1 September 2010

Nagelerdames met 1-8 langs Reaal Dronten

Gisteravond 1 september mochten de Nagelerdames hun eerste wedstrijd spelen voor het seizoen.  Dit gingen we doen met een oefenwedstrijd tegen Reaal. Met Jennifer Deuling op het doel. Evelien Doggen, Marileen de Jong, Marije Boogaard, Leonie Krops als verdedigers. Carin Mulder, Mieke vd Veeken, Gerdien Poppe, Laura Boogaard, Elma vd Sar als Middenveld. Voorin Denise vd Heide, Harriet Hulsman en Inge van Oorschot.  Onze coach / trainer Ronald Portenge en als medecoach onze nog iets geblesseerde Lotte Renne op de bank.

Nagele begon erg goed in de wedstrijd met een prachtige pass van Harriet Hulsman tikte Denise van der Heide hem prachtig in 0-1! Nagele bleef druk zetten en kreeg wat ze wilde met weer een pass van Harriet Hulsman tikte Inge van Oorschot hem erin.  Pas toen begon Reaal een beetje te spelen en kregen wij een tegendoelpunt 2-1. Nagele begon weer te voetballen en met een pass van Denise vd Heide wist Inge van Oorschot hem langs de keeper te schuiven.

Ruststand 1-3

Na een goed gesprek in de rust van Ronald Portenge gingen de dames van Nagele weer vol frisse moed het veld op. Nagele begon slecht aan hun tweede helft en viel wat terug. Nadat Evelien Doggen en Marileen de Jong één van de aanvallers van Reaal probeerde te stoppen kregen wij een penalty tegen. Maar ja het was geen doelpunt!  Jennifer Deuling nam haar plekje in op het doel en wist de penalty te stoppen van Reaal. Nagele werd hierdoor flink wakker geschut en begon weer te voetballen. Met een pass van Laura Boogaard wist Harriet Hulsman hem prachtig vanaf het rechterveld in de linkerkruising te schieten. 1-4 voor Nagele! En we hadden Laura Boogaard niet voor niets geleend van de MC van Nagele. Met een mooie pass van Gerdien Poppe maakte Laura hem prachtig af 1-5. Bij reaal begon de frustratie en ze begonnen fouten te maken achterin.  Inge van Oorschot strafte deze fouten af en maakte de 1-6 en kort erna de 1-7.  En nog wat het niet afgelopen. Met een prachtige pass van Gerdien Poppe maakte Inge van Oorschot de eindstand 1-8! Nagele DA1 ging met een zeer goed gevoel naar huis en dit was een goede oppepper voor het komende seizoen!