16 Oktober 2010

Nagele verliest 2 punten door waardeloze grensrechter!

Nagele – Hollandscheveld     1-1       (1-1)

Nagele begon deze wedstrijd met een wel erg sterke bank. Maar liefst zes man had daar plaats genomen. Zodoende kon trainer Martin de Jong putten uit genoeg talent om Hollandscheveld op de knieën te krijgen. Dit lukte dan ook in de allerlaatste minuut. Joep van der Klundert scoort op beheerste wijze de winnende goal. De grensrechter van Hollandscheveld heeft gevlagd voor buitenspel van vd Klundert en de scheids neemt dit over en keurt de loepzuivere goal af. Hierdoor blijft de 1-1 staan en deelt men de punten.

Voor aanvang van de wedstrijd werd besloten om niet met een achterstand de rust in te gaan om vervolgens de tegenstander in de tweede helft kapot te spelen met ‘Plan B’. Dit lijkt goed te gaan totdat Hollandscheveld een vrije trap krijgt. Ondanks dat deze bal finaal verkeerd wordt geraakt valt hij achter de slapende verdediging van Nagele en wordt hij simpel achter de kansloze keeper Keur geschoten. Waar de grensrechter van Hollandscheveld hier ongetwijfeld voor buitenspel had gevlagd kent onze grens JP de Jong wel de spelregels en houdt de vlag omlaag, 0-1. Hierna veranderd het spelbeeld en Nagele zet meer druk naar voren en nog voor rust is het raak. Een goede trap van Rick Bloo eindigt op de kop van Gertjan Hulsman die deze voorzet tot doelpunt promoveert. De scheidsrechter keurt nog wel een doelpunt af van Hollandscheveld. Er zou een overtreding zijn begaan door de spits alvorens hij scoorde. Tot zover gaat het nog goed met de tactiek van Nagele want met een gelijke stand haalt men de rust.
Na rust wordt de sfeer in het veld grimmiger en grimmiger. Met voetbal heeft het soms niets meer te maken. Voetballend gezien is het enige hoogtepunt de vrije trap van Robin ‘Buzzy’ Staes. Die van grote afstand de bal op de kruising uiteen ziet spatten. De verdere tweede helft wordt gekenmerkt door veel overtredingen. Na 70 minuten besluit de arbiter na de zoveelste overtreding van Hollandscheveld de wedstrijd te staken. Geen grip op de wedstrijd is zijn conclusie. Na even op adem te zijn gekomen komt de leidsman terug op zijn beslissing en zullen de laatste 20 minuten toch nog worden gespeeld. Dat moet het moment zijn geweest dat de grensrechter van Hollandscheveld heeft besloten zich met het spel te gaan bemoeien. Waar menig assistent scheidsrechter zich graag op de achtergrond houdt is dat bij deze man totaal onbekend. Naast het kinderachtig reageren op alles en nog wat heeft hij de tik om op alles te vlaggen wat hij maar kan verzinnen zolang het maar in het voordeel is van zijn eigen clubje. Met als toppunt de situatie in de allerlaatste minuut. Vd Klundert wordt prima aangespeeld door de ingevallen Emiel Krops hij speelt zijn man voorbij en schiet de bal voorbij de keeper. Dit houdt in dat hij 2 man achter zich had. Dit kan dus onmogelijk buitenspel zijn. Uiteraard denkt de (…) grensrechter van Hollandscheveld daar anders over en wederom gaat die vlag omhoog. Waarom scheidsrechter Wagenaar deze beslissing overneemt is nog steeds onbekend. Nagele reageert uiteraard geagiteerd op deze beslissing en de scheids besluit hierop meteen de wedstrijd af te fluiten. Dit toch grote ontevredenheid van Nagele. En overwinning was niet verdiend geweest, maar om op zo`n van manier niet van je tegenstander maar van zijn grensrechter 2 punten te verliezen is bijzonder zuur.

