22 Mei 2010

Winst voor Nagele B1

Ondanks de vrij goed resultaten van na de winterstop was Nagele door het onnodige verlies tegen Creil B1 weer op de onderste plaats op de ranglijst beland. Zaak was dan ook dat er vandaag, uit tegen nummer 5 van de ranglijst Havelte B1, punten gehaald zouden worden. Nagele begon goed en kwam al vrij snel op een 0-1 voorsprong. Rick Bloo mocht een corner op de rand van de 16 vrij aannemen, hij speelde zich daarna vrij en hoewel hij de bal niet geheel goed raakte verdween deze wel onhoudbaar in de bovenhoek: 0-1. Na deze goed start zakte Nagele iets terug en was het Havelte wat met verzorgd voetbal het initiatief nam.  Het middenveld van Nagele zakte iets te ver terug waardoor Havelte het middenveld in handen kreeg. Er ontstonden ook enkele hachelijke momenten voor het doel van Nagele maar doelpunten bleven vooralsnog uit. Hoewel Nagele veel moest verdedigen was elke aanval van Nagele echter wel heel gevaarlijk. Er kwamen ook een paar uitgelezen kansen , de beste kans was voor Emiel Krops die de bal zomaar van de keeper in zijn voeten gespeeld kreeg. De lob waarvoor hij alle tijd had verdween echter naast het doel. Na een 25 minuten spelen dan toch de gelijkmaker. Kevin Pier en Rik Munnik namen een aanvaller in de mangel, de scheidsrechter kon niet anders dan een strafschop geven. Keeper Bas Bouma raakte de strafschop nog wel aan maar kon de gelijkmaker niet voorkomen. Toch nam Nagele nog voor rust een voorsprong. Eerst kreeg Emiel Krops de bal van de tegenstander op een presenteerblaadje aangeboden: 1-2. Voor rust werd het zelfs 1-3. Een strakke doeltrap van Bas Bouma kwam terecht bij Jos Withaar die zijn directe tegenstander er uit liep en voor het doel aangekomen de bal afschoof naar Emiel Krops die niet meer kon missen: 1-3. Een stand waar Nagele gezien de wedstrijd en de toch zeker niet slechte tegenstander dik tevreden mee was. Na rust had Nagele vanaf het beginsignaal de wedstrijd volledig onder controle. Het grootste deel van de tijd werd er gespeeld op de helft van de tegenstander. Het overwicht wat Nagele in de 2e helft had werd echter niet in veel doelpunten uitgedrukt. Het meeste werk aan Nageler-zijde werd verricht door Jos Withaar die de 2e helft overal op het veld te vinden was. Halverwege de 2e helft kwam Nagele op een veilige voorsprong. Een corner van Arnoud de Zeeuw  kwam uiteindelijk terecht voor de voeten van Julien Jukema die attent reageerde en daarmee de 4e treffer voor Nagele liet noteren. Na dit doelpunt kreeg Nagele nog wel meer mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden maar in de stand kwam geen verandering meer. Eindstand 1-4. Door dit resultaat heeft Nagele de laatste plaats overgedaan aan VHK. Nagele moet nog een keer spelen en jawel, uitgerekend tegen VHK. Wanneer deze wedstrijd gespeeld wordt is nog niet bekend.

D’olde Veste MC1 – Nagele MC1

Met gastoptreden van: Dennis Eissens, Sebastian en Lisette van Breugel en Iris Wientjes.

Vandaag 22 mei stond op het programma dat we tegen d’olde veste moesten. Voor dat we richting Steenwijk gingen waren er wat problemen in het team door een paar afmeldingen en hadden we maar 10 spelers. Bas had al gebeld naar Steenwijk en het verhaal uitgelegd. Ze zeiden dat we gewoon moesten komen en we het daar wel zagen. Bas had Sebastian van Breugel en Dennis Eissens gevraagd om mee te gaan in hun voetbalkleren. En ook Lisette van Breugel en Iris Wientjes deden gezellig met ons mee. Daar aangekomen gingen we ons omkleden en een korte warming-up omdat het zo warm was en we bijna geen tijd meer hadden.

