23 Oktober 2010

Nagele knokt voor punt maar krijgt te weinig.

Er stond deze middag veel op het spel. Beide teams konden bij winst gaan voor de periodetitel. Waar Klazienaveen het in eigen hand had was Nagele afhankelijk van andere teams. Vooraf was afgesproken dat we het Klazienaveen niet cadeau zouden doen. Trainer Martin de Jong pleitte voor de wedstrijd voor een “over mijn lijk” instelling. Nagele nam risico`s en strijde tot de laatste minuut. En waar een gelijk spel terecht was geweest bleven de drie punten in Klazienaveen, 2-0.

De toeschouwers die te laat kwamen voor deze wedstrijd hadden een spectaculair begin gemist. Al na 10 minuten konden we drie 100% kansen noteren. Voor Nagele tikte Gertjan Hulsman net naast en een goed schot van Bart Prins werd op katachtige wijze gepareerd door de keeper van de thuisploeg. Aan de andere kant begon de verdediging van Nagele niet al te scherp. Daardoor doken de voorwaartsen van Klazienaveen gevaarlijk op voor keeper Keur. Gelukkig voor de blauwhemden begon hij wel scherp aan de wedstrijd en hield zo zijn club in de wedstrijd. Toch kwam de thuisploeg na een kleine 20 minuten spelen op voorsprong. Een voorzet van linkerkant werd door de spits vakkundig ingekopt, 1-0. Nagele had de eerste helft niet veel in te brengen en mocht nog van geluk spreken dat het met deze stand de rust in ging. Joep van der Klundert gaf na de wedstrijd toe dat hij een heel naar gevoel over had gehouden aan de eerste helft. We konden hem daarin niet anders dan gelijk geven. Vd Klundert had veel moeite met zijn directe tegenstander, de vlugge Ten Caat. Het toppunt was een hele sicke panna die hij om zijn oren kreeg. Dat de linksback van Nagele daarna de rug rechtte en een puike tweede helft speelde geeft aan waarom juist hij de aanvoerder is van VV Nagele 1.

Al vroeg in de tweede helft besloot Martin de Jong om risico te gaan nemen. Waar vlak na rust eerst nog de twee verdedigende middenvelders werden gewisseld. Ging na een uur verdediger Thom Jukema geblesseerd van het veld, aanvaller Emiel Krops was zijn vervanger. Achterin 1 op 1 en vol op de aanval spelen werd het devies. Klazienaveen liet het toe en begon steeds verder achteruit te lopen en hoopte op de counter. Tot veel grote kansen leidde dit niet voor Nagele. Michiel Eilanders kopbal werd uitstekend gepakt door de keeper. En Krops werd door Robin Staes met een steekbal richting de keeper gestuurd. Helaas was zijn schot te slap om deze keeper te verschalken. Het was spannend tot de laatste minuut. Dit was tevens de minuut dat de wedstrijd werd beslist. Na een snelle counter kon een aanvaller van Klazienaveen oog in oog met Keur vrij inschieten maar deze redde in eerste instantie. Op de rebound had ook hij geen kans meer en zo was de wedstrijd beslist, 2-0. Dit tot grote teleurstelling aan Nagele kant want een gelijkspel was zeker verdiend geweest.

Opstelling Nagele:
Thomas Keur, Keije de Jong, Michiel Eilander, Thom Jukema, (60. Emiel Krops) Joep vd Klundert, Rick Bloo,(55. Jochem Plat) Kees Geschiere,(55. Wilco Vessies) Gertjan Hulsman, Jacco Vessies, Bart Prins, Robin Staes.

Overigens is besloten dat, uiteraard na goed overleg, Michiel Eilander de beste man was aan Nageler zijde. Overigens zou het ook zomaar zo kunnen zijn dat het duo Plat/ Landman weer met een nieuw proza gaat komen. Er wordt al druk gebrainstormd over een nieuw concept. Als hier meer informatie over bekent is zal dat weldra worden gemeld.

======================================================================================

TONEGO 5 – NAGELE 3: Tappie viert come-back met goal

UITSLAG:               1               –               3                  (rust 1-1)

VOORAF:        Nagele 3e plaats met 5 gespeeld 10 punten (23-13)
Tonego 4e plaats met 6 gespeeld 9 punten (14-17)

Hij had vorige week al een helft wat lafjes rondgelopen, maar deed deze zaterdag voor het eerst een hele wedstrijd mee na een slepende kuitblessure. Tappie beloonde zichzelf met een schitterende openingsgoal tegen Tonego 5. De overige goals werden gemaakt door Allard en Rens.

