30 Oktober 2010

Nagele op eigen veld onderuit tegen DZOH

De thuiswedstrijden gingen dit seizoen crescendo voor VV Nagele. Waar veld 2 een graveyard bleek voor menig bezoekend club, ging het tijdens de eerste wedstrijd op het vernieuwde hoofdveld mis. En daar viel weinig op af te dingen. De thuisploeg speelde één van haar mindere wedstrijden en zag DZOH met een 2-4 zege terug naar Emmen keren.

Nagele begon nochtans prima aan de wedstrijd, maar langer dan een kwartiertje duurde dit niet. DZOH oogde kwetsbaar in defensief opzicht en toen Robin Staes mistasten van een verdediger afstrafte leek er geen vuiltje aan de lucht: 1-0. Jacco Vessies had hierna de kans op de 2-0 maar alleen voor de keeper maakte laatstgenoemde een uitstekende redding. Veel dreiging ging ook uit van linksbuiten Bart Prins. Een vroeg opgelopen blessure betekende echter dat er veel venijn uit het aanvalsspel van Nagele, waar ook Hulsman ontbrak, werd gehaald. Dit was het moment dat DZOH beter in de wedstrijd kwam. De 1-1 viel toen keeper Keur te druk was met coachen en geen oog had voor de positie waar hij zich bevond. De behendige rechtsbuiten Ralf Kuipers had dat wel. Op fraaie wijze schoot hij de bal vanaf de zijlijn over de verbouwereerde doelman, 1-1. Overigens had Keur ’s avonds aan de pokercashtafel meer oog voor positie en toen wel het nodige succes. Flets verdedigen betekende dat DZOH nog een aantal keren dreigend werd. Een prima aanval van de gasten betekende de 1-2.

Na rust het zelfde beeld. De overtuiging bij Nagele ontbrak en DZOH bleef eigenlijk gemakkelijk op de been. Er was één moment dat de wedstrijd misschien had kunnen doen keren. Jacco Vessies kopte een prima voorzet van Buzzy Staes tegen de touwen. De grensrechter had echter buitenspel van Vessies geconstateerd. Niet veel later kopte dezelfde Buzzy rakelings voorlangs. Het verzet leek hierna gebroken en DZOH kreeg ruimte om te voetballen. De aanvallers sneden een aantal keer gemakkelijk door de laatste linie. De ploeg uit Emmen liep in deze fase dan ook uit naar 1-4 en liet zelfs nog een tweetal prima kansen onbenut. De ingevallen Ad Withaar, terug van een blessure, bracht de spanning nog enigszins terug. Ouderwets kap- en draaiwerk van de spits op de achterlijn betekende de 2-4. Wat corners en vrije trappen brachten in de slotfase nog wat gevaar voor het DZOH doel, maar een goal bleef uit. Een off-day van Nagele, waar niet echt een man of the match was aan te wijzen. Misschien dat de uitstekend fluitende scheidsrechter Will de bloemen het meest had verdiend.

Opstelling Nagele: Thomas Keur, Keije de Jong, Michiel Eilander (75. Emiel Melchers), Joep vd Klundert, Wilco Vessies, Kees Geschiere (65. Ad Withaar), Rick Bloo, Bart Prins (15. Roy Hamstra), Jacco Vessies, Emiel Krops, Robin Staes.

Scoreverloop:
Nagele – DZOH 2-4 (1-2): 10. Robin Staes 1-0, 23. 1-1, 35. 1-2, 58. 1-3, 62. 1-4, 82. Ad Withaar 2-4.

======================================================================================

