11 September 2010

Nagele in tweede helft naar ruime zege

Nagele speelde de eerste thuiswedstrijd tegen promovendus Smilde ’94. Een ploeg die vorig seizoen als vierde eindigde in de 4e klasse C. Nog nooit kwamen ze uit in de derde klasse. De kennismaking met deze klasse is voorlopig nog niet van harte. Ook in de tweede wedstrijd bleef het puntloos. Nagele liep in de eindfase van de tweede helft uit naar een ruime 4-1 zege.

Aangezien het gerenoveerde hoofdveld voorlopig nog niet bespeelbaar is, werd er afgetrapt op het tweede veld. Al vrij snel was het raak. Ad Withaar promoveerde een goede aanval tot doelpunt, 1-0. Niet veel later kwam de spits weer in kansrijke positie te staan, maar het kap- en draaiwerk was te veel van het goede. Smilde ’94 liet zich in deze eerste helft ook niet onbetuigd en kreeg een aantal mogelijkheden. Na onnodig balverlies, lag het achterin open bij de thuisploeg. Keeper Keur stond te ver voor zijn goal en op fraaie wijze werd hij gepasseerd, 1-1. De thuisploeg was nog dicht bij een treffer via een kopbal van Jacco Vessies na een prima voorzet van Emiel Krops. Maar echt recht op de voorsprong had het in deze fase niet.

Na rust bleef het lange tijd 1-1 en deden de ploegen weinig voor elkaar onder. Toch bleek Nagele over de meeste inhoud te beschikken. In de laatste 20 minuten was het de betere en de snelle aanvallers brachten de verdedigers van Smilde handenvol werk. Emiel Krops speelde zich vrij en werd neergehaald. De scheidsrechter gaf geen penalty, maar voordeel en Jacco Vessies schoot de 2-1 binnen. Het verzet bij de gasten leek gebroken. Toch kreeg de spits nog een goede kans, maar hij kwam een teenlengte te kort. Nagele kreeg ruimte voorin en ging vrij eenvoudig door. Een schot van Bart Prins werd nog knap gepareerd door de keeper. Iets later viel de 3-1 wel. Ad Withaar faalde niet alleen voor de keeper. Emiel Krops bepaalde de eindstand op 4-1, hij draaide knap weg bij zijn tegenstander en bleef rustig voor de goal.

Volgende week gaat Nagele op bezoek bij het nog puntloze Zweelo Sport. Eveneens afkomstig uit de vierde klasse.

Scoreverloop:
VV Nagele – Smilde ’94: 4. Ad Withaar 1-0, 17. 1-1, 72. Jacco Vessies 2-1, 78. Withaar 3-1, 82. Emiel Krops 4-1.

Man of the Match: Keije de Jong

Opstelling Nagele:
Thomas Keur, Keije de Jong, Michiel Eilander, Thom Jukema, Joep vd Klundert, Rick Bloo, Robin Staes (65. Kees Geschiere), Bart Prins (80. Wilco Vessies), Jacco Vessies, Emiel Krops, Ad Withaar.

======================================================================================

Creil3 – Nagele 3

UITSLAG: 2 – 8 (rust 1-3)

VOORAF
Nagele          1 gespeeld 0 punten (0-3)
Creil             0 gespeeld 0 punten (0-0)

EL SALVADOR LEIDT NAGELE 3 LANGS CREIL

Met een compleet elftal aan afwezigen had Nagele 3 afgelopen zaterdag doelpuntenmachine Erik Hup gevraagd of hij wilde assisteren in de wedstrijd tegen Creil 3. Het werd een heuse galavoorstelling waarin maar liefst 8 doelpunten voor Nagele te noteren vielen: Zeger Koene (4), Erik Hup (3) en Allard vd Wiel (1).

Met exact 10 man reisde Nagele naar het op volle oorlogssterkte zijnde Creil. Erik Hup zou iets later arriveren. Nagele speelde het eerste kwartier dan ook met 10 man en had voor het gemak de wedstrijd ook maar gelijk geopend met 2 goals van Allard en Zeger. Na 15 minuten maakte Matthé Roose de wedstrijd nog even spannend, maar De Verlosser zijn eerste balcontact was gelijk de assist voor Zeger zijn 2e goal en de 3-1 voor Nagele.

