2 Oktober 2010

Kat- en muisspel uit bij Tollebeek

Coach Butt-head had er al voor gewaarschuwd. Tollebeek uit… Een ware angstgegner voor Nagele 2. Zo ook vandaag. Butt-head had de week voorafgaande aan deze wedstrijd enkele spelers meegenomen naar aanvoerder Gaizka in Eindoven om taktieken door te spreken. Niet zonder succes. Nagele was veel beter, het was een kat- en muisspel. Het bleef echter lang 0-0 maar de goal kon eigenlijk niet uitblijven. En daar was ie dan: The Legend (Niet te verwarren met John Legend). Hij leidde Nagele 2 met twee knappe (of terwijl sicke) kopgoals naar de 5e zege op rij: 0-2.

Coach Butt-head had naar eigen inzicht, bij afwezigheid van een bijklussende Mees, een opstelling in elkaar geknutseld:

Tor: MatsoeMatsoe
Abwehr: Tjoepie, Matti, Gaizka (C), Emiel
Mittelfeld (met een hoog ‘The’gehalte): The Dokter, The Wizard, The Legend, Splinter
Angriff: Bramhead, MarijnvdW

In een week waarin de eastermarretjes rijkelijk vloeiden was een ieder fit voor de wedstrijd. Alleen Landman had een blesurre…..Na een lange warming up, werd al gauw weer het vertrouwde Nagele 2 spel op de mat gelegd. Een verzorgde opbouw, strakke inspeelpasses,  verplaatsingen, balrecuperaties, panna’s, ééntweetjes, steekpasses en crosspasses. Alleen op de ‘Baslers’ moet nog getraind worden. Desondanks deed het spel weer Barcelona-achtig aan en trapte Nagele niet in de muizenvallen die Tollebeek had gezet. Toch ontbrak er iets: doelpunten. De man die hier de kansen voor had was Bramhead.  Het scoren ging hem eerder in de week nog makkelijk af maar vandaag ontbrak de scherpte bij de excentrieke spits op onverklaarbare wijze. Een buitenkant-voet steekpassje van The Wizard kon hij oog in oog met de keeper niet afmaken. Schoten gingen in de ballenvanger en simpele balaannames sprongen op tot een hoogte waar Muis zelfs niet bij zou kunnen. Zo lang de goal niet viel zat Tollebeek nog in de wedstrijd. Sterker nog, Muis was dichtbij de 1-0. Een ieder telde de kopbal al, maar Muis had geen rekening gehouden met de katachtige reflex van MatsoeMatsoe die de bal uit de kruising ranselde. Dat een kat in het nauw rare sprongen maakt bewees MatsoeMatsoe later. Bij een schot van Muis pakte hij de bal niet op maar maakte hij een intelligent overstapje, de hele voorhoede van Tollebeek en de verdediging van Nagele hiermee in de luren leggende. Bal voorlangs, achterbal. Niks aan de hand. Ruststand 0-0.

Coach Butthead analyseerde de eerste helft: ‘Het voetbal tot de zestien is zaligmakend, echter als je niet scoort, win je niet. Het mag niet zo zijn dat als de kat straks van huis is de muizen dansen’, aldus de coach. Tevens een paar wissels: Splinter sr. werd vervangen door Splinter Jr. Emiel en Marijn moesten plaatsmaken voor Erwin en Seki. De tweede helft kenmerkte zich door 87% balbezit van Nagele. Via rechts (the dokter), via links (splinter jr.) en door het midden werd constant gevaar gesticht. Butthead liet zien geen grijze muis te zijn en greep in: Matti werd uit de spits gehaald en The Legend moest voor meer agressiviteit, scherpte en balvastheid voorin zorgen. Een gouden ingreep van de coach. Nagele 2 bleef het publiek ondertussen verwennen met het vertrouwde one touch voetbal. Het spel kan dan ook het best omschreven worden als ‘The Passing Game’ waarmee Arsenal furore maakt. Ook verdedigend stond het prima. Slechts een paar ‘Taco-tjes’ zorgden voor paniek maar MatsoeMatsoe heeft, op drie terugspeelballen na, geen bal gehad. De goal kon niet uitblijven en viel dan ook. The Legend kopte een bal fraai (of sick, hoe je het wil noemen) over de keeper: 0-1. Het Tollebeek publiek werd plots muisstil. Nagele ging door en liet het balletje rustig rondgaan. Niet veel later een corner die door The Wizard werd aangesneden en werd binnengekopt door The Legend: 0-2. Wedstrijd gespeeld. Kat in het bakkie.