30-10-2010         Nagele 2 – Genemuiden 8

Na de goede prestaties van de eerste serie wedstrijden mochten we vandaag aantreden tegen Genemuiden 8. Twee weken geen voetbal ivm een aflassing en een bekerdag betekende voor ons van het 2e dat we er met zijn allen weer veel in hadden. Niet geheel compleet wegens enkele blessures, feestjes, werk en weekendjes weg waren we toch met 13 man sterk incl. de sterke spits van onze B’s: Jos “de krul” Withaar. Aangezien hij er al een wedstrijd had op zitten mocht hij starten op de bank.De basis elf stonden vlak voor het start signaal te trappelen van ongeduld op het groene, ietwat hobbelige grasmatje, genaamd veld 2. Direct na de aftrap werd al gauw duidelijk dat het potje voetbal vandaag op het scherpst van de snede zou worden gespeeld. Met Matsu Matsu als betrouwbare sluitpost op de goal werd met goed veldspel Genemuiden op eigen helft gehouden, alleen de eindpass is een beetje ons probleem. Een onhandige overtreding van een Genemuider verdediger wordt door de scheidsrechter bestraft met een penal, en Todd, sinds een lange vakantie weer terug in de basis, neemt koelbloedig de taak op zich om de brilstand van het scorebord af te vegen. Met een traag balletje in de linkerhoek verschalkt hij de keeper en staan we voor: 1-0! Naar de rust toe wordt de sfeer grimmiger in het veld. De duels zijn op het randje maar de scheids houdt alles “unter control”. Na rust komen beide ploegen weer fris het veld op. Genemuiden in voor de gelijkmaker, Nagele voor de 2e goal om de zege veilig te stellen. Was het einde van de 1e helft al pittig in de duels, de 2e helft deed iedereen er nog een schepje bovenop. Enkele verhitte koppen liepen tegen elkaar en een elleboogje werd uitgehaald. Deze werkte als een rode doek op de Genemuider aanvoerder en consorten en enkele sprintjes werden gemaakt om toch ook maar een paar tikken uit te kunnen delen. Onze slachtoffers waren gadellaa en bramovic met een dikke neus en een half dicht geslagen oog. De aanstichter van dit alles mocht de rest van de wedstrijd vrijwillig gaan vlaggen om zo geen confrontaties meer op te zoeken… Aangezien Nagele met voetbal bezig bleef en invaller Jos lekker actief mee deed kon hij na een goede actie van Ronald de rebound lekker inknallen: 2-0! Weer 3 vette punten: op naar de volgende!

======================================================================================

NAGELE 3 OP KUNSTGRAS OOK SUCCESVOL

VERSLAG: VHK 5-NAGELE 3

UITSLAG:  2-6 (rust 1-2)
VOORAF:
-Nagele   3e plaats met 6 gespeeld 13 punten (26-14)
-VHK       9e plaats met 7 gespeeld   7 punten (13-24)

Uit bij VHK 5 had Nagele 3 de eer te mogen spelen op het beste kunstgrasveld van de regio. Dit kwam het spel zeker te goede, want er waren combinaties te zien die niet onderdeden voor Barcelona uit haar beste tijd. VHK bleef met lege handen achter na de eindstand van 2 – 6. Het eerste half uur kon je duidelijk zien dat Nagele 3 even moest wennen aan de nieuwe ondergrond. Combineren ging echter steeds beter en uiteindelijk was het Nagele dat de score opende. Daar was wel een corner van Allard voor nodig. Deze plaatste de bal uitstekend in de 16 op de instormende El Salvador. Deze had weer een weergaloze goal in petto, want met binnenkant voet ramde hij de bal stijf in het kruis: 0 – 1. VHK werd steeds vaker vast gezet op eigen helft en de volgende combinatie was al weer in de maak. Lambik plaatste de bal op de stropdas van Erwin in de 16. Deze bleef heel koel en zette Zeger alleen voor de keeper. Wat volgde was een zekerheitje: 0 – 2. Nagele dacht met gemak deze stand te houden tot de rust, maar niets was minder waar. Een kleine ruis op de lijn tussen de gebroeders Molenaar, zorgde voor een niet te missen kans voor een lege goal van een VHK-er: 1 – 2. De spanning was meteen weer terug. Na rust was het Lambik die gelijk de eventuele illusies van VHK de kop indrukte. Rens kopte een afgeslagen aanval van VHK meteen weer terug in de 16 van VHK. Daar stond Lambik vrij voor de goal. Zijn volley van 16 meter was onhoudbaar voor de prima goalie: 1 – 3.Daarna was het geen houden meer aan en bouwde Nagele het doelsaldo gestaag uit. Doordat Zeger in de kleedkamer was achtergebleven met een vibrerende rugspier, mocht Erwin zich bewijzen in de spits. Hij beloonde dit vertrouwen door vervolgens 2 goals te maken. Bij de 1 – 4 plaatste Erwin van 20 meter de bal diagonaal in de verre hoek en bij 1 – 5 kreeg hij de bal bij de eerste paal op een presenteerblaadje van Lambik. Tussendoor kreeg VHK wat kansjes, maar Nagele heeft dan altijd nog Dennis. 1x dacht VHK al een goal gemaakt te hebben, maar met een schitterende zweefduik en zijn vingertoppen, tikte Dennis de bal net naast. Niet lang daarna was hij echter wel geklopt. Een lange spits was door de prima achterhoede van Nagele geglipt. 1 op 1 met Dennis toverde de spits een weergaloze lob in de goal: 2 – 5.De laatste goal van de middag was uiteraard voor Nagele van het hoofd van Rens. Als een Gier boven zijn prooi, zweefde hij door de 16 van VHK en kopte de voorzet van Harrie snoeihard in de goal: 2 – 6. Door deze overwinning en het verlies van Tollebeek, stijgt Nagele naar de 2e plaats. Volgende week wacht Espel 4 dat de rode lantaarn stevig in handen heeft met 2 gelijke spelen.

