8 Mei 2010

Nagele wint laatste competitieduel!

De wedstrijd van afgelopen zaterdag stond bij Nagele in het teken van afscheid. Igor van Gelderen nam na 4 mooie jaren afscheid om volgend seizoen de jongens van VV Hulshorst te gaan trainen. Ook Erik Pieter Peterse heeft beloofd dat dit zijn laatste competitiewedstrijd voor Nagele 1 zou zijn. Zijn eega (beter bekend als die rooie dakduif) Monique Pieter Peterse is naar eigen zeggen wel klaar met de zaterdagmiddag uitstapjes van haar man. Nagele ging met een bonte selectie richting Bovensmilde. De selectie was zelfs zo bont dat Mees ‘Succescoach’ van der Sar was benaderd om mee te spelen. Tot grote teleurstelling van een ieder verscheen Mees niet op het wedstrijdformulier. Wel had hij twee talenten van het tweede elftal geregeld. Zodoende konden Gideon Molenaar en Keye de Jong hun debuut maken in de hoofdmacht. Voor BSVV stond er veel meer op het spel. Zij moesten winnen om promotie degradatie wedstrijden te ontlopen. Zij waren hierbij wel afhankelijk van DZOH.

De wedstrijd zelf was van zeer laag niveau. Zelfs zo laag dat teammanager Hans vd K vond dat hijzelf niet had misstaan in de basis. Het spelbeeld was duidelijk BSVV wou wel maar kon niet, en Nagele hoefde niet. De eerste helft begon BSVV wel furieus maar verder dan een paar afstandschoten kwamen ze niet. Keeper Keur is geen enkel moment in moeilijkheden geweest. Dat gold trouwens ook voor zijn collega aan de overzijde. Het enige wapenfeit van Nagele kwam van Jacco Vessies. Maar onderweg naar de goal om een 1 op 1 situatie te gaan promoveren tot doelpunt vergat hij de bal. De eerste helft eindigde dan ook zoals hij was begonnen, 0-0!!!

Voor de laatste keer liep trainer van Gelderen zijn spelers achterna de kleedkamer in. Toch een memorabel moment. En ja het 10-dorpentoernooi is ook pas net begonnen. Maar zo`n moment doet wat met een mens. Normaliter deed van Gelderen zijn spelers nog wel eens op scherp zetten dmv een donderspeech. Ditmaal tapte hij uit een ander vaatje. Hij vroeg maar om één ding. Hij richtte zich tot Jacco Vessies en Gertjan Hulsman. Hij zou nog zo graag een schitterende actie zien van deze twee bepalende spelers.

De tweede helft begon net als de eerste helft. Het was bij de spelers van BSVV doorgedrongen dat ze voor hun laatste kans aan het spelen waren. Ze begonnen daarom aan een alles of niets poging. Wederom wisten ze vrij weinig te creëren. Na een uur spelen vond van Gelderen het welletjes en greep in. Debutant Molenaar was moegestreden en kan terugkijken op een prima debuut. Zijn vervanger was Keye de Jong, de andere debutant. Buzzy werd tevens vervangen door Adje Withaar. Ad had maar één taak en dat was slim gaan lopen. Je zag dat hij al calculerend over het veld bewoog. Deze ingreep was van grote invloed op de wedstrijd. Achterin werd het koningskoppel EP ME herenigd, dit duo speelde duidelijk op routine. Tezamen hadden ze dan ook al bijna 60 jaar aan voetbalervaring. En voorin kwam er veel ruimte voor de snelle jongens van Nagele omdat BSVV nog meer op de aanval ging spelen. Vijf minuten voor tijd veroverde Bart Prins de bal en zette op een voor hem herkenbare wijze Vessies alleen voor de keeper. Ditmaal vergat hij de bal niet, en de 0-1 was daar! Waar de fans van BSVV een wedstrijdje deden wie de meeste ziektes kon schreeuwen richting de Nagele spelers werd ook in het veld de sfeer steeds grimmiger. Iets waar Withaar lak aan had. Hij was slim de hoek in gelopen en gaf de bal strak voor de goal. Daar kwam als een duveltje uit een doos Gertjan Hulsman. En op magistrale wijze hakt hij de bal achter zijn standbeen tegen de touwen, 0-2. Zo eindigde Nagele op de 7e plek in de 3e klasse, een unieke prestatie. In de geschiedenis van de club was men nog nooit zo hoog geëindigd. Trainer van Gelderen kan tevreden terugkijken op de afgelopen 4 jaar. Hij voelde zich ook geen trainer van dit team, maar één van de jongens. Het bleef nog lang onrustig in de kantine.

Nagele Dames 1 – Urk Dames 3

Eindelijk was het weer zo ver een wedstrijdje op de zaterdag! Het regende niet en de dames van Nagele waren klaar voor de wedstrijd tegen Urk!!

Nagele begon de wedstrijd goed na ongeveer 20 minuten scoorde Marije Boogaard de prachtige 1-0 voor Nagele! De wedstrijd werd wat feller van beide kanten en Urk scoorde de 1-1! Na een aantal corners wist Nagele nog steeds niet te scoren. Er werd veel op de helft van Urk gespeeld maar de doelpunten wilden maar niet vallen. Urk wist de bal aan onze helft te krijgen en maakte het af! 1-2 voor Urk . Door leidster Esther Boomsma werd een tactiek bedacht om een snelle rechtsvoor onder controle te houden. Marileen de Jong en Evelien Doggen werden om het kwartier gewisseld zodat ze af en toe even bij konden komen en zo haar goed onder controle wisten te houden.