Opstelling Nagele:
Thomas Keur, Keije de Jong, Michiel Eilander, Thom Jukema, Joep vd Klundert, Rick Bloo, Kees Geschiere, Gertjan Hulsman, (65. Emiel Krops) Jacco Vessies, Bart Prins (70. Ronald Gadellaa) Robin Staes.

======================================================================================

Nagele 3 langs Veno dankzij hattrick van Bob

Nagele 3e plaats met 4 gespeeld 7 punten (16-10)
Veno 8e plaats met 5 gespeeld 6 punten (6-9)

UITSLAG: 3 – 7 (rust 2-5)

De uitwedstrijd in en tegen Veno 3 was vorig jaar nog een enerverende 1-1. Afgelopen zaterdag had Nagele 3 het veel eenvoudiger. Het speelde 85 minuten op de helft van de rood-witten en maakte dan ook 7 doelpunten. Welgeteld 3 counters zorgden ook voor even zoveel tegendoelpunten. Uitblinker bij Nagele was Bob Zeger; een heuse hattrick zorgde alweer voor zijn 7e goal in 4 wedstrijden. Met El Salvador aan zijn zijde, is dat ook een zekerheitje, die deze keer 2 goals voor zijn rekening nam.

Met maar liefst 15 man toog Nagele 3 naar Vollenhove. Marco de Jong was ook weer hersteld van een vervelende kuitblessure en we hadden zowaar de keeper van het 1e op doel staan, die zelfs al uitgebreid traint door de weeks. Veno 3 werd gelijk klem gezet op eigen helft en het is daar 40 minuten lang niet vandaan gekomen. De ene naar de andere mooie aanval werd getoond aan het meegereisde publiek. De witte condor zette een messcherpe aanval op over links die door Paul Bovée met rechts diagonaal werd ingeschoten: 0-1. Niet lang daarna zagen we weer een aanval over links via Henk Klijnstra die eindigde met een lange boogbal. El Salvador dook op in de 16 en volleerde de bal snoeihard in het dak van het doel: 0-2. Ook de 0-3 kwam van de voet van de Verlosser. Een harde voorzet van Erik kwam tegen een been van een tegenstander zomaar in de goal. Tot die tijd hadden we Bob nog niet echt gezien. Zijn doelpuntenreeks begon deze middag met een lullig intikkertje: 0-4. Veno had inmiddels de joker ingezet en die tekende de 1-4 aan. Hij had daar wel de hulp van Jos voor nodig die bij het uitverdedigen de bal niet ver genoeg wegroste.

Deze onverwachte tegenslag deed Nagele niets, want het stond al weer op de helft van Veno met een corner. El Salvador plaatste deze corner precies op het hoofd van Frank Westervoorde bij de 2e paal. Met een krachtige kopbeweging en een meter boven de grond, kopte Frank de bal naar de grond, net als Peter W. in zijn beste jaren: 1-5. Nog waren de doelpunten in de eerste helft nog niet allemaal gevallen. Veno tekende namelijk ook nog de 2-5 aan.

3 verse krachten werden ingebracht en Nagele zou wel eens even richting de dubbele cijfers gaan. Nog geen minuut na rust, was het Veno echter dat de spanning volledig terug bracht in de wedstrijd: 3-5. Maar gelukkig had Nagele Bob in de spits staan. De doelpunten werden steeds mooier en vooral de laatste was een schoonheid: Zeger zette de één-twee met Björn zelf op. Bjorn gaf een boogballetje over de laatste linie  van Veno en de doorgelopen Zeger plaatste de bal met een boog over de uitlopende keeper: 3-7.

Volgende week wacht de inhaal- en uitwedstrijd tegen Tonego 5.

Opstelling Nagele: Jos vd Vlekkert, Michel Goossens (60’: Sjoerd Postma), Björn Kuipers, Rens Koene (45’: Erik Peterse), Gideon Molenaar, Paul Andela, Paul Bovée, Frank Westervoorde (45’: Marco de Jong), Erik Hup (45’: Allard van der Wiel), Zeger Koene en Jaap Jippes.

