13 Maart 2010

Nagele ook langs kampioenskandidaat SVN ‘69

Rond de 25e minuut kon het publiek genieten van spektakel op het sportpark van Nagele. Binnen een tijdsbestek van drie minuten vielen drie goals. Een strafschop voor de gasten bracht ze heel even terug in de wedstrijd. Maar twee keer knipperen met de ogen later en het stond 3-1. Toen ook nog de verdiende 4-1 voor rust viel was de wedstrijd feitelijk al beslist.

Door een afgesloten Ketelbrug kwam de trainer te laat voor de wedstrijdbespreking. Maar gelukkig is daar dan teammanager Hans van der Klundert. Dat ie verstand van voetbal heeft is bekend. Hij is immers supporter van de mooiste eredivisieclub van Nederland. En dus hoefde er niet gevreesd te worden.

Nagele startte dan ook goed en fel. En dat was te verwachten. In de uitwedstrijd in Nijeveen werd namelijk een zeer slappe vertoning op de mat gelegd, wat resulteerde in een 3-0 nederlaag. Vandaag waren de rollen omgedraaid. De thuisploeg toonde de drive om te winnen. De nummer twee van de ranglijst, SVN ’69, speelde mat. Waar Nagele in de heenwedstrijd niet echt een reden had om slap te spelen, had SVN dat vandaag wel: Jannes zou ’s avonds namelijk optreden in de plaatselijke feesttent.

Jacco Vessies loste het eerste waarschuwingsschot maar de keeper pareerde. De hoekschop die volgde werd door Peterse aangesneden en één van de meest anonieme spelers van Nagele kopte de 1-0 binnen. Je zou je bijna afvragen of de betreffende speler nog wel actief is in Nagele 1, aangezien hij nauwelijks in wedstrijdverslagen voorkomt. En zo raar is dat ook niet als trouwpartijen, huwelijksreizen, familieweekenden, louche zakentripjes en vage schouderblessures meer aandacht vergen. Uit het niets kwam SVN ‘69 terug in de wedstrijd. De scheidsrechter legde de bal op de stip. De daders waren lange tijd onbekend, ware het niet dat de huisfotograaf van SVN dit feilloos vastlegde op de gevoelige plaat (zie www.krolfotosite.nl en www.vvnagele.nl voor de foto’s). Nagele was niet van slag en binnen de minuut kopte Hulsman een voorzet van Jacco Vessies binnen. Vanaf de aftrap viel ook de 3-1. Hulsman behield, als een echter nummer tien, het overzicht en bediende Ad Withaar die beheerst doel trof.  De verdiende 4-1 volgde tien minuten later. Vessies gaf voor en Withaar volleerde de bal knap tegen de touwen.

Na rust bleef de thuisploeg scherp. Slechts één keer werd de ploeg uit Nijeveen echt gevaarlijk. Vijf minuten na rust schoot topscorer Florian Gijzen voorlangs. Nagele daarentegen kreeg veel ruimte en verzuimde in de rommelige tweede helft de 5-1 te maken.

Opstelling Nagele:
Thomas Keur, Matthijs van Arendonk, Michiel Eilander, Thom Jukema, Paul Bovee (75. Wilco Vessies), Erik Peterse (60. Jochem Plat), Joep vd Klundert, Jacco Vessies, Gert-Jan Hulsman (85. Twan Landman), Bart Prins, Ad Withaar.

Scoreverloop:
Nagele – SVN ’69: 4-1 (4-1): 8. Michiel Eilander 1-0, 24. 1-1 (pen.), 25. Gert-Jan Hulsman 2-1, 26. Ad Withaar 3-1, 38. Withaar 4-1.

Volgende week speelt Nagele thuis tegen Hollandscheveld. Een week later uit tegen CSVC in Coevorden. Respectievelijk de nummers vier en vijf van de ranglijst. Nagele staat na drie overwinningen op rij inmiddels zesde. Er volgen dus twee interessante ontmoetingen.

