25 September 2010

Nagele ook langs Fit Boys

‘Als we het verdedigend gewoon goed hebben staan, zijn we een gevaar voor iedere tegenstander’, aldus de sterk spelende Nagele-verdediger Thom Jukema. Ook Fit Boys ging voor de bijl. De hard werkende thuisploeg kwam al snel op voorsprong. In de blessuretijd verdubbelde Michiel Eilander via een strafschop de marge naar een verdiende 2-0 zege. ‘Echt goed voetbal hebben we niet laten zien. Wel waren we het gevaarlijkst. Zeker in de eerste helft’, voegde Jukema aan zijn betoog toe. Fit Boys kwam de eerste helft inderdaad niet in de buurt van keeper Thomas Keur. De tweede helft probeerden de bezoekers het wel, maar de kansjes die kwamen waren niet aan de ploeg uit Beilen besteed. Nagele kwam al heel snel op 1-0 via Emiel Krops die de keeper in de korte hoek in de luren legde. In het vervolg waren er meer dreigende momenten voor de goal van Fit Boys. Na rust gingen de bezoekers wat meer voetballen en kregen ze een uitstekende kans om op 1-1 te komen, maar deze werd naast geschoten. In de omschakeling was Nagele een plaag voor Fit Boys, maar de eindpass en het overzicht blijft een erkend probleem voorin. Toch werd het nog 2-0. Jacco Vessies werd al solerend over de knie gelegd en de scheidsrechter wees naar de stip. Michiel Eilander nam zijn verantwoordelijkheid en wist de penalty te verzilveren, zei het in twee instanties. Door deze overwinning voert VV Nagele de ranglijst aan in 3D. En dat zal ongetwijfeld een primeur zijn. Minder goed nieuws is dat Gert-Jan Hulsman nog een aantal weken uit de roulatie is, al vermaakt hij zich prima met het afsluiten van weddenschappen. Tot nu toe doet zijn vervanger Emiel Krops het echter goed. En er diende zich vandaag alweer een nieuwe aanvaller aan. De razendsnelle Ronald ‘De Dokter’ Gadellaa, maakte zijn debuut. Volgende week gaat Nagele op bezoek bij ZZVV in Zuidwolde, de nummer drie van de ranglijst.
Scoreverloop: Nagele – Fit Boys 2-0 (1-0): 2. Emiel Krops 1-0, 90. Michiel Eilander 2-0.
Man of the Match: Rick Bloo

Opstelling Nagele
Thomas Keur, Keije de Jong, Michiel Eilander, Thom Jukema, Joep vd Klundert, Rick Bloo, Robin Staes (60. Kees Geschiere), Emiel Krops (80. Roy Hamstra), Jacco Vessies, Bart Prins, Ad Withaar (70. Ronald Gadellaa).

=================================================================================

The Land-Cock leidt V.V.Nagele 2 aan overwinning.

V.V.Nagele 2 – Tonego 2

Doel: Jos
Verdediging: Wilco, Taco, Kees
Middenveld: Erwin, Jochem, Paul, Splinter
Aanval: Landman AKA The Cock, Gekke Ronald

Wissels
Mathijs
Marijn
Emiel
Bram
& The Legend.

Nagele was veel beter en kwam snel op een 1-0 voorsprong door een sicke aktie van the cock die Erwin  bediende van het binnenschuiven van de 1-0.Niet veel later waren de rollen opgedraaid en stuurde Erwin 2 man het bos in en schoot de bal vol op het hoofd van Landcockje 2-0.Tonego dat geen bal raakte kreeg vlak voor de rust uit het niets een corner en tikte die keurig binnen 2-1.