======================================================================================

Mooie overwinning Nagele B1

Steenwijkerwold B1 – Nagele B1 1-5

Aanwezig: Bas, Tomas, Kevin, Rick, Christiaan, Jacco, Julien, Ronald, Arnoud, Sjurry, Laurens, Jos Withaar en Tim.
Afwezig: Jos van de Berg en Leider Harry.

Vooraf aan de wedstrijd had Nagele van verschillende kanten gehoord dat Steenwijkerwold B1 een ploeg was met een grote mond en losse handjes dus ging Nagele B1 met gemengde gevoelens naar Steenwijkerwold. Eenmaal daar aangekomen viel het gelukkig allemaal mee en klopte er niets van al die verhalen. Zelfs op de scheidsrechter had Nagele B1 niks aan te merken. Nagele begon moeizaam aan de wedstrijd. Er werd door Steenwijkerwold vaak de lange bal gehanteerd en dat zorgde voor onduidelijkheden in de verdediging van Nagele. Daarom kwam Steenwijkerwold in de 14e minuut op een 1-0 voorsprong. Pas daarna werd Nagele wakker en kwam steeds meer in de wedstrijd. Dat resulteerde in een aantal kansen alleen de bal wou nog niet tussen de palen. Pas 5 minuten voor rust wist Arnoud het net te vinden na een mooie actie van Julien (1-1). De 2e helft kwam Nagele veel beter de kleedkamer uit dan Steenwijkerwold. De jongens hadden maar 1 doel en dat was 3 punten mee naar huis nemen. Er werd ontzettend goed gevoetbald en dat resulteerde al snel in de 1-2 en de 1-3. Beide doelpunten kwamen op naam van Jos Withaar. Nagele vond het waarschijnlijk niet genoeg en bleef aanvallen met mooi voetbal alleen de kansen bleven onbenut. Pas 10 minuten voor het eindsignaal wis Sjurry het net te vinden na de komplete verdediging van Steenwijkerwold het bos in te hebben gestuurd (1-4). Vlak voor het eind van de wedstrijd zette Julien de eindstand van 1-5 op het scorebord.

======================================================================================

Steenwijk MC1 – Nagele MC1

We moesten uit tegen Steenwijk,
we hadden niet zo veel mensen want Ilse, Sarah, Laura en Petra deden niet mee, maar we hadden net genoeg.

Tot we er waren duurde wel even, want we moesten nog even wachten op de tenutjes en op de op de weg reden er telkens irritante trekkertjes enz. voor ons 

We kleedde ons om, en we hadden het allemaal ijskoud, het was namelijk ook ijskoud! We deden een goeie warming up, en toen begonnen we, Iris stond op doel.
Het ging niet superslecht maar nou ook niet supergoed, we moesten er even eenkomen, toen werd het eerste doelpunt gescoord door nica. Hierdoor kregen we weer wat meer zin, en ging het ook weer wat beter, en scoorde we wat sneller.
Zo eindigden we de eerste helft met 5-1.

In de rust warmden we weer een beetje op, en daarna gingen we het veld weer even op. Suzanne stond nu op doel. We gingen er weer tegenaan en scoorden al weer snel, helaas scoorde steenwijk ook nog één keer, maar daar gaven we niet zo om. Het stond 9-2 en we dachten laten we de 10 halen, en dat deden we, leanne scoorde en het stond 10-2. Vlak hierna schoot de scheids af.

======================================================================================

Nagele D1 boekt ruime winst 15-4

Vandaag stond de wedstrijd tegen Bant D1 op het programma. Bant die de laatste 3 wedstriiden niet meer verloren had, was enorm gebrand om revanche te nemen voor de bekerwedstrijd. Tijdens de warming-up begon de verbale strijd want Bant zou ons wel even dik inmaken.

