10 Dorpen toernooi

Nagele B1 en het 10-doprpentoernooi

Nagele B1 speelde haar 10-dorpentoernooi in Marknesse. Nagele had een zware poule met allemaal pittige tegenstanders. De poule bestond uit maar liefst 7 ploegen waarvan op papier SVM B2 de zwakste zou zijn. Ja op papier, daarover later meer. Nagele begon goed, tegen het sterker geachte Kraggenburg kwam Nagele op 1-0 voor en dat moet op een toernooi al voldoende zijn voor de overwinning maar een foutje in de defensie van Nagele bracht Kraggenburg toch weer langszij, eindstand 1-1, doelpuntenmaker bij Nagele Arnoud de Zeeuw. De 2e wedstrijd werd er gespeeld tegen Bant B1, Julien Jukema werd voor Nagele de matchwinnaar, eindstand 1-0. Daarna moest Nagele aantreden tegen Emmeloord. Emmeloord was de sterkere ploeg maar wist niet te scoren, Nagele scoorde ook niet, eindstand dus 0-0. De 4e wedstrijd moest Nagele aantreden tegen het fysiek sterke Flevo Boys B3 dat overigens tot deze wedstrijd maar matig had gepresteerd. Maar Nagele dat in de competitie en voor de beker steeds nipt verloor van Flevo Boys moest ook vandaag weer het onderspit delven, resultaat een 1-0 nederlaag. De voorlaatste poulewedstrijd speelde Nagele tegen Tollebeek. Tollebeek was de betere ploeg, kreeg ook de kansen maar door een kopdoelpunt van Sjurry Blijden behaalde Nagele een nuttige overwinning. Nagele waande zich door deze overwinning al in de kruisfinales want de laatste wedstrijd moest gespeeld worden tegen het op papier zwakste team van de poule namelijk SVM B2. Maar Nagele had gewaarschuwd moeten zijn. SVM B2 had 5 wedstrijden gespeeld en evenzoveel keer gelijkgespeeld. Al binnen de minuut kwam Nagele op een 1-0 achterstand toen de verdediging van Nagele niet alert regeerde. Nagele had toen nog bijna een kwartier om deze stand recht te trekken maar hoewel er wel enkele kansen kwamen ontbrak uiteindelijk de zo broodnodige overtuiging, eindresultaat een 1-0 nederlaag en dus te weinig punten om daar te gaan naar de kruisfinales. Al met al kan Nagele toch tevreden zijn. Er rest ons nog 1 competitiewedstrijd en wel aanstaande dinsdagavond uit naar Sint Jansklooster waar gespeeld moet worden tegen VHK. Uiteraard gaan wij voor de 3 punten. Uiteraard doen wij hier verslag van.

10-dorpentoernooi C1

Nagele C1 speelde het 10 dorpen toernooi bij sportclub emmeloord. De eerste wedstrijd was tegen RKO C2, deze wedstrujd werd jammer genoeg verloren ondanks dat Nagele meer en betere kansen had. Flevo Boys C7 was de volgende tegenstander, deze wedstrijd werd overtuigend gewonnen na een hattrick van Matthijs en een doelpunt van Jasper. 4-0.  Volgende slachtoffer was Emmeloord C4 na overtuigend spel van oa Jasper en doelpunten van Ronald en Youri werd ook deze gewonnen 2-0 Laatste wedstrijd in de poule was Ens C1, eerder deze week was nog nipt verloren van Ens. Maar nu lagen de verhoudingen anders. Nagele begon zeer gemotiveerd aan deze wedstrijd en won met 1-0. Helaas bleek dat RKO een beter doelsaldo had zodat wij niet in de kruisfinale kwamen. Desondanks een zeer geslaagd toenooi! Jongens bedankt voor jullie inzet en prettige samenwerking het afgelopen seizoen.

