21 Augustus 2010

Nagele 1 opent met bekerwinst tegen Espel

De voetballers van Nagele hebben de eerste bekerwedstrijd weten om te zetten in een 5-1 overwinning op de ploeg van trainer Hendri van Eerde uit Espel. Nagele startte scherp aan de wedstrijd wat meteen mogelijkheden voor een voorsprong opleverde. Ondanks dat Espel in de tang genomen werd duurde het 30 minuten voordat Ad Withaar de score opende, 1-0. Een paar minuten later bracht Gertjan Hulsman de marge op 2. Vlak voor rust kreeg Espel een goede mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken, maar Toine Giessen redde prima op de doellijn. In de tweede helft hielden de mannen uit Nagele de scherpte goed vast en breidde de voorsprong uit naar 3-0 en 4-0 door doelpunten van Jacco Vessies. Espel deed wat terug via een vrije trap van Patrick Warmolts, 4-1. Uiteindelijk sloot Jacco Vessies af met een zuivere hattrick en bepaalde de eindstand op 5-1. Een goede overwinning wat perspectief biedt voor de komende twee bekerwedstrijden.

Winst voor Nagele B1

Nagele B1 beschikt dit jaar over een selectie van maar liefst 16 man. In de eerste bekerwedstrijd ontbraken 3 spelers zodat leiders Ricardo Schaeffer en Harrie Bloo met 13 man naar Ens afreisden.
In de openingsfase van de wedstrijd was het duidelijk dat Nagele pas 1 training in de benen had en Ens al 3.Ens begon beter en kreeg ook in de beginfase de beste kansen maar wisten vooralsnog niet te scoren. Na een kwartier spelen bracht Nagele 2 wissels in en deze stonden nog maar net in het veld of de eerste tegentreffer was een feit. Door slordig verdedigend optreden kwam een van de aanvallers van Ens vrij voor keeper Bas Bouma en liet deze kansloos: 1-0.
Toch maakte Nagele zich op dat moment nog niet zo heel veel zorgen want juist in deze fase kwam Nagele beter in de wedstrijd. Het 2e deel van de eerste helft nam Nagele  het  initiatief en dook een paar keer gevaarlijk op voor de Enser-goalie. De beste kans was voor Jos Withaar die na een fraaie solo juist voorlangs schoot. Ruststand 1-0. Na rust in de openingsfase weer een sterker Nagele en halverwege de eerste helft kwam Nagele langszij toen Jos Withaar een vrije trap van ruim 20 meter hard en laag in de benedenhoek schoot: 1-1.  Nagele leek daarna iets gas terug te nemen en Ens kon er een paar keer goed uitkomen. Met name met corners en vrije trappen was Ens een paar keer heel gevaarlijk. Een kwartier voor tijd leek een van deze vrije trappen in de bovenhoek te verdwijnen maar deze schitterend genomen vrije trap werd op even zo schitterende wijze door Bas Bouma uit de bovenhoek getikt.
In de 72e minnut kwam Nagele op een 1-2 voorsprong. Jos Withaar ging sterk door en trok de bal vanaf de achterlijn voor waar spits Sjurry Blijden vrij eenvoudig het 2e doelpunt voor Nagele kon laten aantekenen. De 2-1 werd dan ook de eindstand, een eindstand die over de hele wedstrijd heen genomen verdiend genoemd mag worden. De selectie van de B-junioren bestond vandaag uit doelman Bas Bouma, de verdedigers Kevin Pier, Tim Roth, Christian Westendorp, Tomas van Scheppingen en Jos van de Berg, de middenvelders Julien Jukema, Ronald Geluk, Frank Bloo en Jacco Schouten en de aanvallers Laurens Bloo, Jos Withaar en Sjurry Blijden. Vandaag ontbraken nog Rik de Munnik, Arnoud de Zeeuw en Riekelt van Urk.

Na pas 1 training gaf Nagele d1 Bant d1 met 5-1 klop

Vanaf de eerste minuut vlogen de mannen van nagele erin. Het hele team stond als een huis en na een paar mooie aanvallen was het anton die de score opende. Nagele bleef goed voetballen en liep uit naar 3-0 door 2 doelpunten van koen op aangeven van leon. De 0 bleef staan omdat corne als een stekelenburg stond te keepen.

Na rust kwam nagele onder druk maar onder leiding van youri  die samen met wessel in het hart van de verdediging stond werden alle aanvallen van bant afgeslagen en kon nagele weer opbouwen via de flanken met aan de ene kant steven-nick en aan de andere kant rutger-jaimy. Op het middenveld was het sander die de boel op scherp hield en  het spel verdeelde. Voorin speelde bas een zeer goede wedstrijd en via dave en maud werd het 5-0. Omdat de vermoeidheid toe begon te slaan kon bant nog 1x scoren maar verder liet Nagele het niet komen.

Al met al een prachtige eerste wedstrijd en een goed begin in de beker. Aanstaande donderdag om 18.45 speelt d1 zijn tweede wedstrijd tegen emmeloord d3 dus hopen we op wederom een goed resultaat.