4 September 2010

CSVC – V.V. Nagele

Goed en hard werkend V.V. Nagele niet beloond voor inzet

Op het mooie en zonnige sportpark van CSVC trapte Nagele de 1e speelronde van de competitie af. De jongens van Nagele stond een zware opgave te wachten tegen de ploeg uit Coevorden die uitgesproken heeft om voor de titel te gaan in de 3e klasse d. De jonge ploeg van trainer Martin de Jong stelde een compact team tegenover het aanvallend en veel beter voetballende CSVC. Nagele stond de 1e helft verdedigend prima en gaf weinig kansen weg. Ondanks het voetballende overwicht van CSVC was het Nagele dat de 1e grote kansen noteerde. Het was Jacco Vessies die één op één met de doelman faalde en Ad Withaar die zijn doelpunt afgekeurd zag worden door buitenspel. Gertjan Hulsman moest in de 28e minuut geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Emiel Krops. CSVC noteerde vervolgens de 1e echte scoringskans met een vuurpijl die op de binnenkant van de kruising uit de doelmond van keeper Thomas Keur spatte. Twee minuten later was het Ad Withaar die zijn goede schot maar een haar langs de paal zag verdwijnen. Nagele bleef verdedigend prima staan en Keije de Jong was zijn snelle tegenstander op de flank 45 minuten de baas wat een uiteindelijk een wissel aan de kant van CSVC tot gevolg was. Ruststand 0-0.
Ook in de 2e helft stonden de jonge honden uit Nagele verdedigend prima samen te werken en werden er weinig echte kansen weggegeven. In de 53ste minuut viel dan toch de openingstreffer. Uit een dubieus gegeven vrije trap scoorde CSVC, 1-0. Nagele liet zich hierdoor niet uit het veld slaan. Eerst was het Bart Prins die met een schitterende solo zes man passeerde maar oog in oog met de keeper faalde. Daarna gaf de 17 jarige Rick Bloo de bal voor uit een vrije trap, precies op het hoofd van Robin Staes. Deze had nog wel een tweede instantie nodig maar de gelijkmaker was een feit. In het vervolg van de tweede helft waren kansen over en weer maar het winnende doelpunt bleef uit. Wel werd de sfeer in het veld grimmiger. Een goed voorbeeld daarvan was de grove charge op Keije de Jong. Waar een diep rode kaart getrokken had moeten worden deed de arbiter het af met slechts geel. Helaas voor Nagele kon men het verdiende punt niet meenemen naar Nagele. In de 96ste (!) minuut gaf de matig fluitende arbiter een terechte penalty welke onberispelijk werd benut door CSVC. Een lange terugreis was wat er overbleef voor de spelers en staf van Nagele. Volgende week staat de eerste thuiswedstrijd op het programma. Smilde 94 is dan de tegenstander.

53e minuut vrije trap CSVC 1-0
58e minuut 1-1 Robin Staes
96e minuut penalty CSVC 2-1

Flevoboys hopeloos tegen Nagele 2 met hopeloze scheids

Op zaterdag 4 september stond Flevoboys op het programma voor Nagele 2. De mooie zomermiddag begon echter slecht, aangezien gekke Ronald ‘de Dokter’ Gadellaa om half 2 nog zat te bedenken op zijn kamer hoe we de Flevoboys in zouden gaan maken. De rest van het team had het schijnbaar al gedaan, want om kwart voor 2 stonden ze aan de deur te kloppen.

14.00 uur aangekomen begon de Mannschaft vol vertrouwen aan de warming-up. Om half 3 begon Nagele 2 uiteindelijk met deze opstelling:

Doel: Sev

Verdediging: Wilco, Giel, Splinter, Mace

Middenveld: Mark Jorie Jochem Tjoeppie

Aanval: Bram, Marijn

De wedstrijd was begonnen en na een aantal tien minuten scoorde onze Marijn de eerste doelpunt vanuit een voorzet. De Flevomakkers sloegen echter terug door 2 keer te scoren met snelle acties die onze verdediging even doei zeiden. Ze maakten uiteindelijk nog een 3e doelpunt vanuit een vrije trap. Deze werd echter afgekeurd na flink bezwaar aangezien Sev nog zijn muur aan het bouwen was en de scheidsrechter nog niet op zijn fluitje had gefloten. De vrije trap werd opnieuw genomen en bleek deze keer een fiasco. De rust kwam uiteindelijk na iets meer dan 45 minuten met een stand van 2-1. Nagele ging de kleedkamers in, nadat Paul en Ronald opdracht hadden gekregen zich op te warmen voor de 2e helft.