10-dorpentoernooi D1

Zaterdag 29 mei stond het 10-dorpentoernooi op het programma als afsluiting van het voetbalseizoen. Wij waren er uiteraard op gebrand om dit toernooi te winnen omdat we dan de “dubbel” zouden pakken. We waren ingedeeld in veruit de zwaarste poule met Ens D1, SC Emmeloord D1, SVM D1 en Tollebeek D1. De verwachting was dan ook dat de winnaar van het toernooi uit deze poule zou komen. We begonnen sterk tegen Tollebeek. In een toernooi is het belangrijk, omdat het maar korte wedstrijden zijn, om geen tegendoelpunten te incasseren en snel te scoren. Dat deden we dus ook. Met 2-0 waren we Tollebeek de baas. Daarna moesten we tegen onze “Angstgegner” zeg maar aartsrivaal Ens. We waren er op gebrand om revanche te nemen na de zware nederlaag van afgelopen woensdag. En dat deden we dus ook. Met 2-0 werd Ens verslagen. De 3e tegenstander was in principe de zwakste tegenstander, gezien de stand na 2 wedstrijden, Emmeloord. Maar dan zie je toch weer onze zwakte; als we denken dat het een “makkie” wordt dan verzaken we. Ook weer deze keer. We kwamen al snel op 1-0 en een gelijkspel was voldoende om ons voor de kruisfinale te kwalificeren. Het werd 1-1 doordat we het te gemakkelijk opnamen. De 4e wedstrijd was tegen SVM en ging om de 1e plaats in de poule. We waren beide al geplaatst voor de kruisfinale. Toch pakten wij deze tegenstander vrij simpel met maar liefst 3-0 in. Maar misschien was dat wel tactiek van SVM om ons zand in de ogen te strooien voor de finale. Toen kwam de kruisfinale tegen Kraggenburg. We wonnen opnieuw vrij simpel met 2-0. En toen eindelijk DE FINALE. En opnieuw tegen SVM. SVM speelde in de competitie 1 klasse hoger en we waren dus gewaarschuwd. Maar in de finale stonden we er! SVM begon goed en zette ons onder druk, maar daarna was het alles Nagele wat de klok sloeg. Met maar liefst 3-0 werd SVM terug naar huis gestuurd. Wij waren kampioen en behaalden de dubbel; kampioen in de competitie en kampioen van de polder (van Ens, van Tollebeek, van Marknesse, van Luttelgeest, van Creil, van Espel, van Bant, van Rutten, van Kraggenburg, van Emmeloord en van Nagele natuurlijk…..) Jongens en meisje uiteraard, van harte gefeliciteerd! Wij, Anton, Lars en Rens vonden het een genot om met jullie te werken. Hoewel we af en toe jullie wel eens bij de les moesten halen hebben we enorm veel plezier en succes met jullie beleefd! Veel succes en plezier volgend jaar!

Nagele E1 pakt tweede plaats in Bant!

De mannen van de E1 moesten vandaag op het 10-dorpentoernooi in Bant aantreden. Ze zaten met een aantal oude bekenden in de poule dus het beloofde een moeilijke dag worden.De eerste wedstrijd werd gewonnen van Flevoboys E4 met 1-0 door een doelpunt van Dave. De tweede pot pakten we de volle winst tegen SC Emmeloord door een goal van Leon. De derde werd een saaie 0-0 tegen het al even saaie Ens. De vierde wedstrijd werd door Dave beslist tegen Tonego 2-0. De vijfde wedstrijd tegen Tollebeek dachten we wat te gemakkelijk af te werken en dankzij Wessel werd het vlak voor tijd 1-1. De finale was bereikt en die moesten we spelen tegen SVM. De jongens van Nagele kakte helemaal in en werden te kijk gezet door een jongedame die 2 x scoorde, de eindstand werd 3-0 en weer werd er een tweede plaats behaald.

F1 op het tiendorpentoernooi

De eerste wedstrijd tegen Tollebeek werd met gemak gewonnen het werd maar liefst 3-0 voor ons, er was nu sprake van een onvervalste hattrick van Jens. Deze hattrick was natuurlijk alleen mogelijk door het goede samenspel van de middenvelders Ellen, Niek en Dennis. De tweede wedstrijd was tegen Ens en werd eigenlijk eenvoudig gewonnen met 2-0. Dit was een wedstrijd waar je de punten op een hele makkelijke manier kon meenemen. De derde wedstrijd moesten we tegen SVM, dit is een hele goede tegenstander waar wij altijd een beetje pech bij hebben. Deze wedstrijd was dit wederom het geval, het werd helaas 2-0 voor SVM. De een na laatste wedstrijd moesten we tegen SCE dit was er op of eronder, deze werd gelukkig door ons gewonnen met 2-1. Deze overwinning kwam tot stand door goed verdedigend werk van Stijn en Timo, en natuurlijk voortreffelijk keeperswerk van Sebastian Stekelenburg. Hiermee hadden we genoeg punten om door te gaan naar de halve finale als Tollebeek van SCE zou verliezen, dit gebeurde gelukkig dus ook. De laatste wedstrijd tegen Flevo boys ging dus eigenlijk nergens meer om en hebben we onze krachten gespaard voor de halve finale, het is dan ook 1-0 voor Flevo Boys geworden. In de halve finale moesten we tegen Creil, dit werd onze beste wedstrijd van het toernooi, geen kans weggegeven en met 2-0 gewonnen. Het had ook makkelijk 5 of 6-0 kunnen worden.
Toen de FINALE, iedereen was best wel een beetje zenuwachtig, er is nog nooit zoveel in het Nagelerbos geplast door een voetbalteam. De finale ging tegen RKO die na penalty’s van Flevo Boys hadden gewonnen. Na een ongelukkig begin kwamen we met 1-0 achter, maar op een overtuigende wijze hebben we onze ruggen gerecht en hebben de achterstand naar een 2-1 overwinning weten om te buigen. Na afloop heb ik de complimenten van de leider van RKO gekregen dat wij verdient hebben gewonnen. Hier bestaat dus gelukkig geen onduidelijkheid over. Bijna alle doelpunten zijn door Jens en Thijs gemaakt en een belangrijke tegen Creil in de halve finale door Okke. Wij als F1 zijn blij dat we de beker in Nagele hebben weten te houden en danken het bestuur en de organisatie ( vrijwilligers ) voor het goed georganiseerde toernooi,

