27 November 2010

Nagele 1 verliest na strafschoppen

Na een teamlunch en de daarbij behorende wedstrijdbespreking was de ploeg van trainer Martin de Jong maximaal voorbereid op de bekerwedstrijd tegen hoofdklasser HZVV. De supporters uit Hoogeveen en Nagele werden ontvangen met snert en glühwein in een volledig in wintersfeer omgetoverd sportpark te Nagele.

HZVV gooide na 2 minuten spelen al roet in het uitgestippelde wedstrijdplan van de Nagelezen. Na goed voorbereidend combinatiespel werd de verdediging van Nagele direct getrakteerd op een 0-1 achterstand. Een domper voor de thuisclub die gehoopt had de tegenstander zo lang mogelijk op de nul te houden. HZVV probeerde vervolgens met een hoog baltempo en veel beweging de verdediging van de Nagelezen kapot te spelen en de score te verhogen. Nagele pakte het goed op en stond bijna de gehele eerste helft verdedigend als een huis. De linies werden kort gehouden en er werd fantastisch snel gekanteld op de snelle tempowisselingen van de ploeg uit Hoogeveen. Toch ontkwam de thuisclub niet aan de 2e tegengoal en stond het na 17 minuten spelen al 0-2. Nagele kon slechts twee mogelijkheden op de helft van HZVV noteren. Gelukkig wist HZVV voor de rust de score niet verder uit te breiden zodat de 2e helft toch nog perspectief bood voor zowel spelers als supporters.

Na rust kwam Nagele fantastisch uit de startblokken en was het de counter die supersnel uitgespeeld werd, waardoor HZVV op eigen helft alle zeilen moest bijzetten om niet verrast te worden door de jonge Nagelezen. In de 52e minuut gebeurde waar het team en de fanatieke N-side op gehoopt had. Vanuit een snelle omschakeling kwam Nagele eruit en nadat Bart Prins in eerste instantie nog stuitte op keeper Hollak was het de 17- jarige Emiel Krops die de rebound snoeihard in de touwen jaagde en de gehele supportersschare van de thuisclub deed opwarmen. Nagele stond vervolgens als een vechtmachine te verdedigen en waar HZVV een aantal keren toch gevaarlijk kon worden stuitte men uiteindelijk op de uitstekend keepende doelman Thomas Keur. Aan Nagele zijde werd na een kwartier spelen de verdedigende turbo aangescherpt door de frisse Kees Geschiere en Wilco Vessies te brengen voor Robin Staes en Rick Bloo. Waar HZVV met het inbrengen van Edgar Eshuis de klus probeerde te klaren was het Nagele dat in de 65e minuut genadeloos toesloeg. Keeper Hollak raapte een vermeende terugspeelbal in eigen doelgebied op waardoor de van een knieblessure terugkomende Ad Withaar aan mocht gaan leggen voor de indirecte vrije trap. De 17-jarige Withaar deed wat zijn trainer vooraf had voorspeld. Hij scoorde en bracht Nagele tot uitzinnige vreugde van het thuispubliek op 2-2.

HZVV drong na de gelijkmaker nog 20 minuten flink aan, waarbij er via gevaarlijke schoten van Van der Stouw en de vele voorzetten van de flankspelers veel gevaar was in de doelmond van Thomas Keur. Gelukkig stond keeper Keur een fantastische 2e helft te spelen en nam hij op fantastische wijze zijn verantwoordelijkheid. Waar het HZVV niet lukte om de winnende treffer te maken was het Nagele dat in de 90e minuut nog een fantastische mogelijkheid had om met een scherpe counter het vonnis over de hoofdklasser te vellen. Na 4 minuten blessuretijd en een opkomende duisternis vond de scheidsrechter het genoeg geweest en maakte hij een einde aan de spannende wedstrijd.

Bij een invallende duisternis volgde een zenuwslopende strafschoppenserie. Waar Ad Withaar zijn team op voorsprong zette en de sensatie deze middag onderstreepte, was het HZVV die de gelijkmaker aantekende. De vermoeidheid en de pech sloegen vervolgens toe aan de zijde van Nagele. Jacco Vessies, Michiel Eilander en Joep vd Klundert zagen hun inzet verloren gaan waardoor de ploeg van trainer Andre Blom aan het langste eind trok en de beker overleefde in Nagele. Na afloop waren er complimenten uit het Hoogeveense kamp voor de jonge blauwhemden.

Nagele – HZVV 2-2 (0-2), HZVV WNS

Opstelling Nagele: Thomas Keur, Keije de Jong, Michiel Eilander, Thom Jukema, Joep vd Klundert, Rick Bloo (65e Wilco Vessies), Robin Staes (61e Kees Geschiere), Emiel Krops (78e Gertjan Hulsman), Jacco Vessies, Bart Prins, Ad Withaar.

