20 Maart 2010

Nagele deelt de punten met Hollandscheveld

Normaal gesproken is een regenbuitje vlak voor de wedstrijd ideaal voor de grasmat. Maar van een strakke grasmat is al een tijdje geen sprake. De regen maakte het veld nog net iets zwaarder dan het al was. Vloeiende combinaties, sleepbewegingen, bolo-bolo’s, hakjes en dubbele scharen waren dus nauwelijks waar te nemen. Zelfs een sleepschot was niet mogelijk. Maar voetbal kan op alle soorten velden leuk en onderhoudend zijn. Het is een kwestie van aanpassing. Nagele knokte zich in de tweede helft naar een puntje en daar hadden na afloop velen vrede mee.

Teammanager Hans van der Klundert was speciaal voor deze wedstrijd teruggekeerd vanuit zijn vakantie-adresje in Zandvoort. Het toeval wil dat hij tijdens de uitwedstrijd in Hollandscheveld ook al op vakantie was. Als echte voetballiefhebber (en kenner) kwam hij toen met de fiets naar de wedstrijd. En dat hebben we geweten: een gapende hoofdwond en bloed op alle kledingstukken. Alsof hij voorafgaande aan de wedstrijd  op de vuist was gegaan met enkele Hollandscheveld supporters. Op de fiets is hij sindsdien niet meer gesignaleerd. Afgelopen zaterdag had de teammanager toch weer de moed om af te reizen en toonde hij zijn herstelde gelaat.

De wedstrijd dan. Een kopbal van Robin ‘Buzzycutty’ Staes ging net over en Jacco Vessies was een aantal keer dreigend. Het duel modderde wat aan en de gasten kwamen op een 0-1 voorsprong. De spits mocht van de scheidsrechter alleen door vanuit buitenspelpositie. Keeper Keur bracht eerst nog redding maar was kansloos in de rebound.

De tweede helft kwam er een feller Nagele uit de startblokken. Al gauw bleek dat er van alles mogelijk was. Een indraaiende vrije trap van Peterse, die het verrassend lang volhield, werd door een ieder gemist en belandde op de paal. De rebound was voor Hulsman: 1-1. De thuisploeg ging door en probeerde kansrijk voor de goal te komen.  Dat zou Bart Prins gelukt zijn, ware het niet dat hij de bal te ver voor zich uitspeelde. Hollandscheveld liet zich ook niet onbetuigd. De voorwaartsen kwamen een paar keer gevaarlijk door, maar werden teveel gehinderd om doel te treffen. En anders was daar wel een zweef (/show?) duikje van keeper Keur. Kortom, het was een dubbeltje op zijn kant die beide kanten op kon vallen. Uiteindelijk bleef het dubbeltje staan, ook al omdat de scheidsrechter geen seconde blessuretijd bijtrok.

Opstelling Nagele:
Thomas Keur, Matthijs van Arendonk, Michiel Eilander, Thom Jukema, Paul Bovee (85. Wilco Vessies), Erik Peterse (75. Jochem Plat), Joep vd Klundert, Jacco Vessies, Gert-Jan Hulsman, Bart Prins, Robin Staes (63. Landman).

Scoreverloop:
Nagele – Hollandscheveld 1-1 (0-1): 27. Robert Tichelaar 0-1, 48. Gert-Jan Hulsman 1-1.

Overigens kreeg de verslaggever ’s avonds enkele dreigementen van een vader van. Maar toegegeven, de zoon speelde afgelopen zaterdag een goede wedstrijd.

Veno da2 –Nagele da

Op deze regenachtige dag mochten wij met 13 dames naar Vollenhoven om daar weer een lekker potje te voetballen.  Afwezig waren Tjitske v/d meer Agnes de jong Mieke v/d veeken Lotte renne en natuurlijk niet te vergeten Gerdien poppe.

We waren een beetje aan de late kant dus een lekkere lange maar snelle warming up en snel even wat oefeningen met de bal, en de opstelling niet te vergeten. Half 1 begonnen met 1 minuut stilte voor een ere lid van Veno. En toen werd er eindelijk gefloten voor het begin van de wetstrijd. Veno begon gelijk druk te zetten naar ons doel en met resultaat kwam Veno na 3 min wist Veno al te scoren. Maar Nagele liet het daar niet bij en vechte zich terug en dat bracht in de 5de min resultaat want Harriet hulsman wist hem met der linker voet in de rechter onder hoek te schuiven. En zo stond het al snel 1-1. Maar Nagele bleef door vechten en dat bracht in de 20ste min resultaat door een goeie voorzet van Denise v/d heiden wist weer Harriet hulsman hem langs de keeper te schuiven. En  zo stond het dus 1-2 in het voordeel van Nagele. Maar Veno gaf de moet niet op en scoorde in de 30ste min de 2-2 binnen, maar Nagele liet de kopies niet hangen en vocht door met resultaat want in de 42ste min was het weer raak voor Harriet hulsman en dat was haar derde doelpunt van de wetstrijd. Maar Veno gaf niet op en vlak voor rust wisten ze te scoren van uit een corner via een ongelukkig balletje op Jennifer. En zo gingen we de rust in met de stand 3-3.

