26 Mei 2010

Ens D1 – Nagele D1 : 4-1

Onze laatste wedstrijd was de kraker tegen de nr. 2 Ens D1. Dit zijn altijd de leukste wedstrijden omdat we, normaal gesproken, redelijk aan elkaar gewaagd zijn en bovendien gaat het meestal ergens om. Deze keer niet omdat wij al in de voorlaatste wedstrijd kampioen waren geworden. En dat was maar goed ook want we speelden tegen Ens de slechtste wedstrijd van deze voorjaarscompetitie. We verloren dan ook verdiend met 4-1, na een 2-0 ruststand. Al vanaf het begin waren wij niet scherp en Ens wilde juist wel wat laten zien. Na een paar minuten stond het dan ook al 1-0 na een schitterende aanval van Ens, die door de spits prima met het hoofd werd ingekopt. We zouden gewaarschuwd moeten zijn maar niets was minder waar. En er stond toch wel wat op het spel want je wil als kampioen natuurlijk niet verliezen. Maar we bleven slap voetballen. Simpele ballen kwamen niet aan, duels werden verloren en het ergste was eigenlijk wel dat er ook geen vechtlust was. Na een kwartier werd het 2-0 na opnieuw verlies in een duel en de linkerspits kon eenvoudig de bal langs Remon schieten. In de rust probeerden de leiders door middel van een donderspeech iedereen bij de les te krijgen. Dat leek te werken want we begonnen in ieder geval feller aan de 2e helft. Toch bracht Ens de stand op 3-0 na een vrije trap waarbij onze verdediging behoorlijk stond te slapen. Vlak voor tijd deden we nog iets terug door een fraai doelpunt van Mandy. In de slotminuut bracht Ens de eindstand op 4-1 door een mooi afstandschot. We hopen dat iedereen weer met de beide beentjes op de grond staat want zaterdag staat nog het 10-dorpentoernooi op het programma en het zou toch wel leuk zijn als we de “dubbel” konden pakken.