13 November 2010

Nagele1 niet voorbij Vitesse ’63

Na een goede competitiestart zakt Nagele de laatste weken weg op de ranglijst. Ook vandaag was het spel niet om over naar huis te schrijven. Na 2 keer drie kwartier ploeteren stond dan ook een 0-0 einduitslag op het scorebord. En dat was waarschijnlijk de uitslag die het beste paste bij deze wedstrijd.

De eerste helft was er één om snel te vergeten. Nagele wist geen goede aanval op de mat te leggen, en had dan ook geen scoringskansen. De tegenstander uit Koekange liet wat meer zien, maar was geen team dat uitblonk in kwaliteiten. En dus ontstond er een saai schouwspel. De beste kans was voor de gasten. De spits kon de bal vanaf de rand van de zestien in een leeg doel binnen schieten. Gelukkig gaf hij de bal een F-pupil snelheid mee, waardoor redding op de doellijn kon worden gebracht.

Na rust kwam Nagele wat beter in de wedstrijd, maar het bracht te weinig om Vitesse ’63 te verontrusten. Jacco Vessies raakte nog wel de lat na een schot/voorzet. Aan de andere kant mocht de thuisploeg niet klagen toen een treffer van Vitesse werd geannuleerd wegens buitenspel. Eigenlijk wist Nagele zich in 90 minuten geen kans te creeren. Daar moest de blessuretijd voor aan te pas komen. Jacco Vessies zag zijn inzet gestopt worden op de doellijn en de rebound werd door Michiel Eilander onbeheerst overgeschoten. Derhalve de einduitslag: 0-0.

Volgende week een uitwedstrijd. Voor de supporters de kans om sinds tijden weer eens een wedstrijd op vreemde bodem te bezoeken, zonder daarvoor uren in de auto te zitten. Tot ons nut en genoegen kunnen we immers melden dat de reistijd slechts een kwartier bedraagt. De laatste keer dat Nagele in competitieverband op bezoek ging bij TONEGO was in 2004, toen 4e klasse A. De wedstrijd kreeg als titel mee: ‘Voetbalthriller op polderklei’. Nagele verloor, met SVM aan het roer, met 4-3 (goals Maiky Nijman, Asley Nijman en Jacco Vessies). Tegenwoordig zwaait SVM de scepter in Luttelgeest. En dus belooft het op voorhand een interessante wedstrijd te worden. Overigens stond SVM langs de lijn zaterdag, en zal hij niet onder de indruk zijn geraakt. Om met een laatste feitje af te sluiten: De laatste polderderby die Nagele speelde was anderhalf jaar geleden. Nagele rolde op eigen veld SVM met 6-1 op (hoofdrol ijskonijn Seki van der Sar), toen de opmaat naar het kampioenschap in 4A.

Nagele – Vitesse ’63 0-0 (0-0)

Opstelling Nagele: Thomas Keur, Keije de Jong, Kees Geschiere, Thom Jukema, Wilco Vessies, Rick Bloo, Joep vd Klundert, Emiel Krops (70. Ad Withaar), Jacco Vessies, Gertjan Hulsman (80. Michiel Eilander), Robin Staes.

=================================================================================

Nagele 2 – Flevo Boys 7 : 4 – 0

Na 7 wedstrijden zonder enig puntverlies was het afgelopen zaterdag de taak om Flevo Boys 7 met lege handen naar Emmeloord terug te laten keren. Nadat het eerste fluitsignaal had geklonken was Nagele heer en meester op bijna alle posities. Keeper Jos had achteraf gezien nog best een muurtje kunnen vlakken, want op het 2e veld van de plaatselijke VV was weinig werk voor hem te doen. Na menig combinatie spel kwamen al vrij snel de eerste kansen voor Nagele. Na een briljante voorzet van Johan zou het van Kees Hoekstra ongepast zijn om niet te scooren, wat hij dus ook niet deed: 1-0. Niet veel later stuurde Marijn de meespelende “De Krul’ weg, welke zich niet bedacht en de 2-0 op het scorebord schoot. Even later waren de rollen omgedraaid en bediende “De Krul’ Marijn, welke dan ook netjes inschoot. De keeper van Flevo Boys had niet z’n beste dag en zag daarom ook een enigszins ongevaarlijk afstandsschot van “De Krul’ toch weer in zijn netje belanden: 4-0. De rust brak aan, maar wat valt er te zeggen als je met 4-0 voor staat en de tegenstander 0,0 vuist tegen je kan maken; inderdaad “erg weinig”. Wanneer we het tempo nog wat zouden opvoeren dan zou het misschien wel een monsterscore kunnen worden. Maar de 2e helft leek Nagele inspiratieloos uit de kleedkamer te komen; passes gingen fout, tempo was te laag, etc, etc……en Flevo Boys deed er bovendien een tandje bij, waardoor die toch enigszins druk konden zetten. Echt gevaarlijk werd het gelukkig niet en na 45 minuten ploeteren bleef het dan ook uiteindelijk 4-0 voor de thuisploeg. Hierdoor blijft Nagele 2 onbetwist koploper in de klasse en heeft reeds 30 doelpunten voor en slechts 4 tegen. Wanneer de prestaties zo door blijven gaan, dan kan dit seizoen nog een erg mooi eind krijgen. Onze gevaarlijkste tegenstander lijken wij zelf te zijn, dus we zullen allert moeten blijven en doorgaan met winnen. Komende zaterdag staat wederom Flevo Boys thuis op het programma, maar nu het 6e….