Toen de dames van Tonego eindelijk van het veld gingen, kon Nagele 3 van start tegen het jonge en bewegingrijke Tonego 5. Tonego werd echter gelijk vast gezet op eigen helft en Nagele creëerde wat kleine kansjes. Met name El Salvador had het vizier nog niet helemaal op scherp staan en zelf verklaarde hij dat door te stellen: “Ik zag de hele tijd tekenfilmbeelden aan mij voorbij gaan…”. Toch was het Nagele dat de score opende. Uit de kluts in de 16 van Tonego kwam de bal op 16 meter bij Tappie terecht. Bekeken met binnenkant voet plaatste hij de bal onhoudbaar in de hoek: 0 – 1. Iedereen vermoedde dat de rust met deze stand ingegaan werd, echter één van de weinige counters van Tonego kwam voor de voeten van de spits met een zeer scherpe lucht van buitenspel: 1 – 1.

Peter Dijkstra kon een goede eerste helft (van het jaar) in de kleedkamer overdenken en voor hem in de plaats kwam de betrouwbare Michel. Sjoerd lieten we nog even op de bank, want een type Keizer hadden we nog niet nodig. Uit een keurig geplaatste corner van Rens, schoot Allard in de 60e minuut beheerst raak: 2 – 1. Nagele beheerste de wedstrijd compleet en speelde de wedstrijd zeer gecontroleerd uit. In de slotminuten werd de wedstrijd de eindstand bepaald en was het toch nog even El Salvador die zijn kunsten vertoonde. Zijn inzet werd op de lijn nog door de keeper gered, maar Rens was daar als de bekende kip als eerste bij door de 1 – 3 aan te tekenen.

Volgende week wacht de volgende uitwedstrijd tegen VHK.

Opstelling Nagele: Dennis Molenaar, Peter Dijkstra (45’: Michel Goossens), Björn Kuipers, Rens Koene, Erik Peterse, Gideon Molenaar, Jaap Jippes, Frank Westervoorde (45’: Allard van der Wiel), Marco de Jong, Erik Hup en Zeger Koene (70’: Sjoerd Postma).

======================================================================================

VV Nagele Da1 – Tonego Da1

Zaterdag mochten wij aantreden tegen Tonego, door veel afgelaste wedstrijden hadden wij 3 weken geen wedstrijd gevoetbald. Genoeg wedstrijden in te halen op deze inhaaldag dus. We moesten thuis tegen de dames 1 van Tonego.

Waar wij de laatste tijd wat moeite hadden met kansen benutten begonnen we zaterdag heel goed, harriet vond al na 3 minuten het netje. Ze schoot de bal keurig in de rechterhoek. De 20 minuten hierna ging het zowel aanvallend als verdedigend best goed. Hierna werd het spel iets minder en na een half uur spelen viel dan ook de gelijkmaker. Tonego kwam meer in de wedstrijd en werd vooral aanvallend sterker. Vlak voor rust schoten zij een vrije trap in één keer keurig in de kruising, keeper kansloos en met een 2-1 achterstand de rust in. Tot op de laatste draad drijfnat van de stromende regen.

Ronald en Esther gaven aan dat het redelijk goed ging, maar dat er wel een tandje bij kon. En dat kwam er dan ook, de tweede helft ging een stuk beter. Helaas resulteerde dit niet in doelpunten, en kregen we er ook nog één tegen. De uitslag werd dus 3-1, maar zeker gezien de 2e helft een stapje in de goede richting.

======================================================================================

