6 Maart 2010

Nagele eenvoudig langs DESZ

Nagele moest het opnemen tegen oude bekende DESZ. Vorig jaar werd door deze teams gestreden om het kampioenschap in 4A, waarbij VV Nagele op een zinderende slotdag aan het langste eind trok.  Dit keer speelde het duel zich af in de kelder van 3D. Een kelder die echter voldoende uitvalsmogelijkheden bevat richting begane grond en zelfs eerste verdieping. Na 90 minuten bleef de ploeg uit Zwartsluis in het donker achter, Nagele nam het eerste treetje en zag weer wat licht.

De VV speelde het eerste kwartier aftastend, maar nam hierna het heft in handen. Door geconcentreerd spel op het moeilijk bespeelbare veld kwamen de gasten nauwelijks in problemen. Na een 0-1 ruststand breidde het team van Igor van Gelderen de score in de tweede helft uit naar 0-4. De zege was even verdiend als belangrijk. Nagele zag de concurrenten verliezen en klom zelf een plaatsje op de ranglijst.

Aangezien ik voor één speler nog altijd een rectificatie moest maken (iets met minuten…). Bij deze. Man of the Match, Paul Bovee. Aanstaande zaterdag speelt Nagele thuis tegen de huidige koploper SVN ’69. Of ze zaterdag ook daadwerkelijk afreizen als koploper richting Flevoland is de vraag. Alleen bij een gelijkspel dinsdagavond, in de wedstrijd SC Rouveen – ZZVV, is dat het geval.

Opstelling Nagele: Thomas Keur, Matthijs van Arendonk, Michiel Eilander, Thom Jukema, Paul Bovee, Erik Peterse (65. Jochem Plat) , Joep vd Klundert, Gert-Jan Hulsman, Jacco Vessies, Bart Prins (75. Wilco Vessies), Ad Withaar (70. Robin Staes).

Scoreverloop:
DESZ-Nagele 0-4 (0-1): 25. Jacco Vessies 0-1, 55. Gert-Jan Hulsman 0-2, 60. Bart Prins 0-3, 90. Wilco Vessies 0-4.

Staphorst 6 – Nagele 2

Hoewel de wedstrijd tussen Staphorst 6 en Nagele 2 op een relatief goed veld werd gespeeld, zagen de toeschouwers in Staphorst een enerverend duel. Mede door de kou en de wind waren de vele toeschouwers binnen de kortste tijd weggelopen richting warme koffie in de kantine. Weliswaar maakten beide ploegen, mede door het weinige wedstrijdritme, veel fouten, maar dat werd ruimschoots goed gemaakt door 100% inzet en kansen aan beide kanten.

Landman ontwikkelde zich tot de rust tot gevaarlijkste man op het veld. De aanvaller was bij balbezit van de Nagelezen constant in beweging en had halverwege de eerste helft al drie keer bijna ongehinderd op doel kunnen schieten, maar zonder het gewenste resultaat. Toch als een duveltje uit een doosje werd Landman door een fraaie pass van Harrie Bloo vrijgezet voor de keeper en maakte hij fraai de 1-0, tevens ruststand

Na rust maakt Staphorst 6 maakte het de Nagelezen met name in het eerste half uur van de 2e helft erg lastig. De ploeg van Mees kwam daarbij een aantal keer goed weg, omdat het Staphorst 6 ontbrak aan precisie en geluk in de afronding. Toch viel de 1-1 na wat slap verdedigingswerk in de nageler defensie.

Nagele 2 stelde daar een handvol mogelijkheden tegenover. Hoewel het veldspel van de nagelezen te slordig was, wisten zij op de counter toch een paar keer gevaarlijk te worden. Zo schoot Zeger na een kwartier uit de draai in handen van de doelman van Staphorst en zag hij tien minuten later een kopbal van Landman naast gaan. Een aanval met Johan Zelhorst in de hoofdrol werd door hem zelf, 1 op 1 op de keeper, fraai afgerond.

