24 April 2010

Winst Nagele in Emmen

Nagele boekte nabij de Duitse grens een 1-3 zege bij het in degradatiezorgen verkerende DZOH. Door dit resultaat is Nagele verzekerd van handhaving in de derde klasse. Een puntje was immers voldoende. Op de overwinning viel niets af te dingen. Wel op het spel. Nagele kreeg een karrevracht aan kansen, maar miste de scherpte. Gezien de zwakheid van de tegenstander werd het de ploeg niet fataal. Diegenen die vandaag het terras boven de wedstrijd verkozen, hadden het goed gezien.

Je zou verwachten dat DZOH er voor eigen publiek vol voor zou gaan. Misschien wilde ze dat ook wel, maar schrokken ze van het gemak waarmee de bezoekers door de laatste linie sneden. Nagele kreeg de eerste helft veel kansen maar bij rust stond het niet 0-4 maar 1-2. Na rust zakte het spelpeil weg. De thuisploeg kwam kwaliteit tekort om zich kansen te scheppen. Nagele ging vrolijk mee met het niveau van de tegenstander. Tien minuten voor tijd gooide Robin Staes de wedstrijd definitief in het slot: 1-3. De goed fluitende scheidsrechter verloste niet veel later het publiek van het schouwspel. De toeschouwers wisten hierop niet hoe snel ze de terassen in de binnenstad van Emmen moesten opzoeken. Er waren immers heel wat biertjes voor nodig om DZOH nog kansen toe te dichten op het ontlopen van de nacompetitie.

Het uitstapje van Nagele was er niet minder om. Drie punten op zak, een x-aantal gekoelde kratjes in het busje en een Slam40 uit de boxen. Er zijn mindere dagen te bedenken. Volgende week speelt Nagele thuis tegen VHK. Bij winst passeert het de ploeg uit Sint Jansklooster op de ranglijst. Bovendien kan er dan in de laatste wedstrijd, uit bij BSVV, nog een gooi worden gedaan naar de derde periode. Wel zijn hier een misstap van SCN en Hollandscheveld voor nodig. En ook niet geheel onbelangrijk, er zal uit een ander vaatje moeten worden getapt dan afgelopen zaterdag. Maar er is in ieder geval nog iets om voor te spelen. Gezien het programma van een ieder is het niet eens onmogelijk.

Opstelling Nagele:
Thomas Keur, Matthijs van Arendonk, Taco vd Sar, Thom Jukema, Wilco Vessies, Erik Peterse, Joep vd Klundert, Gert-Jan Hulsman (45. Robin Staes), Jacco Vessies, Bart Prins, Ad Withaar.

Scoreverloop:
DZOH – Nagele 1-3 (1-2): 12. Jacco Vessies 0-1, 24. Bart Prins 0-2, 43. 1-2, 82. Robin Steas 1-3.

SC Rouveen werd vandaag kampioen in 3D. Zij waren duidelijk een maatje te groot. De basis hiervoor werd gelegd door het geringe aantal tegenstreffers. Ook Nagele ondervond dat. In 180 minuten voetbal wist men het net niet te vinden tegen Rouveen. Namens VV Nagele, gefeliciteerd met het kampioenschap.

Voor wie zin heeft de archieven in te duiken: Quizvraag, tegen welke club in welk seizoen wist Nagele in twee competitiewedstrijden ook geen één keer te scoren? SMS u antwoord, de eerste goede inzending zal beloond worden met een alcoholische versnapering.