Rust
Lars besloot te wisselen en gooide er maar liefst 5 jonkies in Marijn Vdw, Jorie Legend, Emiel Melgers, Bram Glastra en Mattie Arie. De 2de helft verliep op het begin niet erg soepel voor de boys van de plaatselijke V.V, tot dat Erwin een goede actie maakte en Jorie aanspeelde in de 16, Jorie twijfelde geen moment en maakte een sicke sleepbeweging stuurde daar mee 2 man het bos in en plaatse de bal in de goal 3-1. Een knul van Tonego probeerde nog van 40 meter de bal over Jos heet te wippen maar Jos liet zich niet foppen, vlak daarna ging landcockje op avontuur, hij maakte een sicke actie kwam naar binnen bedacht zich geen moment en schoot de bal onverwoestbaar in de touwen ( metertje of 18 ) 4-1. Wilco veroorzaakte nog een penalty landcockje wilde hem nemen maar Taco kwam aanstormen en dacht ik schiet die wel even binnen helaas schoot hij de bal net over en bleef het 4-1. Vlak daarna maakte Tonego de 4-2 wat opzich best een sicke goal was toch ? Toen dacht Marijn ik roei de bal even diep op Bram die nam hem goed op de zijlijn en gaf de bal op maat voor Landman, Landman nam de bal aan op de borst en schoot hem in 1 x binnen een prachtige volley van een metertje of 17, 5-2.Jorie maakte ook nog de 6-2 allah Pieter Crouch.

Man  of the match: sowieso Landman.

Bij deze bedankt Nagele 2 Taco voor het pilsje.

=================================================================================
Tollebeek 3 – Nagele 3

Na de afgelopen 2 weken met grote uitslagen gewonnen te hebben van Creil en Tonego. gingen wij vol goede moed met 13 man naar Tollebeek. Uiteindelijk waren wij met 14 man, maar de witte condor / grijze post duif was wederom te laat. Dit keer vanwege een openstaande brug. Wij begonnen de eerst helft zeer voortvarend met vele kansen, waaronder een van Johan Zelhorst die een prachtige voorzet van Mark Rademaker vanaf 5 meter voor het doel ongeveer bij de corner vlag naast wist te schieten. En zoals zo vaak in de voetballerij gebeurt, als je zelf je kansen niet weet te benutten dan doet de tegenstander het wel. Uit twee counters wist Tollebeek te scoren en stond dus bij rust op een geflatteerde 2-0 voorsprong, geheel tegen de verhouding van de wedstrijd.Na de rust ging Nagele direct op zoek naar de aansluitingstreffer. Gelukkig kwam deze vrij vlot. Na ongeveer tien minuten werd een handsbal in de 16 meter bestraft met een strafschop. Deze werd door Rens Koene via de keeper hard binnen geschoten. Hierna volgde een periode met kansen voor beide ploegen. Toen opeens de bal aan de linkerkant van het strafschopgebied voor de voeten van Sjoerd viel. Hij haalde verwoestend uit, de keeper van Tollebeek wist deze bal nog te keren, de rebound viel voor de voeten van de sterk spelende Mark Rademaker, die de bal keurig in het doel schoof, 2-2. Nu rook Nagele bloed en wilde de drie punten mee naar huis nemen. Een kwartier voor tijd leek dat ook nog te lukken ook. Na een goede actie werd Erik Hup in het strafschop gebied neergehaald opnieuw een strafschop voor Nagele. Erik schoot deze onberispelijk binnen, 2-3. Helaas maakte Tollebeek vlak voor tijd toch nog gelijk uit een kluts bal, waarbij ook nog een overtreding werd gemaakt op doelman Dennis Molenaar. Dus uiteindelijk een onterecht 3-3 gelijkspel. Volgende week weer een kans.

