20 November 2010

Schitterende kopbal zorgt voor eerste puntverlies Nagele 2

Afgelopen zaterdag stond er een redelijk makkelijke wedstrijd op papier voor de mannen van het 2e. Flevo Boys 6 kwam naar Nagele om de schade beperkt te houden tegen het eigenlijk oppermachtige Nagele 2. De leider liep om 14.20 richting het veld om de jongens toe te spreken en de opstelling door te geven. Tot verbazing had de scheidsrechter al gefloten voor de aftrap. Leider vroeg zich af wie de opstelling door gegeven had. Gelukkig wist Mees nog een aantal mensen op de juiste plek neer te zetten. Na 10 min spelen kwam er de eerste schitterende aanval van Nagele, Emiel Melchers gooide een crosspass uit zijn linker voet die de verdediging openspleite en de goed door gelopen Mark Rademaker alleen voor de keeper opdook. Mark hoefde niet lang na te denken en plaatste de bal keurig met zijn buitenkant voet in kruising. 1-0. Iedereen dacht bakkie in kat vooral toen the wizard met steekpaasjes ging strooien en Nagele toch wel genoeg kansen kreeg om de score uit te bouwen. flevo boys kon alleen maar toe kijken hoe Nagele soms het o zo beruchte one touch voetbal ging spelen. Ruststand 1-0.

2e helft een totaal ander Nagele. Wat er gebeurd was in de rust wist niemand maar dat Nagele totaal niet aan voetballen toe kwam lag misschien ook aan de leider die de mannen niet had gewaarschuwd dat er nog 45 min gevoetbald moest worden met inzet, scherpte, en vooral met overzicht. Flevo boys kwam na een kwartier spelen op gelijke hoogte, een slinger voorzet werd niet goed uitverdedigd. Mees die het op safe wou doen dus via matsoe matsoe speelde de bal echter te slap terug waardoor matsoe alleen nog tegen de tegenstander kon aan schieten die hem via zijn hand in het doel liet belanden. Met nog een half uur te spelen moest Nagele de druk opvoeren om de winst in Nagele te behouden. In de 70 min kreeg Nagele een penalty toe gewezen die beheerst werd binnen geschoten door jorie.Kwartier voor tijd een hoogte punt voor mees, een vrije trap van flevo boys kopte mees in de verre hoek over matsoe matsoe heen en bracht de stand op 2-2.De coach probeerde nog vol voor de winst te gaan en stelde zijn ploeg om in een 3-4-3 systeem, aanvaller erin en de ongelukkige spelende mees eraf. Totgrote kansen leidde dit echter niet tot in de blessure tijd een schot van Bramston rakelings over de kruising vloog.

Al met al een verdiend gelijkspel en voor het 2e nu orde op zaken te stellen om volgende week uit weten te winnen bij het goed presterende SVM4.Daarna zullen we ook nog uit bij Creil2 en uit bij Staphorst aantreden om als Herbstmeister de winter stop in te gaan.

P.s. Nog steeds wist geen ene ploeg van Nagele te winnen op het nieuwe hoofdveld. Misschien toch beter om op veld 2 te gaan voetballen…..

===================================================================================

Nagele 3 wint topper van SVM

UITSLAG:               0               –               3                              (rust 0-2)

VOORAF:

–       SVM           1e plaats met 8 gespeeld 21 punten (39-10)

–       Nagele       3e plaats met 8 gespeeld 19 punten (39-18)

Afgelopen zaterdag stond de eerste van 4 finales op het programma voor de winterstop. Doel is de prestigieuze titel om de winterstop in te gaan als “ Herbstmeister”.  Nagele doorstond het duel tegen de koploper glansrijk en won afgetekend met 0 – 3.

Op een zwaar veld met af en toe een grasspriet tussen de bladeren ging het duel gelijk fel van start. Beide ploegen vielen fanatiek aan en aan beide kanten waren kleine kansjes te noteren. Na een kwartier spelen was het Tappie die maar weer eens vanaf het middenveld rechtsvoor opdook. Zijn strakke voorzet bereikte El Salvador bij de 2e paal: 0 – 1.Een gevoelige tik voor SVM die daarna ook nog eens achter elkaar 2 bepalende middenvelders van het veld zagen gaan vanwege blessures.
Nagele bleef geconcentreerd verder voetballen en plaatste telkenmale gevaarlijke uitvallen. De 0 – 2 ruststand werd bepaald door een schitterende aanval over 3 schijven. Bob vond met een lange boogbal Lambik op 20 meter van het doel van SVM. Deze volleerde de bal direct door de 16 in en El Salvador ramde de drop-kick onhoudbaar voor de keeper van het 1e van SVM in de goal.