======================================================================================

NAGELE 3 SPEELT MET ENS

UITSLAG: 8-1 (rust 4-0)

VOORAF:
–       Nagele: 1e plaats met 9 gespeeld 22 punten (42-18)
–       Ens      : 5e plaats met 7 gespeeld 13 punten (15-7)

Tegen de minst gepasseerde verdediging van de competitie maakt Nagele maar liefst 8 doelpunten. Tot op heden had Ens in 7 wedstrijden nog maar 7 goals tegen gehad en stond dan ook vervaarlijk op de 5e plaats met een aantal verliespunten dat maar 3 meer was dan dat van Nagele. Nagele gaf echter een wervelende voetbalshow af en maakte in beide helften 4 goals. Zaterdag werden de jongens van de meisjes gescheiden: het veld was zwaar en onregelmatig…de temperatuur onder 0 met een snijdende wind…en als laatste legden 2 vuurkorven een blauwe deken van rook over het park vanwege één of ander vermeend spektakel. Spektakel was er echter op veld 2 te zien, want Nagele 3 had er zin in. Tappie werd in de 16 bereikt na een assist van El Salvador. De enige beweging die onze Tap nog kon maken was een hakje en na 5 minuten spelen stond Nagele al op 1 – 0. Niet lang daarna sloop de Gier op zijn nieuwe Copa Mundials naar voren en bewees dat ie niet alleen door de 16 kan zweven, maar ook een ‘neus’ heeft voor schitterende goals. Met een prachtige lob van 20 meter werd de keeper van Ens verrast: 2 – 0.Ja, en dan hebben we ook altijd Houdini nog in het team. In een kluwen van spelers wist ie zich los te rukken en met een onverwachte rotatie van zijn bovenlichaam, mikte hij de bal met zijn schouder in de goal: 3 – 0. De laatste goal van de 1e helft kwam op naam te staan van El Salvador. Onze verlosser bewees goed gekeken te hebben naar de zweeftechnieken van de Gier. Deze laatste gaf een voorzet op maat bij de eerste paal en El Salvador kwam hoog en voor zijn man, en ramde de bal in de goal: 4 – 0. Na de warme thee ging Nagele onverminderd door met het gala. Lambik pikte de bal van de voeten van zijn tegenstander en vond Bob in de 16 van Ens. Deze toonde dat scoren ook simpel kan en schoof de bal onder Arie door: 5 – 0. Niet lang daarna tekende Bob voor zijn 2e goal van de middag. Na wat vertrouwd kap en draai werk speelde hij zichzelf vrij en plaatste de bal met links bekeken in de verre hoek: 6 – 0. El Salvador had blijkbaar deze middag koude voeten, maar zijn hoofd was des te warmer. Uit een strakke corner toornde hij weer eens hoog boven iedereen uit en lanceerde de bal door de armen van Arie: 7 – 0. De laatste goal van de middag voor Nagele kwam van de teen van de Gier. Na wat slalomwerk punterde hij de bal eenvoudig in de korte hoek: 8 – 0. Ens tekende voor de laatste goal van de middag, maar had daar wel een assist van iemand van Nagele voor nodig (die verder anoniem wil blijven): 8 – 1. Woord van dank nog even voor de Leidsman die de wedstrijd onopvallend en dus uitstekend leidde. Als koning Winter het toelaat, spelen we volgende week thuis tegen Creil en de week daarna tegen Bant. Nagele ligt nog steeds op koers…

Opstelling Nagele: Dennis Molenaar, Peter Dijkstra, Björn Kuipers, Rens Koene, Erik Peterse, Harrie Bloo (45’: Mees van de Sar), Marco de Jong (75’: Erwin van der Wiel), Frank Westervoorde, Erwin van der Wiel (45’: Allard van der Wiel -> 75’: Sjoerd Postma), Erik Hup en Zeger Koene.
======================================================================================