Verdiend verlies Nagele B1

Nagele B1 moest afgelopen zaterdag aantreden tegen een van de titelkandidaten, Urk B3. In de eerste helft speelde Nagele tegen de wind in en vanaf de eerste minuut was Urk de betere ploeg. Met name in de duels was Urk veel scherper. Nagele liep steeds achter de feiten aan. Nagele kreeg in de eerste helft een halve kans. Daartegenover stonden maar liefst 4 of 5 100% kansen voor Urk B3. Nagele mocht haar handen dichtknijpen met de behaalde ruststand van 0-0. In de 2e helft had Nagele de wind als bondgenoot en was er de stille hoop dat Nagele het initiatief van Urk zou overnemen. Nagele speelde weliswaar beter dan voor rust. In de score kwam dat echter niet tot uiting want juist in de 2e helft wist Urk de wedstrijd in haar voordeel te beslissen. Al na 10 minuten spelen kwam Urk op een 1-0 voorsprong. Halverwege de 2e helft werd de voorsprong vergroot tot 2-0 en leek de wedstrijd gespeeld. Nagele maakte het nog even spannend toen Emiel Krops 10 minuten voor afloop de aansluitingstreffer liet noteren. Nagele nam in de slotfase in verdedigend opzicht veel risico. Urk strafte het risicovolle voetbal van Nagele in de een na laatste minuut echter genadeloos af door in een tegenaanval te scoren. Eindstand 3-1. Een verdiende nederlaag voor Nagele B1. Vorige week noemden wij nog de spelers die uitblonken. Afgelopen zaterdag zouden wij echter de spelers moeten noemen die absoluut niet uitblonken. Dit waren er te veel om op te noemen. Namen noemen wij dus niet. Wellicht noemen wij volgende week weer namen van de uitblinkers als wij het verslag op moeten maken van de thuiswedstrijd tegen Flevo Boys B3. Wilt u weten wie volgende week onze uitblinkers zijn. Lees dan het verslag.

Wijc D1 – Nagele D1 1-4

Vandaag stond IJhorst D1 op het programma. Naar IJhorst rijden was op deze zaterdagmorgen een mooie ervaring. Over de binnendoor weggetjes van Zwartsluis naar Rouveen/Staphorst touren was echt genieten. In IJhorst aangekomen zagen we dat ze over een kleine accommodatie beschikten. Dit zegt natuurlijk niet alles maar we hooptten op wat meer tegenstand als vorige week tegen Emmeloord D1. Nagele kon vandaag starten met een bijna volledig team. Alleen Anton Arts was er niet , hij had namelijk muziek weekend. Vanaf het begin van de wedstrijd hadden we het gevoel dat we ook deze wedstrijd makkelijk zouden moeten kunnen winnen . Toch liep het op alle linies niet lekker, maar nadat Julian en Harmjan wisselden van positie ging het in iedergeval verdedigend wat beter. We bleven slordig spelen , maar toch wist Sander Koene in de 16e minuut de score te openen 0-1. Drie minuten later kwamen we zelfs op 0-2 . Sander Claassen joeg goed door op de bal en wist een perfecte voorzet af te leveren op Huub, doelpunt. Na rust gingen we ondanks een speech van beide coaches met hetzelfde slordige spel door. In de 37e minuut scoorde Bob en in de 48e minuut Julian. IJhorst kwam in de laatste minuut nog terug op 1-4. Dit was ook de eindstand. Al met al een wedstrijd die we vrij eenvoudig wonnen , maar als we een klein beetje zorgvuldiger hadden gespeeld dan hadden we met nog meer overmacht gewonnen.

Nagele E1 toont veerkracht na achterstand!