Rust

We kregen veel complimenten in de rust maar we waren er nog niet in de rust is er 1 x gewisseld de wissel was Maaike voor marileen.

2de helft

Nagele begon een moei zame 2de helft met kansen maar jammer genoeg gingen die er niet in. Maf de maar Veno gaf de moet ook niet op en vechte ook door en dat jammer genoeg wel met resultaat want zij wisten nog 4x te scoren. Maar Nagele heeft door gevochten maar jammer genoeg zonder resultaat. En zo eindigde we in 7-3 maar wat ik wel moet zeggen we hebben een fantastische eerste helft gespeeld op naar de overwinning volgende week thuis tegen kuinre.

Kom op dames we kunnen het!

Nagele A1 geeft na rust voetballes aan Berlikum…

Zaterdag 20-3-2010 was het eindelijk zoveer 2e ronde beker. 12uur aanwezig vertrek toch?? Helaas had zich 1 speler (AD WITHAAR) verslapen deze dag dus reden we met 4 auto’s de speler uit zijn bedje halen. en konden we rond 12.21 vertrekken na berlikum. Onderweg kleine file met allemaal mensen in het oranje gekleed was het vanwege de bekerwedstrijd, immers speelt berlikum in oranje. Maar toen bleken ze de foute afslag te nemen richting thialf…. Eenmaal aangekomen was het veld nogal lastig te vinden en bleek te chauffeur van de 1e auto te genieten van dit plaatsje en gaf de andere mensen die er achter reden een mooie rondtoertocht door berlikum… Toen we eenmaal aankwamen liepen we de eerst beste lege kleedkamer binnen box 4, op de deur stond wel anna en donrijp dames maar blijkbaar betekende het volgens de spelers nagele A1. Om 14.02 blies te goed getrainde scheids voor het eerst op z’n fluit, nagele begon goed aan de wedstrijd op een zeer mooie akker. Na10min had roy de 0-1 op zijn schoen maar zijn schot liet het houtwerk drillen en we konden vrolijk verdr voetballen. 5 min later was het wel raak door mooi combinatie spel kon de uitgeslapende Ad de 0-1 op scoreboord zetten. Meteen erna maakte emiel de 0-2 en leek er niks aan de hand. Het spel werd wel slechter en vlak voor rust U raad het al werd het 1-2. In de rust werden even de belangrijke puntjes op de i gezet en begon nagele de tweede helft als een orkaan. Kans na kans werd er eruit gespeeld zo nu en dan mocht nagele juigen en kon 20 min voor het einde mathijn schnieders zijn rentree maken na 10maanden blessure leed. De goals in tweede helft werden gemaakt door dylan 2x, ad 1x emiel 2x en een eigen doelpunt door wietze douwe atze wiersma heine. Bijzonderheid: Nagele A1 heeft zijn eigen SUK namens bram glastra omdat ook hij het beheerst een bal uit 3.83meter uit de lucht aan te nemen met de voet. Heel NAgele A1 speelde een erg goede wedstrijd en we wachte met spanning af welke ploeg er uit de koker rolt. Middelburg uit lijkt mij wel gezellig….

Weer nipte nederlaag B-junioren

En het was weer net niet. Zoals elke zaterdag was Nagele B1 ook vandaag, en dan met name in de 2e helft, zeker niet de mindere partij maar na het laatste fluitsignaal van KNVB scheidsrechter Ankersmit stond Nagele weer met lege handen. Nagele begon goed want de eerste kansen waren voor Nagele. Er waren nog geen 10 minuten gespeeld en Nagele had al 2 100% kansen gehad. Eerst mocht Sjurry Blijden alleen op de keeper af gaan maar schoot net naast. Nog geen 5 minuten later was het de beurt aan Jos Withaar maar hij schoot via de paal naast. Aan de andere kant deed Flevo Boys het stukken beter. Met name de linkerspits was goed op dreef. Twee maal werd de bal vanaf de rechterkant voor gegeven en beide keren reageerde hij attent: 0-2.Deze doelpunten werden gemaakt in de periode dat Flevo Boys het betere van het spel had. Nagele kwam echter na een half uur spelen tot 2-1 terug. Net buiten de 16 meter kreeg Nagele een vrije trap te nemen, Rick Bloo schoot de bal in de uiterste hoek en bracht de spanning weer terug in de wedstrijd. Nagele ging echter toch met een groter achterstand (1-3) de rust in. Een corner van de rechterkant werd zo’n beetje door de hele verdediging van Nagele gemist. Zonder dat ook maar iemand de bal beroerde verdween de corner in een keer in het doel. Na rust ging Nagele meer opportunistisch spelen. Er werd wat meer druk naar voren gelegd en Flevo Boys kwam zowaar in de problemen. Doelpunten bleven vooralsnog uit. Aanvallend kwam Flevo Boys er ook nog wel uit maar echt in de problemen kwam de verdediging van Nagele niet meer. Toen Julien Jukema na goed doorzetten de 2e treffer voor Nagele op het scorebord wist te zetten leek het nog even spannend te worden. Nagele probeerde nog wel om de gelijkmaker te forceren maar het laatste stukje overtuiging ontbrak echter. Eindstand 2-3.