In de tweede helft werd de opstelling gewijzigd door Paul in het middenveld te zetten en Ronald rechts half, hopend dat deze man in zijn bed daadwerkelijk nog wat had bedacht. De scheidsrechter had op zijn fluitje gefloten en Nagele begon gelijk sterk zoals Lars ons had aangewezen in de kleedkamers.

Het was al heel duidelijk in de eerste helft hoe frappant onze kortbenige scheidsrechter was, maar in de tweede helft zocht deze scheids toch wel zeker voor een prijs naar de minder Goede. Na al een paar keer verkeerd gefloten te hebben voor een ingooi, kwam de scheids op een wel hele vreemde beslissing op een hele vreemd manier. Ronald, die dus een goede nachtrust had gehad en goed had nagedacht over de wedstrijd, kreeg van Giel een hele mooie pass op snelheid en scoorde. Wel echter door de minder uitgeslapen keeper van Flevoboys die de bal tegen Ronald aantikte en de bal dus via rebound de goal in stuurde. Het doelpunt werd goedgekeurd, totdat de (nu) Flevonakkers gingen zeggen dat de bal uit de keeper zijn handen werd getrapt. De Scheidsrechter besloot op dit moment maar voor een democratie, om niet nog verder gekleineerd te worden door de grotere monden van de spelers. De goal werd ‘toch maar’ afgekeurd, wat door Nagele 2 natuurlijk niet geaccepteerd werd. Hieruit bleek dat Nagele met zijn grote overtuigingskracht en zijn gelijk de scheidsrechter weer wist te overtuigen dat ze in de meerderheid waren. De goal werd weer goedgekeurd en de stand was nu 2-2.

Door de extra rust die Lars Ronald gaf in de eerste helft, nam Ronald de bal later nogmaals op zijn ochtendpantoffel. Nagele stond 2-3 voor.

Op een gegeven moment werd Bram ook weer eens terug het veld ingestuurd. Deze had zijn taak schijnbaar begrepen. Na een paar luttele seconden slaagde hij erin een majestueuze en fabelachtige goal te maken. Hij kreeg de bal bij de zijlijn van Wilco via een ingooi en nam hem gelijk op z’n grote voet. Snel en gericht(??) vloog de bal over de keeper vanaf zo’n 25 meter. Hij zette Nagele op een geruststellende stand en had daar zijn taak dan ook gedaan.

Ronald, die nog zo ongeveer verward was van Bram, bedacht dat hij ook maar eens iets leuks moest gaan proberen. Dankzij een voorzet van Mark slaagde hij erin de bal voor een keertje met zijn linkervoet te raken, en daardoor de bal op een raadselachtige manier de kruising in te schoppen. Door zijn 3e doelpunt werd de eindstand uiteindelijk 2-5.

Nagele kon zegevierend naar huis na een dag met mooie doelpunten en vreemde beslissingen in de wedstrijd. Ook Jorie was tevreden deze wedstrijd, omdat hij nog een panna kon geven in de laatste minuten. In zijn wereld was het 2-6 voor Nagele.

Nagele 3 verlies eerste competitiewedstrijd

Nagele 3 opende het voetbalseizoen afgelopen zaterdag gelijk haar eerste wedstrijd met een competitiewedstrijd tegen SVM 5. Immer, het 3e was uit het bekerprogramma gehaald wegens de vele (langslepende blessures) die het team al gelijk bij aanvang van het seizoen te verwerken krijgt. Vanaf deze plaats wil ik dan ook Harry Bloo (zweepslag), Marc Smit (rug), Daan Jippes (kruisbanden) en Ricardo Schaeffer (kruisbanden) heel veel sterkte wensen met hun herstel.

Enfin, zaterdag met 3 frisse jongens van het 2e aangetreden tegen SVM 5. Meteen hadden we een heuse “broedertwist” te pakken: Rens en Zeger tegen Hans. Deze laatste had zich blijkbaar net ff beter voorbereid op het duel want met zijn afgetrainde lichaam slalomde hij eerst in minuut 5 langs de hele linkerflank en passeerde Jos in de korte hoek. Nog een 5 minuten later was het wederom Hans Koene die een voorzet van rechts het beste beoordeelde en hoog boven iedereen uittorende en keihard inkopte, onhoudbaar voor onze keeper Jos: Nagele – SVM 0-5.

Toen iedereen daarna wakker was, werd er beter gecombineerd en waren er een paar afstandschoten van Dylan Schieving van Nagele zijde te noteren….daar bleef het echter dan ook bij.