Na rust gingen beide ploegen vol op de aanval. SVM voor de aansluittreffer en Nagele om de winst veilig te stellen. Strijd werd aan beide kanten geleverd, maar de goed leidende scheidsrechter wist alles op waarde te schatten. SVM probeerde het wel, maar alleen Van Vilsteren kon licht gevaarlijk worden. De genadeklap werd door Nagele in de 70e minuut uitgedeeld. The Godfather plaatste op de middellijn blind in 1x door naar Lambik op links. Deze kon alleen op de keeper af en stiftte lafjes met buitenkant links langs de goalie. Bob toonde zijn “neus” voor goals door ook deze kans nog een laatste zetje te geven: 0 – 3.
De Gier zweefde deze middag ook nog 2 maal door de 16 van SVM. Bij beide corners leek Cor van Vilsteren een lilliputter, want onze kopspecialist torende hoog boven iedereen uit. Laatste wapenfeit kwam op naam van Jokertje. Hij toonde echter nog niet toe te zijn aan zijn eerste goal van zijn leven, want één van zijn benen fladderde ruim over de bal heen.

Al met al een zeer verdiende overwinning en door deze winst verovert Nagele 3 de koppositie in de 6e klasse (uitslag Espel-Bant is nog niet bekend). Volgende week wacht de derby tegen Ens…finale nr. 2…en zweeft nu al de vraag rond wie er eigenlijk op het hoofdveld gaat spelen.

Opstelling Nagele: Dennis Molenaar, Michel Goossens (45’: Peter Dijkstra), Björn Kuipers, Rens Koene, Gideon Molenaar, Harrie Bloo, Marco de Jong, Erik Peterse, Frank Westervoorde (60’: Allard van der Wiel), Erik Hup en Zeger Koene (75’: Sjoerd Postma).

Eenmalig hierbij de verduidelijking van de aliassen:

Rens De Gier
Allard Knikker
Harrie The Godfather
ErikP Lambik
Peter Stoffel
ErikH ElSalvador
Marco Tappie
Jaap Jip
Dennis Kaïn
Daan Janneke
Gideon Abel
Björn Rembrandt
Frank Houdini
Sjoerd Jokertje
Erwin De C-o-c-k
Paul Henk Klijnstra
Marc De Markies
Zeger Bob
Ricardo Carlos
Michel *

*: bij het ter persen gaan van dit medium was deze stem nog niet bekend.

===================================================================================

Verlies B-junioren

Na de nederlaag van vorige week tegen RKO moest vandaag aangetreden worden tegen het lager geklasseerde Tollebeek B1. Op papier een eenvoudige wedstrijd  maar dat zou het niet uiteindelijk niet worden.  Nagele begon voortvarend want al binnen 2 minuten stond het op een 1-0 voorsprong. Sjurry Blijden werd de diepte ingestuurd en werd net buiten de 16 meter onreglementair ten val gebracht. De indirecte vrije trap werd door dezelfde Sjurry Blijden in de bovenhoek geschoten 1-0. Na de 1-0 voorsprong werd Tollebeek de sterkere ploeg en binnen 10 minuten was de stand gelijk getrokken. De spits van Tollebeek draaide goed weg bij zijn directe tegenstander en liet keeper Bas Bouma van dichtbij kansloos: 1-1. Tot halverwege de 2e helft bleef Tollebeek de betere ploeg, dit overwicht wisten ze echter niet in doelpunten uit te drukken. Het 2e deel van de 1e helft was weer voor Nagele. Nagele kreeg ook een aantal kansen. Het was Jos van de Berg die uit een van deze doelpunten wist te scoren: 2-1. Dit was ook de ruststand en Nagele ging met een gerust hart de rust in. Na rust een andere wedstrijd, de eerste kans was nog wel voor Nagele maar daarna nam Tollebeek met beter veldspel het heft i n handen. Tollebeek wist via 2 dode spelmomenten de 2-1 achterstand om te buigen in een 2-3 voorsprong. De gelijkmaker kwam uit een corner die vrij ingekopt mocht worden: 2-2. Nog geen 3 minuten later lag de 2-3 in het net. Weer uit een corner, deze werd kort genomen en een van de spelers van Tollebeek wilde de bal daarna hoog voorbrengen. Hij raakte de bal echter niet helemaal goed waardoor deze onverwachts via de verste paal in het doel verdween 2-3. Nagele kreeg daarna nog een heel goed kans om de gelijkmaker te scoren maar de alleen op het doel afgaande Jos Withaar gaf de bal op het laatste moment breed op de meegelopen Sjurry Blijden die al dan niet in buitenspelpositie de bal op de paal zag belanden. Het slotakkoord van deze wedstrijd was voor Tollebeek. Zij wisten nog 2 keer te scoren. Eindresultaat een verdiende 2-5 nederlaag tegen een met de 2e helft beter voetballend Tollebeek.

