28 Augustus 2010

B-junioren verrassen

Na de nipte bekeroverwinningen in Ens (2-1) en thuis tegen Tollebeek (5-4) moest afgelopen zaterdag aangetreden worden tegen Creil B1. Ook Creil B1 had haar beide bekerwedstrijden gewonnen, Nagele wachtte dus een zware opgave. Creil B1 is een elftal wat dit jaar bestaat uit een combi van spelers uit Espel en Creil. Een elftal wat nog maar enkele wedstrijden in deze samenstelling gevoetbald  had. En dat bleek met name in het eerste half uur van de wedstrijd. Creil had het elftal nog niet helemaal goed staan en Nagele maakte daar dankbaar gebruik van en binnen het kwartier had Nagele een 0-2 voorsprong genomen. Doelpunt nummer een viel al na vijf minuten en kwam op naam van Jos Withaar na voorbereidend werk van Sjurry Blijden. Zijn voorzet kon door Jos vrij eenvoudig binnen getikt worden. Doelpunt twee was een heel mooi doelpunt. Julien Jukema kwam op de linkerkant  sterk door en gaf hoog voor. Jos Withaar kopte op de paal, de terugspringende bal kwam uiteindelijk voor de voeten van Laurens Bloo. Vanaf de rand van de 16 behield hij het overzicht, hij zag de keeper van Creil voor zijn doel staan en beheerst schoot hij de bal over de keeper heen  in de verste hoek: 0-2. Het restant van de eerste helft verliep heel rommelig. Twee keer werd de wedstrijd stilgelegd vanwege het onweer. Opvallend was wel dat Nagele na beide hervattingen niet erg geconcentreerd terugkwam. Toch leverde het voor rust geen tegentreffers meer  op. Ruststand 0-2. Na rust toch een ander Creil. Bij Creil stond het beter dan voor rust en het was Creil dat het initiatief nam. Nagele mag zich gelukkig prijzen met keeper Bas Bouma want juist op de belangrijkste momenten staat hij er. Toch viel de aansluitingstreffer al binnen 10 minuten en met nog ruim een half uur te spelen was een ding wel duidelijk, Nagele zou het moeilijk krijgen. Nagele is aanvallend en dan met name fysiek erg sterk (Sjurry, Jos en aanvallend middenvelder Arnoud). Het probleem bij Nagele ligt echter in verdedigend opzicht. De laatste linie van Nagele is niet het sterkste onderdeel, steun van het middenveld is dan ook noodzakelijk. En daar ligt nu net het probleem. Het middenveld van Nagele is technisch goed maar wel erg licht en  bestaat ook nog uit voetballers die allemaal van nature aanvallend zijn ingesteld.
Halverwege de tweede helft kreeg Nagele weer wat meer lucht. Een voorzet van Jos Withaar op maat werd door Arnoud de Zeeuw beheerst over de keeper heen gekopt: 1-3. Dezelfde Arnoud de Zeeuw had ook nog de 1-4 kunnen laten aantekenen. Na een sterke actie omspeelde hij uiteindelijk de keeper en kon in een leeg doel intikken maar op een of andere manier schoot hij met of via zijn eigen hak: geen doelpunt dus. Het slotakkoord en het laatste kwartier van de wedstrijd was nagenoeg volledig voor Creil. In de 70e minuut lag het 2e doelpunt achter Bas Bouma: 2-3. Tien hachelijke minuten braken aan. Creil zetten Nagele onder druk, Nagele hoopte op een counter maar de toch snelle aanvallers van Nagele werden goed in bedwang gehouden.  Op grond van het laatste kwartier had Creil minimaal een punt verdiend en dag kreeg het in de slotminuut ook bijna nog. Nagele kreeg een hoge bal voor het doelgebied maar niet  weggewerkt en de gelijkmaker hing in de lucht. Gelukkig hing Christian Westendorp ook in de lucht want hij wist nog net zijn hoofd onder de bal te krijgen en voorkwam via de lat de gelijkmaker. Eindresultaat een 3-2 overwinning en dus door naar de eerste knock out ronde.

Nagele D1 rolt tussen de buien door Flevoboys D8 op

Na een zeer natte week en een afgelasting werd er vandaag gelukkig weer gevoetbald. De reis ging naar Emmeloord alwaar we tegen Flevoboys moesten spelen.
Nagele ging fanatiek van start en al snel kwamen er kansen. De tegenstander stelde niet veel voor en de doelpunten vielen net zo makkelijk uit de lucht als de regendruppels. Vincent kreeg weinig te doen maar de keren dat er een bal in de buurt kwam stond hij paraat. Doordat de tegenstander zeer slecht voetbalde viel het met het veldspel bij Nagele vandaag ook niet mee desondanks werd er makkelijk en met grote cijfers gewonnen 0-12.

Doelpuntenmakers:
Anton     4
Sander   2
Leon      1
Wessel  1
Dave      1
Bas       2
Youri     1

Bekerwedstrijden E1

De E1 heeft de afgelopen weken met wisselend succes deelgenomen aan de bekercompetitie. De 1e wedstrijd was gelijk een lastige want we moesten tegen Urk E3. Wij hadden zelf nog niet echt veel getraind en moesten duidelijk nog in ons spel komen. Urk had waarschijnlijk al vaker getraind en heel goed op elkaar ingespeeld. Met uiteindelijk een 16-1 nederlaag mochten we onze handen nog dicht knijpen. Marije scoorde onze enige treffer. De 2e wedstrijd was tegen Tollebeek E3. Dat was een tegenstander die weer iets te zwak voor ons was. De einduitslag was 7-1 voor ons. Doelpuntenmakers waren: Stan (een kopbal!), Dennis Eissens 2x, Dennis Koene 2x, Ferry (ook met een kopbal!) en Ricky. De bekerwedstrijd tegen Emmeloord E3 ging vanwege het slechte weer van de afgelopen weken niet door. Het is nog niet bekend of we deze wedstrijd nog gaan inhalen. Wel is duidelijk dat we niet doorbekeren naar de volgende ronde en we ons dus helemaal kunnen richten op de competitie.