18 September 2010

Nagele spaart SC Zweelo

‘We hadden hier veel meer moeten scoren, zeker voor rust hadden we al op 0-6 of zo moeten staan.’ Aldus verdediger Michiel ‘Kruimel’ Eilander. Zijn woorden waren niet overdreven. Toch stond het in de pauze slechts 1-3. Zweeloo kwam er niet aan te pas en de gasten kregen kans op kans. Een monsterscore behoorde vandaag tot de mogelijkheden maar de enige speler die scherp was voor de goal was Jacco Vessies. Hij wist het net drie keer te vinden. De mooiste goal kwam echter op naam van Bart Prins. De tweede helft nam Nagele ongewild wat gas terug. De voorsprong kwam echter geen moment in gevaar.

VV Nagele speelde goed de eerste helft. Zweelo  had geen antwoord op het spel van de gasten dat compact speelde bij balbezit van de tegenstander en snel omschakelde bij eigen balbezit. Ad Withaar kreeg de eerste kans, alleen voor keeper schoot hij over. Het was het startschot voor een handvol uitstekende kansen alvorens dan toch de 0-1 viel. Vessies was alert op een terugspringende bal van de lat. Niet veel later scoorde hij weer. De voordeelregel leek keurig te worden toegepast, maar op het moment van intikken klonk toch het fluitsignaal. De verder goed fluitende arbiter baalde hier flink van. Hij verwoordde de situatie met een drie letterig vrouwelijk woord en bood zijn excuses aan. Niet alleen de scheidsrechter verkeek zich vandaag op de snelheid van de Nagele aanvallers, ook SC Zweeloo werd bij tijd en wijle aan alle kanten voorbij gelopen. De 0-2 viel toen Bart Prins naar binnen dribbelde en op fraaie wijze de verre kruising wist te vinden. Niet veel later was Jacco Vessies sneller bij de bal dan de keeper, 0-3. Uit het niets werd het 1-3. Een vrije trap kon vrij worden ingekopt bij de tweede paal. Een marge van slechts twee treffers dus bij rust wat niet echt een juiste afspiegeling was van de krachtsverhoudingen.

Na rust was het spelpeil minder. Nagele haalde niet het niveau van de eerste helft en Zweelo kon niet. Enkel uit vrije trappen en corners kon de ploeg enigszins gevaarlijk worden. Maar de voorsprong kwam geen moment in gevaar. Toch blijft 1-3 natuurlijk een gevaarlijke stand en kon je Nagele het verwijt maken dat de 1-4 niet viel. SC Zweeloo had hierdoor lange tijd gewoon nog hoop. Hoop die hen eigenlijk al lang ontnomen had moeten worden. Met wat meer scherpte en overzicht voorin had Nagele ook de tweede helft nog wel wat goals kunnen maken. Alleen Jacco Vessies lukte dit. Een schot van Kees Geschiere kwam nog op de lat, maar de aanvallende middenvelder stond op de juiste plaats om in te tikken.

Een eenvoudige middag dus nabij Duitsland voor het team van Martin de Jong. De opponent van vandaag was dan ook vrij matig en zal ongetwijfeld een lastig seizoen tegemoet gaan. Volgende week zal wat efficiënter met de kansen moeten worden omgegaan. De tegenstand zal zwaarder zijn als één van de koplopers op bezoek komt: FIT Boys uit Beilen.

Scoreverloop:
SC Zweeloo – VV Nagele 1-4 (1-3): 19. Jacco Vessies 0-1, 28. Bart Prins 0-2, 30. Vessies 0-3, 33. 1-3, 82. 1-4 Vessies.

Opstelling Nagele:
Thomas Keur, Keije de Jong, Michiel Eilander (82. Jochem Plat), Thom Jukema, Joep vd Klundert, Rick Bloo, Robin Staes (60. Keees Geschiere), Emiel Krops (70. Wilco Vessies), Jacco Vessies, Bart Prins, Ad Withaar

=================================================================================

Urk 8 – Nagele 2: 0-3

Urk 8 kan je kort omschrijven als een hecht jong vriendenteam. In de beker kwamen ze dit seizoen al tegen en het bleek in die wedstrijd een sterk team te zijn. Die wedstrijd hebben we ook nipt verloren. We hadden dus zaterdag iets goeds te maken tegen een vooraf al gewaagde tegenstander. Kappie de spits van urk 8 was een ware hel voor de verdediging in de bekerwedstrijd. Een jongen om rekening mee te houden dus.