===================================================================================

Nagele C1 verliest met 3-0 van Genemuiden.

Nagele C1 heeft ook tegen Genemuiden het lek nog niet boven. We waren dit keer met 12 spelers afgereisd naar Genemuiden, omdat we inmiddels nogal wat tegen doelpunten hebben besloten we om wat verdedigender te gaan voetballen. Hierin slaagden we redelijk, er was achterin wat meer rust. We waren in de eerste helft zeker niet minder dan Genemuiden maar kregen toch 2 doelpunten tegen. Echter we slaagde er niet in om onze eigen kansen te benutten. We begonnen daarom dus met goede moed aan de tweede helft ook nu slaagde we er niet in om een doelpunt te maken en kregen nog een tegendoelpunt te verwerken. Wel denken we dat we beter stonden dan de voorgaande wedstrijden, echter moeten we wat beter omgaan met de kansen die we krijgen. Vol goede moed naar de volgende wedstrijd.

===================================================================================

Urk MC1 – Nagele MC1

Vandaag om acht uur ’s ochtends werden wij verwacht bij de parkeerplaats van VV Nagele. Voor sommige van ons was dat wel erg vroeg. De wedstrijd van vandaag was uit naar Urk. Deze wedstrijd moesten we winnen om nog kans te maken op het kampioenschap van 4 december.

Om negen uur stonden we op het veld en floot de scheids af. De scheids was de coach van de meisjes van Urk dus dat was wel jammer. Wij waren de betere ploeg en speelde het spelletje goed. Nica had erg veel kansen alleen ze gingen helaas steeds over of naast of op de keeper. We hingen steeds aan hun kant van het veld en we bleven goed druk zetten en de kansen waren er ook. Helaas lukte het ons niet om de eerste helft te scoren en dat was erg jammer.

In de rust gingen we naar de kleedkamer om daar te overleggen wat beter kon de tweede helft. We moesten meer tikken met de bal en de bal het werk laten doen zodat we Urk uit konden spelen. Met volle moed gingen we de tweede helft er tegen aan. We hadden een andere keeper op het doel gezet.

De tweede helft begon en het ging hartstikke goed. Urk werd wel steeds wat gemener en begonnen een beetje te trappen naar je voeten. Na een mooie pass van iemand kon Sarah hem zo in het hoekje er in schieten en de 1-0 zat!! Al gauw liep Nica richting cornervlag met de bal en gaf hem voor. Op een of andere manier draaide hij zo mooi in dat hij bij de tweede paal in de kruising zo het doel in ging. 2-0. Dit was ook de eindstand. We zijn nu vrij tot 4 december. Onze kampioenswedstrijd.

===================================================================================

Nagele D1 boekt monsterzege tegen DESZ D3 24-0

Vandaag stond het duel tegen de nummer laatst op het programma.De mannen hebben dan nog weleens de neiging om er wat al te gemakkelijk over te denken maar vandaag bewezen ze dat ze ook 60 minuten lang hun koppie erbij kunnen houden. Al inde eerste minuten waren er kansen en dat resulteerde al snel in de 1-0.Voor iedereen er erg in had was het rust en stond het 11-0. In de rust had iedereen het gevoel dat er weleens een megauitslag genoteerd kon worden dus was de afspraak er weer vol in te gaan. De leiders waren nog onderweg naar het veld of de 12 en 13-0 lagen er al in.

Vaak is het zo dat dezelfde mensen doelpunten maken maar het leuke van vandaag was dat er maar liefst 10 verschillende doelpuntenmakers waren. Daarbij moet toch even vermeld worden dat Raoul,Jaimy en Vincent hun eerste doelpunt maakten. Verder ging Nagele vrolijk verder met scoren en na de 24-0 vond de scheidsrechter het genoeg en floot iets te vroeg af. Het is voor zowel Nagele als DESZ weinig aan om zulke wedstrijden te spelen want leren doe je er niet van.Volgende week staat een veel belangrijker wedstrijd op het programma namelijk de bekertopper tegen Flevo Boys D4.In de competitie werd het 4-4 dus het kan alle kanten op.

Doelpuntenmakers: Sander 4, Anton 2, Dave 8, Bas 3, Maud 1, Koen 2, Jaimy 1, Raoul 1 en Vincent 1.