Dit was de bevrijdende treffer voor Nagele 2, dat plots met veel meer zelfvertrouwen ging voetballen. Deels had dat ook te maken met de tegenstander, die meer risico ging nemen en achterin voor het eerst gaten liet vallen. Voor Staphorst 6 was de tweede tegentreffer wel het teken om in de slotfase alles of niets te spelen en dat deed de thuisploeg met hart en ziel. Met vrijwel het hele elftal voor het doel van Dennis Molenaar, kon helaas voor hun, de gelijkmaker niet meer op het scorebord gezet worden.

Gelukkig gaf de scheids met zijn laatste fluitsignaal het einde van de wedstrijd aan waarmee hij Nagele een klein feestje bezorgde. De drie punten konden lekker mee naar huis worden genomen!

Nagele da1 – Emmeloord da1

Op deze koude zonnige dag mochten we eindelijk weer is een potje gaan voetballen. En dat tegen Emmeloord da1. Om 3 uur fluit de scheids voor het begin van de wetstrijd. Emmeloord start aanvallend en met resultaat, na ongeveer 5 minuten spelen kwam Emmeloord op voorsprong door een ongelukkig balletje op Evelien. Maar Emmeloord bleef aanvallend en dat bracht ongeveer 20 minuten later weer een goal van Emmeloord. 0-2 voor Emmeloord maar Nagele liet de koppies niet hangen een bleef door vechten en dat bracht in 40ste minuut resultaat want Inge wist hem langs de keeper te schuiven.

1-2 rust

Met een achterstand van 1 punt verschil gingen we de rust in. De wissel waren Emily voor Jennifer Agnes voor tjeerd en denise kwam in de spits voor elma. Dit waren de wissels zover. Carin werd later gewisseld in de 2de helft

2de helft

Nagele begon gelijk aanvallend maar jammer genoeg resultaat. Maar Emmeloord bleef ook door vechten en dat met resultaat. Want na 2 min stond het 1-3 .en weer 4min later stond het 1-4. Want Nagele zakte een beetje in en Emmeloord bleef maar druk zetten want in de 65ste min kwam de 1-5. Nagele baalde echt en bleef vechten maar zonder resultaat. Maar Emmeloord ging ook door en dat bracht alweer resultaat want in de 80ste min kwam er de 1-6 .maar Nagele gaf de moet niet op een bleef doorvechten tot een bitter end. Maar jammer genoeg zonder resultaat. Eindstand 1-6 we gaan volgende week voor de overwinning kom op dames!

Nagele B1 – Urk B1

Na een voetballoze periode met weinig trainingsarbeid moest Nagele B1 afgelopen zaterdag aantreden tegen Urk B4. Gezien de minimale trainingsarbeid van de laatste weken werd er een alleszins redelijke wedstrijd op de ongelijke voetbalmat gelegd. Nagele startte goed. Nagele dat door langdurige blessures nog maar de beschikking heeft over 11 spelers, moest noodgedwongen een beroep doen op een c-junior om toch nog een wissel achter de hand te hebben. Nagele begon voortvarend, met name op het middenveld had Nagele vanaf het beginsignaal de wedstrijd aardig onder controle. De eerste kleine kansjes waren dan ook voor Nagele maar echt uitgespeelde kansen kwamen er niet of nauwelijks. Aan de andere kant probeerde Urk wat terug te doen maar de verdediging van Nagele onder aanvoering van gelegenheids laatste man Rick de Munnik gaf weinig weg. Keeper Bas Bouma kreeg dan ook weinig moeilijke ballen te verwerken. Doelpunten vielen voor de rust niet, ruststand dus 0-0. Na rust begon Nagele met dezelfde 11 maar al na 5 minuten moest Jos Withaar aan de kant toen verder spelen vanwege een hamstringblessure niet meer verantwoord was. C-junior Laurens Bloo nam toen zijn plaats in. Het spelbeeld na rust was niet of nauwelijks anders dan voor rust. Nagele had zelf de indruk dat ze de betere mogelijkheden had maar Urk was uiteindelijk het dichts bij een treffer. Eerst moest de paal keeper Bas Bouma te hulp schieten en even later kwam Nagele goed weg toen de goed leidende scheidsrechter bij een verdedigende actie van Nagele-verdediger Tim Roth binnen de 16, de bal op de stip had kunnen leggen. Na deze niet gegeven strafschop werd de wedstrijd er niet vriendelijker op waarbij met name scheidsrechter Toine Giessen het bij de leiding van Urk verbruid had. Ruim 10 minuten voor tijd waren de rapen helemaal gaar toen. Na een duel om de bal waarbij door beide partijen geduwd werd, werd niet gefloten. De Urker speler die hierbij betrokken was bedacht zich toen geen moment en schopte Nageler speler Arnoud de Zeeuw vol na. Geen discussie: de speler van Urk werd er uit gestuurd, terecht. In plaats dat de leiding van Urk de eigen speler op het gedrag aanspraak was scheidsrechter Toine Giessen de gebeten hond. Deze jongen zou nooit nagetrapt hebben als er eerder gefloten zou zijn. Na dit incident gebeurde er niet al te veel meer. De beste kans in de slotfase was voor Nagele toen Laurens Bloo van dichtbij vrij mocht inschieten maar zijn inzet geblokkeerd zag. Eindstand van deze wedstrijd 0-0. Meest opvallende spelers in positieve zin aan Nageler-zijde waren vandaag gelegenheidslaatste man Rick de Munnik en de middenvelders Juliën Jukema, Rick Bloo en Jacco Schouten. Met name de laatste speler speelde een puike partij. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen koploper Urk B3 op het programma