Om kwart over 3 kon de wedstrijd starten. Een wat andere opstelling dan normaal maar het ging hartstikke goed in ons team de eerste 20 minuten. Ook een paar mooie kansen bij het doel maar hij ging er niet in. Ongeveer bij de 25 min. kwamen de wissels bij ons. Dennis en Sebastian kwamen erin. De tegenpartij dacht ze makkelijk voor bij te spelen maar lukte het niet. Dennis en Sebastian speelden ze één voor één uit. En nee, niet omdat de tegenpartij dat expres deed, nee ze waren gewoon heel goed. Helaas een foutje door de verdediging kwamen we 1-0 achter, maar niet getreurd wat er in de 2e helft gebeurde is onbegrijpelijk en nog steeds een wonder dat dat gebeurde. Na een goed eerste helft kregen we nog even een peptolk van Bas en begonnen wij met frisse moed aan de tweede helft. Iris en Lisette kwamen er ook in te staan. Het ging aardig gelijk op. Zowel Steenwijk als wij kregen een paar goede kansen. Na een kwartiertje te hebben gespeeld kwam de bal voor Dennis zijn voeten te liggen en ja hoor hij maakte een doelpunt, 1-1. Geweldig! De tegenpartij stond verbaast te kijken. En wij super blij. Maar ja, de punten waren sowieso voor D’olde Veste. Die leiders waren zo blij dat we toch gekomen waren dat ze zeiden dat wij er voor gespeeld hadden en wij het ook verdiende. 1-1!!! En dit was ook de einduitslag van een mooie wedstrijd. Dennis, Sebastian, Iris en Lisette hartstikke bedankt!

Nagele D1 – Scheerwolde D1 16-1

De wedstrijd tegen Scheerwolde is voor ons een heel belangrijke. Bij winst kunnen we door Ens niet meer ingehaald worden en zijn we dus kampioen. Als voorbereiding op deze wedstrijd hadden we afgelopen maandag nog geoefend tegen Tollebeek D1. Deze wedstrijd werd door ons gewonnen met 2-1 , maar was van onze kant heel zwak en met weinig inzet gespeeld. Tegen Scheerwolde moest er wel even uit een ander vaatje getapt worden. Door de beide leiders werd de groep nog een keer goed toegesproken. Helaas kon Anton deze wedstrijd er niet bij zijn. We gingen gelijk goed van start , en in de 1e minuut kon Bob al scoren. In de 5e minuut maakte Huub er al 2-0 van . Bijna alle ouders waren op deze kampioenswedstrijd afgekomen en zij konden volop genieten van vele doelpunten. Cees kon in de 8e en 12e minuut de 3 en 4-0 laten opschrijven. En het ging zo maar door, 1 minuut later scoorde Bob al weer. Weer een minuut later scoorde Ruben , het was ondertussen 6-0. Scheerwolde kon in het geheel geen tegenstand bieden. In de 19e,20e en 21e minuut scoorden respectievelijk Bob Harmjan en Ruben waarbij de goal van Harmjan de mooiste was , een prachtig afstandschot. Hierna was Sander Claassen aan de beurt en maakte in de 25e minuut de 10-0. Bob bracht met nogmaals 2 prachtige goals de ruststand op 12-0. Scheidsrechter Lars Nitschkowski floot enkele minuten te vroeg het rustsignaal. Dit was nogal verwonderlijk daar Lars trainer is van deze groep en hij ook vast genoot met het speelse gemak van hun spel. Lars zei achteraf dat hij het te doen had met het zeer zwak spelende Scheerwolde. Na rust nam Nagele toch wat gas terug. Mandy, Bob en Sander C voerden de score op naar 15-0. In de 40e minuut wist Scheerwolde een tegendoelpunt te maken. Dit zag je al ver van te voren aankomen, maar ondanks aanwijzingen van de kant en van grensrechter Peter Molenaar veranderde er niets aan ons spel. Vooral het middenveld verzuimde om terug te verdedigen. De wedstrijd kabbelde zo voort en in de 48e minuut wist Bob de eindstand op 16-1 te zetten. Na het eindsignaal van Lars kon het feest losbarsten. Namens de vereniging kregen we een patatje en drinken aangeboden.