Nagele B-junioren spelen gelijk

Nagele B1 dat de laatste weken redelijk op dreef is moest vandaag thuis aantreden tegen titelkandidaat Emmeloord B1. Nagele ging vol vertrouwen de wedstrijd in en bood Emmeloord uitstekend partij. In de beginfase had Emmeloord een licht veldoverwicht maar echt grote kansen kreeg Emmeloord niet. Aan de andere kant kwam Nagele er een paar keer goed uit maar ook dat leverde nauwelijks kansen op. Na 25 minuten spelen kwam Nagele op een 0-1 achterstand te staan. Bij een corner van de linkerkant stond keeper Bas Bouma voor in zijn doel waarna de bal over hem heen rechtstreeks in het doel verdween: 0-1. Lang kon Emmeloord niet van deze voorsprong genieten want een kleine 5 minuten later kwam Nagele weer langszij. Na een voorzet van de linkerkant maakte een van de verdedigers van Emmeloord geheel onnodig hands binnen de 16. Scheidsrechter Keije de Jong kon maar een beslissing nemen en dat was het toekennen van een penalty aan Nagele. Hoewel de penalty door Rick Bloo niet al te best ingeschoten werd leverde het wel een doelpunt op: 1-1. Dit werd tevens de ruststand, deze stand was een juiste afspiegeling van het door beide teams vertoonde spel. Na rust een zelfde wedstrijd. Wel werd het wat onvriendelijker. Nagele moest een van haar spelers noodgedwongen wisselen om te voorkomen dat hij zou reageren op het provocerend gedrag van een van de spelers van Emmeloord. Ondanks het feit dat Emmeloord nog titelkandidaat was kon zij geen moment imponeren. Emmeloord kreeg de 2e helft eigenlijk 2 goede kansen, beide keren kwam een speler in een uitstekende schietpositie maar evenzoveel keren verdween de bal ver over het doel van Nagele. Nagele kwam er aanvallend ook regelmatig goed uit. Nagele kreeg in de slotfase zelfs nog een heel goede kans maar waar Mark Rademaker had moeten kiezen voor een doelpoging leverde hij nu een bal af die ergens tussen schot en voorzet bleef hangen. De stand onderging geen wijziging meer zodat deze wedstrijd in een 1-1 gelijkspel eindigde.

Nagele D1 – WIJC D1: 4-1

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen de nr. 3, WIJC D1 uit IJhorst, op het programma. Uit hadden we met 4-1 gewonnen maar WIJC bleek toch een gevaarlijke tegenstander. Om kampioen te worden moeten we ook deze wedstrijd winnen, want Ens, de nr. 2 met 5 verliespunten meer, blijft op de loer liggen. En de laatste wedstrijd van het seizoen is uit naar Ens! Ruben was er vandaag niet bij omdat hij op trainingskamp was voor motorrijden. Waar we tot nu toe de 1e helft altijd wat flauw beginnen waren we nu juist wel scherp. Vanaf het begin zetten we de mannen uit IJhorst onder druk maar dat leidde niet direct tot doelpunten. We speelden wel erg goed, met mooie combinaties en mooie aanvallen. De coaches vonden het zelfs onze beste wedstrijd van het seizoen. Een doelpunt kon dan ook niet uitblijven en dat gebeurde dan ook in de 20e minuut. Het was nota bene Sjoerd, de verdediger, die het moest doen. Van tevoren had hij al aangegeven dat hij niet helemaal in topvorm zou zijn, omdat hij een feestje had gehad. Maar daar viel bij dit doelpunt niets van te merken. Met grote passen stormde hij naar voren en van de rand van het strafschopgebied punterde hij de bal in de kruising, 1-0. Dat bleef het tot de rust. Alhoewel we toch een paar keer goed wegkwamen doordat Remon, onze keeper, met een paar geweldige reddingen voorkwam dat zij scoorden. De 2e helft is normaal gesproken onze beste helft dus de verwachtingen waren hoog gespannen. Al in de 1e minuut van de 2e helft was het Anton, die fraai de 2-0 scoorde. In de 1e helft had hij zich wat gespaard want hij was niet echt bij het spel betrokken, maar dat maakte hij in de 2e helft ruimschoots goed. Toch kwam WIJC terug in de wedstrijd. Na een slappe vrije trap van Huub werd de counter van WIJC goed uitgespeeld en scoorde zij de aansluittreffer, 2-1. Maar daar schrikken we tegenwoordig niet meer van en het was opnieuw Anton die de beslissende 3-1 scoorde na opnieuw een fraaie aanval. Sander C. scoorde vlak voor tijd de 4-1 en dat was tevens de eindstand. Precies dezelfde als de uitwedstrijd. Met nog 2 wedstrijden te gaan staan we 8 punten voor op Ens. Zij moeten echter nog 1 wedstrijd inhalen. Maar deze voorsprong moeten we uiteraard niet meer uit handen geven. Op naar het kampioenschap!