=================================================================================

TWEE HATTRICKS NAGELE 3 TEGEN ESPEL 5

ESPEL 5 – NAGELE 3 UITSLAG:  2-7 (rust 1-6)

VOORAF:
–       Nagele 3e plaats met 7 gespeeld 16 punten (32-16)
–       Espel 6e plaats met 8 gespeeld 13 punten (33-22)

Uitwedstrijden bij Espel zijn altijd lastig. Nagele was dus extra gebrand op een goede start. Na 20 seconden kopte Erwin al raak: 0 – 1. 3 minuten later werd Erwin gevloerd in de 16 en was dit een koud kunstje voor De Gier: 0 – 2. Het beloofde een mooie middag te worden en het publiek uit Espel scandeerde al de 10. De machine ging echter na de rust op de spaarstand, zodat de wedstrijd eindigde in 2 – 7.

Na de 0 – 2 deed Espel wat terug door een snelle counter via Pieter Bijl en André Langendijk. Deze laatste rondde beheerst af tot 1 – 2. Nagele ging echter gestaag door met schitterende aanvallen. Niet lang daarna tekende Erwin al voor zijn 2e treffer van de middag: 1 – 3. Toen kwam het half uur van Zeger: Via goedlopende aanvallen was Zeger elke keer het eindstation en onze topscoorder (met inmiddels al 11 goals) deed waar hij voor in de spits staat: 3 x scoren…een heuse hattrick. Nagele ging dus met een zeer comfortabele ruststand van 1 – 6 aan de thee. Noemenswaardig was nog wel even een voorval rondom Peter Dijkstra zijn tegenstander. Peter is na een paar wedstrijden al zo fit, dat ie al zóveel lucht inademt, dat zijn tegenstanders met duizelingen van het veld moeten!

Nagele wilde in de 2e helft gestaag het doelsaldo uitbreiden, maar Espel haalde een beter niveau en bleek weer de taaie tegenstander van weleer. Nagele hoefde natuurlijk ook niet echt meer en had al veel energie gestoken in de vele aanvallen. Ook moet gezegd worden dat er de 2e helft net even iets meer mis ging in de combinaties en de keeper van Espel ook buiten zijn 16 meter straffeloos mensen kon neermaaien en ballen met zijn handen mocht tegenhouden. Michel maakte de wedstrijd nog even spannend door André Langendijk van een assist te voorzien voor zijn 2e goal van de middag: 2 – 6.

Daarna toonde Nagele nog 1x zijn klasse en via een mooie aanval over Marcel van der Wiel en eindstation Erwin, kon deze laatste ook zijn derde goal van de middag maken: 2 – 7.

De wedstrijd tegen Espel 5 was een mooie generale voor de wedstrijd van volgende week tegen SVM. Hopelijk is El Salvador weer inzetbaar na een vervelende liesblessure. De wedstrijd komt voor Jaap Jippes (enkel) waarschijnlijk te vroeg, maar we kunnen gelukkig wel weer een beroep doen op Sjoerd Postma die nu echt al zijn sociale verplichtingen achter de rug moet hebben.

Opstelling Nagele: Dennis Molenaar, Peter Dijkstra (45’: Gideon Molenaar), Björn Kuipers, Rens Koene, Michel Goossens , Allard van der Wiel (75’: Marcel van der Wiel), Harrie Bloo (45’: Marco de Jong), Erik Peterse, Frank Westervoorde, Erwin van der Wiel en Zeger Koene (60’: Harrie Bloo).