Het zonnetje scheen prachtig rondom sportpark de vormt. Onder een vochtige grasmat kon de wedstrijd om half 3 beginnen.Nagele dat inmiddels een ongeslagen reeks bezit aan het begin van de competitie, liet in het begin van de wedstrijd al zien dat het in vorm is. Snelle combinaties op eigen helft, vervolgd door een dodelijke steekpass vanaf het middelveld door het hart van de verdediging van urk zorgde voor vele kansen in de eerste helft. Urk had ook niet veel te vertellen, het is een voetballend team met veel beweging. Doordat Urk vol op de aanval ging ontstonden er grote ruimtes achter de verdediging. De snelle voorhoede van Nagele maakte hier optimaal gebruik van en dat zorgde ervoor dat we met 0 – 1 de rust ingingen.

In de 2e helft wilde Urk het spel maken. Dit liet het middenveld en de verdediging van Nagele ook gewoon toe. Urk heeft in de beginfase van de 2e helft 1 grote kans gehad. Vlak daarna sloeg nagele genadeloos toe met de 0 – 2. Door een grote verdedigingsfout was de 0 – 3 een feit en speelde Nagele zonder al te veel moeite maar met snelheid en goed samenspel de overwinning in de wacht.

=================================================================================

Nagele 3-Tonego 4

UITSLAG: 5 – 2 (ruststand 1-0)

VOORAF
Nagele          2 gespeeld 3 punten (8-5)
Tonego         1 gespeeld 0 punten (1-3)

HENK, DE WITTE CONDOR ALS VOORBEELD VOOR NAGELE 3

We moesten er even een paar wedstrijden op wachten, maar hij is nu echt geland: Henk de Witte Condor. Hij schaaft, hij sleurt, is nergens bang voor en kent geen pijn. Ja, zelfs na het uitvallen van onze spits, zie je hem ook nog in de voorste linie verschijnen. De 5-2 uitslag was dan ook een zekerheidje.

Nadat we vorige week 11 man hadden, die een hele wedstrijd moesten spelen, had onze leider deze keer geen risico genomen. Met maar liefst 4 wissels boog de bank van Nagele vervaarlijk door. Na het beginsignaal van de opvallend fit ogende Henk Feddes, ging Nagele vol in de aanval. Tonego werd gelijk klem gezet op eigen helft en de ene aanval was nog mooier dan de andere. Na 10 minuten spelen had Nagele echter wel een kluts nodig om Allard vrij voor de keeper te krijgen. Allard beloonde het vertrouwen van de leider in zijn linksvoorpositie door zeer beheerst de vrije hoek te kiezen: 1-0. Tonego wist echter daarna knap de linies gesloten te houden en liet daarna niets meer door. Sterker nog, Nagele dankt keeper Dennis Molenaar voor zijn schitterende zweefduiken en 1-op-1 reddingen waarvan hij zelf zei dat het er minstens 12 waren…

Nagele bracht de tweede helft 4 frisse krachten in het veld en dacht de voorsprong gestaag uit te gaan bouwen. Rens en Erik dachten echter dat ze 10 een-tweetjes konden doen met een spits in de buurt. Dit ging natuurlijk fout en de spits kon vrij op Dennis af: 1-1.Nagele toonde echter flexibel te zijn en Stefan Rademaker beloonde zijn goede spel met een stift in de korte hoek, niet lang na de gelijkmaker. Binnen 3 minuten liep Nagele uit naar 3-1: via een goede combinatie door het midden, rondde Erwin van der Wiel beheerst af.Toen Zeger via zijn Tomba-slalom ook nog eens gevloerd werd in de 16, kon Rens zijn fout goedmaken door de penal te benutten, hetgeen ie dan ook vakkundig deed (4-1).Een snelle counter bracht Tonego nog even richting een aansluittreffer (4-2), maar Nagele heeft ook nog Sjoerd. Na zeker 4x in gedachten al een wereldgoal gemaakt te hebben, speelde Sjoerd deze keer de bal op Erik, die vervolgens Erwin van der Wiel vond. Erwin stelde de overwinning van Nagele beheerst veilig: 5-2.

Door deze overwinning stijgt Nagele naar de 3e plaats en kan ik als redacteur vanaf deze plaats melden dat er een hardnekkig gerucht rond het veld van Nagele gonsde: Volgende week zullen Henk de Witte Condor én El Salvador in 1 elftal aantreden tegen Tollebeek!

Opstelling Nagele: Dennis Molenaar, Kees Hoekstra, Björn Kuipers (45’: Rens Koene), Erik Peterse, Gideon Molenaar, Paul Andela (60’: Sjoerd Postma), Erwin Boogaard, Frank Westervoorde (45’: Michel Goossens), Allard van der Wiel (45’: Erwin van der Wiel), Zeger Koene en Stefan Rademaker.
=================================================================================

Nagele Dames 1 – Kuinre Dames 1

NAGELE – Toen afgelopen zaterdag menig scheids de wedstrijd alweer had afgefloten, hief onze scheids J.P. de Jong zijn fluit naar de mond voor het startsignaal. Het was al vier uur voordat onze wedstrijd begon, dit vanwege het feit dat het hoofdveld nog steeds niet klaar is om bespeeld te worden. De vijf wissels op de bank getuigden van het feit dat Ronald vandaag de beschikking had over een brede selectie. En met diezelfde brede selectie waren we van plan punten te pakken tegen de dames uit Kuinre.