Nagele E1 onderuit door verzwakt middenveld!

De mannen kregen vandaag Tonego op bezoek in hun race om het kampioenschap. Nagele zat flink in de lappenmand, Wessel viel op de training weg met een verzwikte enkel, Koen stootte zijn kleine teen tegen de tafelpoot en Leon had al een paar dagen weinig nachtrust gehad door hoesten snotteren en hoofdpijn.
Leon en Wessel gingen het proberen, Koen redde het echter niet om vandaag te spelen.
Tot overmaat van ramp vlogen de mannen van Tonego er meteen bovenop en binnen 10 minuten had Joost 3 ballen om zijn oren gekregen 0-3. Joost keepte gelukkig een hele goede wedstrijd anders was de ellende bij rust al niet meer te overzien geweest. Achterin speelde Nick een van zijn beste partijen maar had Bram het heel moeilijk. Rutger stond vandaag op het middenveld en je kon zien dat hij het toch wel lastig vond. Vlak voor rust kopte de kleinste man van het veld de bal uit een corner van Leon binnen 1-3.
De tweede helft ging Nagele beter spelen al kregen Leon en Wessel problemen om de wedstrijd uit te spelen. Bram ging weer net zo goed voetballen als de laatste weken en Bas werkte zich 3 slagen in de rondte. Dave voetbalde uitstekend en creëerde veel kansen, hij had echter pech in de afwerking zodat het nooit spannend werd in de tweede helft. Leon hield het niet meer vol en stond over te geven langs de kant. Rutger haalde van 20 meter snoeihard uit en de bal spatte op de lat uiteen, erg gelukkig waren we niet. Vlak voor tijd scoorde Tonego nog twee keer en de wedstrijd was gespeeld 1-5.
Na deze tegenvaller moeten we met de koppen omhoog op de volgende wedstrijden af om nog een kans op het kampioenschap te houden.

Verslag van een top wedstrijd…

Vandaag was SVN’69 E4 (Nijeveen) bij ons te gast.. Het beloofde een mooi weer dag te worden.. en dat het voor mij ook nog een speciale dag zou worden wisten we bij aanvang nog niet.. Hoewel er in het eerste kwartier al een tegen doelpunt viel, lieten wij daardoor de koppen niet zakken. Daarna was het Maud die de gelijkmaker in het doelschoot.. Ricky speelde een uitstekende wedstrijd hij hield het doel als keeper verder vrij van doel punten. Met Dennis Eisens als gast speler hielden we de wedstrijd onder controle. Ook ik zat lekker in het spel en liep de naad uit m’n broek.. dit moest toch naar een hoogte punt werken.. na dat Ferry de bal nog een keer goed op de slof nam stonden we bij rust met 2-1 voor. Ook na de rust behield iedereen zijn vorm en was het wederom Ferry die de bal binnen lat en palen schoot…briljant! 3-1 en toen kwam de corner.. en ik voelde…ik moest naar voren.. in overleg met Merlijn nam hij achter waar. Dennis nam de corner die vervolgens via de paal ketste, in mijn richting waar ik vrij van dekkers voor het open doel mijn moment greep en de rebound verzilverde 4-1 Mijn eerste doelpunt in de competitie eindelijk, eindelijk mocht ik zo’n moment beleven.. Voor Nijeveen waren er geen kansen meer en was het Ferry die de einduitslag naar 5-1 bracht een voor mij onvergetelijke wedstrijd. Jammer dat Olaf mijn doelpunt door andere verplichtingen moest missen, maar zal hem nog wel even bijpraten en wie ben ik ik ben Stan de laatste man van E2!