Nagele MC1 – Meppel MC1

De eerste wedstrijd van het voorjaarscompetitie. Om 10 uur kwart over 10 waren we er allemaal. We gingen omkleden hoorde de opstelling en gingen warmlopen. Om 11 uur begon de wedstrijd. Het waaide hard en het regende. De opstelling was niet veel anders dan normaal. Ondanks de lange winterstop was er bijna iedereen. We hadden er allemaal zin in. Meppel maakte het eerste doelpunt maar als snel daarna scoorde Nagele ook. Het was 1-1. De stand bleef een hele tijd gelijk, tot de rust. In de kleedkamer lekker warm kopje thee gedronken en de eerste helft besproken. En weer terug naar het veld. Het weer was nog steeds niet heel lekker. Iedereen stond op haar positie. Maar het ging niet goed en in de tweede helft werd het 1-4. Eindstand: 1-4

Nagele D1 – Emmeloord D1 : 7-1

Een nieuwe competitie en nieuwe tegenstanders. Eindelijk mochten we weer de wei in. Het was berekoud maar we hadden er na zo’n lange winterstop wel weer zin in. Iedereen was fit en aanwezig. Ook Mandy die vlak voor de winterstop met een vervelende blessure leek af te moeten haken, lijkt na de winterstop toch weer fit te zijn en was er bij. En dan de eerste wedstrijd tegen Emmeloord D1. Op papier een moeilijke tegenstander, die voor de winterstop in een hogere klasse speelde. We waren dus gewaarschuwd. We begonnen wat stroef. Het was natuurlijk koud en we hadden ook in de 1e helft de wind tegen. Na 10 minuten begonnen we dan eindelijk een beetje warm te draaien en dat resulteerde in een aantal kansen. Maar tot doelpunten leidde het niet. Emmeloord was ook een paar keer gevaarlijk voor ons doel maar wisten ook niet te scoren. In de 20e minuut was het dan toch raak voor ons. Cees soleerde dwars door de verdediging heen en scoorde heel netjes de 1-0. Dan zou je denken het ijs is gebroken en we pakken door, maar dat was juist niet zo. We zakten te ver terug en lieten de tegenstander komen. We waren niet fel in de duels en dat resulteerde in de 23e minuut tot een penalty. Een tegenstander kon ongehinderd het strafschopgebied inlopen en werd daar door Julian onreglementair gestopt. Een terechte penalty die onhoudbaar voor Raymond werd binnen geschoten, 1-1. Tot de rust werd er niet meer gescoord. In de pauze werd er door de coaches duidelijk gemaakt dat we zo niet verder konden in de 2e helft want dan zouden we wel eens kunnen gaan verliezen. Er moest feller gespeeld worden en beter gecombineerd. Dat gebeurde dus ook in de 2e helft en dan zie je ook gelijk dat wij heel goed kunnen voetballen. In de 4e minuut na rust was het eerst Sander K. die met een mooie indraai corner de 2-1 scoorde. 1 minuut later was het opnieuw Cees die via een mooie combinatie 3-1 aantekende. Weer 1 minuut later was het Mandy die op de juiste plek stond en de 4-1 scoorde. De wedstrijd was gespeeld en Emmeloord aangeslagen. In de 40e minuut was het Sander C. die de score verhoogde naar 5-1. In de 44e minuut was het Julian, die mee naar voren was geschoven, en de 6-1 maakte en Bob zorgde voor de slottreffer, 4 minuten voor tijd. Al met al een mooi begin van de nieuwe competitie en een terechte overwinning. Nu zo doorgaan en vanaf het begin van de wedstrijd bij de les zijn, dan kunnen we opnieuw hoog gaan eindigen.