In mijn ogen (en ik zal toegeven dat ik niet degene ben met het grootste voetbalverstand) begonnen we wat rommelig aan de wedstrijd. Er werd niet goed op de man verdedigd waardoor Kuinre de kans kreeg zich vrij te lopen voor het doel en jawel, te scoren.

Maar waar ze bij Kuinre een boerenmeid hebben die de bal er even intikt, hebben wij als dames van V.V. Nagele de beschikking over de altijd goedlachse Marije Boogaard. Ook zij heeft als eveneens boerenmeid en weliswaar ietwat verbaasd over het feit dat de bal echt raak was, ook even een bal in het doel van de tegenstander getikt. Een – een.

Toen wij allemaal eigenlijk allang toe waren aan rust – niemand van ons (u mag hier ook de naam van ondergetekende invullen) had er namelijk aangedacht wat extra mee te nemen omdat we zo laat moesten spelen, nam een van de dames van Kuinre nog even het initiatief om ons gras uitgebreid te keuren. Ik weet niet wat ze precies gedaan heeft, maar ze ging met een pijnlijke knie het veld af en we hebben er nooit meer wat van terugzien. Laten we er dus maar vanuit gaan dat het gras van ons tweede speelveld voorlopig nog prima is en met die gedachte liepen wij de kleedkamers in voor een bakje thee.

Na de bak thee met betrekkelijk weinig suiker en enige tips van Ronald mochten we het veld weer op. Enkele sterspelers werden uit het veld gehaald en gelijken aan hen vervingen hun plaatsen. Omdat er weinig mensen uit ons team zijn die de taak om grensrechter te zijn graag op zich nemen heeft onze praatkoningin Evelien Doggen een held weten te strikken: Niels Vegterlo. Bij deze wil ik hem graag nog in grote letters bedanken dat hij zichzelf in weer en wind over heeft gegeven aan het oranje gele stokje en een geweldige tweede helft voor ons heeft weten te vlaggen. Bedankt! Denkt u nu, ik zou ook graag eens het leukste damesteam van V.V. Nagele willen vlaggen? Dat kan gratis! U kunt zich aanmelden bij een van ons.

De tweede helft verliep, weer naar mijn idee, minder rommelig! Desalniettemin wisten wij Kuinre niet tegen te houden en maakten zij hun tweede goal deze wedstrijd. Ons spel was weliswaar wel aanzienlijk beter dan in de eerste helft, we waren dan ook meer op Kuinre hun helft aanwezig. Helaas lieten we dit niet merken en bleven onze scoormachines uit. Eindstand van de wedstrijd 1 – 2 voor de dames van Kuinre.

=================================================================================

Nagele C1 behaalt eerste competitiezege

Nadat we vorige week zeker een punt verdient hadden hebben we nu de volle drie punten behaald. We gingen tegen SC Emmeloord voortvarend van start en na een goede combinatie scoorde Sander al na 3 minuten de 1-0. In de eerste helft werd er goed gespeeld en kon Jean Rony vrij voor het doel de 2-0 binnen schieten. Na vervolgens Matthijs, Sjoerd zelfs met z’n linker en Jasper gingen we met 5-0 de rust in. De tweede helft was beduidend minder, uiteindelijk wonnen we na doelpunten van Jasper, Bob met een mooie lob en vervolgens Youri met 8-0. Volgende week moeten we al om 7:20 uur op pad naar Koekange hopelijk is iedereen op tijd wakker.

=================================================================================

Nagele MC1-Urk MC1

Een thuis wedstrijd tegen Urk. Iedereen had er zin in, en zo zijn eigen verwachtingen van de wedstrijd. De een dacht dat het moeilijk werd de ander makkelijk of wist het niet. Tijdens het inlopen begon het al wat te regen, maar toen de wedstrijd om 11 uur begon was het bijna gestopt. Nagele nam de aftrap, Christine ging gelijk naar het doel en scoorde het 1e doelpunt. Iedereen vond het geweldig! Daarna de aftrap voor Urk maar Christine pakte de bal schoot voor het doel en Laura maakte hem af! 2 doelpunten in 3 minuten. Een beter start kon niet. Een tijdje daarna scoorde Christine nogmaals, toen Laura en aan het eind van de 1e helft scoorde Sarah ook nog een doelpunt. We gingen de rust in met 5-0 voorsprong. De tweede helft kwam wat moeilijker op gang. En Urk had veel bal bezit. Maar Uiteindelijk kwam Marieke van achter gerend en schoot de bal in het doel. Als snel daarna scoorde Ilse ook nog een doelpunt. En als afmaker van de wedstrijd scoorde Laura de 8-0. We hadden de 2e wedstrijd de competitie ook gewonnen!