Opstelling Nagele: Dennis Molenaar, Jaap Jippes, Björn Kuipers, Rens Koene, Gideon Molenaar, Erwin van der Wiel, Harrie Bloo, Erik Peterse, Allard van der Wiel (70’: Michel Goossens), Zeger Koene (45’: Frank Westervoorde) en Erik Hup (30’: Marco de Jong).

======================================================================================

Urk DA2 – Nagele DA1: voetbal is oorlog?

Na de 3-1 nederlaag tegen Tonego vorige week wisten de dames dat er nu toch echt eens punten gehaald moesten worden, na 4 wedstrijden hadden we namelijk nog geen enkele punt maar wel steeds nipt verloren.. En ja met nipt verliezen kom je niet aan de nodige punten..

Dus op naar Urk.
Nadat de scheidsrechter/ex-leider het startsein had gefloten voor de eerste helft probeerden we meteen druk uit te oefenen naar voren, maar helaas het behendige meisje met de gele schoenen van Urk was bezig met een aanval richting ons doel. Marileen probeerde haar bal te blokken en de aanhouder wint. Dit was het meisje met de gele schoenen en moest Marileen er aan geloven. Na een bezoekje bij de huisartsenpost bleek dat onze verdedigster haar knieband heeft verrekt. Sterkte Leen!!:)  We zijn er na deze wedstrijd ook achter gekomen dat urkers een beetje doof zijn. Zodra er wordt gefloten spelen deze namelijk gewoon door en gaan nog net niet juichen als ze dan scoren. Maar dit terzijde. Er volgde uiteindelijk halverwege de tweede helft toch een tegen doelpunt. En inderdaad dit was het meisje met de gele schoenen. Vervolgens werd Urk steeds harder, lees pootje haken, schouderduwtjes die niet nodig zijn, met 2 personen 1 klem lopen en met twee benen in onze spelers glijden. Leonie is hierdoor ook naar de huisartsenpost gestuurd en na 2,5 uur wachten was bekend dat zij door deze overtreding haar enkelband heeft verrekt en haar middenvoetsbeentjes heeft gekneusd. Ook jij sterkte! De scheidsrechter vond dit echter allemaal niet zo’n groot probleem en zag nergens een overtreding in. Maar Nagele liet het koppie niet hangen en uiteindelijk was het Denise die het vlak voor rust op gelijkspel zette.

Rust

Tweede helft begonnen we erg sterk en creëerden kansen, maar Urk deed dit ook. Urk profiteerde van een corner die mooi werd genomen en kopte zichzelf weer naar voorsprong. Helaas maar we gaan door. Toen de scheidsrechter eindelijk een overtreding wel zag nam Harriët deze heel mooi en schoot hem in de verre hoek binnen. Wederom gelijkspel. De oorlog was helaas nog niet ten einde. Gerdien was er een beetje klaar mee dat ze steeds werd pootje gehaakt en haakte een keer terug en ja hoor Gerdien moest er 5 minuten uit. Esther moest ondertussen ook al op haar tellen passen, omdat ze het meer dan een keer niet eens was met onze scheids. Gelukkig was daar eindelijk het eindsignaal en hebben de dames van Nagele terecht een punt mee naar huis genomen!

Kom op dames we houden dit vast!