Nagele ging de 2e helft gewoon door waar het de 1e helft mee geëindigd was: doelpunten maken. Erik Hup was nu ook warm en maakte een heuse hattrick in deze helft. Ook Zeger kopieerde zijn productie van de eerste helft naar de 2e helft en schoot er dus nog eens 2 erbij.

Voor de statuten counterde Creil nog naar haar 2e goal van de middag, maar toen was al het publiek al teruggekeerd naar de gymzaal, waar meer punten te bekijken vielen!

Opstelling Nagele: Jos van de Vlekkert, Kees Hoekstra, Bjorn Kuipers, Erik Peterse, Gideon Molenaar, Allard van de Wiel, Paul Bovée, Frank Westervoorde, Erik Hup, Zeger Koene en Sjoerd Postma.

======================================================================================

SVM da1 – Nagele da1 2-1

Op deze warme zaterdag mochten wij met 12 dames naar marknesse om daar en potje te voetballen. Afwezig waren elma van de sar (Fish poteto run) Marije Boogaard (Fish poteto run) marileen de jong Tjitske van de meer Mieke van de veeken. Om half 1 werd er gefloten voor het begin van de wetstrijd. Nagele begon goed met gelijk een paar hele mooie kansen. Maar jammer genoeg zonder resultaat. Maar SVM had ook 1 paar kansen en jammer genoeg wel met resultaat want in de 20ste min viel het doelpunt voor SVM stand 1-0. Maar Nagele gaf de moed niet op en bleef doorvechten en door goed druk te zetten op de tegenstander kreeg Nagele een vrije trap. Met achter de bal Denise van der heiden die het van 20 meter mocht gaan proberen. Met een korte aanloop probeerde zij hem in de verre hoek te schieten maar helaas die bal werd weg gekopt door een verdediger van SVM. En dat schot schudde SVM weer een beetje wakker en dan weer met resultaat want in de 38ste min wist SVM de 2-0 te scoren. Maar Nagele gaf de moet niet op en bleef doorvechten. En in de 43ste min kreeg Nagele weer een vrije trap na dat Denise een trap van haar tegenstander kreeg. Met weer Denise van der heiden achter de bal . dit keer mocht zij het proberen van 22 meter. En met een korte aanloop wist zij hem links onderin de hoek te krijgen zo stond het dus 2-1 een mooi doelpunt van Denise

Rust stand 2-1

Geen wissels.

De 2 de helft

Nagele werd veller naar het doel van de tegenstander . en SVM zakte eigenlijk een beetje in. Maar dat vonden wij natuurlijk helemaal niet erg. Nagele bleef druk houden naar het doel van SVM maar jammer genoeg zonder resultaten. Voor tijd had Nagele nog een paar kansen zoals Harriet hulsman die in de 1ste helft maar net naast schoot .en Inge van Oorschot die in de 1ste helft goed doorliep op de keeper maar daar bij licht geblesseerd raakten gelukkig kon ze verder spelen en was het  niet ernstig. Maar jammer genoeg zonder resultaten. En zo was de eindstand dus      2-1 helaas we hebben top gespeeld dames!!!!!! Op naar de overwinning volgende week thuis tegen kuinre

======================================================================================

Weer winst voor Nagele B1

Nagele B1 blijft dit jaar verrassen. Ook de 2e competitiewedstrijd thuis tegen Creil B1 werd gewonnen. De coach was er zaterdagochtend niet heel gerust op. Het centrale duo ontbrak deze dag. De ene koos voor de Fish Potato Run, de ander was op vrijdagavond na het Pieperfestival onverwacht horizontaal gaan fietsen met als gevolg een stevige hoofdpijn (hersenschudding ?).
Tel daarbij de werkweken in het buitenland en het bezoek van veel andere spelers aan het Pieperfestival. Zorgen te over voor de coach dus. Arnoud de Zeeuw moest noodgedwongen laatste man spelen. Al met al was het een zeer matige wedstrijd. Nagele kwam voor rust op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Julien Jukema nadat Jos Withaar het de keeper van Creil erg lastig had gemaakt. Nog voor rust kwam Creil verdiend langszij. Al met al kreeg Creil in de eerste helft de betere kansen, Nagele was dan ook heel tevreden met de 1-1 ruststand. Na rust een sterker Nagele wat al vrij snel op een 2-1 voorsprong kwam. Julien Jukema gaf de bal goed mee aan Sjurry Blijden die de keeper het nakijken gaf: 2-1.
Nagele leek op rozen te zitten maar Creil dacht daar toch anders over. Met name door het centrum wist Creil een aantal keren gevaarlijk te worden. Halverwege de 2e helft kon de spits van Creil door het centrum alleen op de keeper af gaan en tekende de gelijkmaker aan. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd echter gescoord door Nagele. Een door Laurens Bloo genomen corner werd door Jos van de Berg goed ingekopt. Eindstand: 3-2. Al met al geen beste wedstrijd maar 3 punten maken veel goed.  Volgende week Genemuiden B2 uit.