10 dorpentoernooi F2

Vandaag 29 mei op naar ons laatste potje voetbal voor dit seizoen. Jammer hoor, vooral met het mooie weer van vandaag. (lekker veel zon, joehoe!!!) Om 8.15 gingen we met de hele selectie richting Creil. Onze éérste wedstrijd was om 9.15 uur tegen Bant F2 De spanning was hoog, want in onze poule zaten allemaal, voor ons, nieuwe tegenstanders. Dus, wat gaan de mannen doen vandaag. Nou dat zal ik je vertellen hoor. We begonnen rustig met een 1 – 1 uitslag tegen Bant. Maar dan op naar de volgende wedstrijd en dat was tegen Ens. Natuurlijk konden we tijdens de pauze’s onze tegenstanders mooi analyseren door te kijken hoe ze speelden, wie waren de gevaarlijkste spelers etc. Tegen Ens dachten we, nou dit wordt al wat pittiger, en tot onze verbazing (via de zijlijn gezien) werd er onderling door de hele groep fantastisch gepeeld, er werd gestreden voor het leven leek het wel. En dat wierp al vruchten af. De uitslag was dan ook 3-0 voor ons. (Tsjakka!!!!!) Weer even een half uurtje pauze en dan op naar onze grootste concurrent van onze poule, namelijk Tollebeek, dit bleek natuurlijk weer door onze fantastische analyses. Na wat spannende momenten wisten we toch te scoren. En de spanning werd hoger en hoger want onze laatste wedstrijd is tegen Espel en daar lagen volgens ons grote kansen om ook daar de winst te pakken. Maar nu éérst verder met Tollebeek, want daar waren we gebleven. Met veel genoegen konden we zien hoe we op 2-0 kwamen en de zege was binnen. Het begon bij iedereen al een beetje te kriebelen want de kans was aanwezig dat we bij winst tegen Espel in de kruisfinale kwamen als poule winnaar. En ja hoor daar kwam de verlossing want Espel moest ons laten gaan met een 3-0 winst voor ons. Maar nu kwam de kruisfinale. We dachten dat we tegen SVM moesten. Toen we er allemaal klaar voor waren werd dit teruggedraaid door de organisatie en moesten we ineens tegen Tonego waar we net afgelopen dinsdag met 7-4 van verloren hadden. Onze jongens waren natuurlijk zeer gebrand om dat foutje weer recht te zetten en dat werd ook netjes gedaan want de winst was voor ons. Super gedaan moet ik zeggen. Maar nu komt het vervelende, na de wedstrijd van Tonego melde de organisatie dat ze een foutje hadden gemaakt en het bleek dat toch SVM tegen ons had gemoeten en dat de wedstrijd overnieuw moest, daar waren we natuurlijk helemaal niet blij mee. Svm werd door ons op een krachtige manier verslagen en daar kwam de finale in zicht voor ons maar ook de vermoeidheid want 3 wedstrijden achter elkaar is niet niks. De finale werd gespeeld door SC Emmeloord tegen ons Nagele. Emmeloord had al wel wat rust gehad en dat bleek ook wel want wij hadden helaas niks meer in te brengen in deze wedstrijd. De winst was dus voor SC Emmeloord en wij werden verdiend nummer 2 met een mooie beker als kado. Maar nu lekker douchen en vlug weer terug naar het mooie Nagele