B-junioren uit de beker

De laatste weken vertoont het spelniveau van de B-junioren een neerwaartse lijn. Zo ook afgelopen zaterdag toen voor de 2e bekerronde aangetreden moest worden tegen Tonego B1. Vooraf was Nagele gewaarschuwd want Tonego, weliswaar een klasse lager spelend,  heeft dit seizoen nog geen nederlaag geleden. Slechts 1 keer werd er gelijkgespeeld en werd er in 8 competitiewedstrijden 41 keer gescoord en werden er maar 3 tegendoelpunten geïncasseerd.  Vanaf de eerste minuut was Tonego de betere ploeg en wist regelmatig gevaarlijk te worden. Nagele wist daar aanvallend niet al teveel tegenover te stellen. Het grootste probleem lag bij Nagele op het middenveld. Het middenveld van Nagele werd volledig overlopen waardoor de verdediging het zwaar kreeg en de aanval te weinig steun kreeg.  Ondanks het veldoverwicht van het goed combinerende Tonego wist Nagele Tonego voorlopig op de 0 te houden. Grootste obstakel voor Tonego was Nagele keeper Bas Bouma die de laatste weken uitstekend in vorm is. Keer op keer ranselde hij de bal uit zijn doel. En zoals zo vaak was de ploeg die absoluut geen aanspraak kon maken op een voorsprong de ploeg die het eerste scoorde. Jos Withaar kreeg van net buitende 16 een schietkans en zag zijn niet al te moeilijk schot tot zijn verbazing onder de niet gehele vrijuit gaande goalie van Tonego in het net verdwijnen 1-0. Toch voor rust stelde Tonego nog orde op zaken en via 2 goals werd de rust met een 1-2 stand bereikt. Na rust gebeurde er nog het nodige. Tonego wist de voorsprong al vlot na rust te vergroten tot 1-3 maar Julien Jukema wist met een mooi schot over de keeper de spanning weer terug te brengen tot 2-3. Even later wist Tonego de marge weer op 2 doelpunten te brengen 2-4. Nog gaf Nagele zich niet gewonnen. De goed leidende KNVB scheidsrechter De Jong uit Joure kende Nagele een strafschop toe nadat Jos Withaar binnen de 16 onreglementair ten val was gebracht. Julien Jukema benutte deze penalty en bracht de spanning weer terug in de wedstrijd; 3-4. Daarna was het met Nagele gedaan. Tonego wist de 3-4 voorsprong eenvoudig te vergroten tot een eindstand van 3-7. Tonego plaatste zich door deze overwinning ten koste van Nagele verdiend voor  de volgende bekerronde.

======================================================================================

Primeur voor Luis Arts in bekerwedstrijd in Emmeloord!

De mannen + 1 jongedame vertrokken in een sneeuwbui naar Emmeloord om voor de beker tegen Flevoboys D4  te spelen. Wessel kon niet meedoen hij was de hele week al ziek geweest. We hadden geen gebrek aan spelers vandaag de bank was dus goed bezet. De technische leiding gaat komende winter bekijken of ze een aantal spelers kan verkopen, er is een club in Amsterdam die er misschien wat kunnen gebruiken.Met de wedstrijd voor de competitie in het geheugen gingen de Nagelezen wat slap van start. Vincent moest meteen aan de bak omdat zijn verdedigers nog in de ogen liepen te wrijven na een avondje RTL 4 kijken. Nadat de vaste grens voor buitenspel vlagde kreeg hij het aan de stok met een foute karikatuur van Youp van het Hek ( wel de lelijke kop maar niet de humor) gingen ze bij Nagele wat beter voetballen. De voorsprong kwam echter onverwachts, een scherp genomen corner van Leon werd door Cristiano Koene met zijn hak(?) binnen gefrommeld. Nagele bleef goed door voetballen en Dave kwam regelmatig in scoringspositie, als hij niet buitenspel stond ging het in de afwerking steeds net mis. De 1-1 kwam zomaar uit de lucht vallen, Vincent werkte niet lekker weg en de achterhoede stond niet goed op te letten. Nagele bleef iets beter in de wedstrijd zitten en de rust werd bereikt met een 1-1 tussenstand. Na een kwartiertje met de billen op de warme kachel in de kleedkamer vloog Nagele weer ouderwets uit de startblokken, Corne kreeg een paar keer de mogelijkheid om te scoren maar vond steeds de uitstekende keeper van Flevoboys op zijn pad. Na 10 minuten spelen vuurde Cristiano weer eens een van zijn pijlen op het doel af, de keeper stond net te ver voor de goal dus de 1-2 stond op het bord. Nagele bleef de rest van de wedstrijd de betere ploeg en Vincent kreeg het wel erg koud, hij mocht de hele tweede helft maar twee keer in actie komen. Dave en Anton schoten nog een keer op de paal en Nagele verdiende nog een penalty toen Dave de keeper passeerde en onderuit werd gemaaid. De verder goed leidende scheidsrechter kreeg aan het einde van de wedstrijd de lachers op zijn hand toen hij Luis Arts een gele kaart gaf na een onschuldige sliding, langs de kant werd er echter gefluisterd dat Luis Arts de schoen van zijn tegenstander door beet.