======================================================================================

SVN ’69 C 1 – Nagele C 1     1 – 0

Vandaag moesten we vroeg op pad , want we moesten om 9 uur al voetballen in Nijeveen. Voor een aantal van onze spelers was het een kort nachtje, daar zij de avond daarvoor nog even naar het pieperfestival geweest waren. Dit was niet aan het spel te zien. We speelden goed combinatie spel en waren ook sterk in het veroveren van de bal. Het enigste wat nog ontbrak was scoren en dat is natuurlijk wel heel belangrijk. SVN ging in de loop van de eerste helft ook steeds beter spelen, maar beide teams wisten niet te scoren. In de rust kwam de leider van SVN melden dat een speelster van hun uitgescholden zou zijn. Het was wel een beetje vreemd dat zowel de spelers als beide coaches hier niets van gemerkt hadden. Nagele ging weer goed van start in de 2e helft , dit resulteerde gelijk in een levensgrote kans voor Cees. Tegen een harde voorzet van de rechterkant kon Cees zijn voet zetten. Het was puur geluk dat de keeper deze bal kon houden. Hierna kreeg nagele nog een paar hele mooie kansen, maar na 10 minuten kantelde de wedstrijd een beetje. Het veldspel van SVN werd beter en zij kregen meer kansen. Na een kwartier spelen scoorde SVN uit een vrije trap. Een prachtige goal van wel 35 meter die onhoudbaar was voor Gerben. SVN kreeg hierna kansen om de 2 en 3-0 te maken , maar zij verzuimden hierin waardoor het spannend bleef tot de laatste minuut. De laatste 10 minuten zette Nagele nog een keer aan en elke keer kwamen we dicht bij het doel maar konden niet scoren. Nagele had zeker een punt verdiend maar verliet met lege handen Nijeveen.

======================================================================================

Winst voor meisjes c-junioren

Na heel wat gepruts en gedoe, is het besloten dat het meisjeselftal van nagele een zevental word.
Vandaag werd de eerste competitie wedstrijd gespeeld. Tegen Steenwijk.

Toen het zevental van Steenwijk aankwam zagen we dat er hele kleine meisjes bij waren, en een paar gewonen.

De eerste helft zou Iris gaan keepen.
De wedstrijd begon en Steenwijk had aftrap.
We waren gelijk fel op de bal, en hadden al een paar kansen. Maar we kwamen erachter dat Steenwijk een kleine maar hele goeie keeper had.
Toch was het Nagele die de meeste druk zette.
Na ongeveer 10 minuten kreeg Christine een mooie paas van iemand (geen idee wie?) Ze liep op het doel af, en de keeper kwam uit, maar ze schoot langs de keep heen. 1-0.

Steenwijk had weer aftrap en we waren nog feller op de bal, vlak daarna viel de tweede goal, een mooie goal van Laura! 2-0
Weer vlak daarna was het Sarah die een prachtige goal maakte! 3-0
Na nog even spelen floot de scheids af. De eerste helft was voorbij en we stonden 3-0 voor.