Nagele E1 start competitie indrukwekkend!

Op een ijskoude zaterdagmorgen is de voorjaarscompetitie 2010 voor E1 van start gegaan. Flevoboys E5 uit Emmeloord was de eerste tegenstander en werden na een verpletterende voetbalshow naar huis gestuurd. Binnen 3 minuten na aanvang van de wedstrijd werd Dave door Leon de diepte in gestuurd, een strakke voorzet op Bas en die ronde perfect af. Een paar minuten later werd het 2-0 en 3-0 door mooi uitgespeelde aanvallen van de kant van Nagele, Bas en Koen waren de afmakers. Achterin stond het prima en Rutger liet zien dat hij een keiharde verdediger begint te worden. Halverwege de eerste helft maakt Flevoboys ineens twee doelpunten achter elkaar 3-2. Nagele toonde nog voor rust hun spierballen en door 2 x Bas werd de ruststand bereikt met een tussenstand van 5-2. De tweede helft gingen de E1 door met goed voetbal, de bal werd goed overgespeeld en de ene aanval was nog mooier dan de andere. Joost moest nog een keer ingrijpen en kreeg uiteindelijk nog een doelpunt tegen. Nagele bleef de hele tweede helft de betere ploeg en scoorde er via Bas, Koen en Dave nog lustig op los. De eindstand werd bereikt met een uitslag van 12-3. Volgende week gaan we op bezoek bij Tonego en we hopen dat we nog veel potjes gaan winnen dit seizoen.

Flevo Boys F7 – Nagele F2

De winterstop is al weer voorbij, en het veld ligt al weer lekker op ons te wachten. Vandaag gaan we op weg naar Flevo Boy’s F7 in Emmeloord waar we onze éérste wedstrijd van dit jaar gaan spelen(wel koud hoor). Met 9 heren en 1 dame gingen we op weg naar Emmeloord. Na een korte warming up werd er afgetrapt, ja je kan echt wel zeggen dat het toch wel weer wennen was om niet meer in de zaal te spelen. Flevo Boy’s kwam halverwege de éérste helft op voor sprong dus het werd 1-0, het spel ging op en neer en we konden zien dat we gelijk aan elkaar waren. Na wat zeer goede reddingen van keeper Olec bleef het lang 1-0, maar toen gebeurde het, Edrian kreeg de bal ongelukkig op zijn voet en scoorde in zijn eigen doel dus werd het 2-0. Na een pittig gesprek in de rust gingen we weer aan de slag, en ja hoor na een geweldige samen spel schoot Nagele de 2-1 binnen. Flevo Boy’s moest terug want Nagele ging in de aanval op zoek naar de 2-2. Helaas is dat net niet gelukt en is de uitslag 2-1 voor Flevo Boy’s geworden. Volgende week spelen we thuis tegen Flevo Boy’s F8 en wat dat word lezen jullie volgende week.