===================================================================================

8e competitiewedstrijd Nagele E1 – Flevo Boys E6: 6-3

Zaterdag stond de topper tussen nr. 3 (Flevo Boys E6) en de nr. 4 op het programma. De winnaar zou zich als nr. 3 gaan nestelen op de ranglijst. Er stond dus wel het een en ander op het spel. Dat was ook wel aan onze spelers te merken, maar ook aan die van Flevo Boys. Er was genoeg spanning van te voren en daarom was topscheidsrechter Hans van de Klundert gevraagd om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Dat lukte op een paar overtredingen na prima. Nagele trok vanaf het begin het spel naar zich toe. Flevo Boys liet Nagele komen en wachtte af op de counter. Na 9 minuten spelen werd het verdiend 1-0 voor Nagele, door een prima actie van Sebastiaan. Flevo Boys moest nu wel komen en probeerde via goed positiespel Nagele onder druk te zetten. Maar als ze al voor ons doel kwamen was het Olaf onze keeper die met fantastische reddingen zijn doel schoon hield. Vlak voor rust was het opnieuw Sebastiaan die met een soortgelijke actie als bij het 1e doelpunt de 2-0 aantekende. Na rust zorgde Dennis K. met een messcherpe aanval voor de 3-0 en was de wedstrijd eigenlijk wel beslist. 4-0 werd het door een snoeiharde vrije trap van Dennis E. die alleen nog door een speler van Flevo Boys kon worden verlengd in het eigen doel. Flevo Boys deed toen wat terug en maakte 4-1. Dennis K. en Sebastiaan maakten aan alle onzekerheid een eind en scoorden beiden nog een doelpunt 5-1 en 6-1. Het slotakkoord was voor Flevo Boys en zij bepaalden de eindstand op 6-3. Een goede overwinning voor ons waarmee we de 3e plaats in de competitie bijna hebben veilig gesteld.

===================================================================================

Nagele E2-RKO E2

De jongens van Nagele E2 moesten aantreden tegen RKO uit Rutten.Helaas kwam deze verslaggever 10 minuten te laat, waardoor hij de start van de wedstrijd heeft moeten missen. In de gemiddelde wedstrijd gebeurt er nog niet zoveel in de eerste 10 minuten, maar bij de jongens van de E2 is dat anders dit seizoen en daar was deze wedstrijd geen uitzondering op. Wat had de verslaggever namelijk al gemist:

* 2 penalties, één door een handsbal en één doordat Okke werd neergehaald door de keeper. Thijs benutte beide penalties
* een prachtige kopbal van Okke* de eerste goal van Robin
* een mooie lop van Stijn en nog heel veel harde afstandsschoten.
En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Toen de eerste helft was afgelopen was het maar liefst 12-0.

Ellen had de eerte helft gekeept, maar in de tweede helft nam Timo de handschoenen van haar over. RKO begon meteen met een aantal aanvallen. Gelukkig konden Bernd en Stijn de meeste aanvallen weren en hield Timo de overige ballen tegen.Hierna nam Nagele het roer weer over en kwam de scoremachine weer op gang:Okke (2x) en Thijs scoorden beiden, maar toen was daar ineens een tegenaanval en washet 15-1.De jongens van E2 lieten zich er echter niet van weerhouden om nog meer te scoren. Er volgden prachtige combinaties tussen bijna alle spelers, waaruit heerlijke goals kwamen.Zo liep de score op tot 20-1.In het slot van de wedstrijd wist Thijs uit een schitterende solo nog één keer te scoren, waardoor het 21-1 werd.Natuurlijk is zo’n hoge score best leuk, maar de toeschouwers hebben vooral kunnen genieten van een team dat steeds beter gaat samenspelen.

===================================================================================

Bant F1 – Nagele F1

Vandaag was de topper tegen Bant, want wie word er vandaag  kampioen van deze najaars competitie? Bant heeft de beste papieren om te winnen, want na vele geluiden bij  al onze tegenstanders zouden zij heel erg sterk zijn.

Onze mannen schrokken toch wel een beetje van de lengte van  sommige mannen en de spanning was ook van de gezichten af te lezen. Maar met  een kans om kampioen te worden was dat al weer snel vergeten. Na de aftrap werd al snel duidelijk dat dit een goed  7 tal was en dat wij alle zeilen moesten bij zetten om een kans te maken. In de éérste helft wist Bant er al twee te scoren, dus met 2 – 0  de rust in is er nog niks aan de hand. Maar in de tweede helft sloeg Bant toe en onze mannen deden er alles aan om een doelpunt te voorkomen, we hebben wel nog twee zelf kunnen scoren maar meer zat er helaas niet in. En zo liep Bant uiteindelijk uit naar 9 – 2 , en zo zijn zij kampioen geworden van deze najaars competitie. Zelf zijn we nu tweede geworden en daar zijn we ook heel trots op natuurlijk.

In december gaat de zaal competitie weer beginnen en wat dat gaat worden lezen jullie dan wel weer.