=================================================================================

Verlies Nagele B1

De eerste nederlaag voor de B-junioren van Nagele is een feit. Tot vandaag werden alle wedstrijden in zowel de beker als de competitie gewonnen. Maar vandaag bleek Urk B3 echter te sterk voor Nagele. Wellicht had het 2-jarig bestaan van bar-dancing “Chez” hier wat mee te maken want het grootste deel van de selectie van Nagele had zich namelijk op de vrijdagavond naar deze bar-dancing begeven. Nagele begon nog alleszins redelijk aan deze wedstrijd. In het begin werd nog wel het initiatief genomen en kreeg Nagele enkele kleine kansjes maar naarmate de eerste helft vorderde begon Nagele minder en minder te spelen. Nagele speelde erg slap. Urk B3 daarentegen speelde veel en veel scherper. Vooraf was er voor gewaarschuwd, je weet dat Urk nooit verzaakt. In het 2e deel van de eerste helft werd het vonnis over Nagele geveld. Tot 4 keer toe mochten de Urker aanvallers vrij door het centrum op komen en even zo vele malen had keeper Bas Bouma het nakijken. Ruststand: 0-4. De B-junioren van Nagele zijn dus weer terug op aarde. Na rust kwam Nagele gelukkig veel beter voor de dag. De eerste 10 minuten na rust was Urk nog de bovenliggende partij maar daarna kwam Nagele toch nog aardig in de wedstrijd. Laurens Bloo tekende na een goede combinatie door het centrum de eerste treffer voor Nagele aan. Het 2e doelpunt van Nagele werd gemaakt door Julien Jukema die een vrije trap feilloos wist te benutten nadat Jos Withaar binnen de 16-meter onderuit werd gehaald.  Dezelfde Jos Withaar liet het 3e doelpunt voor Nagele aantekenen toen hij vanaf de rand van de 16 de bal laag in de hoek wist te schieten. Tegenover deze 3 doelpunten van Urk stonden nog 2 doelpunten van Urk. Eindstand 6-3. Gezien het vertoonde spel in de eerste helft een verdiende nederlaag. Zaak is dat Nagele volgende week thuis tegen Desz uit Zwartsluis de draad weer oppakt.

=================================================================================

Kuinre MC1- VV Nagele MC1 2okt.2010

We gingen om kwart over 10 weg uit Nagele. Toen we aankwamen in Kuinre was het er nog verlaten. Ongeveer een kwartiertje later kwamen er meisjes van de tegenpartij aan, en het bleek dat de kantinevrouw enz. onze inhaalwedstrijd het vergeten waren. En daarnaast kwamen de meisjes van de tegenpartij erachter dat ze hun kleding vergeten waren. Wij waren al helemaal voorbereid, toen ook de meisjes van Kuinre in hun tenue´s klaar waren om warm te lopen en even later te beginnen met de wedstrijd. De eerste helft van de wedstrijd ging wel goed, we stonden in de rust met 0-7 voor. Het was wel lastig voetballen omdat de meisjes van Kuinre een beetje kluitjesvoetbal gingen spelen. Iris was deze helft de keeper. De tweede helft van de wedstrijd was Leanne de keeper. We gingen meer overtikken zodat er voorin meer ruimte ontstond. Uiteindelijk werden er nog 6 doelpunten in geschoten. We hebben dus gewonnen met 0-13 gewonnen. Volgende week zaterdag moeten we weer tegen Kuinre voetballen.