Rust…..

Nagele kwam weer super de rust uit. Na ongeveer 10 minuten spelen wist Elma van de Sar de keeper te passeren, 2-2!!! Het spel werd feller en feller er werd menig geduwd en gescholden er vielen flinke blauwe plekken!. Na ongeveer 20 minuten in de 2e helft kreeg Inge van Oorschot een flinke duw in haar rug in de 16 meter en de scheids gaf hiervoor een penalty die door Marije Boogaard prachtig werd afgemaakt!! 3-2!!.  Of het niet mooi genoeg kon scoorde weer Marije Boogaard en werd het 4-2!! 1 Minuut voor het einde wist Urk nog te scoren maar het mocht niet meer baten, Nagele dames 1 hield de punten in eigen huis!! Een lekkere overwinning en een goede opsteker voor de Dames van Nagele!

Nederlaag B-junioren

De B-junioren van Nagele leden afgelopen zaterdag een geheel onnodige 2-1 nederlaag in en tegen Creil. Vanaf het beginsignaal l was al duidelijk dat Nagele niet goed in de wedstrijd zat. Nagele was meer bezig met het reageren op de scheidsrechter dan met het eigen spel. Na ruim een kwartier spelen kwam Creil op een 1-0 voorsprong. Een als voorzet bedoelde bal van de rechterkant werd per ongeluk en onhoudbaar achter de verbouwereerde doelman Bas Bouma geschoten. Na dit doelpunt bleef het spel  rommelig en bleef Nagele zich meer met de arbitrage bezig houden dan met voetbal.
Hoewel Creil zeker geen hoogstaande partij op de mat legde kon het daardoor met een 1-0 voorsprong de rust in gaan. In de rust gaf coach Harrie Bloo aan dat wij naar Creil gekomen waren om te voetballen en niet om te praten. Na rust hield  Nagele zich beduidend meer met voetballen bezig en dat kwam het spel zeker ten goede. Er werd meer gecombineerd en er kwamen wat mogelijkheden. Uit een corner van Jos Withaar kopte Sjurry Blijden de gelijkmaker binnen: 1-1. Lang bleef deze stand echter niet gehandhaafd want een verdedigingsfout bij Nagele werd door Creil goed afgestraft: 2-1. Hierna probeerde Nagele nog wel om langszij te komen, er kwamen ook enkele kansjes maar de overtuiging van de laatste weken was vandaag absoluut niet aanwezig. Een echt slotoffensief zat er niet echt in waardoor Nagele door met name eigen falen tegen een verdiende 2-1 nederlaag aanliep.

Nagele E1 grijpt laatste strohalm in strijd om kampioenschap!

Vandaag kregen de mannen van de E1 de kans zich te revancheren op de fiks thuisnederlaag van vorige week.

De tegenstander Tollebeek is er een met twee gezichten; als ze geen zin hebben wals je er overheen maar in goede doen een taaie tegenstander.

De afspraak was dat we er meteen bovenop zouden vliegen. We kregen daar echter niet de mogelijkheid voor omdat de Tollebekers hetzelfde plan hadden. Na een paar minuten brak Tollebeek de score open en scoorde een vroege 1-0. Een paar minuten later werd het alweer gelijk. Dave stormde na een diepe bal van Bas op rechts naar de achterlijn, een strakke voorzet op kopspecialist Koen en de 1-1 was een feit. Nagele liet daarop de tegenstander weer komen en bij een rommelige situatie in de 16 maakte Bas een overtreding, de penalty werd kiezelhard in de hoek geschoten en ging via Joost maar net het doel in 2-1. Na een dik kwartier slalomde Leon door de defensie, passeerde de keeper en moest nog even flink door rammen om de goal te maken 2-2. Tollebeek pakte de draad weer op en zocht de aanval op. Rutger onderschepte de bal op zijn Andela’s en passte op Leon, Leon gaf de bal diep op Dave en die nam hem vol op de slof de rechterkruising in 2-3. Dave scoorde de 2-4 en Koen kopte weer eens een balletje binnen, ruststand 2-5. De tweede helft begon Nagele beter maar vergat te scoren, Tollebeek deed dit wel en het begon flink spannender te worden 3-5. Het spel golfde de tweede helft op en neer en Tollebeek rook zijn kansen. Een mooie hoge voorzet van Leon werd door Dave snoeihard in de bovenhoek geknald en de wedstrijd was gespeeld 3-6. Tollebeek deed nog wat terug en Koen bepaalde de eindstand met alweer de kop op 4-7.

Volgende week de laatste wedstrijd thuis tegen Ens. Willen we nog kampioen worden dan moet die wedstrijd gewonnen worden. Het kan op doelsaldo beslist gaan worden dus het kan na winst ook nog alle kanten op.

Tip van de week; Vrijdagavond op tijd naar bed…..en zaterdagmorgen tussen 9.00 – 10.00 uur knallen !