======================================================================================

Verlies Nagele B-junioren tegen Oldemarkt

Door diverse oorzaken had Nagele evenals vorige week slechts de beschikking over 11 spelers. Dat is gewoon te weinig. Los van eventuele blessures kan er ook niet ingegrepen worden als iemand wat minder goed in de wedstrijd zit. Gelukkig  raakte niemand geblesseerd en zat iedereen aardig in de wedstrijd. Zoals vaker het geval is kwam Nagele slecht uit de startblokken wat tot gevolg had dat al binnen 5 minuten het eerste doelpunt achter onze keeper lag. Nagele kreeg een inworp ter hoogte van de eigen cornervlag, de bal kwam terecht bij een speler van Oldemarkt die bal op zijn beurt afspeelde op de spits die tot zijn eigen verbazing zomaar alleen op Bas Bouma af mocht gaan. Deze was kansloos: 0-1. De eerste helft speelde Nagele een magere wedstrijd.  Oldemarkt was de ploeg die het meeste grip op de wedstrijd had. De keren dat Nagele gevaarlijk werd was met name via snelle counters via rechtervleugelaanvaller Jos Withaar. Tot 2 keer toe ging hij er op de rechterkant goed langs en evenzovele keren kwam er een voorzet op maat uit. Sjurry Blijden en Arnoud de Zeeuw konden deze voorzetten echter net niet omzetten in doelpunten. Niet geheel verrassend nam Oldemarkt in de 25e minuut een 2-0 voorsprong. Nu mocht een speler van Oldemarkt vanaf de rechterkant vrij doorlopen op Bas Bouma. Ook nu was Bas Bouma kansloos: 0-2. Dit was tevens de ruststand. In de rust een stevige speech van de coaches waarbij met name de volle inzet van iedereen verwacht werd. Deze speech sorteerde effect want in de 2e helft kwam Nagele beter voor de dag. Nu was het Nagele de wat sterkere ploeg. De B-junioren waren tot vandaag van een ding zeker, scoren doen ze altijd. En laat dat nu vandaag net anders zijn. Voor het eerst dit seizoen werd er niet gescoord. Kansen kwamen er wel. Het geluk wat Nagele in het begin van de competitie had, had Nagele vandaag niet. Sjurry Blijden was nog het dichts bij een treffer. Hij stond bijna op de achterlijn en zag zijn inzet op de verste paal tegen de binnenkant komen. De bal rolde daarna tergend langzaam over de doellijn naar de andere paal. Via de binnenkant van deze paal kwam de bal weer terug in het veld. In de scrimmage die daarop volgde kopte Jos Withaar de bal uiteindelijk over. Aan de andere kant waren er ook wel mogelijkheden voor Oldemarkt maar echt in de problemen kwam keeper Bas Bouma niet meer. Eindstand 0-2. Een nederlaag die op basis van de eerste helft zondermeer terecht te noemen is. Op basis van de 2e helft zou Nagele toch minimaal recht hebben op een gelijkspel. Volgende week is Nagele vrij, de week daarop speelt Nagele weer thuis, dan tegen poldergenoot RKO.

======================================================================================

Nagele MC1 – SVM MC1

Vandaag moesten we tegen SVM in Nagele. Rond kwart over 10 stonden we allemaal bij de kleedkamers, en gingen we ons omkleden. Wij als meiden moesten alweer in de tenniskleedkamer. Die is nogal klein met maar 1 douche. Sinds kort hebben we ook een nieuw meisje in ons team, Alexandra! Het was vandaag haar eerste wedstrijd. Om 11uur begon de wedstrijd, Nagele had de aftrap. De wedstrijd was begonnen en het ging nog niet helemaal lekker. We hadden heel wat kansen maar de meeste mislukte. Svm had een lange keeper die vooral hoge ballen had. Toen had Nagele een goede aanval, Marieke ging er vandoor en liep naar het doel toe, ze maakte hem zelf af, en de 1-0 zat erin. Daarna zat de power er wel in maar toch nog niet helemaal. Christine had wel heel wat mooie kansen maar die gingen fout. Uiteindelijk was Nagele weer bij het doel en er werd een paar keer overgespeeld en uiteindelijk schoot Sarah de bal in het doel. 2-0 voor Nagele en zo zijn we ook de rust in gegaan. Nog een hele preek over wat goed ging en niet goed ging en toen begon de 2e helft. Sarah stond de tweede helft op keep. SVM had de aftrap. Ze waren best wel sterk maar niet sterk genoeg. SVM had een aantal kansen maar die hield sarah tegen. Uiteindelijk kwam Nagele weer in actie. Iris schoot de bal naar voren, Maaike rende naar het doel met de bal, gaf een voorzet en Iris knalde die er in, eindelijk Iris haar 1e doelpunt. Vlak na de aftrap schoot Alexandra de bal in het doel. Haar 1e wedstrijd en meteen een doelpunt! Wij zaten op de bank en Bas zei: ik denk niet dat Christine nog een doelpunt maakt. Maar toch 2 minuten later schoot Christine de bal toch in het doel. Eindstand 6-0.
Volgende week moeten we uit tegen Tollebeek. Het zal een erg spannende wedstrijd worden omdat beide teams bovenaan staan.