In de rust werden Jos Withaar (bereid om na zijn wedstrijd met de B’s ook nog een helft bij ons te spelen) en Erik Peterse ingebracht voor Erwin en Michel. Dit leek aanvankelijk wel vruchten af te werpen want Nagele voetbalde aardig op de helft van SVM. SVM vond dit eigenlijk wel prettig, want het kon heerlijk op haar verdediging leunen. Een oude voetbalwet leert ons dat als je zelf niet scoort, dit wel aan de andere kant gebeurt. SVM had daar wel een fout van Jos voor nodig. Een terugspeelbal beoordeelde Jos net even verkeerd en zijn trap kwam zomaar in de voeten van een tegenstander en die kon in een leeg doel de 0-3 aantekenen.

Gauw vergeten en woensdag maar weer lekker trainen zou ik zeggen.

Nagele B1 wint eerste competitiewedstrijd

Nagele B1 start dit seizoen uitstekend. Na 3 overwinningen in de beker stond vandaag de eerste competitiewedstrijd tegen Tollebeek B1 op het programma. Nagele ging met lood in de schoenen naar Tollebeek want Nagele moest aantreden met een erg uitgedunde selectie. Om te beginnen had Nagele al 2 geblesseerde spelers. Daar kwamen vrijdagavond, notabene een avond voor de wedstrijd, nog eens 3 afzeggingen bij. Nagele moest noodgedwongen een beroep doen op de C-junioren. Eerstejaars C-junior Harm Jan Hospers (12 jaar oud) ging als 12e man mee en Frank Bloo, een van de geblesseerden zat voor nood op de bank. Nagele begon met Harm Jan Hospers in de basis en hij weerde zich kranig. Geen moment was hij onder de indruk van zijn tegenstander en speelde heel verdienstelijk. Na een half uur was zijn pijp leeg en vroeg hij leeg gestreden om een wissel. Op dat moment leidde Nagele met 1-0 door een doelpunt van Jos Withaar. Nog voor rust kwam Tollebeek verdiend langszij, ruststand 1-1. Vlak na rust scoorde Sjurry Blijden uit een afgeslagen vrije trap 1-2. Dit doelpunt werd echter op aangeven van de grensrechter afgekeurd. Na 10 minuten spelen nam Tollebeek een 2-1 voorsprong en Nagele wankelde. Gelegenheidskeeper Christian Westendorp hield Nagele echter in de race met een fabuleuze redding. Na 20 minuten spelen wist Nagele echter weer langszij te komen toen Sjurry Blijden uit een corner de bal met zijn borst in het doel wist te werken: 2-2. Lang bleef deze stand niet gehandhaafd want nog geen 2 minuten later stond Nagele weer met 3-2 achter. En toen braken de 10 minuten van Nagele aan. Laurens Bloo ging op avontuur en van de rand van de 16 meter verschalkte hij, net als vorige week, de keeper met een boogbal , de bal verdween in de bovenhoek: 3-3. Tollebeek was nog maar nauwelijks van deze treffer bekomen of de 4e treffer van Nagele lag er in. Jos Withaar stuurde Sjurry Bijden alleen op de keeper af, hij maakte geen fout: 3-4. Nog geen minuut later was het in een identieke situatie weer raak,Sjurry scoorde weer op aangeven van Jos Withaar: 3-5. En weer twee minuten later was het weer raak. Laurens Bloo ging aan de rechterkant vanaf de doellijn de 16 meter in. De keeper van Tollebeek verwachtte een voorzet maar Laurens schoot in de korte hoek binnen: 3-6. De laatste goal van de wedstrijd was voor Tollebeek. Eindstand 4-6. Een onverwachte maar knappe overwinning.