Scheerwolde D1 – Nagele D1 1-12

Opnieuw stond zaterdag een onbekende tegenstander op het programma; Scheerwolde D1. Het enige wat we wisten was dat ze van Emmeloord hadden verloren en wij hadden daar vrij gemakkelijk van gewonnen. En dat is nu juist onze valkuil. We denken er vaak te gemakkelijk over en laten het in de 1e helft een beetje liggen. Zo ook weer deze wedstrijd. In druilerige weeromstandigheden leek het de 1e helft niet op wat we gewend zijn te spelen. Net zoals in de wedstrijden tegen Emmeloord en WIJC begonnen we veel te slap aan de wedstrijd. De tegenstander was wel niet zo goed maar juist dan is het zaak om zo snel mogelijk afstand te nemen, de wedstrijd te beslissen en mooi te gaan voetballen. Al na 5 minuten werd het 1-0 door Anton en dan denk je dat we de score snel kunnen uitbreiden. Maar niets was minder waar. We zochten teveel het midden van het veld waardoor de ruimtes klein werden en het voor ons heel erg moeilijk was om de combinaties te zoeken. Na 25 minuten scoorde Sander Claassen de 2-0 maar vlak voor de rust kwam Scheerwolde terug in de wedstrijd doordat wij achterin niet stonde op te letten. Ramon was kansloos op de inzet. Dat was ook het enige moment dat Scheerwolde gevaarlijk werd voor ons doel. In de rust was er weer de bijna gebruikelijke donderspeech van de coaches. Zij zagen langs de kant wat er opnieuw fout was gegaan in de 1e helft en probeerden dat in de rust duidelijk te maken. En dat werkte want na rust stond er een ander Nagele D1 in het veld. Binneneen minuut was het Sjoerd die de 3-1 maakte. Vlak daarna was het opnieuw Sjoerd die de 4-1 maakte en toen was het hek van de dam. Scheerwolde werd volledig zoek gespeeld en het ene na het andere doelpunt werd gescoord. Anton Suarez scoorde nog 4x (totaal dus 5!) en Sander Koene, Harmjan, Mandy en Ramon maakten de 12 vol. Opnieuw een vrij eenvoudige overwinning maar dat zegt niets want de 2 wedstrijden tegen Ens zullen wel weer de beslissing gaan brengen in deze competitie. We weten wat we moeten doen en we zijn in de najaarscompetitie dubbel gewaarschuwd.

Matig Nagele E1 heeft geen probleem met SC Emmeloord!

De derde wedstrijd zit er inmiddels alweer op en Nagele E1 zit volop in de race om het kampioenschap. Op een regenachtig sportpark kregen we vandaag SC Emmeloord E2 op bezoek. De tegenstanders hadden er duidelijk zin in want ze waren in de warming up druk met pillonen in de weer. De eerste helft was nog maar een paar minuten aan de gang of miep miep Dave had er alweer twee in liggen. Vorige week hadden we veel pech in de afronding vandaag ging dat veel beter. Het voetbal was vorige week echter vele malen beter en het bleef dan ook tot de rust erg rommelig. Dave maakte de 3-0 na een solo vanaf het middenveld. De tweede helft ging het met het vertoonde spel wel wat vooruit maar de echt flitsende aanvallen zoals vorige week waren er vandaag niet. Maar ja Ajax voetbalt toch ook niet iedere week even goed? Morgen laten ze het kampioenschap liggen bij notabene de ploeg die stijf onderaan staat. Na een eigen doelpunt en twee goals van Koen deed Emmeloord in de laatste minuten nog wat terug, eindstand 6-1.

De E2 met dikke overwinning tegen Olympia

De E2 had zaterdag een hele goede dag. Olaf en Merlijn waren ziek, maar we kregen twee spelers van de E1 Leon en Bas. En we hadden dus met 17-0 gewonnen. Het ging dus eigenlijk heel makkelijk. Want we scoorde elke 3 minuten ongeveer een goal.