In de rust kregen we thee met een chocolaatje!
Dit op verzoek van bas, ;p

De tweede helft begonnen we met frisse moed!En Jessica stond nu op doel in plaats van Iris.
Maar toch ging het niet zo goed als de eerste helft.
We waren nog steeds het meest aan de bal, maar
we waren niet meer zo fel. Toch schoorde volgens mij Laura nog een goal 4-0!
Maar vlak daarna viel voor ons een tegengoal omdat we allemaal een beetje aan het slapen waren.
4-1
Daarna gingen we weer verder en we begonnen weer feller te worden en ging het steeds weer beter. En toen scoorde Sarah! 5-1.
Gelijk was het dromen weer over en was het eigenlijk alleen maar Nagele die aan de bal was.
Christine kreeg een bal aangespeeld en ging op weg naar het doel, helaas werd ze in het strafschopsgebied onderuit gehaal. Maar we kregen gelukkig we een penalty. Christine nam hem zelf. Maar helaas ze schoot te zacht en de keeper had hem.
Vlak daarna kreeg Sarah weer een mooie kans, en die maakte ze ook goed af. 6-1!
Het spel ging weer verder en we kregen een paar mooie kansen helaas gingen die er niet echt in.
Todat petra een weg naar het doel had, ze schoot! En ze schoot raak. 7-1!
Toen was het nog iets van 5 min. spelen, waarin we ook wel een paar kansjes hadden maar niet echt goeien.

Toen floot de scheids af, en hadden we de eerste wedstrijd van de competitie gewonnen!

======================================================================================

Tweede competitiewedstrijd Oranje Zwart E1 – Nagele : 2-5

De 2e competitiewedstrijd was tegen Oranje Zwart uit Wanneperveen. We waren natuurlijk gebrand op een overwinning na de nederlaag vorige week. Het was wel vroeg op want Wanneperveen ligt  niet naast de deur. Maar iedereen had er goed rekening mee gehouden. De 1e 10 minuten waren voor onze tegenstander, maar daarna was het Nagele wat de klok sloeg. Dennis Koene scoorde zowel de 0-1 als de 0-2, na hele mooie aanvallen. Na deze doelpunten was Oranje Zwart al verslagen want wij gingen door. Voor rust werd het zelfs 0-4 door doelpunten van Ferry en opnieuw Dennis K. De wedstrijd was beslist zou je zeggen, maar niets was minder waar! In de 2e helft kwam Oranje Zwart goed terug. Zij hadden ook een goed team alleen konden ze niet gemakkelijk scoren. Binnen 5 minuten was het toch al weer 2-4 en begonnen de leiders hem al weer te knijpen. Maat het was Ferry die scoorde en de verlossende 2-5 op het scoreboard bracht. Dit was de mooiste aanval van de wedstrijd na een vloeiende aanval via verschillende schijven. Al met al een nuttige overwinning en zo moeten we door gaan!

======================================================================================

Volgens de leider Sander, de eerste wedstrijd dat wel als team compleet waren. Mooi weer erbij en even was er een kleine discussie, dat we niet op 6A stonden, maar op 6B. Ons maakte het niet uit, moesten we wisselen van veld? Gelukkig er werd niet moeilijk over gedaan. We hebben allemaal goed gespeeld. Samen spel was vandaag goed in beeld. Zo hebben we de wedstrijd dan ook met 2-7 gewonnen. De eerste helft was Sebastiaan onze keeper. Ellen mocht dit met lichte tegenzin de 2e helft doen. “Spelen is veel leuker”, zegt ze dan. Maar allemaal een keer, dat maakt het ook wel weer leerzaam. De doelpunten werden gemaakt door; Bernd 2x, Thijs 2x, Okke 1x, Jens 1x en Ellen wist er ook 1 te maken. Er waren weer gezellig wat mensen meegekomen, daar genieten de kinderen toch echt wel van. We hopen op deze voet verder te voetballen, en dat het maar weer net zo’n spannende competitie mag worden als vorig jaar….. En dan wel misschien kampioen worden jongens!

======================================================================================

Nagele F1   –    Creil F1

Vandaag onze tweede wedstrijd van de competitie die thuis werd gespeeld. Met een selectie van 8 man sterk tegen Creil, wat zal het worden, ja lees maar gauw verder. De mannen lieten al gauw zien dat de training die ze krijgen hun vruchten gaan werpen, namelijk dat ze het met elkaar moeten doen en moeten knokken, overspelen etcetera. l niet gauw na de aftrap stonden we al met 3 – 0 voor door doelpunten van Cas en Thomas. Maar Creil kwam terug naar 3 – 1 net voor rust. De tweede helft was begonnen en onze verdediging stond zijn mannetje zodat de keeper niet veel werk meer had. Het middenveld ging ook steeds meer naar voren spelen waardoor Cas er nog 3 kon scoren door het goede samen spel met elkaar. Dus  einduitslag 6 – 1 voor F1 van Nagele.