=================================================================================

Weer winst voor Nagele B1

Nagele B1 blijft het goed doen. Vandaag moest in eigen huis aangetreden worden tegen Steenwijk B1 en weer trok Nagele aan het langste eind, eindresultaat een 4-3 0verwinning. Om nou te zeggen dat deze overwinning  verdiend was is maar een antwoord te geven: NEE. Nagele had het vandaag erg moeilijk tegen een beter voetballend Steenwijk B1.  Het eerste deel van de wedstrijd speelde Nagele redelijk verzorgd en al vrij vlot kwam Nagele op een 1-0 voorsprong door Jos Withaar. Na dit doelpunt werd Steenwijk de sterkere ploeg maar vooralsnog bleven tegendoelpunten uit. Nagele moest achterin alle zeilen bijzetten maar tegendoelpunten werden niet geïncasseerd.  Aanvallend blijft Nagele echter altijd gevaarlijk. Tot 2-maal toe kwam Nagele in een goede scoringspositie maar beide keren (Jos Withaar en Arnoud de Zeeuw) werd de bal te ver vooruit gespeeld waardoor de keeper van Steenwijk beide keren een doelpunt wist te voorkomen. Ruststand 1-0, een stand waar Nagele op dat moment erg tevreden mee was. In de 2e helft was Steenwijk duidelijk de betere ploeg maar ze hadden een tekortkoming en dat was het scoren. Nagele beheerste dit onderdeel van het voetbalspel vandaag veel beter. Weliswaar kwam Steenwijk naast Nagele (1-1) maar even later scoorde Nagele uit het niets 2 keer, doelpunten van Jos Withaar en Sjurry Blijden, stand 3-1. De wedstrijd leek gespeeld maar Steenwijk dacht daar anders over. Een kwartier voor tijd scoorde Steenwijk haar 2e treffer: 3-2. Nagele wankelde maar Steenwijk weigerde de trekker over te halen. En zoals dat zo vaak in het voetbal gebeurd valt er een treffen aan de andere kant. Arnoud de Zeeuw scoorde de 4e treffer voor Nagele, 4-2. Steenwijk kwam door een fraaie kopbal nog terug tot 4-3 maar verder liet Nagele het niet komen. Eindresultaat een 4-3 overwinning voor Nagele, een overwinning die behaald werd door de ploeg die er vandaag het minst recht op had. Maar ja dat weet later niemand meer. Het zijn wel drie punten.

=================================================================================

Vitesse ’63 C1 – Nagele C1       9-0

Zaterdag moesten we aantreden tegen Vitesse uit Koekange.Dat zij niet voor niets koploper zijn dat hebben we gemerkt.We begonnen goed aan de wedstrijd.Al in een van de eerste minuten kon Jasper er door komen en op doel schieten.Maar we kregen ook in de gaten dat Vitesse ’63 goed kon voetballen.De meeste van hun spelers waren een kop groter dan ons.Zelfs de 3 meisjes waren veel groter.Alleen hun beide backs waren net zo groot als ons.De spelers van Vitesse waren niet alleen groot maar waren ook technisch zeer goed.Het zal dan ook niet verbazen dat zij zeer spoedig op een voorsprong kwamen.Onze middenvelders hadden geen schijn van kans tegen deze fysiek sterke reuzen.De eerste helft eindigde uiteindelijk met 5-0.We gingen wederom weer goed van start in de tweede helft.In de eerste de beste aanval kwam Jasper tot een schot op de paal.De verdere tweede helft was het een eenrichtingsverkeer.Vitesse schoot er nog 4 in en zo werd de eindstand 9-0.
=================================================================================

Nagele D1 behaalt eerste overwinning.