De tweede wedstrijd van de competitie moesten de kanjers van E1 afwerken tegen Tonego in Luttelgeest. De dag begon met een tegenvaller, keeper Joost kon door ziekte helaas niet meedoen. Onze superspits van vorige week wilde gelukkig de taak van Joost overnemen.Nagele begon voortvarend en na twee minuten had Dave de bal voor het intikken, het veld was echter zo hobbelig dat hij de bal maar half raakte. Nagele bleef de eerste helft vol op de aanval spelen maar konden het net niet vinden. Bram schoot kiezelhard op de paal en Leon liet de handen van de keeper schroeien. Een goed schot van Wessel en een pegel van Koen wilden er ook al niet in. Wat bijna altijd gebeurt als de ballen aan de ene kant er niet ingaan, hij valt prompt aan de andere kant. Nick, Rutger en Bram stonden zeer goed te verdedigen vandaag maar konden niet voorkomen dat een hoge voorzet via keeper Bas en een duwtje van de Tonego spits in de touwen belande 1-0.Met de koppen enigszins naar beneden kwamen de spelers van E1 in de rust naar hun leider toe. Die was echter meer dan tevreden met het vertoonde spel en porde ze op om door te gaan, de kansen zouden in de tweede helft weer komen. Nadat de keeper van Tonego de zoveelste bal eruit rammelde en de kleinste man van het veld zijn kopbal via 2 palen het veld weer in zag komen zonk de moed langzaam aan in de schoenen. Tonego werd steeds wat gevaarlijker en de middenvelders van Nagele liepen op hun laatste benen. Dave versierde een corner en Wessel mikte op de kopsterke Koen, het was echter Leon die het kopduel van zijn kop grotere man won en maakte de verdiende 1-1. Nagele kreeg na de 1-1 weer nieuwe energie en Leon maakte van afstand na een pass van Koen prachtig de 1-2. Een aantal minuten later besliste Dave de wedstrijd na een steekpass van Leon 1-3. Tonego gaf echter niet op en rechte de ruggen. Uit een corner maakte Leon zijn derde doelpunt in de tweede helft echter in het verkeerde doel 2-3. Voordat het spannend zou gaan worden besliste Dave de wedstrijd door de 2-4 te scoren.

SVN ’69 E4 – Nagele E2   2-3 (1-1)

We kwamen ’s ochtends rond 10:00 aan in het winderige Nijeveen. We stonden vlot op het veld en begonnen gelijk. We speelden direct heel goed samen en na 5 minuten scoorde Dennis dan ook de 0-1. Toen ongeveer na 15 minuten scoorde SVN ’69 de gelijkmaker. We hadden de eerste helft tegen de wind en dat was niet zo makkelijk. We kregen de bal bijna niet meer weg van onze helft en moesten er met zijn allen alles aan doen om geen doelpunt meer tegen te krijgen. Olaf (onze keeper) deed hierbij uitstekend zijn best . Toen kwam eindelijk de rust. Het was 1-1. De tweede helft hadden we wind mee en zou alles veel makkelijker worden, volgens de coaches.

We waren de 2e helft nog maar net begonnen en Dennis scoorde zijn 2e doelpunt van de wedstrijd. Wat waren we blij! Nu zou het allemaal gebeuren.

De volgende aanval werd al weer opgestart. Maud liep met de bal naar voren, bij de cornervlag wilde ze terugspelen op Ricky die achter haar stond. Op dat moment begrepen we allemaal niet zo goed wat er gebeurde en voordat we het goed en wel doorhadden kwam SVN eruit. Het werd onmogelijk voor Stan en Merlijn om 4 aanvallers te stoppen en SVN scoorde de 2-2. We lieten het er niet bij zitten. Aangespoord door de coaches gingen we weer in de aanval. De tegenstander deed dat ook. Beide wilden we de wedstrijd winnen. Over en weer vielen spelers geblesseerd of vermoeid uit. Toen kwam Ricky naar voren. Hij wilde voorzetten (denken we) maar de wind hielp ons een handje en verraste de keeper van de tegenstander. Een fantastisch doelpunt! De laatste 5 minuten zetten we alles op alles. SVN probeerde nog te scoren, maar Stan stopte de spits goed af en Olaf had als keeper net de juiste redding gemaakt. Hij schoot naar Marije, Marije speelde naar Ferry, Ferry naar Maud en die speelde de bal hoog voor, welke Ricky net naast kopte. De scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd. Wat waren wij blij!!! Het was niet onze beste wedstrijd dit seizoen, maar we hebben wel allemaal samen ons best gedaan. Op naar de volgende wedstrijd…