======================================================================================

Openingswedstrijd hoofdveld geen succes!

Nagele D1 had de eer om vandaag het nieuwe hoofdveld in te wijden. De tegenstander was koploper Olde Veste uit Steenwijk. Omdat de wedstrijd al om 9.00 uur begon moesten de Steenwijkers al vroeg uit de veren. De tegenstander was al om 8.10 uur op het sportpark aanwezig, bij ons kwamen er zoals wel vaker een paar te laat. Vanaf het beginsignaal was het duidelijk dat we een zware wedstrijd voor de boeg hadden. De tegenstander kwam gevaarlijk door en Vincent en paal en lat konden een vroege achterstand voorkomen. Met veel geluk en hard werken werd de rust bereikt met een 0-1 achterstand. De tweede helft kwam Nagele een paar keer goed door maar verder dan de 16 kwamen we niet.Oldeveste scoorde echter wel een aantal keer 0-4. Vlak voor tijd deed Nagele door Sander nog wat terug 1-4. De jongens hebben tot de laatste snik geknokt maar er zat vandaag niet meer in.

======================================================================================

7e competitiewedstrijd Kuinre E1 – Nagele E1 : 5-8

Na 1 week rust mochten we afgelopen zaterdag weer aantreden tegen Kuinre E1. We hadden de herfstvakantie benut om met zijn allen naar Jong Heerenveen/Emmen – Jong Ajax te gaan voor de “teambuilding” en om er iets van te leren. We begonnen ijzersterk want al na 15 seconden lag het 1e doelpunt al achter de keeper van Kuinre. Een bliksemsnelle aanval werd door Dennis K. prima afgemaakt. 0-1. Dennis bleek goed uitgeslapen nadat hij toch ’s avonds een verjaardagsfeestje van zijn oudste nicht had gevierd. Ook de 0-2 en de 0-3 werden door hem gescoord. Toen werd Kuinre wakker en scoorde het 2 keer tegen doordat we achterin juist niet helemaal stonden op te letten. Dit was ook de ruststand. Spannend dus  want het kon nog alle kanten op. Na rust begonnen we weer goed door een prachtige afstandspegel in de kruising van Dennis E. 2-4. Ferry kon niet achterblijven en scoorde 2-5. De wedstrijd was gelopen al kwam Kuinre iets dichterbij. 3-5. Maar het was Marije die met een prachtige boogbal de 3-6 aantekende. 3-7 werd opnieuw door Dennis K gemaakt. Kuinre deed daarna weer iets tegen voordat Ferry 4-8 maakte. Het slotakkoord was voor Kuinre waarmee de eindstand op 5-8 gebracht. Al met al een verdiende overwinning waarmee we weer iets vaster op de 4e plaats staan.

======================================================================================

F1 blijft ongeslagen.

Vandaag kwam Genemuiden bij ons op bezoek, en we kregen complimenten dat we het goed deden dit seizoen samen met Bant F1 want we zijn allebei nog ongeslagen tot nu toe. De mannen waren super gemotiveerd om ook deze wedstrijd om te zetten in winst, en dat bleek ook wel want binnen een paar minuten stonden we al met 3 – 0 voor. Genemuiden deed er alles aan om het ons moeilijk te maken maar door het harde werken van onze mannen bleef daar weinig meer van over. Dat resulteerde dan ook dat we met 10 – 0 hebben gewonnen. Met nog twee wedstrijden te gaan staan we dus boven aan samen met Bant, alleen hebben deze mannen een beter doelgemiddelde dan ons. Nu hebben we 3 weken rust, maar de topper moet nog komen en dat zal zijn op 20 november Bant F1 tegen Nagele F1.