Vandaag stond de wedstrijd tegen Ens D1 op het programma.Na een gelijkspel tegen Flevo Boys en nederlaag tegen Urk waren de mannen scherp als een mes. Op een of andere manier was het voor aanvang van de wedstrijd erg rommelig ,want waar 11 jongens wel wisten hoe laat ze aanwezig moesten zijn,waren er ook 3 die het niet in de gaten hadden. Afijn 11 zijn er genoeg dus begon Nagele geconsentreerd aan de wedstrijd.Omdat onze keeper vandaag niet hoefde te voetballen was Corne zo aardig om hem te vervangen en deed dit wederom uitstekend. Vanaf de eerste minuut vloog Nagele erin en het eerste doelpunt liet niet lang op zich wachten. Het was Dave die na goed voorbereidend werk van Anton de score opende. Een paar minuten later was het Anton die langs iedereen vloog en beheerst scoorde. Na goed doorzetten van Raoul  en Steven komt Sander alleen voor de keeper en is het dus 3-0. Joury,Wessel, Nick en Steven houden achterin de boel dicht, zodat Nagele rustig kan combineren. Wessel die vaak  geweldig doorschuift zet de aanval op en na een paar keer overtikken is het Leon die de bal bij Koen bezorgt en de laatste schiet hem strak in het kruis 4-0. Na wat onoplettendheid van het hele elftal kan Ens er 4-1 van maken. In de rust denken de meeste jongens dat de overwinning reeds binnen is, en dus wordt Nagele  het eerste kwartier na rust helemaal wegggespeeld door Ens. Het is Anton die Nagele er doorheen sleept. Na uitstekend doorzetten van Sander wordt het toch 5-1 en Nagele komt verder niet in de problemen. Het is Dave die via combinaties met Bas en Maud iedereen zijn hielen laat zien en de 6-1 maakt. Al met al een goede overwinning en smaakt zeker naar meer.
=================================================================================

Blokzijl, 25 september 2010

Blokzij E1 – Nagele E1  3 – 16

Na de geweldige uitslag vorige week tegen Tonego E1 (we wonnen met 19–0) hebben we deze week weer een monsterscore neergezet. Deze keer was Blokzijl E1 aan de beurt. In het begin was het nog een beetje zoeken naar elkaar maar gedurende de wedstrijd gingen de mannen en de meid van E1 steeds beter voetballen. Ze tikten de bal goed naar elkaar over en dit resulteerden in een hele reeks doelpunten. De doelpuntenmakers van Nagele waren Ferry 5 keer waarvan één echte kopbal, Dennis Koene 5 keer, Dennis Eissens 3 keer (Dennis heeft de smaak te pakken), Stan 2 keer (straks moeten we je nog in de spits gaan zetten Stan) en Marije 1 keer. Ook verdedigend ging het prima. Merlijn, Rick en Olaf stonden hun mannetje. Ze maakten niet veel foutjes. Er werd goed geknokt voor elkaar. Dit hield in dat we slecht 3 doelpunten tegen kregen. Kortom een dik verdiende overwinning. Ga zo door!

=================================================================================

E2 Nagele wint van Flevo Boys met 13-2

Bij aankomst op het veld zag Flevo Boys er sterk en gedisciplineerd uit. Ze begonnen de wedstrijd sterk en maakte binnen twee minuten een doelpunt. Mooi rechts in de bovenhoek. Maar Nagele vocht zich dapper terug en Bernd maakte de gelijkmaker. Nagele werd zelfverzekerder en Ellen zorgde voor 2-1 voorsprong. De wedstrijd nam nog een bijzondere wending aan; een doelpunt van Thijs (schitterende kopbal) werd afgekeurd en even later volgde er een handsbal waarop een strafschop volgde. Dit kan je wel overlaten aan Thijs waarop hij het derde doelpunt scoorde. Daarna ging het snel en volgde er meer doelpunten voor Nagele en met rust stond het 6-1. Tweede helft kwam Sebastian in het veld en ging Bernd op het doel. Er volgde al snel weer veel doelpunten en Flevo Boys kwam niet meer aan spelen toe. Het werd nog even spannend voor het doel van Nagele maar de doelman had een paar goede reddingen. Door miscommunicatie in de achterhoede van Nagele kon Flevo Boys nog een doelpunt maken. Nagele E2 heeft een mooie pot voetbal laten zien. Er werd super gespeeld en met 13-2 gewonnen.