De mannen van Nagele gaven geen krimp en lieten hun voeten spreken. Binnen een kwartier lag Bant al op het bekende ruggetje want Nagele had 5x gescoord. Even gas terug nemen is Nagele wel toevertrouwd dus kwam Bant ook aan voetballen toe en ondanks zijn schitterende reddingen moest Corne toch 1x de bal uit het net halen. Ruststand 5-1.

De laatste wedstrijden had Nagele nog weleens de neiging om slap aan de 2´helft te beginnen maar vandaag was het anders. Sander vond het nodig om een nieuw record te vestigen want binnen 5 minuten scoorde hij maar liefst 4x. Dit was even teveel van het goede dus liet Nagele Bant wederom voetballen en mochten ze 3x scoren. Nu vonden de mannen het welletjes en via mooi combinatie voetbal werd Bant nog verder opgerold.

Al met al een prima wedstrijd en om in vorm te blijven speelt Nagele 25 Oktober een lichtoefenwedstrijd tegen in en tegen Swifterbant.

Bijzonder deze wedstriid was dat onze laatste man Youri op een paar centimeter na bijna gescoord had. Verder willen wij onze uitmuntende grensrechter Betsy Brals bedanken want zonder haar had Nagele nooit gewonnen.

Doelpunten:
Sander          5x
Anton           4x
Dave             4x
Leon             1x
Koen             1x

======================================================================================

6e competitiewedstrijd Bant E1 – Nagele E1 : 2-11

Zaterdag stond de wedstrijd tegen Bant E1 op het programma. Op papier zou het een gelijkwaardige tegenstander moeten zijn omdat we in de stand op gelijke hoogte stonden. Maar dat bleek in de wedstrijd toch wel anders. Wij hadden namelijk ook nog iets goed te maken na de dikke nederlaag  vorige week tegen Creil. Bovendien is Sebastian van Breugel ons team komen versterken en die had er gelijk zin in. Op het koude en winderige nieuwe sportcomplex van Bant zetten we Bant E1 onder druk. Na een minuut of 6 was het Ferry die de score opende, 0-1. Daarna was het verzet van Bant eigenlijk wel gebroken want het werd snel 0-2 door Dennis Eissens. 0-3 en 0-4 werd het door onze nieuwe aanwinst Sebastian. Toen deed Bant wat terug en werd het 1-4,  maar door een magistrale kopbal van Stan werd het 1-5. Voor rust werd het 1-6 door Ferry en 1-7 door Dennis Koene. Na rust werden we wat moe en scoorden we nog “maar” 4 keer door Ferry, Marije, Sebastian en Dennis Eissens. Bant kon daar slechts 1 doelpunt tegenover stellen en zo werd het uiteindelijk 2-11. Een mooie revanche en nu proberen om dit nivo vast te houden met nog een aantal lastige wedstrijden voor de boeg.

======================================================================================

Nagele F1 walst over Tonego F1 heen

Wat de webmaster in de voorbeschouwing al voorspelde is werkelijkheid geworden. Het duurde heel even voordat onze dieselmotor op gang kwam, maar ja toen de motor eenmaal draaide, werd er ongeveer 1 doelpunt per 2 minuten gescoord. Het bleek al snel dat het niveau verschil te groot was en dat is voor Tonego toch wel jammer. Doordat de jongens steeds beter en vaker gaan overspelen worden onze spitsen op hun wenken bediend en dit resulteert in heeeel veeeel doelpunten: Thomas scoorde maar liefst 7 keer, Cas nam er 8 voor zijn rekening, Rick schoot er 3 achter de keeper en onze voetballende keeper Olec wist er in de 2e helft ook nog één in het net te schieten. Desondanks hebben wij toch nog 2 doelpunten moeten incasseren, waardoor het eindreslutaat 19 – 2 is geworden. Super gedaan jongens !!!!!