=================================================================================

Nipte nederlaag Nagele B1

Afgelopen zaterdag speelde Nagele in eigen huis tegen RKO B1 uit Rutten. Gezien de stand op de ranglijst waren  de beste papieren vooraf voor RKO. Nagele beschikte vandaag over 11 fitte spelers met nog een 12e minder fitte speler op de bank. De basiself haalden het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter Lars Nitschkowsky. De eerste minuten ging het spel over en weer met kansen voor beide ploegen. RKO was in de afronding succesvoller dan Nagele want na 20 minuten spelen stond Nagele op een 0-2 achterstand. Maar dan blijkt weer dat Nagele over veel veerkracht beschikt want nog voor rust werd de achterstand volledig ongedaan gemaakt. Jos Withaar wist met  2 afstandsschoten de keeper van RKO te verschalken, gevolg een 2-2 stand. In het 2e deel van de 1e helft was Nagele de betere ploeg , een minimale voorsprong bij rust zou niet onverdiend zijn geweest. Na rust een gelijk opgaande wedstrijd met kansen over en weer. De allereerste kans in de 2e helft was voor Laurens Bloo die op onnavolgbare wijze een bal van dichtbij met zijn weliswaar minder sterker rechterbeen  naast wist te schieten. Volgens de toeschouwers was dat zeker net zo moeilijk dan de bal in het doel schieten. Het werd daarna een open wedstrijd met aan Nageler-zijde een speler die er vandaag boven uitstak en dat was keeper Bas Bouma. Wat RKO ook probeerde, hij gaf geen krimp. Wat zeker niet vergeten mag worden is zijn geweldige voortzetting, bij nagenoeg elke uittrap komt de bal precies daar waar hij hem hebben wil. In het 2e deel van de 2e helft zakte Nagele wat terug. Afgesproken was dat Nagel e zoveel mogelijk naar voren zou voetballen maar RKO drong Nagele terug. Vijf minuten voor tijd moest Bas Bouma uiteindelijke capituleren voor een inzet van een van de aanvallers van RKO, 2-3. Nog was de wedstrijd niet gespeeld. Julien Jukema die een uitstekende wedstrijd speelde schoot van dichtbij de bal over terwijl Jos Withaar in de laatste minuut een keihard schot op de paal uiteen zag spatten.  Er werd uiteindelijk met 2-3 verloren maar Nagele kan ondanks deze nederlaag terugkijken op een goede wedstrijd.

=================================================================================

Nagele verliest aansluiting na nederlaag tegen fysiek sterker Oldemarkt.

Voor de vierde keer dit seizoen stond de competitiewedstrijd tegen Oldemarkt op het programma. Na een paar dagen met regen was het toch nog wat onverwacht dat de wedstrijd door ging. De wedstrijd van vandaag moest gewonnen worden tegen het op de derde plaats staande Oldemarkt.

Sander had helaas zijn vrije weekeind en kon dus niet meedoen. Nagele kwam na een snelle achterstand in de loop van de eerste helft steeds beter in hun spel. Koen en Leon combineerde goed op het middenveld en via Dave en Anton werd Nagele steeds gevaarlijker. Halverwege de eerste helft zette Anton Nagele op 1-1 na een goede aanval over links. De rust werd bereikt met een 1-1 stand en de leiders waren tevreden met het vertoonde spel en inzet. Er werd echter behoorlijk gepiept dat Oldemarkt gemeen zou zijn. De tegenstander was fanatiek en sterk maar in de eerste helft zeker niet gemeen.

Kort na rust moest Leon echter het veld verlaten nadat hij van de tegenstander een elleboog in zijn gezicht had gekregen. Niemand had het gezien maar een uurtje na de wedstrijd kwam er wel degelijk een blauwe zwelling onder zijn oog. Dus van een onschuldige botsing zoals er gesuggereerd werd door de tegenpartij was geen sprake. In het verdere verloop van de wedstrijd werd er weer fair gespeeld maar kwam Nagele er niet meer aan te pas. Ondanks de goed keepende Vincent werd er uiteindelijk met 1-4 verloren.

=================================================================================

Kraggenburg F1 – Nagele F1

Vandaag werd de wedstrijd van 4 december op verzoek van Kraggenburg gespeeld, Gelukkig is het weer redelijk gebleven zodat de mannen niet hoefden te kou kleumen . Met nog twee wedstrijden te gaan is het najaars seizoen al weer bijna afgelopen helaas, maar het blijft nog wel spannend in onze competitie, want bij winst vandaag staan we samen met Bant op 21 punten in 7 wedstrijden.

De begin fase van de wedstrijd ging niet echt van zelf bij onze mannen, want ze speelden vrij nonchalant en dachten volgens ons dat ze de wedstrijd al gewonnen hadden, of zal het toch de spanning al zijn voor volgende week tegen Bant ? Ze kwamen moeizaam op gang maar gelukkig werd er toch gescoord door de spitsen voorin. Kraggenburg bood wel wat tegen stand en er stond een super keeper op doel die veel  tegen hield wat voor ons veel pech betekende. Dat resulteerde  dat we met 11 – 2 hebben gewonnen en zo dus toch de 3 punten weer binnen hebben.

Volgende week moeten we onze laatste wedstrijd spelen tegen Bant, en daar word beslist wie er kampioen word, heel spannend dus voor de mannen. Dus heb je niks te doen volgende week, kom dan naar Bant en  zie wie er kampioen  gaat worden.