Volgende week uit naar Marknesse

=================================================================================

Nageler knulletjes (D1) gaan strijdend ten onder tegen Urker reuzen

De tweede wedstrijd van de competitie werd vandaag tegen Urk D4 gespeeld. Tot onze grote schrik stonden er een paar hele grote kerels in het veld, even dachten we dat w ergens anders moesten spelen maar dat was helaas niet waar.Nagele begon de wedstrijd goed en nadat Urk zijn eerste kans had gevaarlijk door. De tweede aanval was gelijk raak, Leon scoorde op aangeven van Koen 0-1. Een paar minuten later was het echter alweer gelijk, een hele grote Urker denderde op links langs de verdedigers en ramde de bal onhoudbaar boven in het doel 1-1. Nagele liet het er niet bij zitten en de ene na de andere aanval volgde met een gevaarlijke Dave en Anton voorin. De keeper van Urk moest alle zeilen bijzetten om zijn doel schoon te houden. Het was echter Sander die Nagele weer op een voorsprong zette 1-2. Urk gooide er nog een schepje bovenop en Nagele kreeg het steeds moeilijker. Onze keeper Vincent sloeg de meest moeilijke ballen uit zijn doel en keepte een geweldige wedstrijd. Hij kon echter niet voorkomen dat Urk nog voor rust een paar keer scoorde 4-2. Na rust gooide Nagele in zijn sterkste opstelling er weer een schepje bovenop en de kansen bleven komen, Urk maakte echter handig gebruik van de ontstane ruimte en maakte de 5-2. Nagele bleef de moed erin houden en het was Sander die op prachtige wijze een vrije trap van 25 meter in de bovenhoek ( van wie heeft hij het toch) krulde. Het kaarsje bij Nagele ging tegen het einde van de wedstrijd langzaam uit en we waren dan ook blij dat de scheidsrechter bij 7-3 de wedstrijd beëindigde.Jongens niet getreurd, als jullie zo blijven werken komen de punten vanzelf. Zorg echter wel dat je vrijdags een beetje op tijd je bed ingaat, vandaag waren er verscheidene spelers die niet fit genoeg waren.

=================================================================================
3e Competitiewedstrijd Nagele E1 –Tonego E1 : 19-0

Na de overwinning vorige week op Oranje Zwart hebben we de “winning mood” te pakken. Tonego E1 was het volgende slachtoffer. Met maar liefst 19-0 werden de voetballers uit Luttelgeest weer naar huis gestuurd. We waren dan ook gebrand om te winnen, want de 1e wedstrijd tegen SVBS stond ons nog vers op het netvlies. Maar we begonnen heel sterk. Nick Aarden was zo vriendelijk om ons te versterken want Ferry was een weekendje weg. Al na 1 minuut was het Dennis Eissens die 1-0 aantekende. Hij was ook degene die goed rekening houdt met de vroege wedstrijden want hij lag om 20.00u al op bed! Hij was ook degen die de 2-0 scoorde. Daarna was het Dennis Koene die 3 x scoorde. Het werd een “Dennis” wedstrijd want de 6-0 werd weer door Dennis Eissens gemaakt. Toen werd het 7-0 door Marije en Nick scoorde de 8 en 9-0. Dat was ook de ruststand. Marije zorgde na rust voor de 10-0 en Stan voor 11-0-. Daarna was het weer Dennis Koene die 2 x scoorde. Dennis Eissens kon natuurlijk niet achter blijven en scoorde 14-0. 15-0 werd het door Nick en Merlijn zorgde voor de 16-0. Marije en 2x Dennis Koene zorgde voor de einduitslag van 19-0. Al met al een verdiende overwinning tegen een niet al te goede tegenstander, maar we zijn op de goede weg! =================================================================================

Flevo Boy’s F6  –  Nagele F1

Vandaag werd het weer een uitdaging want we moesten spelen op het kunstgrasveld, en dat is wel even wennen hoor.Nadat wij mochten aftrappen hebben we geknokt om bij het doel te komen van de tegenstander maar de bal wou er maar niet in.Flevo Boy’s bood goede weerstand en het duurde dan ook lang voordat wij  voorbij de verdediging van hun kwamen.En ja hoor daar was de verlossing, via een counter wist Thomas de bal in de goede hoek te schieten en het  was 0 – 1 voor ons.In de tweede helft sloeg de vermoeidheid toe en Flevo Boy’s kwam steeds meer opzetten richting onze doel. Natuurlijk stonden onze mannen achterin samen met de keeper hun mannetje en wisten zo elke aanval te weren.Om de boel af te maken wist Cas er  nog 0 – 2 van te maken en dat was ook de einduitslag van deze wedstrijd.