram H. welke zijn knie blesseerde, kreeg voor Nagele de grootste kansen. Een voorzet vanaf rechts door Mark R. werd door de dokterszoon in de handen van de keeper gelegd. Even later probeerde hij in een zee van ruimte de keeper te verschalken met een stift. Helaas stierf deze in schoonheid in de handen van de keeper. Urk kon hier niets tegenover zetten. Nagele verdedigde compact waardoor de enkele aanvallen van Urk al vroeg smoorde. Ruststand derhalve  0-0.

In de rust brachten de succescoach en zijn hulp sheriff een aantal wissels. Paul B. en Jorie X. moesten het veld ruimen voor Emiel M. en Johan Z. Een hele andere 2de dan 1ste helft. Nagele verloor de grip op het middenveld, voorin kon men de bal niet vasthouden en de verdediging had z’n handen vol aan de loshandige ‘Kappie’ en z’n kornuiten die veelvuldig met lange ballen van achteruit werden bediend. Het was dan ook 10 minuten na rust wanneer Urk op 0-1 kwam. Een steekpass vanaf het middenveld leek te kunnen worden onderschept door Emiel M. maar 1 kotter van de Urkse vloot voer over hem heen en mocht door. Zijn voorzet werd langs Jos van de V. getikt. Even later was het weer raak voor Urk. Een knap schot van een meter of 20 richting de rechter benedenhoek was te lastig voor Jos van de V., 0-2. Hierna begon Nagele te drukken en kreeg weer wat meer grip op de wedstrijd. Voetballend was Nagele de bovenliggende partij maar het ‘kick and rush’ voetbal van Urk bleef gevaarlijk. Opvallend was dat Bram H. zeer snel genezen was van zijn knie blessure. Hij verving Ronald G. welke op zijn beurt last had van zijn knie. Nagele kon nog iets terug doen. Na goed combinatiespel kon Dylan S. op doel schieten. Zijn harde schot werd door de keeper gekraakt. De rebound werd door Bram H. binnengetikt, 1-2. Nagele probeerde nog een gelijkmaker te forceren maar Urk liet dit niet toe. Het werd al aardig donker dus besloot de scheidsrechter te fluiten voor het einde. Zaterdag staat een competitiewedstrijd tegen Creil op het programma. Hierin mag Nagele proberen op 6 uit 2 te komen. De zaterdag erna kan Nagele uit revanche nemen op Urk.