Flevo Boys D4 – Nagele D1

Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd op het programma en wel tegen Flevo Boys D4. Na 2 overwinningen in de beker was het zelfvertrouwen bij Nagele erg groot. De mannen kwamen goed uit de startblokken en de eerste minuten waren er al een paar opgelegde kansen voor Sander,Anton,Bas en Maud. Flevo Boys stelde daar niets tegenover en na ongeveer 8 minuten schoot Sander vanaf de 16 de eerste erin. Niet veel later was het weer Sander die op identieke wijze scoorde. Nagele bleef doorgaan en nadat Anton de 3-0 had gemaakt kreeg Nagele een uitgelezen mogelijkheid om ook de 4-0 te maken via een penalty. Sander zette zich achter de bal maar schoot veel te nonchalant huizenhoog over. Flevo Boys putte hier moed uit en langzaam begon de wedstrijd te kantelen. Duels werden verloren passes kwamen niet meer aan en Flevo Boys kreeg steeds meer kansen. Nadat Vincent al een paar knappe reddingen had gemaakt kwam de 3-1 er toch en dit was tevens de ruststand. In de rust werd er op gehamerd dat we de wedstrijd niet uit handen moesten geven en vanaf het begin er weer volop in moesten kleunen. Afijn de tweede helft begon en of het nu door Holland Gots Talent of doordat iedereen het Nederlandse Elftal had zitten kijken maar Nagele zakte als een plumppudding in elkaar. De bal werd nog geen 2 seconden in de ploeg gehouden en Flevo boys dat ook weinig kansen kreeg kon toch uit die paar kansen uitlopen naar 4-3. Met nog een paar minuten te spelen was het Anton (die net daarvoor de paal had geraakt) na een goede aanval knap inschoot waardoor Nagele een gelijkspel behaalde waar ze eigenlijk hadden moeten winnen. Conclusie is dan ook dat Nagele een goed elftal heeft maar zich niet kan permiteren om te denken dat alles vanzelf gaat, want dan krijgt Nagele het tegen iedere tegenstander moeilijk.

1e competitiewedstrijd Nagele E1-SVBS ’77 E1: 4-5

Onze 1e competitiewedstrijd was tegen SVBS ’77 uit Belt-Schutsloot. Op papier zou je zeggen dat het een tegenstander kon zijn waar we van zouden kunnen winnen. Belt-Schutloot is namelijk een klein dorpje met maar 500 inwoners en weinig leden. Maar de E1 van SVBS ’77 is een leuk ploegje met goede voetballers. Wij wilden natuurlijk de 1e wedstrijd goed beginnen, dus we waren gebrand om te winnen. Maar in de wedstrijd leek het daar niet naar. We kwamen al snel met 1-0 achter. Daar schrokken we blijkbaar van want binnen 5 minuten hadden we de stand omgebouwd naar 3-1 door 2 doelpunten van Dennis Koene en 1 doelpunt van Ricky. Het was jammer dat SVBS ’77 nog voor rust op 3-2 kwam door niet goed verdedigen van ons. 3-2 ruststand dus. Na rust werd SVBS ’77 beter en wij waren wat moe geworden. We verdedigden niet goed meer, we waren te slap in de duels en het belangrijkste; we vergaten te scoren, hoewel we genoeg kansen kregen. SVBS profiteerde er van en kwam op 3-3. Maar Dennis K. scoorde weer en zette ons op voorsprong, 4-3. Vlak voor tijd maakte SVBS echter de gelijkmaker en dat was misschien ook wel een terechte uitslag geweest. Maar in de allerlaatste seconde van de wedstrijd scoorden zij zelfs nog de winnende treffer. 4-5 en namen zo de belangrijke 1e 3 punten van het seizoen mee naar Belt-Schutsloot.

Flevo Boy´s F5 tegen Nagele F1

De competitie gaat weer van start, en onze éérste wedstrijd is tegen Flevo Boy´s F5. Met een lekker zonnetje in de lucht mochten wij de aftrap nemen, en de mannen zochten meteen de aanval op wat resulteerde dat we binnen 5 minuten al met 0 – 2 voor stonden. Door doelpunten van de spitsen Cas en Thomas. Maar Flevo Boy’s gaf er wat gas bij en het werd 1 – 2, dat werd natuurlijk niet leuk gevonden en de hele ploeg ging drukken op de helft van de tegenstander en dat gaf ook een resultaat want voor rust stonden we al met 1 – 4 voor. Onze verdediging met Rick en Stijn hebben alles uit de kast gehaald om alle ballen weg te werken naar voren zodat onze middenvelders met Rens, Martijn en Joël er voor moesten zorgen dat de spitsen weer bediend werden, en dat lukte. Natuurlijk moeten we onze keeper olec niet vergeten, hij heeft niet veel ballen gehad (gelukkig) in de éérste helft en werd gewisseld om te gaan voetballen. Dus Cas op doel en Olec liet meteen zien dat hij ook kan fungeren als spits want hij schoot de 1 – 5 binnen. De mannen gingen steeds meer combineren met elkaar en zo werd Flevo Boy’s op een 1 – 7 gezet door nog twee doelpunten van Thomas. Dus we kunnen zeggen dat onze start van de competitie goed is begonnen, en smaakt naar meer……