Nagele B1 door in beker

Na de poulefase in de beker overleefd te hebben trad Nagele B1 vandaag in de eerste knock-out ronde aan tegen Flevo Boys B4. Dit team speelt weliswaar een klasse lager dan Nagele  maar vooraf was Nagele er niet helemaal gerust op. Flevo Boys B4 had dit seizoen nog niets verloren en had in de beker zelfs Flevo Boys B3 uitgeschakeld. Nagele reisde met een selectie van slechts 11 spelers  af naar Emmeloord. Deze 11 spelers waren : keeper Bas Bouma, de verdedigers, Jacco Schouten, Rick de Munnik, Christian Westendorp en Tim Roth, de middenvelders Laurens Bloo, Julien Jukema, Ronald Geluk en Arnoud de Zeeuw en de aanvallers Jos Withaar en Sjurry Blijden.Al na een minuut leek Nagele in de problemen te komen toen Julien Jukema een blessure opliep. Door het gebrek aan wissels moest hij echter (op halve kracht) blijven staan tot en met de laatste minuut. Al vanaf het beginsignaal was het duidelijk dat Nagele de betere ploeg was. De eerste 10 minuten kreeg Nagele enkele kansen maar doelpunten bleven vooralsnog uit. Verdedigend had Nagele de zaken vandaag uitstekend op orde. De niet al te sterke aanval van Flevo Boys kon deze middag nauwelijks een vuist maken. En als er dan toch nog kansen voor Flevo Boys kwamen heeft Nagele in keeper Bas Bouma een uitstekende sluitpost. Zo wist hij bij een 0-2 voorsprong voor Nagele  met een schitterende redding de aansluittreffer te voorkomen. Een belangrijk moment want in plaats van 1-2 werd het nog in dezelfde minuut 0-3.Maar laten wij bij het begin beginnen. De twee aanvallers van Nagele, Sjurry Blijden en Jos Withaar konden elkaar vandaag uitstekend vinden. Na een kwartier werd het 1-0 door een doelpunt van Jos Withaar op aangeven van Sjurry Blijden. In de 28e minuut was het precies andersom. Nu scoorde Sjurry Blijden op aangeven van Jos Withaar. In de 32e minuut  was het weer raak. Weer scoorde Sjurry Blijden op aangegeven van Jos Withaar. Het vierde doelpunt van Nagele was echter het mooiste doelpunt. Sjurry Blijden speelde aan de zijlijn 2 spelers op een schitterende wijze uit en mocht daarna vrij doorlopen naar het doel van Flevo Boys en schoot daarna knap in: ruststand 0-4.Na rust begon Nagele weer uitstekend want nog voordat er 5 minuten op de klok stonden was het 0-5. Een keihard ingeschoten vrije trap van Jos Withaar kon door de keeper nog gekeerd worden maar de rebound was een prooi voor Sjurry Blijden: 0-5. Na dit doelpunt kreeg Nagele nog legio mogelijkheden om de voorsprong verder uit te breiden maar de mooiste kansen waren niet aan Nagele besteed. Arnoud kreeg vanaf de rand van de 16 de gelegenheid om te scoren maar hij wist de bal fraai naast het gehele lege doel van Flevo Boys te schuiven. Flevo Boys probeerde zo nu en dan de aanval te zoeken maar wist nauwelijks gevaarlijk te worden. Halverwege de 2e helft speelde Flevo Boys de hatelijke nul van het scorebord. Hun beste speler schoot van buiten de 16 de bal in de uiterste benedenhoek. Keeper Bas Bouma dook gestrekt naar de hoek, raakte de bal met de toppen van zijn vingers ook nog aan, maar zag de bal via de binnenkant van de paal achter zich in het doel verdwijnen: 1-5. Bij dit doelpunt raakte rechtsachter Tim Roth dusdanig geblesseerd dat hij het veld moest verlaten. Nagele moest het laatste deel van de 2e helft met 10 man verder. Ook met 10 man bleef Nagele de betere ploeg. De eindstand van de wedstrijd werd door Arnoud de Zeeuw bepaald op 1-6. Een overtuigende overwinning waardoor Nagele zich heeft weten te plaatsen voor de volgende ronde.

======================================================================================

Nagele C1  –  Kraggenburg C1              2-3

Deze week mochten we weer thuis spelen en ditmaal tegen Kraggenburg C1.Vorige week speelden we ook al thuis tegen Diever/Wapse.We verloren toen jammerlijk met 2-5 , waarbij we een slechte eerste helft.Na een donderspeech van Anton en Lars werd er een veel betere 2e helft vertoond met veel meer inzet.Trainer Lars Nitschkowsky , die de hele wedstrijd aanschouwd had , kondigde aan dat hij zijn training voor deze week zou aanpassen.Dat dit zoveel effect op de groep zou betekenen dat hadden de beide leiders ook niet kunnen bedenken.Nagele startte namelijk furieus tegen Kraggenburg.Er werd voor elke bal gevochten en zodra we hem in bezit hadden speelden we hem gelijk weer over.Al in de 8e minuut scoorde Matthijs .Een prachtige vrije trap van we 40 meter in de kruising.Niet lang daarna brak Matthijs weer door over de rechterkant en kon een prachtige voorzet afleveren op het hoofd van Youri.Jammerlijk genoeg belandde Youri zijn kopbal op de kruising.Hierna volgden er nog kansen voor Ruben en Matthijs maar deze belandden allemaal op de paal en lat.In de 21e minuut kon Kraggenburg scoren uit een domme verdedigingsfout.Kraggenburg kwam tegen de verhouding zelfs op voorsprong door een penalty. Julian stak in ons strafschopgebied zijn voet uit en de spits van Kraggenburg wilde hier wel heel erg graag over struikelen.Ruststand 1-2.Na rust had Kraggenburg het betere van het spel.Met name hun voorhoede spelers waren heel agressief in het veroveren van de bal.Dit alles resulteerde in een aantal goede kansen voor hun.Kraggenburg wist echter vooralsnog niet te scoren.In de 50e minuut kwam na een mooie combinatie Sander alleen voor de keeper te staan.Hij werd echter van achter in de rug gelopen en kwam ten val.In onze ogen een duidelijke strafschop, echter de scheidsrechter gaf hem niet.Vlak hierna maakte Kraggenburg de 1-3.In de 59e minuut kwam Matthijs vrij voor het doel en maakte de 2-3.Nagele C1 heeft een goede wedstrijd gespeeld en had minimaal 1 punt verdiend.